[G2] L'HIVER Edition 541977 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 541977

Odpowiedzi 881

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A już myślałem, że jakaś modyfikacja powstaje na bazie Lhivera, a to tylko serwer:P Tak czy siak - mod nie jest "nasz", nasze jest tylko spolszczenie. Niemniej znając trochę podejście autora oryginalnego moda to wątpię by fakt, że jego mapka jest wykorzystywana do serwera multi jakoś mu przeszkadzał, gdyż zezwala on na robienie własnych modyfikacji na bazie Lhivera (o ile rzecz jasna, nikt nie przypisze sobie jego roboty sobie). Raczej należy się cieszyć, że mapka zdobyła taką popularność i więcej graczy będzie mogło ją poznać ;)

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tą  mape L'Hiver pl ukradł Nithalak , riperro i Horik. Na swojego serva

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
A już myślałem że robią remake g2 na silniku Arcani :(

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
xd serio ? XD każdy może się pomylić :) 

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Tą  mape L'Hiver pl ukradł Nithalak , riperro i Horik. Na swojego serva
Napisze do nich, że nazywasz ich złodziejami.
wjazd na chatę pewny :lol2:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Czy to tylko u mnie coś się dzieje czy w spolszczeniu (a może to już w modyfikacji) zamiast liczby ochrony przed ostrzami jest ?? ?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak powinno być, bo bgb nie udało się naprawić tego :)

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potwierdzam, znaki zapytania były niestety w oryginalnej modyfikacji.. Żeby zmodyfikować to okno statystyk trzeba niestety bawić się ikarusem i lego... Rozmawiałem z autorem moda na ten temat, ale stwierdził że nie będzie tego robić bo raz - programowanie i skrypty to nie jest jego mocna strona, a dwa - takie modyfikacje mogą negatywnie wpływać na stabilność gry.

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ej  a wy też nie macie zbroi ?

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
bgb mógłbyś mi podesłać przetłumaczone zdekompilowane skrypciory?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
bgb mógłbyś mi podesłać przetłumaczone zdekompilowane skrypciory?
Mogę poszukać, ale mam taki burdel teraz z tymi plikami, że szybciej chyba byłoby je jeszcze raz zdekompilować :F (Sourcer nie wywala błędów przy tym, tylko trzeba używać wersji 3.14).

Ej  a wy też nie macie zbroi ?

http://themodders.org/index.php?topic=21651.msg1135867#msg1135867

GBezi

GBezi

Użytkownicy
posty16
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To weź daj kody na zbroje chętnie sobie nagram coś na yt

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To weź daj kody na zbroje chętnie sobie nagram coś na yt
Itemhoshi ma wszystkie nowe itemy.

GizmoR

GizmoR

Użytkownicy
posty35
Propsy108
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Itemhoshi ma wszystkie nowe itemy.

Itemhoshi ma tylko itemy z podstawki, nowe itemy ma ktoś inny.

Monstrum

Monstrum

Użytkownicy
posty59
Propsy3
  • Użytkownicy
Co zostanie dodane do finalnej wersji?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli autor nie odzyska mesha z moda to nic. Także na ten moment ciężko powiedzieć, czy projekt w ogóle będzie rozwijany. Autor wspominał, że być może wróci do niego na wakacjach, ale to było kilka miesięcy temu...

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spojrzałem na screeny i aż musiałem ściągnąć, by na własne oczy to zobaczyć. O ile na screenshotach wszystko wygląda pięknie i cudownie, to już co do reszty mam zastrzeżenia. Assety są wprawdzie zajebiste, wszystkie drzewka(vurt?), nowe tekstury, modele(nawet lensflare nie oszczędzili) świetnie wyglądają. Nie wiem jednak jak wy, ale ja przeglądając te zmiany miałem wrażenie, że twórca koniecznie próbował usunąć Gothica z Gothica. Khorinis zupełnie przerobione, w ogóle nie przypomina oryginału, zaś nowe domki wcale nie pasują do reszty miasta. Widzę tu Wiedźmina, Risena, od biedy nawet Arcanię, ale Gothica nie bardzo. Do tego nowe lokacje nie do końca mi pasują. Wiem, że to jeszcze wersja alpha, więc pominę pustki, ale dziwi mnie ich umiejscowienie. Przykładowo w Górniczej Dolinie ot tak zniknęła cała góra, a na jej miejscu pojawiła się dolina z drzewkami i wszystkim - wut? No i te roślinki w każdym miejscu, nawet tam gdzie nie trzeba. Ręce do nieba wzniosłem, gdy zobaczyłem przerobiony obszar wokół Starego Obozu(z obozem włącznie).

Ogólnie jednak assety są świetne i chętnie zobaczyłbym, jak ktoś ich jakoś sensownie używa, ale pod względem level-designu i klimatu dałbym autorowi karnego kutasa. :F No ale pisze to osoba, która nawet w TESy gra w wersji vanilla, więc może po prostu nie potrafię docenić zmian. Za to plusik dla bgb za zrobienie polskiej wersji. :ok:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Generalnie zmiany w mieście dosyć udana, PB nigdy nie miało daru do tworzenia miast (patrz G3), natomiast twórca daje tu kilka logicznych zmian.
Pisałem  o tym wcześniej http://themodders.org/index.php?topic=21651.msg1128665#msg1128665
Klimat natomiast wytrącają takie smaczki jak właśnie zbrojki z Wiedźmina, czegoś innego, o ile budynki są całkiem spoko.
Menu główne jest zajebiste, gość to zrobił tak jak trzeba.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1727
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mi właśnie nie do końca pasują zmiany w Khorinis. Graficznie samo w sobie jest bardzo ładne i przyjemne, poza tym podoba mi się to, że miasto wreszcie ma ulice(!). Małe dodatki, jak rozwieszone pranie, też są fajne. Jednakże niepotrzebnie zmieniono styl. Wcześniej przypominało średniowieczne niemieckie miasta(?), teraz bardziej Wyzimę z pierwszego Wiedźmina. Niektóre budynki też mi nie pasują, jak już wcześniej pisałem.

Wracając jeszcze do tematu starego obozu. Dziwi mnie jak obszar ten, którego cały zewnętrzny pierścień spalony został podczas ataków ognistego smoka, mógł tak łatwo porosnąć lasem w ciągu trzydziestu dni, które Bezi przeleżał w świątyni Śniącego.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tekstury w l'edition są strasznie brzydkie ogólnie  :ok: Za to modelowo bardzo fajnie autorzy powiększyli wyspę Khorinis :) I tak jak wyżej, zmienili tak Gothica, że to nie Gothic a bardziej wiedźmin czy inne gry.
Miasto też ulepszyli że nie pasuje do Gothica  :ok:

0 użytkowników
Do góry