Wujek Marvin 65724 232

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 65724

Odpowiedzi 232

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
also jest może jakiś czit na wszystkie przedmioty z moda? :F Z chęcią bym je chciał zobaczyć.
jest
można prosić?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie ode mnie. Nie podajemy kodów i nie polecamy używania konsoli, chyba, że jest ona nieodzowna do kontynuowania zadania zbugowanego z naszej winy.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Dziękować.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Memorius nie patrz na hejterów blokuj. ja żadnych bugów nie miałem, więc ich nie ma. A jak są to takie, które da się ominąć. Konsola oczywiście nie psuję gry, ale powoduje większe zużycie ramu.
Myślicie, że dlaczego najczęściej wywala przy zmianie lokacji,
teleporcie, lub użyciu runy teleportu ? Bo musi szybko świat się
załadować i nie starcza ramu. Ci co latają na k i f8 mają właśnie te
problemy, bo konsola całe zasoby zżera.
Ja w MT Tizgar też nie miałem bugów. Czemu ludzie dobre mody hejtują, że brakuje tego a to tamtego, a te słabe są świetnie. Powiem wam dlaczego. Robicie sobie wyobrażenie, że mod musi być idealny, otóż nie. Jak mod jest dobrze zareklamowany i ma dużo fajnych rzeczy, to macie świadomość, że mogło by być jeszcze więcej rzeczy. Natomiast jak ktoś wypuści gówno pokroju Złote Wrota, gdzie nic niema to wszyscy happy, tylko nędzne tłumaczenie, że autorzy nie mieli czasu. Nie mieli ? Niech nie robią modów. Krzyczycie w globalu, że są bugi ? Wyłączcie konsole i podziękujcie testerom. Bo przy robieniu zadań itp bugów nie widać, a dopiero widać je w grze. Czemu nie widać hejtów na bugi w złotych wrotach ? Tam było pełno testów, a są bugi co ślepiec by tylko nie zauważył. Można sobie całkowicie kolejność wątku głównego zmienić.

Swoją opinie sugerujecie na innych, jak 3 osoby napiszę to jest świetne, to nagle każdy po kolei duplikat, tylko coś tam zmieni.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Konsola będzie dostępna jeszcze w testach 1.8, bo tam trzeba jakoś sprawnie sprawdzić questy poboczne, ale już w 1.8 nie będzie. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Memorius nie patrz na hejterów blokuj.
No tu akurat już decyzja nie należy do mnie, bo mój udział w realizacji 1.8 będzie jednak znacznie mniejszy.
Moja absolutnie prywatna opinia jest taka,że konsola w niczym nie przeszkadza. Ostrożnie użyta służy do uratowania się czasem przed błędami w rodzaju nieodwracalnego wkleszczenia w tekstury, śmierci lub zniknięcia jakiegoś NPC wynikającego z trudnych lub niemożliwych do poprawienia błedów oryginalnej gry itd.
To trochę też jak z możliwością bycia uczciwym lub nieuczciwym w życiu.
Istnieją obie mozliwości , takie IMO powinny być także w grze.
Jak ktoś chce grać na kodach niech tam sobie gra, jednak nie zawraca głowy innym problemami jakimi z tego powodu wynikają.
a żadnych bugów nie miałem, więc ich nie ma. A jak są to takie, które da się ominąć.
Pewne były, ale wynikały one z tego głównie, że Global jest połączeniem kilku modów zupełnie odrębnych do tego dochodzą NIGDY nie testowane wcześniej zadania z 1.15 oraz zadania z Pana Losów gdzie geniusz scorp jednak się miesza z odrobiną jego niedbalstwa oraz ogólnych ingerencji w silnik jakich dokonał.
nędzne tłumaczenie, że autorzy nie mieli czasu.
tak, jak ktoś nie ma czasu niech za coś nie bierze...
my też nie mamy go za wiele ale jak widać staramy się co można poprawić już na bieżąco tu i teraz.
W tym przypadku gadki paru malkontentów,że stale jakieś patche wychodzą mnie akurat nie wzruszają, bo mod nie jest dla tych kilku tylko dla kilku tysięcy, którzy już bo pobrali i kilku tysięcy, którzy jeszcze to zrobią.
Co do testerów, ci nawalili wszędzie nie tylko u nas tyle że Global to gra na 200 h grania a nie na 20 h jeśli wiemy o czym mowa...

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Memorius nie patrz na hejterów blokuj. ja żadnych bugów nie miałem, więc ich nie ma. A jak są to takie, które da się ominąć. Konsola oczywiście nie psuję gry, ale powoduje większe zużycie ramu.
Ja w MT Tizgar też nie miałem bugów. Czemu ludzie dobre mody hejtują, że brakuje tego a to tamtego, a te słabe są świetnie. Powiem wam dlaczego. Robicie sobie wyobrażenie, że mod musi być idealny, otóż nie. Jak mod jest dobrze zareklamowany i ma dużo fajnych rzeczy, to macie świadomość, że mogło by być jeszcze więcej rzeczy. Natomiast jak ktoś wypuści gówno pokroju Złote Wrota, gdzie nic niema to wszyscy happy, tylko nędzne tłumaczenie, że autorzy nie mieli czasu. Nie mieli ? Niech nie robią modów. Krzyczycie w globalu, że są bugi ? Wyłączcie konsole i podziękujcie testerom. Bo przy robieniu zadań itp bugów nie widać, a dopiero widać je w grze. Czemu nie widać hejtów na bugi w złotych wrotach ? Tam było pełno testów, a są bugi co ślepiec by tylko nie zauważył. Można sobie całkowicie kolejność wątku głównego zmienić.

Swoją opinie sugerujecie na innych, jak 3 osoby napiszę to jest świetne, to nagle każdy po kolei duplikat, tylko coś tam zmieni.

Najglupsza teoria jaka kiedykolwiek slyszalem, z domieszką kretynizmu.

"Nie mialem bugow wiec ich nie ma". Jesteś tępy czy udajesz? To, że Tobie akurat w danym momencie nie wywalil zaden blad albo nie objawil sie bug, nie znaczy, ze ich nie ma. Albo jestes na tyle slepy i brniesz do przodu ignorujac fabule i wszystko poboczne wokol, ze ich nie dostrzegasz.

EDIT: Ja sam zakonczylem gre w Globala na 5 rozdziale, gdzie wkurwilem sie na tego goscia co miał plany Harada. Ponoć mial do mnie zagadać strażnik przed bramą, po czym wlasnie on (lafer, Lasher?) mial takze zagadac i podziekowac. Straznik nie zagadal, latalem z nim sobie po calej wyspie Khorinis, po czym sie wkurwilem i skonczylem gre.

"Ja w MT tez nie mialem bugow" - NO JA PIERDOLE. Nawet twórcy zauwazyli te bugi co miedzy innymi Tizgar wymienil - obstawianie na arenie, nauka u shergara i wiele wiele innych. Twórcy moda dostrzegli te bugi, wiekszosc graczy, ale nie, Ty nie. Co potwierdza moja teorie, że wszystko co sie u gory znajduje skippujesz, omijasz wszystko co jest ciekawe i slepo brniesz do przodu.

"Nie patrz na hejterow" - oo, a to ciekawostwa. Widzisz tu gdzies hejterow? Ja myslalem, że tutaj sie znajduje normalna dyskusja na temat konsoli, wypowiedzi i opinie graczy na jej temat. Ale cóż, ludzie niedojrzali psychicznie i emocjonalnie wszedzie widzą hejt tam, gdzie go nie ma, lecz jest opinia innych nie zgadzajaca sie z Twoja. Cóź poradzic, dorosniesz to zrozumiesz.

"Czemu nie widać hejtów na bugi w Złotych Wrotach" wybacz, ale u mnie objawil sie tylko jeden bug - podczas pisania listu jeśli przyszlismy do Lee z rozmowa o posązku Innosa to zadanie z listem sie blokowalo. Wystarczylo najpierw odebrac List, pozniej skonczyc Posag innosa. Widzisz, nic co wymagaloby uzycia konsoli czy czegokolwiek.]

A ta teoria ramie podczas konsoli skomentuje to tylko jedną emotą, uzywana czesto przez Mac Duna - :facepalm: Nadajesz sie do komisji macierewicza czy kto tam badal sprawe smolenska.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Konsola oczywiście nie psuję gry, ale powoduje większe zużycie ramu. 
Jeśli masz zainicjowanego Ikarusa, do funkcji init_global dopisz :
MEM_Game.game_frameinfo = true;
Wtedy będzie ci pokazywać ilość FPS-ów. Następnie uruchom konsolę i powiedz czy ilość FPS-ów się zmieniła. Od razu ci mówię, że to nie przez małą ilość ramu mod się crashuje. Wy jesteście jakimiś dzikusami, że boicie sprawdzić log z zSpy? Tam jest napisane co powoduje crash.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
przemek  to  po  prostu 14letni chlopiec  ktory  jeszce  nie  umie  racjonalnie  myslec...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sam kiedyś byłem zwolennikiem teorii ja nie mam buga to on nie istnieje, bledną teoria jak skurwysyn :P
Bugi to nie element stały wiec nie muszą się każdemu zawsze objawiać w tym samy momencie gry itp :P

Wyłączenie konsoli powinno byc w kazdym modzie ale pierw upewnijcie sie czy to jest konieczne, za konieczność uważam sytuacji w której mod jest w 95% wolny od bugów, tu znowu przykład DS konsola off jednak pewne bugi były ale była alternatywna opcja ich minięcia global technicznie nie jest zaawansowany jak DS, wiec tu każdy bug będzie się dało wyeliminować na testach o ile będziecie mieli normalnych testerów ( testy moda to nie zabawa na kilka godzin, a przejście gry na realne 100% jakie jest możliwe i zgłaszanie bugów które utrudniały nam dojście do magicznej liczby 100, operacje powtarzamy dla każdej możliwej strony frakcji gildii itp )

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
( testy moda to nie zabawa na kilka godzin, a przejście gry na realne 100% jakie jest możliwe i zgłaszanie bugów które utrudniały nam dojście do magicznej liczby 100, operacje powtarzamy dla każdej możliwej strony frakcji gildii itp )
niestety ludzi tak rozumujących jest bardzo mało
Większość to nieodpowiedzialni gracze, którzy za wszelką cenę chcą sobie pograć w coś jako pierwsi i tyle.
A o umiejetności rozgrywania testów scenariuszowych już nawet nie wspomnę...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie dziwie się dlaczego akurat ja dostałem propozycje testów :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Noo, pochlebiasz sobie i wysoko się cenisz! Ale co do testowania, to chyba słusznie :D

przemek  to  po  prostu 14letni chlopiec  ktory  jeszce  nie  umie  racjonalnie  myslec...
Też tak pomyślałem, tyle że o Tobie. Sorry jak Ci dodałem lat!

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I patrzcie znowu na mnie naskakują. Splash  w 90 % grach napis out of memory skąd się bierze ?  Choć, nie mówię, że nie masz racji. Funkcję Fps mam z gameboostera. Ikarusa mam zainicjowanego, przecież sam mi powiedziałeś jak to zrobić :P

Werewolf -.- Oczy ci zamgliło ? Napisałem, ze JA nie miałem. Nie, że w MT nie bo wiem, że są. Grekoimper odezwałeś się człowieku, ty który co 5 minut masz problem w grze. Werewolf uszanuj zdanie innych. Raz piszesz, że ktoś dobrze gada, a potem, że jest dzieckiem. To dla mnie niezrozumiałe.
Tizgar pierwszy raz się zaczynam z tobą zgadzać.

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
( testy moda to nie zabawa na kilka godzin, a przejście gry na realne 100% jakie jest możliwe i zgłaszanie bugów które utrudniały nam dojście do magicznej liczby 100, operacje powtarzamy dla każdej możliwej strony frakcji gildii itp )
niestety ludzi tak rozumujących jest bardzo mało
Większość to nieodpowiedzialni gracze, którzy za wszelką cenę chcą sobie pograć w coś jako pierwsi i tyle.
A o umiejetności rozgrywania testów scenariuszowych już nawet nie wspomnę...
przepraszam  bardzo zgłosiłem  się  do  testowania to  w  odpowiedzi  uzyskałem  że  macie  problem  z  moją pisownią mimo  że  osobiście  lubie explorowac caly  świat  i  wykonywać wszystkie  misje

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak walisz 2 spacje co każdy wyraz to się nie dziw.
To jest lepsze niż mój brak interpunkcji :P

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar takiego przypadku ja jeszcze nie widziałem :D

grekoimper

grekoimper

Użytkownicy
Immortal God
posty176
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Immortal God
Jak walisz 2 spacje co każdy wyraz to się nie dziw.
To jest lepsze niż mój brak interpunkcji :P
nie  wale  to  z  automatu  idzie :lol:

I patrzcie znowu na mnie naskakują. Splash  w 90 % grach napis out of memory skąd się bierze ?  Choć, nie mówię, że nie masz racji. Funkcję Fps mam z gameboostera. Ikarusa mam zainicjowanego, przecież sam mi powiedziałeś jak to zrobić :P

Werewolf -.- Oczy ci zamgliło ? Napisałem, ze JA nie miałem. Nie, że w MT nie bo wiem, że są. Grekoimper odezwałeś się człowieku, ty który co 5 minut masz problem w grze. Werewolf uszanuj zdanie innych. Raz piszesz, że ktoś dobrze gada, a potem, że jest dzieckiem. To dla mnie niezrozumiałe.
Tizgar pierwszy raz się zaczynam z tobą zgadzać.

tak w  profilu  moim  jest 8 postów  na  dzien to  rzeczywiscie wypada  co  5 minut..
a  co  do ciebie  tytusie  i  reszty  co  tak  uznala  to  sie  mylisz  nie  mam  mniej  niz  14lat a  skoro  tak  uznales  to  niezle  musialy  cie  zmylic  moja  wiadomosci( w  sumie  to  nie  wiem  czym  tak  zmylilem)

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kończmy bo i Memorius nas

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Co do konsoli o zrobimy tak jak piszę Tizgar. Upewnimy się że w wersji 1.8 nie ma bugów, które użycie konsoli wymagają.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry