L'hiver mod - Jak dodać nową zbroję? 5219 13

O temacie

Autor GPO

Zaczęty 14.08.2014 roku

Wyświetleń 5219

Odpowiedzi 13

GPO

GPO

Użytkownicy
posty7
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Witam,

tworzę od jakiegoś czasu film "Wyrok" (tzn wciąż jeszcze pracuję nad scenariuszem - ale jest już w fazie końcowej). Uznanie w machinimie z Gothica już mam dosyć mocne, według bardzo dużej ilości osób jestem w tym numer 1. Ale dla mnie to wciąż za mało i uważam, że Gothica stać na naprawdę dobry, mocny film.

O to jego pierwszy "teaser/spot":

https://www.youtube.com/watch?v=4C5DJgWMbSo

Za dużo tutaj nie przedstawiłem z fabuły, chociaż sam wątek może wydawać się z deczka ograny, to uprzedzam, że jest to tylko niewielki procent z tego co fabuła filmu będzie zawierała. Ale pomijając już tego typu pierdoły, żeby zrobić coś "świeżego" chciałbym do tego wykorzystać mod L'hiver. Bardzo dobrze przyczyniłby się do takiej produkcji, jednak mam pewien problem. W filmie mam zamiar dodać kilka zbroi i pytanie brzmi, czy wiecie jak do tego moda dodać jakąś zbroję/broń?

I wiem, że nie powinienem zadawać tego pytania tutaj poniżej, ponieważ nazwa wątku tego nie obejmuje, ale zapytam tylko po to, żeby wiedzieć na przyszłość...

...Czy jest też jakaś możliwość edycji tego świata z L'hivera w spacerze? No nie wiem... przesunięcie jakiegoś krzesła, co kolwiek?

To tyle, mam nadzieję, że da radę to zrobić... z góry dzięki i pozdrawiam! ;)

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Możesz wypakować paczkę i zdekompilować skrypty. Potem dodać swój content i skompilować na nowo. Da się to wszystko raczej(nie zawsze efekt jest idealny) bez problemu zrobić.
Gdzieś na forum powinny być tutki co do tych czynności, jeśli dobrze pamiętam.

GPO

GPO

Użytkownicy
posty7
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mógłbyś mi to troszkę bardziej wytłumaczyć? Poza reżyserowaniem, to skrypty itd... w tym jestem cienias w Gothicu :P

Paser

Paser

Użytkownicy
Crazy Diamond
posty281
Propsy119
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Crazy Diamond
Najlepiej przejrzyj tutoriale na forum, nie jestem dobrym nauczycielem więc nie wiem jak ci to wyjaśnić.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zbroje w L'Hiverze są zabezpieczone i nie da się ich wyciągać, a co za tym idzie także dodawać (nie ma pliku HumanS.msb, a dodanie własnego to zły pomysł).

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie są zabezpieczone. Mi się udało je zdekompilować.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

GPO

GPO

Użytkownicy
posty7
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Szczerze powiedziawszy słabo orientuję się tutaj, jeśli nawet jest jakiś poradnik jak to zdekompilować, moglibyście mnie tam jakoś przekierować?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Zucklov co ty to za bzdury opowiadasz? po chuj wy chcecie dekompilować zbroje? pliki.mdm np zbroja.mdm wrzucamy do anims/_compiled i tworzymy skrypt np zbroja.asc, to samo z texturami, wszystko z tego moda do /_compiled, a wy dekompilujecie nie wiadomo co robicie żal.

GPO

GPO

Użytkownicy
posty7
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
mrdragothic mógłbyś mi to wytłumaczyć tak bardziej jak laikowi który się nie zna? :D

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zucklov co ty to za bzdury opowiadasz? po chuj wy chcecie dekompilować zbroje? pliki.mdm np zbroja.mdm wrzucamy do anims/_compiled i tworzymy skrypt np zbroja.asc, to samo z texturami, wszystko z tego moda do /_compiled, a wy dekompilujecie nie wiadomo co robicie żal.
Wszystko ok, tylko spróbuj je potem zarejestrować w Humans.mds, wyskoczy błąd że brakuje asc. Choć z drugiej strony można nazwać tak jakikolwiek asc, a Gothic i tak będzie czytał skompilowane. Gorzej jak będziesz chciał podejrzeć z jakich tekstur zbroja korzysta.
Splash, jak ci się udało?

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
To wtedy otwierasz notatnikiem armor.mdm i wszystko masz na tacy, ja z tego sposobu korzystam od paru lat, w każdym przypadku działa. pakowałem miliony modów i zawsze działało.

edit:a po co wogóle chcesz rejestrować w humansie?

GPO

GPO

Użytkownicy
posty7
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Ekhem, doczekam się informacji? ;d

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Obsługa GothicVDFS
Rozpakowywanie skryptów
Używanie szukajki rzeczywiście bardzo trudne :facepalm:

Szaku

Szaku

Użytkownicy
posty39
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zucklov, Dragothic dobrze napisał, wystarczy mdm i textura a gothic sam sobie to ogarnie a jak nie to robisz to co napisał czyli otwierasz notatnikiem.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry