Ze swojej strony chciałbym zaproponować między innymi
- rozbudowanie alchemii, jakieś nowe mikstury stałe, albo czasowe tak aby wszystkie zioła miały jakieś praktyczne zastosowanie, żeby opłacało się je zbierać, a najlepiej, żeby alchemia odgrywała jakąś większą role w rozgrywce.
- nie wiem jak wygląda sprawa z Constatntino czy są jakieś specjalne mikstury które czeladnik może sprzedawać innym kupcom, bo koniec końców Constantino to chyba najmniej opłacalny wybór, przydałoby się zwiększyć w jakiś sposób jego znaczenie.
- stworzyć rutyny większości nowych postaci, bo większość stoi w tym samym miejscu przez pół gry, albo np. zdarza się, że Bromor zamiast za ladą stoi przed nią a ochroniarze stoją w ogóle jakoś koślawo, to samo tyczy się Oskara i Laresa, gdyż obydwaj chcą usiąść na tym samym krzesełku w tym samym momencie przez co jeden stoi nad drugim, brzydko to wygląda. Ogólnie właśnie sprawa rutyn postaci mnie boli, bo większośc nowych nie robi praktycznie nic poza staniem, przez co nie czuć, że te postacie "żyją"
- fajnie by było gdyby dodano efekty podpalenia do czarów ognia i ognistego łuku i ew jakiś efekt magiczny do magicznego łuku/kuszy.
- jeśli jest możliwość dodania zatrutych strzał (jak w modzie Jaktyl)to też było by spoko, tego mi zawsze brakowało w gothicu.
- usunąć efekt płonącego pancerza, a zamiast tego można by dodać jakiś delikatny efekt magiczny jak jest na napojach szybkości/leczniczych, albo nie dawać nic.
- i rzecz która mnie boli chyba najbardziej to pancerze myśliwych, aż nie chce się wierzyć że tego moda robił ten sam team co Dark Sage, wiekszość jest nawet nawet, ale ten lekki pancerz myśliwego pali w oczy niesamowicie, nie da sie go zastąpić jakimś innym?
No a z takich chyba mniej realnych przydałoby się:
- ulepszanie pancerzy, ale to raczej marzenie, żeby zbudować jakiś zaawansowany system ulepszania, dodać jakieś nowe materiały czy coś.
- dodanie nowych NPC na farmach, może jakieś nowe questy,albo chociażby zwykłych bezimiennych farmerów, żeby te farmy były bardziej "żywe", a może strażników miejskich na farmach akila i lobarta hmm?
- co prawda jestem dopiero w 1 rozdziale więc nie wiem czy coś takiego jest, ale może warto byłoby zwrócić uwagę na wątek konfliktu Onara z miastem, jakoś go urozmaicić, bo niby jest, ale na papierku. Mozna by było dodać jakieś questy związane z przekonywaniem farmerów by popierali onara bądź miasto, coś w tym stylu.
No to chyba tyle, czekam na jakąś odpowiedź, co z tego jest możliwe, a co jest niewykonalne.