Wrażenia z rozgrywki 140311 570

O temacie

Autor Abaddon

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 140311

Odpowiedzi 570

Orzeszek

Orzeszek

Użytkownicy
posty110
Propsy64
  • Użytkownicy
Ok, napiszę tutaj, wie ktoś może dlaczego bandyta Cris z kopalni obok czarnego trola i jego kompani są nieśmiertelni? Dostałem zadanie od Foresta aby zaciukać bandytę grasującego w okolicy, może ma to jakiś związek fabularny, jeśli tak to prosiłbym o jakąś małą podpowiedź.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Ok, napiszę tutaj, wie ktoś może dlaczego bandyta Cris z kopalni obok czarnego trola i jego kompani są nieśmiertelni? Dostałem zadanie od Foresta aby zaciukać bandytę grasującego w okolicy, może ma to jakiś związek fabularny, jeśli tak to prosiłbym o jakąś małą podpowiedź.
Chodzi o bandytę, który jest pod kamiennym łukiem za Grimbaldem. Potem trzeba wrócić do Foresta i on wyjaśni co i jak robić dalej

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
ja ma wielką prośbę do Użytkowników żeby w tym temacie nie zadawać pytań odnośnie wykonywania zadań.
Akurat pytanie kolegi Orzeszek to do tematu o zadaniach pobocznych.

Tu raczej chwalimy się swoimi osiagnięciami i wymieniamy ogólne dowolne uwagi na temat rozgrywki.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Ja chyba mam pecha :D 8 level, 5 razy miałem po 10 PN i 3 razy 8 >.< nie jestem pewien, ale wydaje mi się iż za stworzenia dostaje się 80/110% doświadczenia(za questy pewnie też), a przynajmniej żadne z 50 ostatnich stworzeń nie dało mi 120%, tak czy siak gra się fajnie, potwornie zawalony questami dziennik jest wspaniały, a Gor chyba nawet troszkę za mocny! No i ta losowość jest jak najbardziej na propsie, mi mocno uprzyjemnia rozgrywkę.

Aha, przeraża mnie ilość tabliczek, za dużo tego jak na mój gust, no chyba, że ich działanie zostało osłabione... sam początek gry, nie mam szans z zębaczem(dobra, jednego bym zjadł na śniadanko) a już mam 4 tabliczki siły i z 6/8 innych, mniej ważnych.

Smuci mnie też to, że podobno do myśliwych idzie się porzez ********, gdzie czają się potworki, które raczej w 1 rozdziale ciężko pokonać będzie, kurde, ci myśliwi to serio twardzi goście :D

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Co do myśliwych to na szczęście jest przwwodnik, który toruje nam drogę. Inaczej byłby hardocre :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
dobrze policzyłeś mniej więcej taki jest tu przedział
co do tabliczek --- one są takze i po to nieco większej liczbie żeby ci ewentualne straty na exp i Pn za lvl wyrównać.
Ptzyjdzie jednak czas ,że się skończą a ponadto nie ukrywam że nauka 3 poziomu języka kapłanów to przecież 30 PN. tak szybko nie będziesz miał tylew wolnej rezerwie.

Gor w skórzanym pancerzu i mieczem jest w sam raz.
Lecz chłopaka i nie pozwól by zginął. W starciu z takimi już zębaczami w stadzie ma niezbyt duże a nawet małe szanse. u mnie zginął raz przypadkiem w tym kącie z 3 zębaczami koło bramy do miasta przy murach.
Ale jak się wnerwi to i szkieleta utłucze a bandytów sieka jak kotlety.
Lubię gościa :lol:

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Smuci mnie też to, że podobno do myśliwych idzie się porzez ********, gdzie czają się potworki, które raczej w 1 rozdziale ciężko pokonać będzie, kurde, ci myśliwi to serio twardzi goście
Ja te wszystkie potwory na strzała mam :lol2:

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Poczekaj aż spotkasz wściekłego cieniostwora albo kąsacze - w 1 rozdziale ciężki orzech do zgryzienia :)

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ogólnie akurat cieniostwora nie wzmacnialiśmy. Uznaliśmy, że taki jaki jest wystarczy dla pilnowania skarbów, tabliczek i innych itemków w jaskiniach dla 1 rozdziału. Ponadto uczniowie Bospera mogą tu zarobić nieco potrzebnej kasy na poloawniu na nie.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Heh Ja mam kose Sentenzy i 120 siły.
Cieniostwór 2 strzały i pozamiatane. :lol:
Czy jest jakiś sposób na szybie zwiększenie zdrowia poza wydawaniem LP?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
nauczyć się Eliksiru życia
ale kto uczy to nie pamiętam :lol:
w każdym razie za 20PN po poznaniu podstawowej jakiejś mikstury
Sagitta?

no Tabliczki - tych jest sporo ale nauka też kosztuje a taka z 1 poziomu daje mało

Baltram sprzedaje amulet +40 życia

no i pomniejsze bonusy za żarcie

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Czy walka bronią dystansową - kuszą / łukiem jest taka jak powinna być czy wygląda to tak jak w returningu? Czy mając 100 % w posługiwaniu się kuszą / łukiem trafiamy zawsze przeciwnika kiedy już go widzimy?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
zawsze trafiamy przy poziomie Mistrz
to działa tak jak powinno

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
No, to teraz można zagrać łucznikiem :) 

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Nawet trzeba :ok:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Niestety wcale to tak nie działa, tak jak działa w recie jest poprawne gdyż tak samo działa w nk tylko mało kto zwraca na ot uwagę z opisu ma działać tak ze każda strzała na 100% trafia niestety nawet w nk tak niema

Dopisujce dla was bo zarówno wściekły cienikołos i pseudo kosacz są dość słabi w starciu z postaci posiadająca 100 sily i dobry długi miecz :P zreszta nic w 1 rozdziale niema czego taka postacią nie da się ubić nawet inubis trafia do swojego królestwa zmarłych :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Taliasan

Taliasan

Moderator działu
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Moderator działu
Wściekłe zwierzęta są silniejsze od zwykłych wersji, ale maja mniej HP, bo są chore na wściekliznę

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tizgar
wściekły cieniostwór ma dwa razy słabsze HP niż zwykły to raz
a Inubisa się nie zabija w I chyba że on TO już miał przy sobie, zresztą on może mieć nawet ile tam chce siły i HP wszystkiego bo i tak Zniszczenie Ożywieńca załatwia go w ułamku sekundy

Niestety wcale to tak nie działa, tak jak działa w recie jest poprawne gdyż tak samo działa w nk tylko mało kto zwraca na ot uwagę z opisu ma działać tak ze każda strzała na 100% trafia niestety nawet w nk tak niema
wypowiadasz to z pozycji gracza Kusznik/Łucznik Mistrz 100% czy ot tak z głupia frant?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Co się nie zabija wszystko co dobrze rozwinięta postać jest wstanie zabić się zabija ty nie umiesz trudno ja się nie hamuje przed niczym chyba ze nie jestem tego wstanie zabić i wymaga to serio powrotu z lepiej rozwinięta postacią :P  Zresztą on miał to przy sobie ja już dawno r1 i zwiedzanie dość ciekawej ale tez prostej w aspekcie walki dolinę przodków mam za sobą

No tak ty go zabijasz zwojem ja w walce wręcz wiesz jaka jest różnica ja mam dużo więcej satysfakcji :P

Tak z głupka, połapałeś się juz chyba dawno ze znam mechanikę  gry global korzysta z tej z nk niema od tego wyjątku sama mechanik w sumie w każdym modzie jest taka sama i mimo ze nawet ze skryptów wynika jasno ze % w skilla = % szansy na trafienie z max dystansu to w grze jest  co innego wiec na 100 strzału oddanych przez postać z 100% skillem w cel nie trafi 100 mimo ze tak być powinno

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Czy Ty naprawde Tizgar nie wiesz co to są przecinki, kropki, ortografia...? Naprawde? Toż wypociny gimnazjalistów czyta sie lepiej.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry