Sens moddingu Gothica 2014 14105 37

O temacie

Autor Maciej

Zaczęty 23.03.2014 roku

Wyświetleń 14105

Odpowiedzi 37

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Skoro KZW napisał, że odstawia na drugi plan Gothica, bo ma na głowie studia i zakładanie rodziny, to można to przyjąć, że nie będzie miał czasu wgl na to. Co to miało znaczyć z tym pierdoleniem?

Chodzi o to, że zakładasz już z góry, że nic z tego nie będzie. Gdyby KZW miał w planach definitywnie zakończyć tego moda chyba napisałby o tym. Co prawda, Gothic schodzi teraz u niego na drugi plan jednak pewnie kiedyś wróci i ukończy to co zaczął mam jednak nadzieję, że fabuła będzie równie dobra co świat.

To kiedyś może oznaczać 10 - 15 lat.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
O to jak on rodzinę będzie zakładał to nie szybciej jak za 10 lat ten mod wyjdzie, tak się tylko zdaje, że się mówi na drugi plan, a to... Zresztą zobaczysz jak to będzie.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

boguc

boguc

Użytkownicy
posty210
Propsy344
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
A niech wyjdzie i za 15. Są ważniejsze sprawy niż jakiś pierdolony goticzek, to jest tylko hobby na które poświęca wolny czas, a że ma go mało to trudno. Nie chcę tu zgrywać dojrzałego ale no kurwa :D Wyjdzie na pewno, KZW jest chyba takim forumowym wzorem solidności. 

Gothic najlepszy

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pożyjemy zobaczymy, różnie to w życiu bywa, a jasnowidzem nie jestem więc nie wiem czy mod wyjdzie czy nie, czy wyjdzie teraz czy później. Wszystko zależy od KZW i jego "motywacji"

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Akurat od niego zależy najmniej bo sam miał chęci do ukończenia moda, ale raczej nie w pojedynkę. Na forum nie ma chętnych ludzi, którzy dali by radę pociągnąć tak duży projekt... przykro mi.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Na forum nie ma chętnych ludzi, którzy dali by radę pociągnąć tak duży projekt..
niestety to prawda i odnosi się to nie tylko do Rzeki

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wszyscy chętni, których niby brakuje tak naprawdę już biorą udział tworzeniu jakiejś modyfikacji lub po prostu są już tak starzy, że modding Gothica już dawno sobie odpuścili. Przychodzą nowi, którzy dopiero uczą się moddingu. Z czasem będą bardziej doświadczeni i będą umieli więcej, więc będą też chętni do pomocy. Nie ma nic od razu, wszystko przyjdzie z czasem.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Tylko że na nawet takich mało doświadczonych brakuje :F

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Tylko że na nawet takich mało doświadczonych brakuje :F
Może doszli do wniosku, że są też inne gry niż Gothic i wolą nimi się zajmować? :D

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nikt nie mówił, że będzie idealnie :lol:

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Może doszli do wniosku, że są też inne gry niż Gothic i wolą nimi się zajmować? :D

Na przykład :x ?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
A skąd mam wiedzieć. Mówię, że tak może być. Poza tym dobrze Splash to ujął: Nikt nie mówił, że będzie idealnie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Nie ma tylu modujących, bo ta gra ma 13 lat, o wiekowości silnika nawet nie wspominając. Ludzie teraz grają i modują inne gry, a te mają swoje centra gdzie indziej niż na theModders. Po co starać się i wrzucać tu temat o modzie innej gry niż Gothic, skoro i tak przyjdzie gomezzz127543 czy inny KZW i powie albo że gra chujowa bo to nie gothic i w ogóle masz słomiany zapał i chuj ci w dupę. Zobacz ile eto się napracował nad tutorialami do CE: http://themodders.org/index.php?board=439.0 Widzisz jakieś efekty? Tyle dobrego, że RafalBudzis dłubie grę na XNA(nie wiem czy dzięki tutorialom Ezzama), ja zrobiłem jakąś przechujową grę na Unity, jednak dzięki niej zrozumiałem ciut logikę programowania gier. No i oczywiście Avallach, wymiatacz najpierw Gothica, a teraz Unity. Gdyby nie on, nawet tej gównogierki bym nie zrobił. Także potencjał na tym forum jakiś jest, tylko nie tam gdzie by chcieli moderzy Gothica.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Ja zajmuję się moddingiem Gothica ze względu na to, że to moje hobby i lubię to robić w wolnym czasie oraz dlatego, że mam za słabego kompa na nowsze gry, a chętnie bym zajął się moddingiem Skyrima i Obliviona. Niestety mój komputer jest jaki jest i muszę zadowalać się 13 - 8 letnimi grami, a jedyna gra, którą mi się fajnie moduje jest Gothic. Gdybym miał lepszego kompa od razu zająłbym się moddingiem innych gier, ale to nie oznacza, że porzuciłbym modding Gothica.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Gothic jest zajebisty :D Tak samo jak i Skyrim, ale na twoim miejscu wybrał bym Gothic'a. Dlaczego? Bo mam ogromny sentyment do tej gry, spędziłem przy niej kilka lat dzieciństwa i czasami nawet teraz w wolnej chwili sb popykam. Skyrim też jest dobry, ale dla mnie jest za "sztuczny i za sztywny". Ale jak wolisz i zmienisz sprzęt, oczywiście możesz się zająć i jednym i drugim lub nawet trzecim( Oblivion). Tylko zastanawiam się czy te 2 części elder scrolsa nie są trudniejsze do modowania niż Gothic.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Nie ma tylu modujących, bo ta gra ma 13 lat, o wiekowości silnika nawet nie wspominając. Ludzie teraz grają i modują inne gry, a te mają swoje centra gdzie indziej niż na theModders. Po co starać się i wrzucać tu temat o modzie innej gry niż Gothic, skoro i tak przyjdzie gomezzz127543 czy inny KZW i powie albo że gra chujowa bo to nie gothic i w ogóle masz słomiany zapał i chuj ci w dupę.
Nie moja wina, że poziom naszego ukochanego forum jest ostatnimi czasy szczególnie do dupy. Dziwisz się, że jest mało rozwijanych projektów, tylko co jest tego przyczyną? Może to, że jak ktoś chce się tu wykazać jakąś inicjatywą to na początku jest brany ze idiotę... bo jak on śmiał cokolwiek pokazać.

Piszesz że ludzie mają swoje centra gdzie modują gry. Mógłbyś mi je pokazać? Ostatnio szukałem czegokolwiek i nie znalazłem, a może sam zajął bym się czymś innym :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie ma tylu modujących, bo ta gra ma 13 lat, o wiekowości silnika nawet nie wspominając. Ludzie teraz grają i modują inne gry, a te mają swoje centra gdzie indziej niż na theModders. Po co starać się i wrzucać tu temat o modzie innej gry niż Gothic, skoro i tak przyjdzie gomezzz127543 czy inny KZW i powie albo że gra chujowa bo to nie gothic i w ogóle masz słomiany zapał i chuj ci w dupę. Zobacz ile eto się napracował nad tutorialami do CE: http://themodders.org/index.php?board=439.0 Widzisz jakieś efekty? Tyle dobrego, że RafalBudzis dłubie grę na XNA(nie wiem czy dzięki tutorialom Ezzama), ja zrobiłem jakąś przechujową grę na Unity, jednak dzięki niej zrozumiałem ciut logikę programowania gier. No i oczywiście Avallach, wymiatacz najpierw Gothica, a teraz Unity. Gdyby nie on, nawet tej gównogierki bym nie zrobił. Także potencjał na tym forum jakiś jest, tylko nie tam gdzie by chcieli moderzy Gothica.

Jest przecież risen

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie ma tylu modujących, bo ta gra ma 13 lat, o wiekowości silnika nawet nie wspominając. Ludzie teraz grają i modują inne gry, a te mają swoje centra gdzie indziej niż na theModders. Po co starać się i wrzucać tu temat o modzie innej gry niż Gothic, skoro i tak przyjdzie gomezzz127543 czy inny KZW i powie albo że gra chujowa bo to nie gothic i w ogóle masz słomiany zapał i chuj ci w dupę.
Nie moja wina, że poziom naszego ukochanego forum jest ostatnimi czasy szczególnie do dupy. Dziwisz się, że jest mało rozwijanych projektów, tylko co jest tego przyczyną? Może to, że jak ktoś chce się tu wykazać jakąś inicjatywą to na początku jest brany ze idiotę... bo jak on śmiał cokolwiek pokazać.

Piszesz że ludzie mają swoje centra gdzie modują gry. Mógłbyś mi je pokazać? Ostatnio szukałem czegokolwiek i nie znalazłem, a może sam zajął bym się czymś innym :D

Krótko mówiąc ludzie w dzisiejszych czasach mają w dupie modding czy inne pierdoły. Wolą pograć w gotową gierkę pokroju BF czy gry z mocno oklepanym tematem (zombie). Nawet TM patrząc do tego co było kiedyś zmieniło się nie do poznania. Panoszą się kretyni i walą suchary ze spalonym dyskiem.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome

Ja znam tylko centrum moddingu M&B, bo to mnie interesuje:
http://forums.taleworlds.com/index.php
http://www.mountblade.info/forum/

I ja nie mówię że to forum jest do dupy itd. Moim zdaniem ma jakiś potencjał, jednak nie w moddingu Gothica.
Krótko mówiąc ludzie w dzisiejszych czasach mają w dupie modding czy inne pierdoły. Wolą pograć w gotową gierkę pokroju BF czy gry z mocno oklepanym tematem (zombie). Nawet TM patrząc do tego co było kiedyś zmieniło się nie do poznania. Panoszą się kretyni i walą suchary ze spalonym dyskiem.

http://www.nexusmods.com/games/?
http://moddb.com/
Pierdol pierdol, ja posłucham.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Odezwał się odpad radioaktywny   :lol2: Dobra wszystko to co mi pokazujesz to zagraniczne. A pokaż mi taką liczebność modów ze strony Polaków (nie chodzi o Gothica)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry