Starożytny Kult 280959 677

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 280959

Odpowiedzi 677

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ta.
chicken za wszystko chce kasę i skarbona Teamu już z tego powodu zaczyna świecić pustkami.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Z czegoś muszę żyć :F

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy

Aziral

Starożytny Kult
#242 2014-06-02, 16:32(Ostatnia zmiana: 2014-06-02, 16:58)
Problem goni problem.
W zadaniu " Spisek " po pogadaniu z Miką, który ma mnie zaprowadzić gdzieś nic się nie dzieje tylko stoi jakby nie było takiego dialogu, mimo że mówi bym za nim poszedł.
Po pokonaniu Lorda Reogorota czy jak mu tam i pogadaniu z Xardasem, że udało mi się go pokonać oraz zniszczyć świątynię, on gdzieś spieprza i nie mam pojęcia gdzie, więc wracam do Khorinis. Tam się okazuję, że
Spoiler
Constantino

to jakiś stary bóg i próbuje mnie zabić.
Jako, że w końcu zabiłem tego lorda i starego boga, wracam do górniczej doliny by pozabijać resztę smoków, ale jak się okazuje jest to niemożliwe, bo po zabiciu pierwszego smoka, dalsza eksterminacja gadów jest niemożliwa jakby coś blokowało dalszy rozwój wydarzeń (może muszę z kimś pogadać bądź wykonać jakieś zadanie), a Xardasa nigdzie nie mogę znaleźć.
Ktoś wie o cóż może chodzić? Ja już nie mam żadnych pomysłów.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
W zadaniu " Spisek " po pogadaniu z Miką, który ma mnie zaprowadzić gdzieś nic się nie dzieje tylko stoi jak by nie było takiego dialogu, mimo że mówi bym za nim poszedł.
zgłaszałem to, ponoć skryp jest prawidłowy... ale nieprawidłowy.
On pójdzie gdy wybierzemy opcję "później" i wyklikamy nastepujące po niej dialogi.

co do Xardasa.... to on chyba nie jest już potem potrzebny jeśli zrobiona była wczesniej ŚŚ.
Co do smoków - nie wiem o jaki problem może tu chodzić, nie wiem tez jaka wersja gry jest u ciebie i w jakim momencie gra została spatchowana.
Ewentualnie możesz zabic jeszcze jeszczego smoka i wrócić do Garnda z tym info (opcja dla wczesnych wersji 1.7 plus FIX wczesny jakiś)

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy

Aziral

Starożytny Kult
#244 2014-06-02, 17:11(Ostatnia zmiana: 2014-06-02, 19:07)
Chodzi o to, że nie da się walczyć z pozostałymi smokami. Gadam ze smokiem, ale po kilku dialogach on przestaje gadać i nic, ani mnie nie atakuje, ani ja go nie mogę zaatakować (nie zadaje mu obrażeń) ani nie mogę z nim kolejny raz pogadać. to wygląda jakby w połowie wszystkich dialogów, które powinien wypowiedzieć, nagle zakończył rozmowę i jakby nigdy nic stoi sobie tak jakby nie było żadnej rozmowy.
U Garonda powinna pojawić się opcja (po pokonaniu smoka, bo potrzebował smoczej krwi do rytuału), że bezi mówi mu, że pokonał smoka, a u Orika, że szukam info o pozostałych smokach.Niestety nic takiego nie ma, a ja nie mogę iść na przód z fabułą.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z zadaniem Starożytny Kult, wykonałem misje Zbrodnia i Kara a teraz zabrałem się za wątek
Kultu. Nie wiem co mam zrobić, dwa ostatnie wpisy dzienniku mówią o tym że Patrick miał powiązania z Kultem, i o tym że zwolennicy Kultu chcą wskrzesić Lorda Raudora. Proszę o pomoc z góry dzięki.

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Aziral
Specjalny Wysłannik bada tą kwestię aktualnie. Jak zbada wyda odnośną opinię.
Tyle na razie w powyższej kwestii.

Post połączony: 2014-06-02, 19:30
Witam, mam problem z zadaniem Starożytny Kult, wykonałem misje Zbrodnia i Kara a teraz zabrałem się za wątek
Kultu. Nie wiem co mam zrobić, dwa ostatnie wpisy dzienniku mówią o tym że Patrick miał powiązania z Kultem, i o tym że zwolennicy Kultu chcą wskrzesić Lorda Raudora. Proszę o pomoc z góry dzięki.
jeśli faktycznie wykonałeś Zbrodnia i Kara oraz poinformowałeś o tym Xardasa to należy po wpisie dotyczącym Martwej Harpii pogadać z poetą Mortem, który tam się pojawia.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wykonałem zadanie Zbrodnia i Kara, Xardasa poinformowałem a w dzienniku nadal nie ma nowego zapisu, jest tylko ,,Znalazłem jeszcze jeden zwój kultu. Okazuje się, że Patrick był w jakiś sposób z nim związany. Muszę odnieść ten dokument Xardasowi" i ,,Zwolennicy kultu chcą wskrzesić Lora Raudora, do tego werbują ludzi, a potem robią z nich ofiary". A poza tymi dwoma są  zapisy z pierwszej rozmowy  z Xardasem o kulcie.

Łeb jest mój, no i chuj.

Aziral

Aziral

Użytkownicy
posty92
Propsy22
  • Użytkownicy
Udało mi się rozwikłać zagadkę, dlaczego nie mogłem walczyć z resztą smoków. Otóż mimo iż zabiłem bagiennego smoka to mi go nie zaliczyło, więc postanowiłem pokombinować i wskrzesiłem bagiennego smoka i zabiłem go raz jeszcze i zadziałało. Teraz normalnie mogę eliminować następne smoki i wszystkie dialogi są tak jak powinny.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie przeczytał.

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
a czemu?

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A skąd mam wiedzieć?
Wiem tylko tyle że ma dwa zwoje w ekwipunku sprawdzałem.

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ale ja już wiem.
Bo zadanie Zbrodnia i Kara wcale nie zostało zakończone.
Nie widziałeś się ani z Nieznajomym, ani z Czarnym Paladynem a Iglerio pewnie dalej siedzi w pace.
Musi być seria kolejnych wpisów dotyczących Nieznajomego, Czarnego Paladyna itd.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Zadanie Zbrodnia i Kara skończyłem, Iglerio stoi przed swoim domem w górnym mieście a Valentino nie żyje.
Mam już zadanie od Hagena, nie mogę zdobyć klucza bez skończenia wątku Starożytnego Kultu.

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
a Nieznajomy?
i Czarny Paladyn?

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Z nieznajomym gadałem a potem go zabiłem , a jeżeli ci chodzi o tego czarnego paladyna co był w dolinie koło wieży Xardasa, to też z nim gadałem i  razem z Lestererem go zabiliśmy.

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
nie panie...
otóż w ramach zwiedzania jaskini z trupem Lucy powinieneś sie spotkać z Czarnym Paladynem który zaproponuje ci przejście na Ciemną Stronę Mocy. Nie zgadzasz się i informujesz o tym Mistrza Yoda. Wtedy Xardas czyta zwój w zwiazku z info o Czystej Krwi i juz znowu można szlachtować kretoszczury.
Krótko mówiąc zjebałeś, ale może się to da naprawić gdy wrócisz do tamtej jaskini .

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja tam nie miałem żadnego paladyna, tylko dwóch bandytów, dwa szczury i trup Lucy, nie wliczając trzech chrząszczy ale to chyba niema jakiegoś wielkiego znaczenia?

Łeb jest mój, no i chuj.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
to teraz będzie
Być może dlatego nie miałes bo nie zabiłeś bandytów wcześniej.
Ma być Czarny Paladyn i tyle.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A posiada szanowny waćpan kod na tego paladyna?

Łeb jest mój, no i chuj.

0 użytkowników
Do góry