Cytujglowe1.nie widziałem tego w AC
2. czaszka jest bardzo twarda
3. Krzyk to najnormalniejsza w świecie reakcja na ból nawet jak by mu do oka wbił nóż.
Nie wiem o czym Ty mowisz.
1. Naprawde? O prosze, a ja myslalem, ze 2/4 zabójstw jest wlasnie skierowana w glowe. Widac to zreszta chocby na roznego rodzaju highlightach.
2. Nie na tyle twarda, zeby zatrzymac pocisk broni palnej lub ukryte ostrze.
3. Raczej nie najnormalniejsza, o ile w chwili bolu ofiara juz nie zyje.
Ogolnie lacze sie w bulu i nadziei
1. W krtań, ofiara nie może nabrać powietrza by wydobyć z siebie dźwięk, jedyny dźwięk jaki powinno dać się słyszeć to przedśmiertne duszenie jeśli cios został źle wyprowadzony. Ewentualnie animacja może też wskazywać na wbijanie noża przez podbródek prosto do mózgu - co oczywiście załatwia sprawę całkiem szybko. Pod serce, ofiary na które mieliśmy zlecenia - pod serce ponieważ zazwyczaj (jak nie zawsze) była jeszcze scenka z rozmową.
2. Miejscami czaszka jest dość miękka, szczególnie u dzieci. No i ogólnie, cranium nawet nie jest najsilniejszą kością u człowieka, najtwardszą jest femur. Jednak taka ciekawostka, zdarza się że po pierwszym przebiciu się przez czaszkę pocisk nie ma wystarczającej siły by przebić się z drugiej strony jednak zbyt dużo by zatrzymać się w mózgu, dlatego rykoszetuje robiąc jeszcze większe szkody. Ostrze mogłoby się przebić, jednak po dwóch/trzech takich incydentach, pękłoby, że nie wspomnę że już po pierwszym by się wygięło (co jak wiemy przynajmniej w AC1 oznaczałoby brak możliwości schowania ostrza).
3. Człowiek zachowuje świadomość przez kilka sekund nawet po ścięciu głowy, możesz np. kilka razy "pośmiertnie" mrugnąć. Umierając od uderzenia, niemożliwym jest śmierć bezbolesna - w najlepszym wypadku, nie zdążysz jej odczuć ponieważ system nerwowy zostanie uszkodzony.