Mroczny Zakon 140305 264

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 140305

Odpowiedzi 264

badlajf

badlajf

Użytkownicy
posty11
  • Użytkownicy
Siemka, robię teraz quest Demoniczne Ostrze i mam pytanie - Ci wszyscy strażnicy będą sobie tak po prostu gdzieś stać? czy o co z tym chodzi? :>.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Jak zbierzesz wszystkich 4 w kamiennym kręgu kolo farmy, to rozpocznie się rytuał

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ci wszyscy strażnicy będą sobie tak po prostu gdzieś stać? czy o co z tym chodzi? :>.
No wszyscy w jednym miejscu to nie... każdy przebywa w innym- trzeba trochę pogłówkować albo pobiegać!

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Hej.

Zniknął mi gdzieś Lord Helmchen. Doczytałem się, że on znika w drugim rozdziale, a ja nie mam drugiego rozdziału. Gadałem tylko z Hagenem o kluczu (Jeszcze go nie mam). Narsus i ten drugi stoją dalej na skrzyżowaniu. Tak powinno być, czy to jakiś bug?

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tak powinno być, czy to jakiś bug?
Bug indywidualny jak mniemam.
Generalnie ja bym się tym zanadto nie przejmował, Helmchen nic nie zleca w 1 rozdziale a w 2 powinien już być koło Jorgena w Gd a potem przemieszcza się do zamku .

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

Mroczny Zakon
#205 2014-08-14, 18:17(Ostatnia zmiana: 2014-08-14, 19:42)
Hmm, mam jeszcze zapasowego sejwa gdzie on jest. To teraz skopiuje sobie te sejwy co mam (Gdzie go nie ma). Dojdę na szybko do drugiego rozdziału, i zobaczę czy będzie jak mówisz.

edit. Poszedłem do gd na kodach, i okazuje się że nie tylko nie ma tam tego lorda, ale na dodatek nie ma też garonda. To pewnie ma coś wspólnego z tym, że próbowałem odpalić globala z l'hiver edition, i z tym sejwem grałem tak przez chwilę. Ehh, pewnie czeka mnie reinstall

Edit2. Zrobiłem reinstal, skopiowałem sejwa niedotkniętego moimi eksperymentami, i lorda dalej nie ma. No cóż, pozostaje mi olać to, i grać dalej.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Tylko nowa gra ci pomoże, bo najpewniej masz zbugowanego save, z winy L'ihvera

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Szulwik

Mroczny Zakon
#207 2014-08-14, 21:15(Ostatnia zmiana: 2014-08-15, 17:12)
Tylko nowa gra ci pomoże, bo najpewniej masz zbugowanego save, z winy L'ihvera
No przecież napisałem że zrobiłem reinstal, i skopiowałem sejwa który nie miał styczności z l'hivrem. Był w zupełnie innym folderze.

Edit. Kolejnym npc który mi zniknął jest Bullit. Ehh, chyba nie ma sensu dalej grać.

Vechpro

Vechpro

Użytkownicy
posty109
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poda mi ktos kod na Drakasha bo zniknął mi gdzieś po tym jak byłem u magów wody.Poprostu go nie ma po miastem, ani na skrzyzowaniu.

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam miałem zadanie z przyzwaniem wielkiego mistrza który miałby mi pomóc w zadaniu z demonicznym ostrzem , znalazłem wszystkich strażników lecz strażnicy z Górniczej doliny i Jarkhendaru nie chcą ,,przyjść''  stoją tam gdzie stali i nie można z nimi rozmawiać.
To bug? 

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Tak to bug. Nie znam przyczyny dla której , nie chcą się pojawić. Masz tu kod na brakujących strażników:
Spoiler
BAD_9006_Krieg
BAD_9009_TOD

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uwaga post może zawierać spojlery dotyczące gry gothic 2 z modyfikacją GlobalMod

Mam kolejny problem , może ktoś napisać mi podpowiedź jak zdobyć pięść golema i statuetkę ? Pomyślałem że dalsza część zadań będzie na dworze irdorath ale nawet tam wielki mistrz nie ma nic nowego do powiedzenia i skąd wzięli się ci nowi członkowie mrocznego bractwa którzy stoją przy wielkim mistrzu i także nie mają nic ciekawego do powiedzenia.Podejrzewam że przez jakiś bug coś przeskoczyłem tak samo prawie ominąłem ,,Boga Constantino''

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Należało ulepszać Mroczne ostrze które się dostało w III rozdziale po wybraniu drogi wojownika. Potem po pokonaniu każdego smoka dostawałeś od niego info jak ulepszać tą broń.  Po 4 ulepszeniach jest to Pięść golema. Ulepsza się na stole runicznym. W przypadku statuetki chodzi o tą którą zrobiłeś z pierścieni beliara. I tyle

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

JesusJediMater

Mroczny Zakon
#213 2014-12-29, 13:10(Ostatnia zmiana: 2014-12-29, 15:13)
Demoniczne ostrze już zrobiłem tylko podejrzewałem że muszę znaleźć przedmiot zwany pięścią golema i inną statuetkę aby wywindować demoniczne ostrze na 6 krąg.
Mogę zdobyć gdzieś lepszy pancerz niż pancerz wojownika mrocznego bractwa?
mam jeszcze pancerz magnata który nie jest o wiele lepszy a ulepszonej szaty guru nie mogę założyć.
PS:Przepraszam że nie w tym temacie , dostałem od kowala stone nad leśnym obozem zadanie ,,dowcipny stone''
podejrzewam że jest ono związane z skrzynia która leży w starek kuźni bractwa lecz tej skrzyni nie da się otworzyć.
Mam ochotę już wypłynąć na dwór irdorath ale bzdury pokroju tej trzymają mnie na khornis :/

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Olej to zadanie, jest zepsute.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Karikowy

Karikowy

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zostałem już adeptem, nauczyłem się 1 krgu magi. Teraz przejde do pytania. Kiedy nastapi jakas interakcja z magiem?

JesusJediMater

JesusJediMater

Użytkownicy
posty35
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie bardzo  wiem do czego zmierzasz , sprecyzuj swoje pytanie.

Karikowy

Karikowy

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tzn, w jakim momencie lub po wykonaniu jakiegoś zadania będę mógł "zdobyc" 2 krąg magi, po drugie kiedy zostanie zadane mi jakies zadanie?

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
W rozdziale II będzie miał taką możliwość 

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Witam.
W jaki sposób mogę opuścić klasztor po kradzieży młota?

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

0 użytkowników
Do góry