Problemy techniczne 161709 473

O temacie

Autor Kuken

Zaczęty 20.04.2014 roku

Wyświetleń 161709

Odpowiedzi 473

Sryncu

Sryncu

Użytkownicy
posty90
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam taki problem. Otóż kiedy przechodzę z Newworld do Jarkendaru gra ładuję się prawie do końca i przy końcu wywala do pulpitu z błędem "Gothic 2 NK przestał działać ". Czy można coś na to poradzić? Dodam jeszcze, że jak szedłem do Jarka zabić Kruka( Pierwszy raz do Jarkendaru) wszystko działało. Teraz jak idę się  spotkać z Xardasem w 4 rozdziale wywala mnie do pulpitu. U brata dzieje się tak samo tylko, że przy wychodzeniu z GD. 

CezarWolny

CezarWolny

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy

CezarWolny

Problemy techniczne
#421 2014-12-26, 23:45(Ostatnia zmiana: 2014-12-26, 23:55)
Witam,
mam problem z zadaniem Lekarstwo na Wściekliznę. W zamian za miksturę Irwina Otrzymuje od Vatrasa zwyczajny Eliksir leczniczy. Niestety po wypiciu nie leczy z choroby(nie pojawia się żadna informacja na temat wyleczenia, statystyki zostają bez zmian oraz idąc spać ekran robi się czerwony i po śnie pojawia się informacja o chorobie). Mogę dodać że anie razu nie kładłem się do łóżka Bezikiem przed rozmowa z Vatrasem. Bardzo pomogła by mi rozpiska krok po kroku jak wykonać zadanie i wyleczyć się z choroby.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Edit:
Zadanie wymagało biegu z powrotem do uzdrowiciela :/

NIE dla usuwania konsoli z modów.

Karikowy

Karikowy

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z odpaleniem moda. Naciskam na pulpicie global mod pl, wyskakuje po wlaczeniu noc kruka zwykla. Mam windows 8.1 proszę o pomoc

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spróbuj włączyć jako administrator.

JanekSport

JanekSport

Użytkownicy
posty34
Propsy7
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Czy normalne jest że w Khorinis znikają mi w drugim rozdziale Xardas, Nadja i Kiranor?

przemek1990

przemek1990

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie zepsuł mi się save po przeniesieniu do klasztoru żeby ukraść młot dla mrocznych.
Poratuje ktoś savem w podobnym miejscu gry może być troszke dalej lub wcześniej

Aqwarior

Aqwarior

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
Mam problem, mianowicie znajduję przedmioty, które leżą w skrzyniach, ale nie można ich wyciągnąć. Po otworzeniu skrzyni można taki przedmiot namierzyć, ale po zamknięciu skrzyni już nie można o leży w środku. Czy jest jakiś sposób na zostawienie skrzyni otwartej po odejściu od niej? 

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W momencie, gdy otwierasz skrzynię wystarczy wyjąć broń, jaką się posługujesz i ostatecznie skrzynia powinna pozostać otwarta.

Aqwarior

Aqwarior

Użytkownicy
posty5
  • Użytkownicy
I kolejny problem. W świątyni Adanosa w Jarkhendarze nie działa mi żadna kombinacja przycisków przy pierwszej zagadce.
Próbowałem wszystkie i jedyne co nie zabija od razu to kombinacja ludzie->burza->klucz->fala, ale gdy naciskam piąty przycisk to niezależnie od mojego wyboru  uruchamia się pułapka i mnie zabija, a drzwi się nie otwierają. Jeśli chodzi o inne kombinacje to kończą się one od razu śmiercią pod spadającymi z sufitu kolcami.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pliki save'a można pobrać tutaj.
TUTAJ

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
z samego prawego końca "pokoju" jest jakaś dźwignia/przycisk :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

wedka

wedka

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Mam taki problem - przyszedłem do Magów Wody po raz pierwszy, gadki szmatki z każdym, idę do Nefariusa...a przed portalem pusto, w całych podziemiach również go nie ma. Zniknął?:)
Nie wiem, czy przywołać go kodem, boję się późniejszej stabilności gry. Czy może gdzieś jest w innym miejscu?

wedka

wedka

Użytkownicy
posty18
  • Użytkownicy
Kolejny problem, a nawet kilka:  (nie powinienem dublować postów, ale tak może ktoś mi odpowie;)
- Nefariusa przyzwałem kodem, wszystko było później OK. Mam drugi rozdział, chcę iść do Jarkendaru i kolejny problem - zniknął Saturas - nie było go nigdzie, więc znów przyzwałem kodem Saturasa. Wszedłem do Jarkendaru, niby wszystko w porządku, ale pojawił się problem z zadaniami w dzienniku. Niektóre zakończone zadania nie przenoszą się do zakładki "Wykonane Zadania" - mam bodajże 2 czy 3 takie zadania od Piratów. Poszedłem w takim razie do GD, a tam już również trafiłem na takie zadanie (bodajże złoto dla Brutusa w zamku), które również nie trafia do wykonanych. U piratów to natomiast "Wieża" i "Plaża na północy" - przy oddawaniu zadania był wpis w dzienniku, dostałem doświadczenie itp, ale zadanie się nie przeniosło. Jest to strasznie irytujące, bo w dzienniku tworzy się burdel i niebardzo wiadomo co jest zrobione, a co nie.
Czy jest to jakiś standardowy błąd, czy mógł być spowodowany raptem dwukrotnym użyciem konsoli (na przyzwanie Saturasa i Nefariusa - i to w Khorinis!)? Jak dalej to będzie tak wyglądało, pewnie przestanę grać...;p

Kolejna sprawa, taka błachostka  - czy w Jarkendarze skasowane zostały niektóre skarby (X)? Nie mogę zrobić zadania "Kompas Garetta" - mimo że na mapie mam wyraźnie zaznaczoną lokalizację X, to nie ma go nigdzie na ziemi. Również w pobliżu Eremity nie ma skarbu.

Bonus

Bonus

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem,gdy chce wyjść z górniczej doliny po otrzymaniu listu od garonda grę mi wywala.(Wejście do 3 rozdziału)Chciałem ściągnąć patch czy co tam było  co podobno to naprawiało ten problem,ale  link mi nie działa.Podczas wyjścia z górniczej doliny ładuje się lokacja ,a zaraz po naładowaniu paska gra mi się wyłącza.Wie ktoś może jak naprawić ów błąd?

parmez

parmez

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Proszę o pomoc. Pomimo wszelkich prób instalowania na nowo w różnych kombinacjach Gothica z Global Modem wciąż przy cięciu drewna nic nie dostaję. Mam wyuczone umiejętności i nic. Piłuje, piłuje i tak przez cały dzień. Dzieje się to niezależnie czy zaczynam nową grę czy już wcześniej rozpoczętą. Jeżeli ktoś miał taką sytuację proszę o pomoc. P.S. próbowałem na wersji 1.7, -- 1,7 i patch  oraz 1.7.1. Więc odpowiedzi w stylu ściągnij patcha czy nową wersję na niewiele się zdadzą!

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Mój problem jest taki, że nie jestem w stanie dalej doprowadzić wątku z Questa starożytny kult do następnego etapu. Wykonuje to co zalecają mi inni użytkownicy, ale dalej nie mogę go kontynuować. Znalazłem notatkę za wierzą Xardasa, po czym mu ją oddałem, dalej nie da się nic zrobić. Da się to jakoś naprawić? Brak możlwości zrobienia tego questa jest równoznaczny z niemożliwością kontynuacji rozdziałów...

sonic212

sonic212

Użytkownicy
posty16
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witka ja mieć pewien problem otóż gdy ja chcieć zabić smoka żeby kontynuować fabuła smok być nieśmiertelny
Opis :
Za każdym razem gdy gram i dochodzę do 4 rozdziału jest okay zabijam sb dowolnego smoczka potem chce sb dalej grać ale !  gdy chce walczyć z 2 smokiem to gdy zacznę nie ma żadnego wpisu do notesu a potem smok jest nieśmiertelny >:O Wie ktoś jak to rozwiązać P.S wgrałem najnowszy patch i nic :/ jeden smok okay ale potem mam bagi :/ a nwm czy warto przez sh zmieniać rozdział help me !!! :/

Nemezis

Nemezis

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, mam taki problem, gdy przychodzę do magów wody, nie widzę nigdzie Saturasa, czy go gdzieś przeniesiono?
A jak wpisuje kod na saturasa "insert saturas_nk" to wywala gre do pulpitu :/

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Nie przeniesiono, ale słyszałem, że u niektórych ten bug występuje. Kod który podałeś nie jest na Saturasa.

Nemezis

Nemezis

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A możesz podać mi właściwy kod?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
kdw_1400_addon_saturas_nw

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry