Muchomor zapowiedział, że Stronghand skończy. Póki nie skończy, tłumaczenia alfa demo nie będzie z jasnych przyczyn. Kiedy skończy? Nie wiadomo , ostatnie info jest z jesieni ubiegłego roku co też tam w temacie sygnalizowałem.
Jak powiedziałem Global 1.14 będzie i być może już w niedługim czasie. Jeszcze nie wszystko jest gotowe, wiele rzeczy trzeba posprawdzać, przetestować itd - wiadomo.
Jesli chodzi o dalsze plany to jest na liście w pierwszej kolejności mod rozszerzenie do G I - Ludzie z Górniczej Doliny a w drugiej pewna niespodzianka , mod total conversion na silniku G II, o którym na forum nikt jeszcze niczego nie napisał jak mi się wydaje.
Co się tyczy aktualnego stadium przygotowania spolszczenia Global to jest na tyle zaawansowane ,że odwrotu już nie ma. Pozostało ok 2500 linijek dialogowych w zdecydowanej większości dłuższych niż klasyczne "Witaj" czy "pokaż mi swoje towary".
Wstępnie zaplanowaliśmy przygotowanie wersji dla testerów na 1 lutego 2014.
Ta data wynika z bieżącego tempa prac , jednak podkreślam,ze do niczego nas nie zobowiązuje ani nie obliguje.