[G2] L'HIVER Edition 542212 881

Ankieta

Czy chcielibyście aby spolszczenie moda zawierało także nowe tło okna statystyk i dziennika, menu oraz czcionkę?

Tak
14 (63.6%)
Nie
8 (36.4%)

Głosów w sumie: 22

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 29.03.2014 roku

Wyświetleń 542212

Odpowiedzi 881

Kishikume1994

Kishikume1994

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grając Paladynem kowal Harad nauczy mnie wyrobu broni z magicznej rudy i ulepszania zbroi czy  musze zostać najemnikiem by Bennet mnie tego nauczył ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Harad będzie Cię uczył tworzenia nowych broni (nie są z magicznej rudy), gdy zostaniesz jego czeladnikiem, więc nie ma tutaj ograniczeń na gildie - możesz być  paladynem, najemnikiem, a nawet magiem bylebyś tylko został czeladnikiem u Harada:P Natomiast Bennet uczy tradycyjnie starych mieczy magicznych + jedno nowe ostrze (w zasadzie to dwa bo 2h i 1h), ale tylko łowców smoków. Zbroi ulepszać się nie uczysz (tworzyć - tak, ale z przepisów). Podchodzisz do kowadła z rozgrzanym prętem i jeśli masz zbroję, którą można ulepszyć wyświetla się odpowiednia opcja.

Golden774

Golden774

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam panowie :). Mam do was pytanie widziałem odpowiedzi że ten mod działa z returning ale u mnie jak próbuje włączyć to zwykły gothic się włącza jak wy to zrobiliście że działa wam z returningiem ? 

Kishikume1994

Kishikume1994

Użytkownicy
posty4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ok dzięki :D to pośmigam paladynem :p

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jeśli odpalasz Returninga, a włącza ci się zwykły Gothic, Gothic Starter uruchamiaj jako administrator.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Taliasan

Taliasan

Użytkownicy
posty378
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam panowie :). Mam do was pytanie widziałem odpowiedzi że ten mod działa z returning ale u mnie jak próbuje włączyć to zwykły gothic się włącza jak wy to zrobiliście że działa wam z returningiem ?
Ktoś cię wprowadził w błąd, ten mod nie może w żaden sposób współpracować z returningiem.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Może, bo to jest paczka VDFS, a nie paczka MOD. Tak więc jeśli jakiś mod nie zawiera nowych modeli np. drzew, L'HIVER je podmieni.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ktoś tam właśnie pisał, że mod działa z returningiem i globalem. Ale w taki sposób, że zmienia tylko tekstury + modele np. domów. Lokacje zostają stare. Nie potwierdzam tego, bo nie mogę sprawdzić. Nie mam Returninga, mam globala, ale mi wywala access violation gdy chcę włączyć oba mody :F

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Może, bo to jest paczka VDFS, a nie paczka MOD. Tak więc jeśli jakiś mod nie zawiera nowych modeli np. drzew, L'HIVER je podmieni.
Świetna wiadomość, muszę spróbować :)

GizmoR

GizmoR

Użytkownicy
posty35
Propsy108
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja mam zapytanie. Co jakiś czas Gothic Nk wraz z tym modem zawiesza się na amen. Pomaga jedynie menadżer zadań wtedy (do obsługi klawiaturą, bo wyłącza się mysz). Ktoś ma podobnie?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakiej widoczności grasz?

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Ktoś tam właśnie pisał, że mod działa z returningiem i globalem. Ale w taki sposób, że zmienia tylko tekstury + modele np. domów. Lokacje zostają stare. Nie potwierdzam tego, bo nie mogę sprawdzić. Nie mam Returninga, mam globala, ale mi wywala access violation gdy chcę włączyć oba mody :F
Zmienia po części wygląd mapy. Np. wieża Xardasa(nie można zrobić zadania z demonem i spodniami w Globalu), miejsce w którym przebywa Skip. Da się to jakoś rozpakować/okroić by zostawić tylko nowe modele?

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na jakiej widoczności grasz?

Zgodnie z zaleceniem 180.
znikanie obiektów też na tyle ustawić? Mam na 300. Czasem wyłącza się po 3 sekundach, czasem po 3 godzinach czasem wcale. Ale jest to uciążliwe bo potrafi się wyłączać 10 razy pod rząd po 5 minutach grania.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ustaw albo 180/120 albo 160/20 te 2 konfiguracje są najbezpieczniejsze :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zgodnie z zaleceniem 180.
znikanie obiektów też na tyle ustawić? Mam na 300. Czasem wyłącza się po 3 sekundach, czasem po 3 godzinach czasem wcale. Ale jest to uciążliwe bo potrafi się wyłączać 10 razy pod rząd po 5 minutach grania.
Ponoć mod lubi crashować na jednym określonym obszarze (nie pamiętam którym), ale ograniczenie widoczności (także obiektów) rozwiązywało ten problem. Ja podczas całej rozgrywki nie uświadczyłem, ani jednego crasha grając normalnie przy ustawieniach 180/180. Za to zdarzały się one, gdy latałem na F8 - widać, że silnik nie wyrabia czasem z doczytywaniem dużej ilości terenu/obiektów na raz.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
ja np grałem 300/300 ale to inna bajka :P i problemów nie było

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I co, da rade wyciagnac ten swiat z paczki? :P 

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

maridok

maridok

Użytkownicy
posty30
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No dobra, 180/180 i póki co problemów nie ma, ale mając na 300 też już grałem 3 dni bez a potem crash. Zobaczymy. Mod ogółem fajny, ale mam jedno ale. Zarówno w tym jaki w returningu, jak i w każdym innym niepotrzebna opcja, a do tego na maxa skopana czyli "zasięg broni" czy jakoś tak. Jedyny sposób w jaki się ten zasięg odczuwa to jego ciągła zmienność. Raz miecz przeniknie przez łeb bestii i jej nic nie zrobi innym razem sięgnę ją z odległości jakbym miał pikę (lub dwie połączone nawet). Problem w tym, że bestie też mają zasięg i czasem nie muszą mnie dotknąć by mnie zranić, co totalnie zmienia podejście do walki z poszczególnymi zwierzętami. Strategie z podstawy już się tu nie sprawdzają przez to. Nie podoba mi się to i w aktualizacji powinno być wywalone. Jedyne zastrzeżenie.

gothic1210
  • Gość
Ja myślałem, że w zwykłym Gothicu też tak jest, ale co ja tam wiem. :lol2:

0 użytkowników
Do góry