Mroczny Zakon 139873 264

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 139873

Odpowiedzi 264

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
trzeba znać 3 krąg magii a do tworzenia własnych mieczy runicznych najwyższej klasy także wyższe kręgi

tak  Adeptem Mrocznej Magii w Gd gra się w 2 rozdziale bardzo ciężko , bo główny podstawowy czar runiczny Krwawa Ofiara nie działa na orków.
Jesli chodzi o Jarkendar to tam orków jest niewielu i można korzystać z innych środków walki z nimi w razie potrzeby

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Niestety drugi raz mi savy wykorkowały, nwm czym jest to spowodowane, reinstalowałem grę. I mam pytanie, grałem myśliwym do momentu aż wrócili ci uciekinierzy z obozu z Barsem, nie lepiej teraz zagrać mrocznym ?

1.  Czy oni mają bazę, czy tylko są wolnymi strzelcami, bo oni stali na gołym polu koło Onara (droga) ?
2.  Mają pancerz w stylu pancerza czarnego paladyna ?
3.  Ich najlepszy pancerz na woja jest gorszy czy lepszy od najlepszego pancerza myśliwych ?
4.  Czy jeśli mroczny wojownik ominie naukę kręgów i run będzie miał ciężko ?
5. Pytanie raczej do rozwoju postaci, czy cały czas nauka siły będzie wynosić 10 pn? Bo nwm czy od razu jeść bonusy.
6. Czy ich zadania nie będą polegały tylko na idź, zabij itp ?
7. Memorius, mówisz, że mają ciężko w 2 rozdziale w GD, dlatego, że nie działa jakaś tam runa na orków. Czy, gdy rozwinę, na samą walkę
bronią mojego mrocznego będzie sobie radził ? Czy jest to gildia całkowicie zależna, od run, bez których jest słaba. Czy myśliwy w 2 rozdziale będzie miał znacznie łatwiej niż mroczny ? Jak tak dlaczego ?
8. Jak z dostępnością pancerzy ? Szybko będą dawać nowe lepsze, czy długo będzie trzeba czekać. Myśliwy znacznie szybciej dostaną nowe ?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
1. Bazy jako tako nie mają, w 1 rozdziale przebywają na skrzyżowaniu dróg Onara, lecz potem zostaje tam jeden z reszta idzie do Jarkendaru i GD.
2. Co do szat Mrocznych to nie wiem, ale wojownik ma zbroje z rudy (z G1) i zbroje Kruka (tą co on nosi pod zmienioną nazwą).
3. Tu też ci nie odpowiem, ale pancerz jest zajebisty.
4. Będzie i tak musiał się do 3 kręgu nauczyć, żeby awansować w gildii.
5. Nauka siły przez większość czasu wynosi 10 PN ze względu na specyficzny balans Globala z losowością, potem jak osiągniesz grubo powyżej 100 będzie chyba kosztować 15.
6. Nie.
7. Grałem tą gildią, i rozwijałem właśnie walkę, generalnie gra się fajnie. Krwawa ofiara nie działa na orków.
8. Szata adepta - rozdział 2, zbroje Mrocznych - rozdział 3 i 6. 

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ahnbael czyli mają super. Memorius, teraz grasz mrocznymi i powiedz jeszcze swoją opinię, bo nie chce 4 raz od nowa grać. Którymi gra się bardziej klimatycznie ? I do ogółu czy będąc mrocznym, myśliwy, których zabrał Bars wrócą do obozu ? Bo by mi zależało, by w komplecie byli.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
co do Barsa - tak jest to dosyc epicko zrobione i wszyscy wracają ale
Spoiler
dalsze losy sa dramatyczne

ja jeszcze nie gram Mrocznym.... na razie to ja raczkuję ale bede grać Mrocznym Wojownikiem , dla broni , dla pancerzy oraz dla "mrocznych" opowieści i questów , które też są mroczne i ich nigdy nie rozgrywałem
oraz dla "szczególnych" interakcji Mrocznych z Orkami , jakie w grze mają tylko Mroczni

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i zaciemnił całkowicie!

