Inne plany grupy 58422 161

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 16.03.2014 roku

Wyświetleń 58422

Odpowiedzi 161

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A no to spoko, już się bałem, że planujesz powycinać kwestie unlore czy coś xd. A na pewno musicie to łączyć z Golden Modem?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Łaczyć nie musimy bo ktoś to już zrobił. I zrobił dobrze. Ta wersja bedzie poddana tłumaczeniu.
W 0.91 Narod był jeden bug poważny tu został wyeliminowany.
Jest to jednak jak już pisałem wczesniej kiedyś tam ponad 7500 linijek dialogowych do ponad 50 mniej lub bardziej złozonych zadań.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
Golden Mod jest pełen błędów, w szczególności, gdy mówimy o polskiej wersji, jaka jest obecnie dostępna dla tego moda, a oparta na zangielszczonej wersji, czyli pewnie na źródle problemów. Większość błędów jakie odnotowałem, to były błędy w rozgrywce, takie jak np. niemożność nauczenia się 6-tego kręgu magii, czy niemożność bezproblemowego przejścia do drugiego rozdziału, jeśli nie zrobi się myka z In Ex. na rosyjskiej wersji. I to właśnie takie błędy głównie przeszkadzają w przejściu moda, a praktycznie nie występują w rosyjskiej wersji. Poza tym jest jeszcze kwestia zawieszania lub wyłączania się gry, gdzie to jest ogólny problem Golden Moda. Dlatego muszę zapytać.

Czy robiąc spolszczenie do połączenia GM i NM oprzecie je na podstawowych, rosyjskich wersjach obu modów i czy usuniecie wszystkie błędy jakie w owych wersjach występują, czy może nie ma potrzeby byście się zajmowali błędami, bo ktoś inny się już tym zajął?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
To już jest połączone w Rosji i podejrzewam że twórca połączenia wyeliminował bugi, ale okaże się w praniu :) W razie czego się poprawi. 

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
No to zostaje mi tylko życzyć wam powodzenia oraz szybkiego, bezproblemowego zakończenia prac.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Wstępnie "myślimy" już. Część teamu pobrała , zainstalowała i polatała po świecie. Wrażenia bardzo pozytywne.
Największy problem to zakres prac bo oczywiście metoda będzie taka sama jak przy Global.
Czyli trzeba nie tylko spolszczyć pewnie ok 10 000 linijek tekstowych łącznie, ale i przekopiować całość G1 klasycznego z polskiej wersji. Do tego grafika (loadsreeny, ekram glowny itd) -wiadomo.
Nie da się tego zrobić przez tydzień, ani pewnie przez miesiąc niestety. Tak wskazują doświadczenia z Global.

Drakon1590

Drakon1590

Użytkownicy
posty115
Propsy82
Profesjabrak
  • Zbanowany
Mimo wszystko i tak życzę wam szybkiego, bezproblemowego zakończenia prac, bo nikt nie ma ochoty wciąż napotykać na problemy i musieć się z nimi zmierzać, a przede wszystkim wy. Poza tym, jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział, "śpiesz się powoli" pasuje do tej sytuacji jak ulał, bo lepiej żebyście wszystko na spokojnie dociągnęli do końca, niż forsowali tempo, lub po prostu wydawali niedopracowany bubel, z powodu nacisków ze strony graczy, czekających na moda. W końcu nikt nie chce powtórki z 2001 roku, gdy PB wydało niedopracowaną grę, bo JoWood na nich naciskał, ponieważ już nie jeden raz się to zdarzało, że gracze dostawali najzwyklejszy w świecie bubel, syf, dziadostwo, kichę - synonimów jest wiele.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Inne plany grupy
#67 2014-06-22, 12:50(Ostatnia zmiana: 2014-06-22, 12:56)
A co sądzicie o tym?

Gothic II: Хроники охотника на драконов

Krótko o modzie:
  - Nowy świat;
  - Ponad 80 NPC;
  - Ponad 80 zadań;
  - Teren nie jest zależny Gothic II
   Status ~75%
I jeszcze garść screenów...
Spoiler

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Godne uwagi myślę :D

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ślit, tylko niech to najpierw skończą.

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
http://worldofplayers.ru/threads/35329/page-15   - link do tematu
Jest tam więcej SS.
Moim zdaniem jeżeli mielibyście coś spolszczać to najlepiej dolina świtu albo właśnie ten mod.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ten mod musi być najpierw skończony i przetestowany przez naszych radzieckich towarzyszy.
Czyli pewnie za rok realnie będzie można mówić o wersji PL.
Na Dolinę Świtu mam chęć cały czas ale to mod lepszy niż ZW i nie wiem czy wypada go rozpowszechniać w wersji PL.

gothic1210
  • Gość
Na Dolinę Świtu mam chęć cały czas ale to mod lepszy niż ZW i nie wiem czy wypada go rozpowszechniać w wersji PL.
Co się stało z misją "tworzenia dla graczy"? :O

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Inne plany grupy
#73 2014-06-22, 15:32(Ostatnia zmiana: 2014-06-22, 16:09)
                                   StrongHand
http://worldofplayers.ru/threads/16476/  kolejny łakomy kąsek... oby szybko ujrzał światło dzienne.
Spoiler

Spoiler

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pierwszy raz te screeny widzę, kiedy je dodano?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

xendix

xendix

Użytkownicy
posty497
Propsy98
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
O Stronghandzie było już głośno dawno temu.
Wydaje mi się jednak że na niego trzeba będzie poczekać nieco dłużej niż na inne.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Na YouTube jest pełno filmów ze StrongHanda.
Memorius, nie rozumiem co ma spolszczanie modów do jakiejś polskiej solidarności. Mod rosyjski/niemiecki/jakikolwiekinny zawsze nim będzie. To, że został przetłumaczony na wersję PLi przez polaków, nie jest żadną zniewagą xD Podejrzewam, że Sentarion i spółka sami chętnie pograliby w coś zagranicznego, co faktycznie jest godne uwagi :|

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A czy prace nad StrongHand nie były wstrzymane? Chyba gdzieś coś takiego czytałem kiedyś, ale pewien nie jestem. 

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz mocno pracują nad grywalnością...

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
No to dobra wiadomość w takim razie :D 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry