[G½] Gothic DirectX 11 #1 692601 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 692601

Odpowiedzi 989

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm

W najnowszym temacie na wogu, widzę że jakiś systempack wymagany, itd. ale u mnie mod działa po wgraniu tego fixa.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sebogothic

Gothic DirectX 11
#381 2015-03-17, 07:38(Ostatnia zmiana: 2015-03-17, 08:27)
Dzięki, zadziałało. Fajnie to wygląda, szczególnie cienie i takie miękkie oświetlenie, ale gra po chwili się zacina na amen. :P Może spróbuję wgrać tego system packa.

Edit.
Po zainstalowaniu SP działa dość dobrze, nie wiem w sumie zależy to od szczęścia jak raz włączyłem to po kilku minutach nastąpił zwis, a ostatnio gra działała dość płynnie. Trzeba będzie dłużej pograć by zobaczyć jak to wszystko działa.
Świetnie to wygląda. Khorinis jest nie do poznania, i ta woda... Szkoda, że gra nie działa podpięta pod Steam bo porobiłbym sobie screeny. Już wiem w co będę grać w najbliższym czasie. Chrzanić Skyrima, chrzanić W3, L'HIVER Edition pozwoli mi się poczuć jak gdybym po raz pierwszy grał w G2. :P

batu222

batu222

Użytkownicy
"I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
posty135
Propsy32
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • "I'm Trask Ulgo, ensign with the Republic Fleet."
Dzięki, zadziałało. Fajnie to wygląda, szczególnie cienie i takie miękkie oświetlenie, ale gra po chwili się zacina na amen. :P Może spróbuję wgrać tego system packa.

Edit.
Po zainstalowaniu SP działa dość dobrze, nie wiem w sumie zależy to od szczęścia jak raz włączyłem to po kilku minutach nastąpił zwis, a ostatnio gra działała dość płynnie. Trzeba będzie dłużej pograć by zobaczyć jak to wszystko działa.
Świetnie to wygląda. Khorinis jest nie do poznania, i ta woda... Szkoda, że gra nie działa podpięta pod Steam bo porobiłbym sobie screeny. Już wiem w co będę grać w najbliższym czasie. Chrzanić Skyrima, chrzanić W3, L'HIVER Edition pozwoli mi się poczuć jak gdybym po raz pierwszy grał w G2. :P

Na nowych PC'tach nie wyobrażam sobie już granie w Gothia bez System Pack'a i mam na myśli w każdym wypadku. To po prostu jest tak samo konieczne, jak dla G3 Community Patch i Content Mod.
Wiem, jest L'Hiver, ale brakuje takich standardowych tekstur w lepszej jakości, wtedy byłby to taki lifting na maksa.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Szkoda, że potencjału tego systemu nie wykorzystujesz, ja i tak czekam na nową wersję system packa, to dopiero hit będzie :cool:

gothic1210
  • Gość
To nie jest system. A co jest planowane w nowej wersji? 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jest w ogóle planowana? 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jest i jeszcze trochę ich będzie :D Jest planowane choćby dodanie tzw. god rays.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Podziały mieczy na duale, coś tam było o claymorach itd, trzeba sobie poczytać :cool:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Jest planowane choćby dodanie tzw. god rays.
Co? : O

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jest planowane choćby dodanie tzw. god rays.
Co? : O

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na nowych PC'tach nie wyobrażam sobie już granie w Gothia bez System Pack'a i mam na myśli w każdym wypadku.
A co tak w ogóle ten System Pack robi? :) W G2 grałem jeszcze długo przed tym jak nie miałem neta, więc w sumie przyzwyczaiłem się do tego, że grałem w podstawową grę i nie instalowałem żadnych patchy, fixów czy packów.

A jak wygląda sprawa z niebem? Oglądałem sobie gameplaye i zauważyłem, że nawet w Górniczej Dolinie jest stosunkowo mocno niebieskie a w oryginale było zachmurzone. Czy w tym modzie bywają takie momenty kiedy jest szaro i ponuro?

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
To co system pack dodaje sensownego? Mi wszystko działa bez niego...

///kurde to samo pytanie na górze, jak klikałem to tego posta nie było :p

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Znosi limit fps, limit poligonów, poprawia widoczność, zwiększa rozdzielczości

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
System pack to w głównej mierze jest do poprawienia wydajności, edytuje silnik gothica, w sumie to lepsze to jest dla moderów, pozwala korzystać z  ITEM_SHIELD było to pobugowane, zwiększa limitu 3ds do 100k jak się nie mylę, planowane jest dodanie innych podziałów mieczy, claymore'y duale itd.

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Aha, rozumiem. Czyli w tym momencie dla gracza nie jest on do końca konieczny. Problemów z FPS'ami nie zauważyłem. Co do zasięgu widoczności to ustawiłem na 180 jak zalecał twórca L'Hivera. Nie wiem jak to się ma do samego DX11 bo na l'hiverze na full zasięgu były małe ścinki. Ludziska, jest jeszcze może jakiś modzik, który dodaje coś fajnego i jest większy sens grania w goticzka ponownie? Samo DX11 i Lhiver nie zachęca aż tak. :D

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Lhiver może nie, ale dla DX11 to aż chce mi się grać, głównie to statyczne cienie się mi najbardziej podobają :D

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
ITEM_SHIELD było to pobugowane
Zostało wyłączone z użytku, bo tarcze nigdy się nie pojawiły w Gothicu, a Piranha Bytes nie przewidzieli, że powstanie coś takiego jak Ikarus, który pozwoliłby na w pełni funkcjonalne tarcze. Oczywiście można je zrobić bez niego, ale trzeba zapomnieć np. o wypadaniu tarczy z ręki po śmierci/pobiciu postaci.

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
:pokerface: Możecie mi powiedzieć, dlaczego u mnie niektóre rzeczy świecą się jak psu jajca? Np. dobrze to widzę na szacie nekromanty, jakby była ze stali... :/

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Niech świecą :D Splash wiadomo, mam nadzieję, że już w II kwartale zawita nowy system packa :cool:

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
To jest całkiem normalne na chwilę obecną - bug.

0 użytkowników
Do góry