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
Fakt faktem gram na kodach bo nie chce mi się grać w gothica 1000 raz gram w przyspieszonym tempie, że tak powiem ale do rzeczy mam problem z ryutałem przywołania Wielkiego  mrocznego mistrza otóż straznik zarazy gdy go poinforumuje nie chce sie przenies do kamiennego kregu i nie wiem co robic na khorinis mnie nic nie trzyma tylko to demoniczne ostrze.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Podeślij save muszę to zobaczyć

Johntsy

Johntsy

RaveN Studio
posty219
Propsy49
ProfesjaGrafik 3D
  • RaveN Studio
http://www.speedyshare.com/EWpF9/savegame2.zip Tutaj save, ale olałem to questy zarazy itp xD przeszłem globala powiem Wam, że zakończenie super, z twórcami jako postaciami oraz mistrzem gothica które wcisłem kit, że przeszłem gre bez czitów kupił to idiota xD wróciłem się na dwór irdorath po te jego itemki i odpłynołem.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
rozumiem, że Irdorath na kodach?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Dziś dodamy kolejną porcję nudnych dialogów dla Narsusa.
Będzie w nich mętnie nauczał jak i z czego robić miecze runiczne. (autor Ahnbael814)
Znajdą się one już w Patchu Niedzielnym.

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
3 rozdział, najemnik. Po zabiciu kruka, przegranych mam ponad 20 godzin.Mam jedno pytanie, uleczyłem się z opętania a nie moge porozmawiać z Narsusem, jakieś wskazówki?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
a o czym chcesz z nim rozmawiać?

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No, o tej próbie czy coś. Chce zostać mrocznym magiem, nie wiem jak to dalej rozwijać.:C

Raster

Raster

Użytkownicy
posty274
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najemnik? I chcesz zostać mrocznym magiem.... CO? Nie no ziomeczku jak już jesteś najemnikiem to co najwyżej możesz łowcą smoków zostać a nie mrocznym magiem bądź wojownikiem. Na początku żeby być mrocznym wojownikiem/magiem trzeba zostać nowicjuszem i trzeba to zrobić W 1 ROZDZIALE :D

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ŻE CO KURWA?

Post połączony: 2014-05-01, 10:24
To jak to zrobić? Już sam fakt że tak perfidnie żem to zjebał. Da mi ktoś instrukcje dokładną?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
To chyba bylo oczywiste, ze dolaczajac do najemnikow blokujesz mroczny zakon? Wkoncu mroczny zakon to główna gildia, jak najemnicy, straż miejska czy nowicjusze ognia. Tak wiec nie da sie zostac wszystkimi naraz. Zostaje NOWA GRA :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No nie inaczej. Najpierw trzeba dwa rozdziały uczyć się jako Mroczny Adept , poznać dwa kręgi magii, obejść się bez kostura gildyjnego , zrobić cały Jarkendar....A i sama Próba /Egzamin nie jest wcale taka prosta.
To dużo trudniejsza droga awansu niż na Maga Wody czy Ognia.

nitro123

nitro123

Użytkownicy
posty47
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale jak zacząć wszystko by zostać nowickiem, napisze mi tu ktoś wszystko co i jak?

Dzerald

Dzerald

Użytkownicy
posty363
Propsy37
  • Użytkownicy
Ale jak zacząć wszystko by zostać nowickiem, napisze mi tu ktoś wszystko co i jak?
Mroczni to gildia główna tak jak magowie ognia, strażnicy, najemnicy itp. Możesz należeć tylko do jednej gildii głównej przez całą grę. A żeby zostać mrocznym to musisz wykonać questy dwa dla Narsusa, pierwszy to żeby mroczny spod Khorinis przyszedł na spotkanie na drogach przy farmach, wykonasz go gdy poznasz plany magów wody od Saturasa, a drugi quest to pójście do drugiego mrocznego i pokonanie z nim demona. Gdy cała trójka mrocznych będzie na drodze to wtedy gadasz z Narsusem i możesz zostać adeptem mrocznych.

0 użytkowników
Do góry