Kolejny problem, a nawet kilka: (nie powinienem dublować postów, ale tak może ktoś mi odpowie;)
- Nefariusa przyzwałem kodem, wszystko było później OK. Mam drugi rozdział, chcę iść do Jarkendaru i kolejny problem - zniknął Saturas - nie było go nigdzie, więc znów przyzwałem kodem Saturasa. Wszedłem do Jarkendaru, niby wszystko w porządku, ale pojawił się problem z zadaniami w dzienniku. Niektóre zakończone zadania nie przenoszą się do zakładki "Wykonane Zadania" - mam bodajże 2 czy 3 takie zadania od Piratów. Poszedłem w takim razie do GD, a tam już również trafiłem na takie zadanie (bodajże złoto dla Brutusa w zamku), które również nie trafia do wykonanych. U piratów to natomiast "Wieża" i "Plaża na północy" - przy oddawaniu zadania był wpis w dzienniku, dostałem doświadczenie itp, ale zadanie się nie przeniosło. Jest to strasznie irytujące, bo w dzienniku tworzy się burdel i niebardzo wiadomo co jest zrobione, a co nie.
Czy jest to jakiś standardowy błąd, czy mógł być spowodowany raptem dwukrotnym użyciem konsoli (na przyzwanie Saturasa i Nefariusa - i to w Khorinis!)? Jak dalej to będzie tak wyglądało, pewnie przestanę grać...;p
Kolejna sprawa, taka błachostka - czy w Jarkendarze skasowane zostały niektóre skarby (X)? Nie mogę zrobić zadania "Kompas Garetta" - mimo że na mapie mam wyraźnie zaznaczoną lokalizację X, to nie ma go nigdzie na ziemi. Również w pobliżu Eremity nie ma skarbu.