Inne plany grupy 58433 161

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 16.03.2014 roku

Wyświetleń 58433

Odpowiedzi 161

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Szkoda że w stronghand jest tak zielono :(
A co sądzicie o tym?

Gothic II: Хроники охотника на драконов

Krótko o modzie:
  - Nowy świat;
  - Ponad 80 NPC;
  - Ponad 80 zadań;
  - Teren nie jest zależny Gothic II
   Status ~75%

Kurcze, te ss super wyglądają :D Zapowiada się spoko mod :) Mam nadzieje że dacie radę spolszczyć go jak wyjdzie :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Spolszczyć można wszystko, pozostaje jednak pytanie czy realne potrzeby graczy są na to nastawione.
Mam na myśli mniejsze mody, które w przypadku prac polonizacyjnych też są bardzo czasochłonne.
Ja nie jestem leniwy ale poświęcenie 1 minuty na zrobienie na gotowo 1 linijki tekstu (średnio) w sytuacji gdy w moda zagra 100 albo mniej osób ma sens.
Popularność Global wskazuje, że wielkim modom warto poświęcić czas a czy takim na kilka lub kilkanaście godzin to już inna rzecz.
Osobiście najbardziej jestem nastawiony na Narod Minentala plus Golden od Cerberbossa a to jest zadanie bardzo rozległe.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Praktycznie cały team jest nastawiony na Narod Minetala. Uważamy, że to najlepsze przedsięwzięcie. 

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Moim zdaniem ludzie czekają na coś innego.
Narod Minetala to nadal ta sama fabuła gothica a komu będzie się chciało przechodzić grę dla kilku questów.
Natomiast mody takie jak ten niedawno prezentowany przez Titufa czy Dolina Świtu charakteryzują się totalną nowością.
Nie będzie tam tego co było w normalnym gothicu,gracz może przejść grę o odmiennej fabule i wielu ciekawych wątkach.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tak, tylko że w temacie Dolina Świtu , który jakiś czas temu założyłem ścisku nie ma.
Nie ma też pytań dotyczących tego co to jest i co można z tym zrobić.
To daje nieco do myślenia w przypadku moda gdzie trzeba na samo tłumaczenie poświęcić ponad 100 godzin.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Moim zdaniem ludzie czekają na coś innego.
Narod Minetala to nadal ta sama fabuła gothica a komu będzie się chciało przechodzić grę dla kilku questów.
Natomiast mody takie jak ten niedawno prezentowany przez Titufa czy Dolina Świtu charakteryzują się totalną nowością.
Nie będzie tam tego co było w normalnym gothicu,gracz może przejść grę o odmiennej fabule i wielu ciekawych wątkach.

Mi sie bedzie chcialo.

Od dawna czekam na cos co rozwinie Gothica 1, co nie jest Mrocznymi Tajemnicami.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i po co wrzucać linki do strony RU? Pooglądacie screeny i wszystko... A tam jak byk napisane jest, że prace ciągle trwają, mniej, bardziej zaawansowane ale trwają! Ja myślę, że koniec roku może dopiero sypnąć nowościami... dlatego DS ma całkiem inne priorytety.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Co do Narod Minentala. Jest to mod do spolszczenia trudny. Nie ze względu na słownictwo tylko ze względu na specyficzny znakomity klimat dialogów. Chwilami tajemniczych,często zabawnych, doskonałych i chyba najlepszych jakie napisano do Gothic 1 w modach do tej pory.
I boję się też nieco zawodu, jaki będą mieli dialogowi skiperzy, którym takie rzeczy są obojętne w obliczu wbicia kolejnego levela dla tworzenia Idealnej Postaci.
Na szczęście wiersze Tołstoja czy Bernsa są przetłumaczone już na język polski i tu przynajmniej jest spory plus.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na szczęście wiersze Tołstoja czy Bernsa są przetłumaczone już na język polski i tu przynajmniej jest spory plus.
Odpuszczam ten projekt! :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mod który zaprezentował tituf fajnie wygląda, taki plazowaty klimat na start miło by było jego nazwę przetłumaczyć :P
Co do SH narazie to ja widzę przeniesieni modeli textur itp z g3, źle to nie wygląda :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Tak dla jasności, daliśmy ankietę. Proszę o oddaniu głosu :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Memorius daj juz spokoj z tymi skipperami  :F Kazdy gra jak chce. Za bardzo przejmujesz sie tymi osobami. Robcie po prostu swoja dobra robote, bo nie wszyscy gracze gothica tak graja.

gothic1210
  • Gość
Dobrze słyszeć, że prace nad StrongHand zostały wznowione. Śledzę tę modyfikację od ponad roku i wyczekiwałem jakichś wiadomości. :ok:

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Prace nad StrongHand nigdy nie były wstrzymane.... autor powiedział, że wolniej pracuje po prostu. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

gothic1210
  • Gość
Ojej i co z tego. Szczegół. 

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
Nie wiem jak wy, ale ja gram w wiele różnych gier z różnych gatunków i nie potrzebuję nawet się interesować modami do Gothica, które w znacznym stopniu zmieniają grę, jak nie całkowicie. Mod do Gothica, w który zdecyduję się grać, jak dla mnie powinien być jego rozszerzeniem, które dokończy grę, bo chcę grać w Gothica, a nie w "Mroczne Tajemnice", "Czas Zapłaty", czy "Magiczne Misie z Tęczowej Krainy". To właśnie dlatego kilka miesięcy temu zainteresowałem się modem "Gothic Edycja rozszerzona" i całkiem niedawno połączeniem "Narod Minentala-Golden Mod", i to właśnie z tego powodu popieram prace nad tym właśnie połączeniem. Mam nadzieję, że prace nad nim w końcu ruszą i za jakiś czas będę mógł zacząć się zastanawiać, w który mod zagrać w danym momencie.

PS. Wiem, że połączenie NM-GM nie ma być w waszym zamyśle konkurencją dla Er. i wcale nie twierdzę, że tak będzie. Po prostu dla mnie będzie to dobry, alternatywny wybór, pomiędzy obiema modyfikacjami, za każdym razem, gdy postanowię znowu zagrać w G1, tak jakbym zastanawiał się, który dodatek stworzony przez twórców gry chcę teraz przejść.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
W imieniu Drużyny Spolszczenia oświadczam, że jakiekolwiek prace nad Global Mod 1.7 dobiegły końca. Niedawno wydany Patch Zbiorczy jest już ostatnim. Pozostałe bugi i niedoróbki załatamy w wersji 1.75 More! Prace nad nową wersją nabiorą teraz tempa. Równolegle do Globala nasz team będzie spolszczał modyfikacje. Zaczynamy od niedzieli i wszystko zależy od wyników ankiety. Serdecznie zachęcam jeszcze raz do głosowania.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ankieta została zamknięta. Wygrali Grzesznicy. Team przystępuje do prac nad tym modem, o postępach których, będziemy was na bieżąco informować.
Zachęcam do pisania w temacie modyfikacji:  http://themodders.org/index.php?topic=21454.0

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ciekawie wyglądają, w przyszłości się pomyśli :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry