Dyskusja ogólna 411036 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 411036

Odpowiedzi 819

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
To już wiemy, skąd się wziął główny bohater :lol:.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Bezi011

Bezi011

Angielska wersja Złotych Wrót
posty4
Propsy1
ProfesjaTłumacz
  • Angielska wersja Złotych Wrót

Bezi011
Angielska wersja Złotych Wrót

Dyskusja ogólna
Ten pomysl z nowym bohaterem jest dobry. Troche dziwne by bylo zaczynanie druga czesc z takimi statami z jakimi skonczylismy pierwsza. Koncepty z lezeniem w zawalonej swiatyni przez 3 tygodnie lub podroza morska chyba nie przeszly, inaczej znow bysmy zaczynali od zera :D. Mam nadzieje ze bedzie mozliwosc spotkania Bezimiennego i ze beda zwiazane z nim questy.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ja mam taką pewną sugestię dla autorów modyfikacji. Grałem w różne mody i wszystkie części Gothica i najbardziej raził mnie jeden fakt, że w żadnym nie ma kobiet. Przecież jest to nielogiczne, skąd by się ludzie wzięli w tych wszystkich światach, gdyby ich nie było? Chyba, że ludzie w Gothicach rozmnażają się inaczej, i są obojniakami.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ja mam taką pewną sugestię dla autorów modyfikacji. Grałem w różne mody i wszystkie części Gothica i najbardziej raził mnie jeden fakt, że w żadnym nie ma kobiet. Przecież jest to nielogiczne, skąd by się ludzie wzięli w tych wszystkich światach, gdyby ich nie było? Chyba, że ludzie w Gothicach rozmnażają się inaczej, i są obojniakami.

To w mało modów grałeś kolego  :ok: W wielu modyfikacjach są kobiety :)

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

To w mało modów grałeś kolego  :ok: W wielu modyfikacjach są kobiety :)
[/quote]

Może i są ale w znacznej mniejszości. W takim Returningu czy Global modzie, czy nawet Podróżniku, a co dopiero z z Życia złodzieja jest ich bardzo mało, a mężczyzn bardzo dużo. Trochę mnie to razi, a jak rzeczywistość pokazuje, to jednak "bab" jest więcej. W Gothic 3 było naprawdę bardzo mało kobiet.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Hmm grałes w Złote Wrota kolego? Jakoś nie narzekałem na decyfit kobiet w G2 zresztą też nie.

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty454
Propsy258
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Gothic 3 było naprawdę bardzo mało kobiet.
To naprawdę kiepski przykład modelowy, bo w Gothic 3 brakowało wszystkiego. Jeśli chodzi o inne części to w Gothic 1 brak kobiet ma uzasadnienie, w Gothic 2 jest ich całkiem sporo, że nie wspomnę już o wyjątkowo sfeminizowanej Arcanii.
Co do ilości kobiet w tym modzie to ja uważam, że jest w porządku. Nie ma ich wiele, ale to jasne, że paladyni jako zakon żon ze sobą na akcję nie wezmą, piraci też w Jarkendarze nie mieszkają na stałe, podobnie i orkowie są z misją z dala od domu. Wytłumaczysz jak w tej dziczy, praktycznie bez stałych mieszkańców, miałoby być kobiet więcej od mężczyzn?

Chyba, że ludzie w Gothicach rozmnażają się inaczej, i są obojniakami.
A zastanawiało cię kiedyś, że w Gothicach nie ma żadnych dzieci?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zrobcie skrypt i zobaczcie jak niedorzecznie wygląda dziecko w Gothicu czy osoba o mniejszych parametrach wzrostu.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Najbardziej przeszkadzało mi to w Gothic 3, że nie ma kobiet, nie ma żadnych burdlów, a raczej na kontynencie powinno być tych kobiet najwięcej, a naliczyłem ile? 20? 22? Nic nie mówiłem o tym, że w Złotych nie było kobiet, bo było ich trochę, ale w Returning i Global Mod, naprawdę ich brakowało. A tak w ogóle to mi się wydaje, że brak dzieci w gothicach, jest spowodowane chęcią nawiązania do sytuacji demograficznej w Niemczech w latach 2000-2006, gdzie naprawdę ich nie było, jak widać z tabel demograficznych. W Arcanię nie grałem, więc nie wiem jak tam jest dokładnie.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Nie zaczynaj tego tematu tak jak bodaj Ezam kilka lat temu.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Nie wszystko w grze musi być logiczne. Istnieje coś takiego, że każda gra rządzi się własnymi prawami, każda gra jest inna. Nie chodzi o to, żeby gra była realna - do czego się dziś dąży - tylko o to by była dobra. Nie pasuje Ci, że mało jest kobiet? Bo w prawdziwym świecie jest ich dużo, tak? To gdzie są świnie, konie, mrówki? A dlaczego ludzie stoją cały dzień w jednym lub ewentualnie dwóch? Dlaczego prawie nikt nie załatwia potrzeb fizjologicznych?
Oczywiście, kobiety można dać do gry. Jest to łatwiej zrobić niż wcześniej wymienione.  Ale nigdy nie pisz, że coś takiego jest NIELOGICZNE. Można napisać, że kobiet powinno być więcej, że za mało ich dali, ale nie że to nielogiczne.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie chodzi o to, żeby gra była realna - do czego się dziś dąży - tylko o to by była dobra. Nie pasuje Ci, że mało jest kobiet? Bo w prawdziwym świecie jest ich dużo, tak? To gdzie są świnie, konie, mrówki? A dlaczego ludzie stoją cały dzień w jednym lub ewentualnie dwóch? Dlaczego prawie nikt nie załatwia potrzeb fizjologicznych?

Bo programiści nie mieli chęci.

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No i po co ten hejt? Ludzie, ludzie...

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Proponuję skończyć dyskusję bo znając życie zaraz zaczną się mniej konkretne i inteligentne wypowiedzi. 

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Nie zaczynaj tego tematu tak jak bodaj Ezam kilka lat temu.
Werewolf, miałem wtedy sporo do powiedzenia w tym temacie. Zainteresowanych zapraszam do przestudiowania tematów Dziedzictwa.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Gracz

Gracz

Użytkownicy
posty105
Propsy10
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dobra, tak podsumowując moje wcześniejsze wypowiedzi, to chciałem tylko zwrócić uwagę autorom moda, żeby pamiętali o umieszczeniu kobiet w ostatecznej wersji gry... Bo są one istotne.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Postaramy się.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3474
Propsy2156
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dobra, tak podsumowując moje wcześniejsze wypowiedzi, to chciałem tylko zwrócić uwagę autorom moda, żeby pamiętali o umieszczeniu kobiet w ostatecznej wersji gry... Bo są one istotne.

Dziwki tak, każdy chłop musi poruchać. Kury domowe.. niekoniecznie.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów

To idź powiedzieć swojej matce, żeby zniknęła, bo nie jest istotna.  :lol:

The night is dark and full of terrors.

Sentarion

Sentarion

Moderator działu
Szef zespołu
posty817
Propsy1157
NagrodyV
Profesjabrak
  • Moderator działu
  • Szef zespołu

Fabiosek kobiety to nie przedmioty tylko do 'wyruchania'. Nie wiem czy wiesz, ale mają swoją osobowość, charakter i mogą mieć istotny wpływ na wydarzenia nawet w grze  -_-

0 użytkowników
Do góry