[G½] Gothic DirectX 11 #1 690499 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 690499

Odpowiedzi 989

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
ogólnie pobieranie DLLek z neta nie jest uznawane za bezpieczne. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś w DLLce nie dopisał czegoś co grzebie wam w systemie.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Joshin

Joshin

Użytkownicy
posty55
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Joshin

Gothic DirectX 11
#441 2015-03-22, 21:01(Ostatnia zmiana: 2015-03-22, 22:13)
ten sam dll instaluje ci sie razem z modem :P tylko ten jest zmodyfikowany przez autora zeby odpalal sie na G1

EDIT: ten pliczek .dll jest popsuty, autor napisal ze juz go naprawil i jak tylko bedzie w domu to zrobi commit nowej wersji :)

Kemot2000

Kemot2000

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To wiadomo co z tym .dll'kiem do G1 ?

Joshin

Joshin

Użytkownicy
posty55
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
trzeba czekac az autor zrobi commit nowej werski ddraw.dll na githuba, narazie nie da sie tego uruchomic.

Tak nawiasem, dzisiaj pobawilem sie tesksturami i normalmapkami i zainstalowalem sobie te od vurta link, niestety mam problem z migajaca woda. Autor pisze ze zeby to usunac trzeba podmienic plik Gothic.ini na ten co podal on w sowim temacie, ale po tej zmianie gra nie uruchamia mi sie w trybie okna mimo ze zaznaczam ta opcje w starterze. Wogole podmiana tego pliku jest bezpieczna uzywajac moda dx11? zmieniajac ten plik nie modyfikuje jakis wartosci ktorych uzywa mod dx11?

Kemot2000

Kemot2000

Użytkownicy
posty8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W ogóle co to za normalmapki? Bo nie wiem a chce żehy polak wytłumaczył  niż czytać przez tłumacza Google :/

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może mi ktoś napisać dlaczego jak wkleje plik ddraw.dll do g2 to podczas odpalania mam ten komunikat:
Gothic2.exe - Błąd aplikacji
Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000005).

Bez tego pliku działa tylko nie wiem po co on jest bo był dołączony do innych plików .dll takich jak:
d3d8.dll
libwine.dll
wined3d.dll

ponoć mają one poprawić "płynność" G2 ale jaka jest prawda

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spotkał się ktoś z brakiem przywołania za pomocą kodów Własnoręcznie zrobionych przedmiotów ?

Joshin

Joshin

Użytkownicy
posty55
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mozna juz odpalic dx11 na gothicu 1 :) Pobieramy zipa z tematu autora pod Gothica 2 i instalujemy tak jakby to byl Gothic 2, nastepnie wbijamy tutaj klikamy view raw, pobieramy i podmieniamy w folderze system :) oczywiscie trzeba miec SP zasintalowane.

Troche bugow jest, np czerwone niebo (pewnie przez brak tekstury bariery) i ogolnie wiele funkcji z gothica 2 nie bedzie dzialac przez brak normalmapek (tesselacja i inne podobne).

Normalmapy mozecie zobaczyc tutaj od 3:20. Sprawiaja one ze normalna tekstura zachowuje sie jak model, tzn ze moze ona zostac tesselowana i zachowywac sie jak model 3d, bedac w rzeczywistosci zwykla tekstura. Na czym polega tesselacja mozecie zobaczyc tutaj od 2:20 :)

MrDedziu

MrDedziu

Użytkownicy
posty8
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wiadomo coś o wersji do pierwszej części? Golden Mod już zainstalowany, tylko czeka właśnie na lepszą grafikę.

titeeek

titeeek

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka! :DMam do was pytanie, bo normalnie mnie to dobija.. Wyczytałem z tego tematu, że G2 NK z DX11 i l'hiver modem działa lepiej, niż normalna wersja gry. Ja mam średnio 19-22FPS na otwartym polu, np w mieście w Khorinis. Może za słaby komp? W co wątpię: ((Win7 64bit, AMD X3 445 3.1Ghz, GoodRAM 2x2GB 1334Mhz CL9, Nvidia Gigabyte GeForce GTX 550Ti 1GB DX11)) Może coś doradzicie, bo chciałem sobie zagrać w Gothica "enty" raz, ale chciałbym go również nieco odświeżyć graficznie :P

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Siemka! :DMam do was pytanie, bo normalnie mnie to dobija.. Wyczytałem z tego tematu, że G2 NK z DX11 i l'hiver modem działa lepiej, niż normalna wersja gry. Ja mam średnio 19-22FPS na otwartym polu, np w mieście w Khorinis. Może za słaby komp? W co wątpię: ((Win7 64bit, AMD X3 445 3.1Ghz, GoodRAM 2x2GB 1334Mhz CL9, Nvidia Gigabyte GeForce GTX 550Ti 1GB DX11)) Może coś doradzicie, bo chciałem sobie zagrać w Gothica "enty" raz, ale chciałbym go również nieco odświeżyć graficznie :P

Masz tylko 4 GB RAM - w tym może być problem. W dzisiejszych czasach niestety/stety licząc na sporo FPS'ów przy dobrym sprzęcie trzeba mieć te min. 6 GB, a najlepiej 8GB. No chyba, że masz pieniądze to z góry wstawiasz 16 GB RAM-u i masz (póki co) wieczny spokój  :P Reszta raczej jest OK.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Batu jak nie masz o czymś zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj, mojemu znajomemu pomagałem wgrać DX11 też miał 4 GB ramu i jakoś żadnych spadków FPS'ów nie było, to wszystko od karty graficznej zależy.

titeeek

titeeek

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Masz tylko 4 GB RAM - w tym może być problem. W dzisiejszych czasach niestety/stety licząc na sporo FPS'ów przy dobrym sprzęcie trzeba mieć te min. 6 GB, a najlepiej 8GB. No chyba, że masz pieniądze to z góry wstawiasz 16 GB RAM-u i masz (póki co) wieczny spokój  :P Reszta raczej jest OK.
Wiem, ramu mam mało gdzie dzisiaj w standardzie jest już 8GB  :antyprops:

Batu jak nie masz o czymś zielonego pojęcia to się nie wypowiadaj, mojemu znajomemu pomagałem wgrać DX11 też miał 4 GB ramu i jakoś żadnych spadków FPS'ów nie było, to wszystko od karty graficznej zależy.
Co do karty graficznej, to ona słaba nie jest. Biorąc jednak pod uwagę to, że jestem zagorzałym fanem Gothica, to specjalnie na jego potrzeby zakupię GTX'a 970 :P Jak myślicie przy reszcie mojego sprzętu osiągnę przedział 60+FPS w G2 NK DX11+l'hiver mod? czy trzeba coś jeszcze wymienić?

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Wiem, ramu mam mało gdzie dzisiaj w standardzie jest już 8GB  :antyprops:

Co do karty graficznej, to ona słaba nie jest. Biorąc jednak pod uwagę to, że jestem zagorzałym fanem Gothica, to specjalnie na jego potrzeby zakupię GTX'a 970 :P Jak myślicie przy reszcie mojego sprzętu osiągnę przedział 60+FPS w G2 NK DX11+l'hiver mod? czy trzeba coś jeszcze wymienić?
GTX 550Ti na te czasy jest już za słaby. Na 99% winą jest karta graf, gdyż jak miałem GTX 460 to również miałem kiepsko z fpsami a po przesiadce na Radka HD 7970 jest już o wiele lepiej. Także musisz zmienić grafę a RAM z pewnością wystarczy tyle ile masz.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Na 99% winą jest karta graf, gdyż jak miałem GTX 460 to również miałem kiepsko z fpsami a po przesiadce na Radka HD 7970 jest już o wiele
lepiej.
Warto też dodać, że GTX 460 jest lepszy od GTX 550 Ti. Niewiele, ale jednak lepszy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy ktoś testował directX 11 z modem "Z Życia Złodzieja" ? W czasie gry losowo ekran gdy staje się czarny. Widać tylko pasek życia i podpisy. Jeśli ktoś zna odpowiedź na problem byłbym wdzięczny za informację.
PS: Czy odblask metalu będzie poprawiony ? I czy jest jakiś sposób by wyłączyć moda bez jego usuwania ?

adrirolnik

adrirolnik

Użytkownicy
posty166
Propsy5
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
na procku amd 4500+ i karcie graficznej  amd 7640g 2gb i 4gb ramu na najniższych. ustawieniach zacina sie strasznie 
tylko na dx11 mam zainstalowanego fix i system pack 

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Są jakieś minimalne wymagania co do dx 11 w Gothicu 2?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Wystarczy Ci karta obsługująca DX11

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czyli jeśli mam integre która obsługuje mi dx11, to to będzie działać normalnie? XD

0 użytkowników
Do góry