Ciekawostki, mapy i bonusy 149506 367

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 149506

Odpowiedzi 367

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1. Przy szkielecie magu w Wieży Mgieł
2. W wieży zamkowej na pierwszym pietrze na prawo od taranu
3. Wejście do GD na drodze (obok kopalni prowadzącej do Khorinis)
4. Dawny Nowy Obóz rejon legowiska Topielca z Tamy z G1
5. W kajucie wraku statku koło Leśnego obozu
6. Tam gdzie znaleźliśmy pierwszą oczywiście,przy ciele

revynar

revynar

Użytkownicy
posty120
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki:)

Procesor: Intel Core i5-4690k
Karta graficzna: Asus GeForce GTX 980 Strix
RAM: 8GB (do użytku 7,91)
System: Windows 10

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
albo się nauczycie dawać propsy za pomoc albo będę bezlitośnie kasował wasze "dzięki"

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

XovoX

XovoX

Użytkownicy
entropy increase manager
posty164
Propsy123
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • entropy increase manager
No właśnie :( Tyle razy odpowiadałam na pytania i nic :pokerface: Pewnie dlatego że większośc użytkowników wpada, rejestruje się, pyta, czyta odpowiedź i ucieka grać dalej nie zagladając ponownie i nie zauważa że tu takie coś jak propsy istnieje. 

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Łap ode mnie :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Część wartościowych info mam... ale mapki Khorinis i Doliny nie są zaktualizowane... bfkod przyjdzie to uzupełni!
KHORINIS:
Spoiler
DOLINA PRZODKÓW:
Spoiler

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Kurdee wielki props, właśnie gram nową postacią i planuję zrobić 1 wypad do DP i wyczyścić wszystko konkretnie, mapka się przyda :D

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu

Pulaski

Ciekawostki
#328 2014-07-21, 20:48(Ostatnia zmiana: 2014-07-21, 20:53)
Może było ale można znalesc 2x szczawie królewskie, jak idzie się w dp do obozu bandytów, jak skręca się w lewo do goblinów. Potem drabiną do góry i na lewym i prawym wzgórze są. I po co są te dudy, harfa itp?;]

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mająca znaczenie questowe Mikstura Podwojenia Many występuje w większej ilości w grze, choć ani jeden egzemplarz w w lokacji Khorinis. Dodaje +2 do many i razem jest bodajże 10 flaszeczek.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Nie wiem czy to tylko u mnie, ale za każdym razem gdy jej używałem to mi się mana o 2 zmniejszała ^^

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mana zmniejszała się przy orkowej miksturze przerobionej przez Neorasa.

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
To wiem, jednak u mnie również w tym przypadku. Akurat niedługo będę w lokacji gdzie można miksturę znaleźć, więc wtedy jeszcze sprawdzę dokładnie i napiszę ;)

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Ok sprawdziłem - znowu w moim przypadku użycie mikstury to mana -2. A tak na marginesie - zna ktoś w końcu lokalizację całego setu posłańca? Wiem tylko, że naszyjnik jest w miejscu gdzie upiorny cieniostwór, ale nie mam pojęcia gdzie pierścienie...

Rootzky

Rootzky

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To mój pierwszy post, więc witam wszystkich. Mam takie ciekawostki: jeśli ktoś nie ma możliwości przedostania się przez przepaść w Jarkendarze, za którą jest ten biały cieniostwór to można tam wejść od tyłu idąc skałami od strony magów wody, skaczemy na murek (myślę, że to niedopracowanie lokacji, ale można się tam dostać tak łatwo, że sam nie wiem). Czarnego Trolla w Khorinis można zabić stając na tej półce skalnej z lewej strony, można to zrobić już bardzo szybko wystarczy dysponować bronią zadającą mu jakiekolwiek obrażenia. To nie wiem czy to ciekawostka ale Moe nie chce z nami gadać jak mamy ubrany pancerz czarnych jastrzębi:D, trochę nielogiczne.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
To nie wiem czy to ciekawostka ale Moe nie chce z nami gadać jak mamy ubrany pancerz czarnych jastrzębi:D, trochę nielogiczne.
Dziwne nie spotkałem się z czymś takim , ale na pewno nie chce gadać jak się ma spodnie Xardasa, co akurat jest jak najbardziej logiczne.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie to też nie jest logiczne, ale to prawda, że Moe nie gada z nami jak mamy zbroje Czarnych Jastrzębi.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kasperov

Kasperov

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy siebie sam strollowałem ale wbiłem się do upiornego cienistwora na miksturce akrobatyki i wyleźć nie mogę. Oczywiście z rozpędu sejf poleciał już jak jestem za skałą i nie mogę wrócić. Da się jakoś wydostać z tej skały bez akrobatyki? :D

Rootzky

Rootzky

Użytkownicy
posty8
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy siebie sam strollowałem ale wbiłem się do upiornego cienistwora na miksturce akrobatyki i wyleźć nie mogę. Oczywiście z rozpędu sejf poleciał już jak jestem za skałą i nie mogę wrócić. Da się jakoś wydostać z tej skały bez akrobatyki? :D
Jak masz zwój przemiany w cieniostwora to wyskoczysz, smoczego zębacza chyba też. Może z jakimiś innymi przemianami też się uda ale nie pamiętam teraz, popróbuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Jest to faktycznie ciekawostka bo to miejsce gdzie można się definitywnie zablokować.
Sposobów na rozegranie tego jest kilka.
Najlpiej mieć po prostu akrobatykę (automatycznie przy 90 zręczności) i wtedy dopiero wybrać się na to polowanie. Oczywiście nie każdy do tylu dobija więc można też skorzystać z dwóch mikstur akrobatyki
--jedna jest w Dolinie Przodków w takiej lekko ukrytej skrzyni na niższym poziomie wieży obserwacyjnej koło Irwina
-- drugą daję Netbek gdy przed udaniem się do Jarkendaru powiemy mu o tym ( tu oczywiście trzeba najpierw iść do Górniczej Doliny do Leśnego Obozu - a to gracze robią bardzo rzadko)

Można też wskoczyć z poziomu ruin gdzie siedziały gobliny na drugą stronę korzystając z mikstury szybkości lub pierścienia - to oczywiście rzadko się udaje za pierwszym razem ale jest możliwe a wrócić korzystając z mikstury akrobatyki.

Opcji wykorzystania zwoju przemiany nie badałem ale skoro Rootzky twierdzi, że to też działa to zapewne tak jest.
Korzystanie z mikstury szybkości w drodze powrotnej jest nieskuteczne, no przynajmniej mnie się nie udało z nią przeskoczyć.
Ogólnie to tej wyprawy należy się więc jednak jakoś sensownie przygotować.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry