...
to nie są bugi
z lekarstwem prawdopodobnie jeszcze dzien nie miną cały(po prostu sie jeszcze przespij
--ci bandyci giną jak posuniesz dalej watek mroczny kult
a co do warga to zmniejsz go czarem
Niestety, mam wciąż kilka problemów. Niektóre dotyczą być może innych wątków, ale nie ma sensu rozdrabniać tematy, nie zależy mi na nabijaniu postów. Możliwe, że część problemów to bugi, może źle zainstalowałem patche? Nie było instrukcji instalacji, wypakowałem je zatem jak się zwykle robi do katalogu z grą.
Problemy z lekarstwem dla Juliana i Pożeraczem Ślimków, dzieki powyższym radom zniknęły, dzięki.
Natomiast mam nadal problem z nieśmiertelnymi bandytami przy wejściu do Górniczrj Doliny. Z innych wątków zorientowałem się, że padają martwi automatycznie w II rozdziale? Jak zatem mam zakończyć wątek Lorda Hagena i klucza do Doliny? W wypowiedzi wnoszę, że konieczne jest ukończenie części wątku Mroczny Kult, przypisanej do I rozdziału.
Ale nie pojawiają mi się żadne nowe opcje w dialogach. Przyniosłem na samym początku Xardasowi pergami zza wieży, utłukłem z Lesterem zobiaka w jaskini, poinformowałem o tym maga. W dzienniku mam tylko, to, że muszę znaleźć dalcze części pergaminów zhistorią Wyklętych i to, że Xardas chyba mi nie wszystko powiedział. Gdzie, jak i z kim ten wątek kontynuować? Jestem już dość zaawansowany jak na I rodział, jestem w Obozie Myśliwych, dostarczyłem kostur Starca, Nefariusowi wszystkie części ornamentu, mam dostęp do Hagena. Pierwszy raz odkąd gram w Gothica potrzebna mi solucja :(
To nie zarzut. Skomplikowanie gry jest solą i peprzem rozgrywki. Chapeau bas przed twórcami gry, autorami modu i spolszczenia. Grałem lub próbowalem grać w wiekszość modyfikacji, i ta jest chyba najobszerniejsza, i najciekawsza, lepsza nawet od Mrocznych Tajemnic. Kupa świetnych pomysłów, np. zupki od Hwora, własnoręcznie wypasione bronie dystansowe, nowe gildie. Brawo.
Jeszcze jeden drobny problem (też nie ten wątek, wiem) - skad zdobyć
węgiel i smołę do wyrobu lepszych kusz i łuków? Przeszukałem wszystkie pogorzeliska i kupców, ale wciąż za mało. Smołe mają w sobie demony i poszukiwacze, losowo ( w podstawowej wersji gry) ale Poszukiwacze jeszcze się nie pojawili, a na demony jestem jeszcze za słaby.
Ponieważ jestem nowy na tym forum, a (przepraszam) nie przedstawiłem się, dwa słowa o sobie. Jestem plastykiem z Gdańska, zajmuję się między innymi grafiką komputerową (2D) Zainteresowanych zapraszam na swoje strony w domenie
http://steifer.pl/. Ponieważ zauważyłem zdziwienie niektórych członków Forum wiekiem jednego Kolegi z Kasty Uczonych Moderatorów, przyznaję bez bicia, że jestem jeszcze starszy, bo zbliżam się do 60tki

Nie jestem jednak, jak można wnosić być może z niektórych moich pytań, "leśnym dziadkiem" który pierwszy raz dorwał się do komputera. W niektóre gry (Gothic, Risen, TES, M&B, TLJ) gram od dawna, czasem wręcz nałogowo, chętnie też w ich modyfikacje. Pochwalę się, że udało mi się przejść niepatchowaną wersję Mrocznych Tajemnic, z niekotrolowanym respawnem "
tych odrażajacych stworzeń", co zainspirowało mnie do ustanowienia i publikacji w Tawernie Gothic orderu, Gwiazdy Tysiąca Ścierwojadów na Wstędze Ognie (potem też na Wstędze Wody). O ile wiem ordery nie są niestety przyznawane :(

Zgóry dziękuję za pomoc, pozdrawiam