Nie wiem jak wy, ale ja gram w wiele różnych gier z różnych gatunków i nie potrzebuję nawet się interesować modami do Gothica, które w znacznym stopniu zmieniają grę, jak nie całkowicie. Mod do Gothica, w który zdecyduję się grać, jak dla mnie powinien być jego rozszerzeniem, które dokończy grę, bo chcę grać w Gothica, a nie w "Mroczne Tajemnice", "Czas Zapłaty", czy "Magiczne Misie z Tęczowej Krainy". To właśnie dlatego kilka miesięcy temu zainteresowałem się modem "Gothic Edycja rozszerzona" i całkiem niedawno połączeniem "Narod Minentala-Golden Mod", i to właśnie z tego powodu popieram prace nad tym właśnie połączeniem. Mam nadzieję, że prace nad nim w końcu ruszą i za jakiś czas będę mógł zacząć się zastanawiać, w który mod zagrać w danym momencie.
PS. Wiem, że połączenie NM-GM nie ma być w waszym zamyśle konkurencją dla Er. i wcale nie twierdzę, że tak będzie. Po prostu dla mnie będzie to dobry, alternatywny wybór, pomiędzy obiema modyfikacjami, za każdym razem, gdy postanowię znowu zagrać w G1, tak jakbym zastanawiał się, który dodatek stworzony przez twórców gry chcę teraz przejść.