Wujek Marvin 65571 232

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 65571

Odpowiedzi 232

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Grekoimper nigdy nie mówiliśmy o uproszczaniu fabuły. To, że nam to zarzucasz śmierdzi brakiem zdolności czytania ze zrozumieniem. Mówię tutaj o rozwiązaniu kwestii wszystkich questów i niedoróbek jakie pojawiły się w modzie i po tym dopiero zablokujemy konsolę, by nie było mowy o tym, że jedynym sposobem są kody, gdy wszystko będzie dokładnie zapiete na ostatni guzik :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wujek Marvin
#161 2014-05-22, 14:35(Ostatnia zmiana: 2014-05-22, 14:43)
a tak zapytam na jakim etapie gry jesteś w Global?
na takim jak w returning? :lol2:

Napisze parę postów i już za dużo się udzielam?   Nie gram globala bo nie mam czasu, i robię własnego moda. Ale kiedyś zagram na pewno, więc czemu mam nie wyrazić swojej opini, skoro zagram w niego kiedyś ? To już nie można wyrazić swojego zdania?  :facepalm:

EDIT: Poza tym bitch please, napisałem z 3-6  postów i już się dużo udzielam ? Wow, fuck logic  :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Tutaj się zgodzę z Mac Dunem, ma prawo do wypowiedzi, bo nie dotyczy ona rozgrywki tylko konsolę, która pośrednio na nią wpływa. 

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
normalny  gothic  byl o  wiele  łatwiejszą  wersja
tak owszem i dla kogo Global jest za trudny zadaniowo niech gra w coś prostszego po prostu.
Mod stawia takie a nie inne wymagania przed graczem i tyle.
Tak przy okazji -- sam osobiście wprowadziłem tu w dialogach, we wpisach i pewnych rozwiązaniach znaczne ułatwienia w stosunku do 1.14 przewidując , że może być dla niektórych "za trudno".
Tyle, że satysfakcja z przejścia gry "trudniejszej" jest chyba większa niż z "łatwiejszej".
Nadal przypominam , że Smok Ożywieniec poza pewnym wzmocnieniem pozostał bez zmian ;D
tak  tylko  po  pierwsze  nie  mozesz  sie  sugerowac  tym  i  pisac ze  osobiscie  wprowadziles  ulatwienia  w  dialogach bo 1.14 nie  powinien  byc  wyznacznikiem  tego  a  wlasnie  sam  gothic 2 NK  powinien  byc  wyznacznikiem.(bo  to  co  oni  zrobili  nie  znaczy  ze  jest  dobre)
Po drugie skoro  stawiasz  sprawe  tak  ze  gracz  dla  ktorego  to  jest  za  trudne  powinien  grac w  co  innego
to  wtedy nie  mialo  by  sensu  prowadzenia  wiekszosci  tematow  na  tym  forum
bo po  co  udzielacie  odpowiedzi  na  pytania  graczy skoro  oni  sami  nie  moga  dojsc  do  tego?bo  chyba  nie  po  to  zeby  sie  pochwalic  ze  przeszliscie  sami
w  takim  razie  po  co  tyle  tych  tematow? mod  jest  taki  jaki  jest nie  warto  uproscic  go dac  wiecej  podpowiedzi(sensowniejszych)
ale  warto  odpowiadac  na  pytania  odnosnie  gry?jak  przeciez  efekt  jest  taki  sam  ten  gracz  co  zapytal  jest  na  poziomi  tego  samego  gracza  co  nie  dal  rady  i  powinien  zmienic  gre  na  inna

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No niestety, wbijają na forum, zasypują temat Błędy i bugi albo Problemy techniczne dziesiątkami pytań wynikających z własnej nieudolności ( także w korzystaniu z konsoli nieraz) i potem strzelają focha że się im nie odpowiada.
Dla mnie tam konsola może być , byle tacy smutni zawodnicy nie zaśmiecali forum swoimi postami.
Taki temat się zamyka i koniec. Forum nie twoje, więc whatever. Gdyby Aztek miał tak reagować na pytania dot moda w shoutboxie to twojego kochanego Górnego Forum dawno by już nie było.  :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
A ja się nie zgodzę, ponieważ temat dotyczy wykorzystania konsoli w Global mod a nie jest miejscem dyskusji o konsoli jako takiej i moralno-technicznymi efektami jej użycia lub nie.
Może dlatego,że osobiście nie mam w zwyczaju wypowiadać się w tematach, w których moja wiedza nie pozwala mi wnieść do dyskusji niczego konstruktywnego.

Post połączony: 2014-05-22, 14:46
Taki temat się zamyka i koniec.
Dziwne, bo ostatnio sam załozyłeś temat dotyczący testowania Wasteland.
Nas też interesują znalezione przez graczy realne bugi i błędy.

Forum nie twoje, więc whatever.
Subforum nalezy do DS i DS zostało przyznane. Mamy nawet prawo stworzyć tu własny regulamin, choć takiej potrzeby naturalnie nie ma.

twojego kochanego Górnego Forum dawno by już nie było.
tak razem z twoim ukochanym Wasteland

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziwne, bo ostatnio sam załozyłeś temat dotyczący testowania Wasteland.
Nas też interesują znalezione przez graczy realne bugi i błędy.
Dostałem bugi odnośnie level-designu to je poprawiam. Raczej trudno je rozwalić marvinem, a jeśli tak to gratuluję talentu.

Subforum nalezy do DS i DS zostało przyznane. Mamy nawet prawo stworzyć tu własny regulamin, choć takiej potrzeby naturalnie nie ma.
Właśnie widzę.  :lol2:

tak razem z twoim ukochanym Wasteland
Faktycznie uwaga zajebiście dużo wnosi do tematu.  :ok:

Sorry Memorius, ale uwielbiam twoje podejście.  Wielki ból, że ludziom się nie podoba twój pomysł na konsolkę, a jeszcze większy, że mają czelność o tym pisać na forum. No bo oczywiście tylko ci, co się znają, mogą się wypowiadać, najlepiej żeby mieli swój udział w tworzeniu moda, albo w ogóle żeby to oni byli jego inicjatorami.  :lol2: Jeśli tak bardzo przeszkadza ci to, że tyle ludzi wstawia swoje problemy po użyciu konsoli, mimo że na forum pewnie masz gdzieś napisane, że takie tematy pomocy nie dostaną(bo wierzę w istnienie Boga i mam nadzieję, że dotarłeś do takiego wniosku, że potrzebne są jakieś wytyczne), to może zastanów się czemu tylko tacy ludzie grają w twojego cudownego moda.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No widzisz ubodło z Wasteland i dobrze - tak też uważam, ze to wielkie gówno i piąta woda po kisielu po Unnamed

Wielki ból, że ludziom się nie podoba twój pomysł na konsolkę,
wskaż miejsce w tym temacie gdzie optuję za jakimś pomysłem na "konsolkę"(wyłączoną) a jak nie znajdziesz do dyskusję z tobą kończę tradycyjnym EOT

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No widzisz ubodło z Wasteland i dobrze - tak też uważam, ze to wielkie gówno i piąta woda po kisielu po Unnamed
Jeśli to uważasz za konstruktywną argumentację za twoim podejściem do sprawy, to ja już więcej tu do roboty nie mam. Powodzenia z modzikiem, przyda ci się.  :lol2:

wskaż miejsce w tym temacie gdzie optuję za jakimś pomysłem na "konsolkę"(wyłączoną) a jak nie znajdziesz do dyskusję z tobą kończę tradycyjnym EOT
Chyba zapomniałeś o swoim poprzednim poście. Wielki smutek, że ludzie używają marvina, że potem piszą tematy na forum ze swoimi problemami, a twoje nieziemskie oczęta muszą je widzieć. Faktycznie tak bardzo przeciwko wyłączeniu konsoli, wow. Bitch please. Gdybyś miał choć minimalnie neutralne podejście do tematu prawdopodobnie napisałbyś jakąś konkretną odpowiedź, zamiast kierować się "ubodzeniem w uczucia".

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
więc nie znalazłeś
skoro tak to EOT

już więcej tu do roboty nie mam.
słusznie

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ludzie czy tylko mnie denerwują posty Caesum, czy może jestem przewrażliwiony ?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
więc nie znalazłeś
skoro tak to EOT
Teraz to się naprawdę nie dziwię, że tak często tu macie kłótnie. Jeśli powyższe to faktycznie najwięcej na co może się zebrać "mistrz cyrylicy"(ok) to powodzenia w dalszej dyskusji. Teraz rozumiem znaczenie wypowiedzi Werewolfa:

Gothicman przezwyczaj sie, że memorius nie uważa innego zdania poza swoim. Na początku myslalem, ze to pojedynczy wybryk, ale im dluzej przygladam sie jego dzialalnosci na forum tym bardziej upieram sie w tym stwierdzeniu.

A samemu Memoriusowi życzę szczęścia i świetlanej kariery w moddingu. Przyda się.  :lol2:

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Morda wszyscy i spokój mi tutaj ma być.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Memo ma po prostu zdanie swoje. Ma rację, tylko "po swojemu" ją przekazuje. Po prostu zebrało się kilka hien forumowych i zaczęli robić śmietnik z globala.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Przemek - Nie, po prostu jestes zapatrzonym w siebie (lub też nie) idiotą. Caesum ma w 100% racji. Rzadko sie zgadzam z takimi "osobistosciami" z forum, ale tutaj, w jego postach, nie ma ani krzty słów z ktorymi bym sie nie zgodzil.

@up: ja pieprze, naprawde jestes takim kretynem? W przeciagu swojej kariery udowadniasz to juz ktorys raz! Tu nie ma żadnych hien forumowych, zreszta na forum w ogole takowych nie ma. Tu sie wypowiadaja ludzie którzy maja prawo miec swoje zdanie. Hieny forumowe bo co? Bo sie nie zgadzaja z opinia "konsole wylaczyc, w dziale globala nie pisac" wielce szanownego memoriusa? Mialem na Te Twoje kretynskie odpowiedzi, prowokacje nie odpisywac... chociaz nie, to nie prowokacja, bo prowokacje są z reguły inteligentne, Ty po prostu jestes debilem z natury.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Przemek, Caseum jest spoko i jego posty w ogóle nie powinny denerwować, a Memorius też niepotrzebnie robi problemy.
Wasteland to bardzo dobry mod, używałem go za czasów, gdy tworzyłem machinimę, bo nie chciało mi się kręcić w G1. Poza tym założenia Wasteland i Unnamed są całkiem inne. W Wasteland chodzi o odwzorowanie lokacji zgodnie z lore. Unnamed dodaje sporo questów i nie raz niezgodne z lore trylogii np. Leśne Bractwo, Świątynia Śniącego itp. Twój argument jest na miejscu i uważam, że powinieneś przeprosić Caesuma. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Wujek Marvin
#176 2014-05-22, 15:25(Ostatnia zmiana: 2014-05-22, 15:30)
Po co wy w ogóle dyskutujecie z przemko, przecież to debil i fanboy globala, najlepiej jego posty ignorować  :ok:

EDIT:

Memo ma po prostu zdanie swoje.

Szkoda tylko że nie umie uszanować zdania innych  :facepalm:

EDIT2: Akurat Gothic westeland jest 100 razy lepszy od tego gówna unnamed ;)

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Ostatnie kilka postów to offtop czy mi się wydaje? Gadamy o konsoli czy o stanie psychicznym i ilorazie inteligencji osób wypowiadających się? Memo skasuj parę postów. Zbiegli się hejterzy i robi się syf.

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Nie zbiegli sie żadni hejterzy. Kolejny pacan na liste sie wpisuje?

To od teraz ludzi ktorzy nie zgadzaja sie z widzimisie autorów modow/spolszczen uwazamy za hejterow lub/i hieny forumowe?

Ale co do jednego racja - dużo tu offtopu sie zrobilo.

EDIT: Chociaz w sumie nie aż tak duzo. Wiekszosc jest o konsoli, a jakby nie patrzec to temat przewodni tego wątku.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Może założy ktoś temat na offtopie i tam będziemy dalej się spinać? :D W sumie Wy, ja tutaj staram się większość z Was uspokoić. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry