Problemy techniczne 20551 36

O temacie

Autor revynar

Zaczęty 11.05.2014 roku

Wyświetleń 20551

Odpowiedzi 36

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dlaczego mi się ścina grach przy full detalach? Jakie wymagania ma ta gra?

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

sirbiroes

sirbiroes

Użytkownicy
posty14
Propsy1
  • Użytkownicy
Nie zauważyłeś że tekstury zostały upięknione w jakości i w rozmiarach, więc wymagania się zwiększyły.
Spróbuj grać na różnych ustawieniach, i wybierz te, które ci najbardziej odpowiadają.

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
U mnie na laptopie (i5 2,5Ghz 4GB RAM Radeon HD6770M) działa tragicznie, na średnio/niskich idzie grać, ale co parę minut łapie zwieche i fps spada tak do 2-3 i trzeba wczytywać.

BrususPL

BrususPL

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy

BrususPL

Problemy techniczne
#3 2014-05-12, 15:49(Ostatnia zmiana: 2014-05-12, 16:26)
Witam, mam taki problem, że nie mogę odpalić gry, wchodzę w startera, kilkam play game,i gra się nie odpala, a wczoraj grałem sporo. Więc nie wiem co sie niby stało podczas gdy miałem wyłączony komputer. Nie wyskakuje żaden error, w procesach niby jest Gothic 2.exe,  poprostu nie ma okna gry.

Post połączony: 2014-05-12, 16:26
Dobra, nieważne, reinstalacja naprawiła problem.

dominikbbn

dominikbbn

Użytkownicy
posty27
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Znowu problem tylko teraz nie z mojej winy. Przegrałem dzisiaj wręcz cały dzień, gdy skończyłem grać zapisałem pamiętam bo był nawet kumpel który patrzał ten save. Wchodzę po godzinie na kompa a tu lipa, save znikły a w ich miejscach są stare save z wczoraj, wiec co mam teraz począć. Strasznie dziwne jest to że gdy uruchomię gre jako aministrator save są z wczoraj, a bez uprawnień admina są te nowe, tylko one nic mi nie dadzą bo nie da się bez admina grać bo gra crash'uje podczas wczytywania.
W plikach save są też te stare.
Nie wiem czy da się coś poradzić więc pytam was :-)
Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam 

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
Witam , mogę tak zrobić zeby miec i gothic returning reb v2 i złote wrota , i odpalac je przez jeden gothic starter, który jest
zainstalowany juz przy instalacji złotych wrót? Jeśli się tak da zrobic
to pomóżcie mi jak te oba mody zainstalować. Chce tak jak mam przy
gothic 1 i gothic starter z 1: gothic 1, gothic  mroczne tajemnice
poziom łatwy ,normalny ,trudy, przerobione mt , czas zapłaty. I we
wszystko mogę grać .Generalnie chodzi o to że własnie tak samo chce miec
 z gothic 2, noc kruka ,gothic 2 returning i gothic 2 złote wrota.

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja to próbowałem chyba każdej konfiguracji i dalej nie mogę pograć dłużej niż 5 minut, co jest z tym modem nie tak?

adas

adas

Użytkownicy
posty130
  • Użytkownicy
M36: Aha ,czyli albo return albo złote wrota mam rozumieć?

Seinnt47

Seinnt47

Tester Złotych Wrót
posty4
ProfesjaReżyser
  • Tester Złotych Wrót
Ja to próbowałem chyba każdej konfiguracji i dalej nie mogę pograć dłużej niż 5 minut, co jest z tym modem nie tak?

Mi pomogło zniżenie w ust graf. zanikania obiektów i horyzontu (chyba) do 140.

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
U mnie na takich ustawieniach freezuje po 10-20 minutach, nieraz jest o tyle dobrze że da się jeszcze wczytać grę, niekiedy trzeba resetować lapka... Pytanie do twórców czy przewidują jakieś poprawki w związku z tym?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Spróbuj dopisać do pliku konfiguracyjnego ZloteWrota.ini na sam koniec
ENGINE.zTexCacheSizeMaxBytes=52000000
Jakiego używacie Gothic Startera? Dołączonego do instalki? Gothic Starter musi być w wersji 2.6f: http://www.worldofgothic.de/dl/download_168.htm

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Złote Wrota instalowałem na czystego Gothica, starter z instalacji. Jak przetesuję grę z tym dopiskiem dam znać.

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiś pomysł co z TYM?

janosikk

janosikk

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
@Adanos
no wiec dodanie tej linijki nie pomoga, dalej wystepuja freezy, tylko wydaje mi się że trochę rzadziej, ale może to tylko przypadek.

deckdogz123

deckdogz123

Labirynt
posty162
Propsy10
ProfesjaLvl designer
  • Labirynt
O tuż mam taki problem. Gram sobie w złote wrota już jakiś czas. Mam 4 rozdział, thorben buduje mi kapliczkę, xardas się przygotowuje do portalu bo znalazłem wszystkie tabliczki, gadałem z saturasem też an ten temat i kazał mi pomóc magowi bo ma problemy ze snem. No dobra zagadałem i poszedłem szukać czegoś i znalazłem trupa i toporek i postanowiłem zapisać grę i się zapisała. Minęła gdzieś 1 minuta i mi prąd wyłączyli i no dobra ok. Włączam znowu komputer chce wczytać grę a tu taka niespodzianka :

Jak widać nie ma nazwy save, czasu, daty itp. Jak chcę wczytać to wraca do menu głównego. Wiem, że tego nie da się naprawić już ale chodzi o to czy ktoś może podeśle własnego save co jest w tym samym momencie co ja ? :) Fajnie by było bo bym chciał dokończyć, a nie chce mi się od nowa. :) A i jak by co to grałem Paladynem.

Są to moje niektóre prace ! ! !

Nie zajmuje już się modingiem tak jak kiedyś. Od czasu do czasu LvL Designer. Chętnie pomagam.

http://ariathan.wrzuta.pl/wrzucone/obrazy

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dlaczego gra crashuje przy walce z brzytwiakami które są niedaleko od obozu paladynów?
Pojawiły mi się znikąd i kiedy tam podchodzę wywala crash...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Problemy techniczne
#16 2014-05-13, 18:19(Ostatnia zmiana: 2014-05-13, 18:27)
Jakiś pomysł co z TYM?
Możesz podać ten błąd? Grasz na starterze z instalki?

@Adanos
no wiec dodanie tej linijki nie pomoga, dalej wystepuja freezy, tylko wydaje mi się że trochę rzadziej, ale może to tylko przypadek.
Możesz jeszcze próbować zwiększać tą wartość.

Zwykły Gothic wam działa?

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakiś pomysł co z TYM?
Możesz podać ten błąd? Grasz na starterze z instalki?

======================================= UNHANDLED EXCEPTION OCCURED ======================================================
======================================= CRASH INFOS: =====================================================================
Gothic II - 2.6 (fix), Parser Version: 50
User:  Seba,  CPUType: 586,  Mem: 1024 MB total, 1024 MB free
Startup Options:-game:zlotewrota.ini
=============================================== CALLSTACK : ==============================================================
0023:1C632C80 (0x161996D9 0x0000000E 0x0000001F 0x00000000) <UNKNOWN>

Gra crashuje zarówno na nowej grze jak i po wczytaniu zapisu. Ponadto nie wyświetlają się filmiki z piraniami i nazwą teamu (tylko dźwięk).

Starter z instalki. Podstawowa wersja gry działa. Jeśli chodzi o inne mody, to np. z Returningiem nie było żadnego problemu.

Xardas47

Xardas47

Użytkownicy
Mhroczny charakterek
posty249
Propsy150
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Mhroczny charakterek
Jak to Win7 to musisz uruchamiać jako admin i ze zgodnością z WinXP. No i dodaj gothic.exe do wyjątków DEP.

Gormak

Gormak

Użytkownicy
posty52
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam problem, mianowicie nie mogę zobaczyć intra, oraz autorów, czy ktoś wie o co chodzi?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry