Starożytny Kult 280313 677

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 280313

Odpowiedzi 677

Medyko

Medyko

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy

Medyko

Starożytny Kult
#200 2014-05-30, 08:05(Ostatnia zmiana: 2014-05-30, 17:35)
Pomocy bo utknąłem. Po tym
Spoiler
jak zabiłem constantina czy tego boga,
poszedłem do górniczej doliny na smoki ale nie chcą ze mną gadać. Wątek mi tu utknął. Co muszę zrobić aby go kontynuować? Szukałem Xardasa w wieży w khorinis, ale go nie ma. Pomóżcie.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Starożytny Kult
#201 2014-05-30, 09:43(Ostatnia zmiana: 2014-05-30, 11:11)
oki, postaram się ogarnąć, dzięki :)

Post połączony: [time]30 Maj 2014, 00:05:41[/time]
ma 2 pergaminy od Lutero i Brahima. Milten nie ma mi nić do powiedzenia. Co dalej ?

Skoro kowal stoi za kratami Świątyni, to byłeś i rozmawiałeś z Miltenem o Falerze. Masz też zadanie przekazać mu kolejne 2 pergaminy, wcześniej odebrałeś kowalowi źródło zakłóceń teleportu... Ja nie miałem najmniejszych problemów, sprawdź ekwipunek- może jednak nie masz tych pergaminów?

Hoshpack

Hoshpack

Użytkownicy
posty58
Propsy2
  • Użytkownicy
Witam. Jak dalej zrobić misję z rytualnym mieczem ,byłen na farmie onara potem do klasztoru a co dalej? i jeszcze problem z misją "nocleg". Nie wiem kto może tego gostka przygarnąć wszędzie się pytałem i nic. Nawet poza obozem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Jesli byłeś na farmie Onara to znaczy że wycieczkę z Randem masz już za sobą oraz gadkę z Liforem.
Tyle. Reszta w kolejnym rozdziale po prostu.
Misja Nocleg nie odnosi się do tego tematu. Proszę nie zasmiecać. To do tematu Gildia Kupców.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

gdrfbdb

gdrfbdb

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam 2 pergaminy. Mam ulu-mulu, i otworzyłem kratę, KOWAL stoi jak zj*b i MILTEN tak samo, w dzienniku misji nic nie ma o tym, tylko że "Milten przygotował dla mnie zwój teleportacyjny" TYLE, żadnej interakcji, ani z kowalem ani Miltenem.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Starożytny Kult
#205 2014-05-30, 17:13(Ostatnia zmiana: 2014-05-30, 17:38)
mam 2 pergaminy
no własnie - nie powinieneś mieć żadnego albo co najwyżej czwarty rezerwowy
a czemu ci się zjebało?
bo nie myslisz tylko czytasz to co wyrywkowo napisano na forum
jeśli po pierwszej teleportacji Dobara nie wróciłeś do zamku i nie miałeś zabawnego dialogu z Parlafem o Dobarze to teraz jest płacz

i co tu ma wspólnego Ulu Mulu z tym oraz info że otworzyłeś kratę?
a może moje kąśliwe uwagi sa kurwa niesłuszne?
jesli tak to naturalnie Wielkie Sorry.

Post połączony: 2014-05-30, 17:38
Pomocy bo utknąłem. Po tym jak......poszedłem do górniczej doliny na smoki ale nie chcą ze mną gadać. Wątek mi tu utknął. Co muszę zrobić aby go kontynuować? Szukałem Xardasa w wieży w khorinis, ale go nie ma. Pomóżcie.
teraz zapytam - ile smoków wcześniej zabiłeś?
ile razy ładowałeś Oko Innosa?
jaka wersja gry?
I proszę nie opowiadać fabuły innym graczom naprzód bez spojlerów

Medyko

Medyko

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
teraz zapytam - ile smoków wcześniej zabiłeś?
ile razy ładowałeś Oko Innosa?
jaka wersja gry?
bagiennego tylko, raz ładowałem i patch zbiorczy. Ale zrobiłem tak, że przywołałem smoka bagiennego jeszcze raz przez konsole, Ubiłem go konsola i poszedłem do Garonda i wtedy było ok. Być może jak poszedłem na smoka to ubił mi któryś z łowców i przez to mi się gra zbugowała.

steifer

steifer

Użytkownicy
Lord Herold Zakonu Innosa
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Lord Herold Zakonu Innosa
...

to  nie  są  bugi
z  lekarstwem  prawdopodobnie  jeszcze  dzien  nie  miną  cały(po  prostu  sie  jeszcze  przespij
--ci  bandyci  giną  jak  posuniesz  dalej watek  mroczny  kult

a  co  do  warga  to  zmniejsz  go  czarem

Niestety, mam wciąż kilka problemów. Niektóre dotyczą być może innych wątków, ale nie ma sensu rozdrabniać tematy, nie zależy mi na nabijaniu postów. Możliwe, że część problemów to bugi, może źle zainstalowałem patche? Nie było instrukcji instalacji, wypakowałem je zatem jak się zwykle robi do katalogu z grą.

Problemy z lekarstwem dla Juliana i Pożeraczem Ślimków, dzieki powyższym radom zniknęły, dzięki.
Natomiast mam nadal problem z nieśmiertelnymi bandytami przy wejściu do Górniczrj Doliny. Z innych wątków zorientowałem się, że padają martwi automatycznie w II rozdziale? Jak zatem mam zakończyć wątek Lorda Hagena i klucza do Doliny? W wypowiedzi wnoszę, że konieczne jest ukończenie części wątku Mroczny Kult, przypisanej do I rozdziału. Ale nie pojawiają mi się żadne nowe opcje w dialogach. Przyniosłem na samym początku Xardasowi pergami zza wieży, utłukłem z Lesterem zobiaka w jaskini, poinformowałem o tym maga. W dzienniku mam tylko, to, że muszę znaleźć dalcze części pergaminów zhistorią Wyklętych i to, że Xardas chyba mi nie wszystko powiedział. Gdzie, jak i z kim ten wątek kontynuować? Jestem już dość zaawansowany jak na I rodział, jestem w Obozie Myśliwych, dostarczyłem kostur Starca, Nefariusowi wszystkie części ornamentu, mam dostęp do Hagena. Pierwszy raz odkąd gram w Gothica potrzebna mi solucja :(

To nie zarzut. Skomplikowanie gry jest solą i peprzem rozgrywki. Chapeau bas przed twórcami gry, autorami modu i spolszczenia. Grałem lub próbowalem grać w wiekszość modyfikacji, i ta jest chyba najobszerniejsza, i najciekawsza, lepsza nawet od Mrocznych Tajemnic. Kupa świetnych pomysłów, np. zupki od Hwora, własnoręcznie wypasione bronie dystansowe, nowe gildie. Brawo.

Jeszcze jeden drobny problem (też nie ten wątek, wiem) - skad zdobyć węgiel i smołę do wyrobu lepszych kusz i łuków? Przeszukałem wszystkie pogorzeliska i kupców, ale wciąż za mało. Smołe mają w sobie demony i poszukiwacze, losowo ( w podstawowej wersji gry) ale Poszukiwacze jeszcze się nie pojawili, a na demony jestem jeszcze za słaby.

Ponieważ jestem nowy na tym forum, a (przepraszam) nie przedstawiłem się, dwa słowa o sobie. Jestem plastykiem z Gdańska, zajmuję się między innymi grafiką komputerową  (2D) Zainteresowanych zapraszam na swoje strony w domenie http://steifer.pl/. Ponieważ zauważyłem zdziwienie niektórych członków Forum wiekiem jednego Kolegi z Kasty Uczonych Moderatorów, przyznaję bez bicia, że jestem jeszcze starszy, bo zbliżam się do 60tki  :facepalm:  Nie jestem jednak, jak można wnosić być może z niektórych moich pytań, "leśnym dziadkiem" który pierwszy raz dorwał się do komputera. W niektóre gry (Gothic, Risen, TES, M&B, TLJ) gram od dawna, czasem wręcz nałogowo, chętnie też w ich modyfikacje. Pochwalę się, że udało mi się przejść niepatchowaną wersję Mrocznych Tajemnic, z niekotrolowanym respawnem "tych odrażajacych stworzeń", co zainspirowało mnie do ustanowienia i publikacji w Tawernie Gothic orderu, Gwiazdy Tysiąca Ścierwojadów na Wstędze Ognie (potem też na Wstędze Wody). O ile wiem ordery nie są niestety przyznawane :(

Zgóry dziękuję za pomoc, pozdrawiam

dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Tomasz Steifer

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Bandyci padną jeśli zrobisz zadania ze starożytnego kultu.
Porozmawiaj z Kiranorem lub ( jeśli już masz gildię) Z Andre o więzieniu i rusz wątek Iglerio. 

Smołę kupisz u Maga przed klasztorem magów ognia. A węgiel u constantino. 

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Starożytny Kult
#209 2014-05-31, 14:41(Ostatnia zmiana: 2014-05-31, 15:43)
A Iglerio, koleżka tego myśliwego z placu, na wolności już?
List dla Lucy koniecznie, wskoczy wtedy dalsza część fabuły!

Proszę przenieść rozmowę do innego tematu... bo będzie dym!

steifer

steifer

Użytkownicy
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
Bandyci padną jeśli zrobisz zadania ze starożytnego kultu.
Porozmawiaj z Kiranorem lub ( jeśli już masz gildię) Z Andre o więzieniu i rusz wątek Iglerio.

Smołę kupisz u Maga przed klasztorem magów ognia. A węgiel u constantino.

Kiranon nie chciał ze mną gadać, teraz zauważyłem, że rzepę mialem nieodpowiednią, bo nie pieczoną. Może teraz pogada. List do Lucy dal mi wcześniej, ale to chyba quest na kolejny rozdział, bo jak pamiętam z wersji podstawowej Lucy jest w obozie bandytów w Jarkandarze. Spróbuję z Lordem A. pogadać, Iglerio chyba w ogóle nie kojarzę, to myśliwy? On ma być w pudle? Poszukam. Dzięki za wskazówki. A smołę i węgiel - mówiłem - wykupiłem cały jaki był dostępny. Możliwe że te kusze i łuki z dodakiem 10 bryłek węgle czy smoły są niedostępne w tym rozdziale. Za dobrze bych chciał :)

Tomasz Steifer

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Lucy to żona rzeźnika Alwina (port, tam przy owcach).

W tym kraju są zasady,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Ciągle jeszcze wstaje.

steifer

steifer

Użytkownicy
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy

steifer

Starożytny Kult
#212 2014-05-31, 16:06(Ostatnia zmiana: 2014-05-31, 16:18)
Ja myślałem, że to ta panienka od Bromora, która uciekła z czeladnikiem dtolarza.... Chyba coś pkręciłem. Dzięki!

Super! Akcja idzie dalej, a martwiłem się że bug, albo coś wcześniej pokręciłem. Wielkie dzięki, ale myślę, że - jeśli to nie jest wielki problem techniczny - że wartyo zmienić (zróżnicować bardziej) imiona, bo chyba nie tylko ja stary sklerotyk, ale i inni mogą Lucy z Lucią pomylić :)

Tomasz Steifer

Kuken

Kuken

Użytkownicy
posty391
Propsy97
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W 2 rozdziale będzie pełno węgla i smoły, ewentualnie można pociągnąć wątek gildi kupców do momentu w którym Kornen z miasta będzie mógł handlować nieco on tego ma, generalnie polecam pominąć kilka łuków i zrobić dopiero pana lasu (95 zręczności 130 dmg)  wytworzenie - chyba 5 sztuk smoły, ewentualnie zaopatrzyć się w Ognisty łuk, strzały nauczy wyrabiać Cavalorn gdy będzie w mieście. I jak zrobi Pan wątek z zbrodnią i karą (tj. jak Iglerio wyjdzie z więzienia) to należy udać się do martwej harpii, tam będzie typ mówiący o rytualnym ostrzu, i ruszy się wątek z rozpoczęciem 2 rozdziału.

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Ja myślałem, że to ta panienka od Bromora, która uciekła z czeladnikiem dtolarza.... Chyba coś pkręciłem. Dzięki!

Super! Akcja idzie dalej, a martwiłem się że bug, albo coś wcześniej pokręciłem. Wielkie dzięki, ale myślę, że - jeśli to nie jest wielki problem techniczny - że wartyo zmienić (zróżnicować bardziej) imiona, bo chyba nie tylko ja stary sklerotyk, ale i inni mogą Lucy z Lucią pomylić :)

Spoko. Ale stawiasz piwo :P

W tym kraju są zasady,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Ciągle jeszcze wstaje.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigdy nie spotkałem takich problemów, to nie są bugi, więc drogi steiferze (?) należy pytać w temacie np Starożytny Kult - witamy w grze Global ;D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
przeniosę do odpowiedniego dzialu co trzeba
oczywiście mnie wiek kolegi steifer wcale nie dziwi, bo takich Graczy jest wielu i myli się ten kto uważa, ze gry są dzieci. Gry sa dla Ludzi Lubiących Przygody po prostu.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
I do tego grafik 2D :)
inni mogą Lucy z Lucią pomylić
Nie  :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ano własnie, ano właśnie...
co do Kiranora i ruszenia wątku Kultu z jego pomocą.
Otóż wielu graczy pomija fakt,ze trzeba z nim nawiązać dialog - Mozesz mnie czegoś nauczyć?
On na to odpowiada nietypowo i wówczas jest opcja zadania z listem dla Lucy. Reszta juz idzie sama.

steifer

steifer

Użytkownicy
posty86
Propsy2
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
ano własnie, ano właśnie...
co do Kiranora i ruszenia wątku Kultu z jego pomocą.
Otóż wielu graczy pomija fakt,ze trzeba z nim nawiązać dialog - Mozesz mnie czegoś nauczyć?
On na to odpowiada nietypowo i wówczas jest opcja zadania z listem dla Lucy. Reszta juz idzie sama.

To pzeszedłem poprawnie, tyle, że adresatke pomyliłem, myślalem o Lucii (która wyemigrowała do Jardakandaru) i nie szukałem Lucy, na miejscu, bez biegania :)

Tomasz Steifer

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry