Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 405289 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 405289

Odpowiedzi 1660

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Radzę też uważać w Dolinie Przodków, oprócz bestii które można spotkać w Khorinis typiu polne bestie, ścierwojady są tam też potwory takie jak stada smoczych zębaczy, pantery, cieniostwory, kąsacze, aligatory - w 1 rozdziale trzeba uważać gdzie się idzie i z każdego zakrętu może coś takiego wyskoczyć. Dostrzeżenie potworów utrudni bujna roślinność w DP. GD w 2 rozdziale to prawdziwy hardkor, jak testowałem pewne aspekty gry mając najlepszą broń w grze i 200 siły miałem orkowego wojownika na 4 hity, a elitę na 6-7, przy czym oni biją mocno tak jak już wspominał Memorius.
Czy trudniejszy od Returninga cięzko ocenić, ale z pewnością albo równie trudny lub nawet trudniejszy.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mac Dun ale ja na Ciebie liczę... wierzę, że dasz radę! Bo zakład jest z Tizgarem :F

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Mac Dun ale ja na Ciebie liczę... wierzę, że dasz radę! Bo zakład jest z Tizgarem:F

Jaki dokładnie ?  :lol2:

EDIT:

No Tizgar wymyśla, ale jak nie dasz rady- wycofasz się z gry to ja w .. Returninga zacznę... :facepalm:

Spróbuje z całych aby przejśc globala , chociaż szybko w niego nie zagram bo sagę spell force mam do przejścia  :lol2:

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No Tizgar wymyśla, ale jak nie dasz rady- wycofasz się z gry to ja w .. Returninga zacznę... :facepalm:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ale test polegał na tym ze stałeś i się nie biłeś jak tak to bardzo niemiarodajny :P
Zapewne od returna trudniejszy nie będzie chociaż i return trudny tez nie jest kwestia graczy :P

Memorius nie zapeszaj jednak spróbuje tak wykoksac postać aby moc iść do kibla wrócić i jeszcze żyć chociaż taka akcja w returnie jeszcze jest możliwa od 1.3 już nie :P

Titufie ja ci podałem moje warunki zakładu czekam na twoje to ze ty będziesz grał w returna to żadna opcja bo tego nie moge sprawdzic i zawsze możesz mnie oszukać :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Radzę też uważać w Dolinie Przodków, oprócz bestii które można spotkać w Khorinis typiu polne bestie, ścierwojady są tam też potwory takie jak stada smoczych zębaczy, pantery, cieniostwory, kąsacze, aligatory - w 1 rozdziale trzeba uważać gdzie się idzie i z każdego zakrętu może coś takiego wyskoczyć. Dostrzeżenie potworów utrudni bujna roślinność w DP. GD w 2 rozdziale to prawdziwy hardkor, jak testowałem pewne aspekty gry mając najlepszą broń w grze i 200 siły miałem orkowego wojownika na 4 hity, a elitę na 6-7, przy czym oni biją mocno tak jak już wspominał Memorius.
Czy trudniejszy od Returninga cięzko ocenić, ale z pewnością albo równie trudny lub nawet trudniejszy.

A 200 siły to ile w tym modzie? Bo w Returningu 200 to mało, a tutaj? Jeśli jakiś górny próg, to może być ciekawie.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Wydaję mi się z Globalu 300 siły jest progiem, ale pewien nie jestem. Nie udało mi się wbić bo testowałem Mrocznym Wojownikiem, który aby awansować w gildii musi znać się też trochę na magii. 

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Hmm coraz bardziej utwierdzacie mnie w przekonaniu ze skupialiście się na fabule ale całkowicie ojebaliście akspet który jest dla mniej najważniejszy czyli rozwój postaci czy ktoś z teamu w ogóle nad tym pracował czy zostało to jak widać ojebane na całej lini

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 Tizgar, najgorsze w tym wszystkim jest to, że bylibyśmy obaj zdani na... Mac Duna! :lol2:

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
W takim razie będę z chęcią obserwował poruszenie w dziale Global Mod od poniedziałku :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I tak miałbym przewagę znam go z 2 foro ty z jednego :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
wi
Hmm coraz bardziej utwierdzacie mnie w przekonaniu ze skupialiście się na fabule ale całkowicie ojebaliście akspet który jest dla mniej najważniejszy czyli rozwój postaci czy ktoś z teamu w ogóle nad tym pracował czy zostało to jak widać ojebane na całej lini
widzę że zaczynasz pękać. niedobrze....
ale może jakos sobie poradzisz bez orka elity na hita
pewnych chwytów nie zdradzę jednak - zdecydowanie nie zdradzę

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Sory że to mówię, ale chyba ci się gatunki gier pomyliły, w RPG chodzi o fabułę, klimat, ciekawe zadania, świat przedstawiony, ciekawe postacie oraz lore świata i wiele innych. Nawalanie, zabijanie, trudność gry, rozwijanie postaci, fajnie jest, gdy to wszystko jest dopracowane. ale są to rzeczy DRUGORZĘDNE, i osobiście wolę gdy mod skupia się tym pierwszym niż na bezmyślnym klepaniu wszystkich potworów i robienie postaci idealnej, i tu nie chodzi o trudność ;) ,  bo to już jest hack's slash. Pierwsze RPG nie miały super wykurwistego systemu walki, rozwoju postaci i milion umiejętności,  ale świat i postacie były ciekawe, fabuła była też ciekawa :)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Gothic to przede wszystkim klimat którego to w żadnym innym rpgu nie doświadczyłem. Inne aspekty gierki są na dalszym miejscu jednak warto pamiętać o mistrzowkim dubbingu - niektóre kwestie wypowiadane przez npców zapamiętam do końca życia, żadna inna gierka nie może się z tym równać : http://www.youtube.com/watch?v=gYUfmLPCpD8

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Memorius chce wiedzieć czy ktoś przy tym siedział czy są np zmienione progi lub dodane inne na oko pirazy drzwi jaki mamy bonus do atrybutów
Jakie są ogólne koszta jeśli są // Proste pytanie prosta odpowiedz jak nie możesz mi je udzielić to znaczy ze mam racje rozwój postaci został przez was totalni olany

Dyniek wyjeb se z gothica rowój postaci co za tym idzie doświadczenie itp bo jest to ze sobą połączone i wiesz co ci zostanie fabuła i klimat ale gra przestanie być rpg

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Cóż, osobiście ważniejsza jest dla mnie mechanika gry, ponieważ to ona daje rację bytu jakiejkolwiek fabule. Bez mechaniki gra przestałaby być grą, dlatego musi ona być sensowna.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Memorius chce wiedzieć czy ktoś przy tym siedział czy są np zmienione progi lub dodane inne na oko pirazy drzwi jaki mamy bonus do atrybutów
Jakie są ogólne koszta jeśli są // Proste pytanie prosta odpowiedz jak nie możesz mi je udzielić to znaczy ze mam racje rozwój postaci został przez was totalni olany
dowiesz się z gry

Post połączony: 2014-04-18, 21:54
Cóż, osobiście ważniejsza jest dla mnie mechanika gry, ponieważ to ona daje rację bytu jakiejkolwiek fabule. Bez mechaniki gra przestałaby być grą, dlatego musi ona być sensowna.
a ponoć tak się chwalisz masa nowych questów w QP
o mechanice tam za wiele nie słyszałem

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
+ dla ciebie Jasiu bo to tez racja :P
Dodam ze bez rozwój postaci niema fabuły ani klimatu gdy aby zgłębiać fabułę i klimat trzeba iść  dalej w głąb gry a to wymaga postaci które jest dobrze rozwinięta  wiec rozwój nie może byc olany jest on jednym z głównych i najważniejszy czynników

Zle rozwinięta postać trafi na przeszkodę której nie przejdzie z powodu złego rozwoju  co za tym idzie nie ruszy dalej w fabułę  nie odpowiedz miejscu która mogą być klimatyczne itp itd można by tak wymieniać

Nie wiem może tego nie dostrzegacie ale jedno bez drugiego nie istnieje wiec rozwój postaci nie jest sprawa druga rzedną jest on tak samo jak reszta na pierwszym planie :P

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Dodam ze bez rozwój postaci niema fabuły ani klimatu gdy aby zgłębiać fabułę i klimat trzeba iść  dalej w głąb gry a to wymaga postaci które jest dobrze rozwinięta
w Global nie oznacza to że pancernie wypasiona

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez mechaniki powiadasz... a bez fabuły to będzie OK? Przecież to naczynia połączone, kto je dobrze zrównoważy, ten mistrz!

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry