[G2] L'HIVER Edition 576412 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 576412

Odpowiedzi 881

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
L'Hiver działa z każdym modem, ponieważ jest to paczka vdf. Podmieni każdy model i teksturę, jeśli mod nie zawiera własnych modeli i tekstur.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
L'Hiver działa z każdym modem, ponieważ jest to paczka vdf. Podmieni każdy model i teksturę, jeśli mod nie zawiera własnych modeli i tekstur.
Tak ale zamienia tez ZENy a to moze spowodować problem z modem który używa ZEN o takiej samej nazwie co nie ?

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie zamieni ZENa, jeśli mod posiada własny. Działa to na takiej zasadzie, że Gothic czyta najpierw zawartość folderów _work/data (jeśli są wypakowane), potem vdf, a na koniec mod. To co zawiera mod, nie może zostać zamienione. Chyba, że zrobisz paczkę mod i dopiszesz ją do pliku konfiguracyjnego moda. Dlatego np. w Returningu nie będzie dodatkowych modeli, tylko podmienione oryginalne modele, tekstury i dźwięki, a w świecie na będzie tyle trawy jak w L'Hiverze.

Openair

Openair

Użytkownicy
posty1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam! Mam pewien problem zainstalowałem G2_LH_Edit_PL_v0.9.0 oraz moda the returning. Chciałem pograc w the returninga z tym modem graficznym ale niestety gdy odpalam przez admina gothic starter i włączam returninga włącza mi się podstawowy gothic 2 tylko z teksturami.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Gothic jak i GothicStarter muszą mieć ustawiony tryb zgodności z Windows XP i uruchamianie jako administrator. Jeśli to nie pomoże, sprawdź czy plik Returning.mod (czy jakoś tak) znajduje się w folderze data/modvdf.

gancior

gancior

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na starcie już problemy.. Wrzuciłem pliki, odpalam grę i po minucie gry już bug na który nie mogę sobie pozwolić ;/
Nauczyłem się wcześniej pozyskiwać żądła krwiopijców, zabiłem teraz kilka i co? Poleciały skrzydła.. domyślam się że to niejedyny konflikt ID umiejętności.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gancior, rozumiem że grałeś wcześniej na czystym G2NK? Jeśli tak to problemów będzie  zdecydowanie więcej. By rozgrywka była bezproblemowa wymagana jest opcja Nowej Gry.

gancior

gancior

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bgb, cholera :D Szkoda mi od nowa grać. Poza tym obejrzałem urywek z jakiegoś filmiku na yt i gra wydaje się strasznie "hardcorowa", wręcz dla masochistów.. :D No nic, dzięki wielkie za odpowiedź, na pewno spróbuje chociaż zagrać. Pozdrawiam

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
@gancior

To chyba powinno być logiczne, że należałoby po zmianie wielu skryptów rozpocząć nową grę.

Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, czemu od startu postać zna wszystkie umiejętności łowieckie, poza wyciąganiem mięsa? Jakaś anomalia, czy co. Chciałem sprawdzić, czy aby modyfikacja nie warunkuje umiejętności łowieckich zręcznością, ale niestety - autor na swojej stronie gówno pisze o "zmianach". Uprzedzając - tak, grałem od nowa, dwukrotnie, za każdym razem to samo.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sprawdziłem u siebie na nowej grze i nic takiego się nie działo. Zabiłem wilka, topielca, cieniostwora, krwiopijce i nie mogłem wydobyć z nich żadnych trofeów. Jesteś pewien, że nie odpala się przy okazji jakiś inny mod?

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Jesteś pewien, że nie odpala się przy okazji jakiś inny mod?

Pewny w 145%

Zainstalowane mam tylko : Złote Wrota, Z życia złodzieja, Sarkeras Artefakt Pradawnych, Inwazja, Czarne Serce i Grzeszników - każda z tych modyfikacji - poza L'hiver - uruchamia się poprzez jej osobne wybranie, nie jest spójna z "Gothic II - Die Nacht Des Raben" w Gothic Starterze. Chyba, że to błąd stworzony w skutek włączenia przeze mnie w gothic.ini opcji szybkiego zapisywania i szybkiego leczenia...

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę tych modów jednak jest :D Nic innego nie przychodzi mi na razie do głowy poza sprawdzeniem tego na świeżej instalacji G2NK.

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Mam pytanie jak mogę stworzyć, ten pancerz do którego znalazłem projekt w górniczej dolinie w starej wieży gdzie jest kamienny smok, mam wszystkie potrzebne rzeczy tylko nie wiem gdzie mogę się nauczyć tworzenia zbroi ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
By móc nauczyć się tego projektu, trzeba być czeladnikiem u Harada i opanować w stopniu mistrzowskim kowalstwo (czyli nauczyć się wykuwania najlepszego miecza 1H lub 2H).

arto

arto

Tester Złotych Wrót
posty292
Propsy20
ProfesjaTester
  • Tester Złotych Wrót
Aha, czyli dla mnie już za późno bo jestem na 5 rozdziale i jestem łowcą smoków.

Baa lMateusz

Baa lMateusz

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem, bo jak chce odpalić gothica to mam czarny ekran i mod się nie włącza, przez playerkit też nie moge :/

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Odpalasz Gothica w trybie zgodności z Windows XP i jako administrator?

Baa lMateusz

Baa lMateusz

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie, ale próbowałem i nie działa.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Skoro widzisz ciemny ekran to być może Twój monitor nie obsługuje ustawionej defaultowo rozdzielczości. Otwórz plik gothic.ini , znajdź linijki:

zVidResFullscreenX=
zVidResFullscreenY=

I wpisz:

zVidResFullscreenX=800
zVidResFullscreenY=600

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

A wy co? Dalej strój wieśniaka i noszenie chwastów? Nawet mi was nie żal.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry