Problemy techniczne 19110 36

O temacie

Autor revynar

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 19110

Odpowiedzi 36

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to Win7 to musisz uruchamiać jako admin i ze zgodnością z WinXP. No i dodaj gothic.exe do wyjątków DEP.

Poszło. Było uruchamiane jako admin ze zgodnością od samego początku, jednak dopiero dodanie gothica do wyjątków pomogło ;)

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Mam problem, mianowicie nie mogę zobaczyć intra, oraz autorów, czy ktoś wie o co chodzi?
W pliku gothic.ini w folderze System szukasz linijki ScaleVideo i zmieniasz na 0.

Gormak

Gormak

Użytkownicy
posty52
Propsy1
  • Użytkownicy
Xardas47 mam na 0 :/

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
A w pliku ZloteWrota.ini? Na jakiej grasz rozdzielczości?

deckdogz123

deckdogz123

Labirynt
posty162
Propsy10
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
Xardas47 mam na 0 :/

To zmień na 1 i po sprawie :)

Są to moje niektóre prace ! ! !

Nie zajmuje już się modingiem tak jak kiedyś. Od czasu do czasu LvL Designer. Chętnie pomagam.

http://ariathan.wrzuta.pl/wrzucone/obrazy

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego nie mam żadnego dialagu z Temp-Shakiem, gdy mam mu oddać posążek Beliara?

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

down

down

Użytkownicy
posty96
Propsy10
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Najpierw musisz porozmawiać z orkiem przy wyjściu  odnogi kanionu.

Jebać pierdoloną schizofremie :P

madecom100

madecom100

Użytkownicy
posty23
  • Użytkownicy
Ja gdy chcę zainstalować dubbing to mi wyskakuje taki komunikat,, Nie można uruchomić aplikacji, ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna,, Co zrobić ?

Ichini

Ichini

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, ogólnie mam problem z samym uruchomieniem GII, mianowicie podczas uruchamiania wyskakuje mi takie cuś:
Po kilku godzinach sprawdzania najróżniejszych sterowników do kart graficznych, postanowiłem zwrócić się o pomoc do Was, bo może ktoś miał podobny problem :)
Parametry lapka:
win 8.1, 64bit
Intel Core I3, 1,8GHz; 4 giga ramu;
karty graficzne: zintergowana Inter(R) HD graphicks 4000, oraz NVIDIA Geforce GT 720M

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Błędu nie widzę, ale mogę ci powiedzieć, że mam taką samą kartę graficzną, ale inny system - WIndows 7 x64 i działa. Więc problemem nie jest karta, obstawiałbym system, coś musi blokować...

Ichini

Ichini

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na szczęście poradziłem już sobie. Okazało się, ze wystarczy zmienić w konfiguracjii fulscreen BPP z 16 na 32 i gra rusza. Teraz mogę olać życie towarzyskie i naparzać :D 

+ nie widać mi pasków życia przeciwników, kombinować z rozdzielczością czy to normalne?

Makin Bacon

Makin Bacon

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam taki problem,że nie mogę włączyć moda. Włączam gothic starter,Złote Wrota,play the game i nic. Pojawia się w procesach Gothic2.exe. Wcześniej grałem ok. 3 dni i wszystko było w porządku. A teraz nie działa. Reinstalacja nic nie daje. Mam Windows 7 uruchamiam jako administrator i ze zgodnością z XP. Proszę o szybką pomoc

gann07

gann07

Użytkownicy
posty34
Propsy30
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam. Mam taki problem,że nie mogę włączyć moda. Włączam gothic starter,Złote Wrota,play the game i nic. Pojawia się w procesach Gothic2.exe. Wcześniej grałem ok. 3 dni i wszystko było w porządku. A teraz nie działa. Reinstalacja nic nie daje. Mam Windows 7 uruchamiam jako administrator i ze zgodnością z XP. Proszę o szybką pomoc

Sprawdź czy nie masz w procesach: rundll32.exe - jeśli masz, wyłącz ten proces. Zgodności w win 7 to kpina, zostaw jak było - różnicy nie będzie. Na moim pececie, gothic nie włączy się, jeśli w tle działa gimp - zacznij wyłączać programy, może to coś zmieni. Zanim włączysz ponownie gothica, wyłącz w procesach gothic2.exe w menadżerze zadań - inaczej ponowne uruchomienie gothica nic nie da. Pamiętaj, by GothicStarter.exe był uruchamiany z prawami administratora, nie sam Gothic2.exe.

Myo

Myo

Użytkownicy
posty18
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na szczęście poradziłem już sobie. Okazało się, ze wystarczy zmienić w konfiguracjii fulscreen BPP z 16 na 32 i gra rusza. Teraz mogę olać życie towarzyskie i naparzać :D

+ nie widać mi pasków życia przeciwników, kombinować z rozdzielczością czy to normalne?

Też miałem ten problem, zainstaluj tego patcha: http://community.pcgamingwiki.com/files/file/4-gothic-and-gothic-ii-fullscreen-border-fix/

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Może mi ktoś poradzić dokładnie co zrobić z tymi ścinami? Wcześniej grałem i pojawiały się sporadycznie, a teraz znowu od jakiegoś czasu nie da się grać i muszę nawet kilka razy na godzinę restartować komputer.

Aha, i wywala mi grę przy misji z Mynkosem i skrzynią w obozie orków, dokładnie gdy podchodzę do Mynkosa po tym jak wywołuje te zaklęcie. 

maciejkami1

maciejkami1

Użytkownicy
posty18
Propsy1
  • Użytkownicy

maciejkami1

Problemy techniczne
#35 2014-05-19, 16:05(Ostatnia zmiana: 2014-05-19, 17:26)
A ja mam inny problem, a mianowicie zainstalowałem mod + dubbing na czystego Gothica, odpalam przez Player Kita i... zamiast moda włącza się normalny gothic NK, a gdy włączę nową grę, odradzam się martwy w Jarkendarze(tym oryginalnym, nie z moda). Ponowna reinstalacja nie pomaga. Gra oryginalna, Windows 8.1

Edit. Udało mi się rozwiązać ww problem(wystarczyło uruchomić program jako administrator, a w Gothic.exe i gothicStarter.exe zaznaczyć uruchamianie w trybie zgodności z Windows XP), jednak mam kolejny, a mianowicie bardzo niską płynność gry, szczególnie w otwartym terenie.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry