Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 404682 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 404682

Odpowiedzi 1660

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Memorius ma moje zdanie w dupie... Fakt i w tym upatrywałbym jego kompromitacji... Dlatego heappy jestem

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
tylko w kwestii walki 3 mieczami :lol2:

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ta zwłaszcza ze ja do ciebie w temacie lora a nie pseudo rodzinki :P ale spoko czyli jednak to ze trzymasz się lore to kłamstwo czyli mnie nabrałeś he wyszło na moje :P Czyli masz lore w dupie to mnie bardzo cieszy mod na tym powinien dużo zyskać :P

Moze i mnie nabrałeś hm chociaż nie tylko mnie, to  ze po tobie można się spodziewać całkowicie irracjonalny i debilnych pomysłów które do moda pasują ja słoń do składu porcelany

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
ale juz nie płacz :lol:
peace

co do  Lore ...chyba inaczej rozumiemy to pojęcie - ja prawidłowo a ty opacznie

zadbalismy o usuniecie licznych itemów , które w pewnych miejscach się po prostu nie powinny znaleźć i to tez nie było łatwe zadanie
co do Lore jeszcze - tymi sprawami zajmował się u nas ahnbael 814 i moim zdaniem wywiązał się bez zarzutu, a nawet znacznie lepiej

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tizgar proszę cię nie udawaj durnia, albo nie bądź nim. Sam się prujesz o lore , a jesteś fanbojem moda który najbardziej przeczy lore gothica :facepalm:

Widzę że nieźle łyknąłeś iż uwierzyłem w te brednie o dzieciach :P W sumie się domyśłałem że trollujesz ale nie byłem na 100% pewny  :lol2:

Jeśli global mod jest modem to automatycznie nie trzymasz się lore proste, żaden mod nie będzie się nigdy trzymał lore bo jest modem, technicznie nie wykonalne, chyba ze global mod to dzieło PB to owszem lora się trzymasz w innym wypadku nie trzymasz się lore wiec pieprzenie ze przede wszystkim lore jest mocno nie teges :P

:facepalm:   :facepalm:    Można trzymać się mniej więcej lore w modach, skończ juz pierdolić bo takich bredni nie da się czytać.  Jeśli ktoś trzyma się postaci które zginęły i fabuły niż taki mod jest w zupełności zgodny z lore, fakt że global trochę przeczy lore gothica, choćby mroczni , ale tylko trochę , a w takim returningu praktycznie każdy wątek przeczy lore gothica więc daj sobie na wstrzymanie.   Sam po prostu nie rozumiesz co to znaczy pojecie lore

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Staraliśmy się jak najbardziej utrzymać klimat i ogólną atmosferę Gothic 2 NK.
Można powiedzieć że jest to po prostu znacznie rozszerzona wersja tej gry i tyle.
Co do Mrocznych to akurat niczemu specjalnie w Lore nie przeczą ,a to jest najważniejsze.
Praktycznie każdy nowy dialog był badany pod wzgledem Lore przy korekcie i niekiedy modyfikowany gdy coś się nie zgadzało z Lore g1 i g2.
Podobnie ma się rzecz z nowymi dialogami i opowieściami, które każdorazowo były konsultowane w teamie i poprawiane w miarę potrzeby.
Sa to udane zgrabne dialogi i monologi autorstwa ahnbael814 ( przed wszystkim) i warto je sobie w modzie poczytać.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ci mroczni to wyznawcy beliara , innosa ? Bo w sumie nic nie wiadomo o tej gildii
Jest wyjasnione skad sie wzieli czy cus  :huh:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ze co proszę, ty Memorius rozumiesz opacznie słowo Lore
Lore jest tworzone i modyfikowane tylko i wyłącznie przez twórców wiec automatycznie mod nigdy nie trzyma się lora wszelkie w nim zawarte zmiany to wymysł fanów to ze w 90% przypadkach ten wymysł fanów jest pozytywny to inna sprawa

Defakto lore w gothicu nie istnieje a przynajmniej tego tak nie można określić prawdziwe Lore masz w Wowie oparte o to co zostało spisane w książkach jak i również cała gra i każdy dodatek jest oparty o książkach niema żadnego wymysłu ze teraz to i to, to wszystko jest na podstawie pewnych faktow :P

Zarówno mroczni jak i myśliwi czy każda inna rzecz dodana przez moda przeczy lore gdyż nie ma tego w podstawowej wersji gry, czyli autorzy nie przewodzili dla nich miejsca
Oczywiscie nie znaczy ze ma ich nie być dla moda im więcej tym lepiej :P przynajmniej dla mnie liczy sie ilosc jak i to czy to bedzie dobrze funkcjonować :P

Załapałeś teraz czym jest Lore czy dalej będzie twierdzić ze trzymacie się lora skoro jasno jest wiadomo ze nie trzymacie się go gdyż sam mod z reguły nie może się trzymać lora :P
Jedyny mod który na obecna chwile jako tako może się trzymać lora w pewnych przypadkach to Edycja Rozszerzona do G1 gdyż zawiera watki wycięte które miały być a nie były :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Defakto lore w gothicu nie istnieje
no i w tym momencie przestałem czytać :lol2:

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Lore jest zepsute przez umieszczenia sierpa i młota przed chatą Grega. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta zapomniałem ze ja z Memoriusem próbuję dyskutować trzeba twardych dowodów aby coś udowodnić no nic pewnie magiem wody można zostać w 1 rozdziale jeśli tak to juz mam 100% potwierdzenia ze lore się nie trzymasz i wciskasz kita ze rzekomo lore to priorytet

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pokaz mi 1 cytat w g3 ktory przeczy zostaniem magiem wody w g2

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
Tizgar Nie rozumiem cię . Skoro pomysły na rozszerzenie moda  ci się nie podobają , to graj w oryginała i nie hejtuj . Teraz to tylko się kłócisz o Lora Gothica . Dojdzie w końcu do tego , że sam sobie będziesz zaprzeczał .

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tizgar Nie rozumiem cię . Skoro pomysły na rozszerzenie moda  ci się nie podobają , to graj w oryginała i nie hejtuj . Teraz to tylko się kłócisz o Lora Gothica . Dojdzie w końcu do tego , że sam sobie będziesz zaprzeczał .

Przeciez juz to robi  :lol2:

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Tak Magiem Wody można zostać w pierwszym rozdziale.
Podobnie jak Magiem Ognia.
To chyba dobrze , że szanse są wyrównane , czy nie?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Tak Magiem Wody można zostać w pierwszym rozdziale.
Podobnie jak Magiem Ognia.
To chyba dobrze , że szanse są wyrównane , czy nie?
Nie, to Łowca Smoków powinien być najlepszy  :lol2:

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta bardzo dobrze, ale wiesz ze jednocześnie to się nie trzyma lora, gdzie jasno twierdzisz ze się go trzymasz a teraz mogę udowodnić ze wcale się go nie trzymasz.

Według Lora Saturas nam nie ufa i nawet nie chce nam wybaczyć, już nie mówiąc o jakiejkolwiek nauce czy byciu magiem wody, oczywiście sytuacja zmienia się dopiero po pokonaniu kruka ów mag stwierdza ze blednie nas ocenił i teoretycznie jeśli mod wprowadza opcje bycia magiem to dopiero teraz było by to możliwe i było by to zgodne z Lore którego to jak sam twierdzisz priorytetowo się trzymasz, no a ja właśnie tym argument udowodniłem ze się go nie trzymasz. Według Lora magiem wody mógłbyś być najwcześniej dopiero w 2 rozdziale

Wiem ze zaraz będziesz chciał to podważyć, no niestety tego argument nie podważysz to wynika z lora napisanego przez twórców

Trzymanie się Lore to trzymacie się ciągłość wydarzenie wykreowanych przez twórców
Ja swoje udowodniłem, ze niestety wcale Memorius sie lora nie trzyma i tu wam kit wcisnoł ze lore to priorytet ofc moze to zmeinic aby to było ok jednak według mnie balans w gildi jest 100 razy ważniejszy niż lore który i tak niema na nic wpływu bo to i tak mod

Hetowac moda już z hejtowałem jedyne co w modzie mi się nie podoba to Losowość cała reszta zmiana jakie Memorius przedstawił w temacie są według mnie trafione i dobrze ze moda w PL wersji moda

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Ja powiedziałęm jasno.
Zostały wyrównane szanse dwa obu linii Maga.
Unlore było by gdy Mag ognia mógł stać się Magiem Wody i odwrotnie. To, że zmienilismy warunki przystapienia do magów Wody ( poczatkowo jako Nowicjusz) nieczemu w Lore nie przeczy, a jedynie modyfikuje nieco fabułę.
Gdyby traktować Lore jako jakiś zbiór sztywnych zasad , to żaden sensowny mod questowy by nie powstał.
Tak samo jak to,że ornamentu nie ma Hagen, bow Globalu PL nie ma,

Unlore było to ,ze Dolinie Przodków był na przykład w pewnej szopce jeszcze jeden siódmy Krwawy Puchar.
I to trzeba było zmienić.
a to że tam Saturas ufa czy nie , to akurat nie ma tu znaczenia po za bohatera ręczy sam Vatras i Bezi poprzez wykonanie próby Nowicjusza w pełni to zaufanie potwierdza.
Tyle.
i jeszcze tak przy okazji.
ja w przygotowaniu linii Maga Wody poza pewnymi drobiazgami nie uczestniczyłem, więc nie do mnie pretensje.
Niemniej w pełni takie a nie inne rozwiązanie popieram.

Winters07

Winters07

Użytkownicy
Tkacz Magii
posty65
Propsy25
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Tkacz Magii
A jak wygląda awansowanie u Mrocznych ? Jak w nowym Obozie Sekty z Returninga , że na początku jesteśmy Nowicjuszami , a w III rozdziale wybieramy pomiędzy Guru , a Strażnikiem
Świątynnym . Jak to dokładnie ma wyglądać ?

Przyszłość jest niepewna , więc lepiej stawiaj jej warunki , inaczej ona postawi je Tobie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tizgar bedac magiem ognia saturas uczy nas magi od razu po przekroczeniu portalu,wiec gdyby bezi przeszedl probe wody i bylby gotow zostac magiem wody saturas na pewno by go przyjal.

,, Według Lora magiem wody mógłbyś być najwcześniej dopiero w 2 rozdziale ''

:facepalm: Wedlug jakiego kurwa lore, chyba wedlug twojej niedorzecznej logiki

0 użytkowników
Do góry