Tworzenie pliku VDF 5574 2

O temacie

Autor Gwynbleidd

Zaczęty 23.08.2014 roku

Wyświetleń 5574

Odpowiedzi 2

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wypakowałem sobie vdfs'em cały plik Vurt's Gothic II Graphics Overhaul.vdf, dodałem sobie voba do newworld.zen w spacerze, zapisałem i teraz jak stworzyć z tego wszystkiego na nowo plik vdf?
Wszystkie pliki z tej paczki mam w D:\x\Gothic 2\_Work\Tools\VDFS\_WORK
Jak wklejam tą ścieżkę nad file(mask)(s) to include i daję +, a następnie build volume (rooth path ustawione na x\Gothic 2) to wyskakuje no matching files found. Do tego przy wybieraniu nazwy pliku i miejsca zapisu jest to plik .mod, a ja chcę vdf aby wkleić go w folder Gothic 2\Data
Pomożecie?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja się przyzwyczaiłem do pakowania vdfs-em w taki sposób:
Powiedzmy, że wypakowałeś sobie całego tego vurta gdzieś do nowego, pustego folderu przykładowo C:\VURT, czyli struktura tego folderu wygląda mniej więcej tak: C:\VURT\_WORK\DATA\....(reszta folderów i plików z moda). Teraz jak chcesz spakować to zpowrotem, to w vdfsie wystarczy ustawić root path na C:\VURT i w file (mask)(s) to search for wpisać: *.* po czym kliknąć +. Dajesz jeszcze Build Volume i tyle. Aha, jak chcesz zbudować vdf zamiast mod to wystarczy przed zapisem zmienić typ plików na ALL FILES i wpisać rozszerzenie ręcznie. Możesz też zapisać plik jako .mod i potem zmienić rozszerzenie bo mod i vdf nie różni się niczym prócz nazwy.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Działa, dzięki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry