Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 400002 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 400002

Odpowiedzi 1660

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dla mnie w returningu jest to wlasnie plus, ze jest duzo ciekawych zadan i mnostwo lokacji do zwiedzania. Ale przezwyczajcie sie - wszystko co jest w modyfikacjach nie podoba sie mac dunowi, bo przecież wszystko nie pasuje do oryginalnego gothica. Kobiecy pancerz lowcow smokow, sekta (mimo, ze byla w G1 i jak najbardziej pasuje do fabuly G2 - wkoncu nie jest powiedziane, ze WSZYSCY czlonkowie bagna zostali poszukiwaczami (patrz Lester, Fortuno, Angar i inni) ale co tam) i duzo innych rzeczy. Wiec nim sie nie przejmujcie.

Dajcie ten spis pancerzy normalnie, same nazwy, to cos pokombinuje dla Was.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@UP  :facepalm: :facepalm:  Jeśli lubisz masówkę zadań twoja sprawa, dla mnie psują klimat gothica i tyle

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Znaczy tak. Global jest przede wszystkim modem questowym, o tym już pisałem. Jest nawet nieco detektywistycznej roboty, dźwigni, kluczy . Jest latania i robienia różnych rzeczy nowych sporo nawet w znanych lokacjach. Część starych zadań ma inne zakończenie lub inny sposób rozwiązania.
Solucja którą napisałem jest nadal niepełna bo przecież mamy tu jeszcze gildię główną Myśliwych, którą gra się bardzo przyjemnie i zadań jest sporo, a kto gra myśliwymi może oczekiwać specjalnej nagrody rozgrywkowej w GD.

Czekam na poprawki do Run które podałem.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Lokacje jak zamek paladynów czy obóz bractwa w Returningu to porażka, poważnie

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Takie spostrzeżenie co do pancerzy. Ten rozdział pancerzy najemników na Lee i Silvia można by zmienić na "Pancerz najemników  z kolonii" i "Pancerz najemników z Gór". Z tego co pamiętam to któryś farmer mówił nam że grupa Silvia walczyła z orkami w górach ale to do sprawdzenia. Taka sugestia.

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Nie grałem najemnikiem ale wydaje mi się że dla gracza dostępne będą tylko pancerze w wersji Lee.
Na inne będzie można tylko popatrzeć.
Jak pisałem już wcześniej opcja wyboru frakcji najemników Lee/Silvio nie została ostatecznie zrealizowana.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
To takie smutne zawsze chciałem być takim gburem jak Silvio :) a ten mod na to nie pozwala :( jaki żal.
No a tak wracając do tematu to ile jeszcze linijek zostało?
Mam nadzieje że nie będzie tak jak w returnie że wybieram jedną opcje dialogową to bezi mówi co innego!

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Mam jeszcze do przetłumaczenia o ile dobrze podliczyłem 2980 linijek dialogów.
Mam nadzieje że nie będzie tak jak w returnie że wybieram jedną opcje dialogową to bezi mówi co innego!
a tak jest? :lol2: :lol2:
no postaramy się,żeby tego nie było
Bardzo pilnujemy aby liczba linijek zgadzała się z oryginalną liczbą i aby ta kolejność była właściwa.
W oryginale w paru miejscach też były błędy tego rodzaju.
Dokładnie trzeba się będzie przyjrzeć dialogom Vatrasa i Saturasa pod tym względem pod kątem przystąpienia Beziego do Magów Wody. To jednak da się sprawdzić tylko w czasie testów .

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Uaktualniłem nazwy pancerzy i sam zauważyłem dwa błędy:facepalm: Lepiej znajdźmy te błędy teraz, niż męczmy się z nimi w grze.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu

Memorius
Moderator działu

Przebieg prac nad wersją Global Mod PL
#169 2014-01-04, 11:40(Ostatnia zmiana: 2014-01-17, 14:03)
Uściślając i porządkując.
W Globalu sa następujące gildie główne
Najemnicy/Łowcy Smoków
Strażnicy/Paladyni
Magowe Ognia
Magowie Wody
Stowarzyszenie Myśliwych czy też po prostu Myśliwi
Mroczny Zakon

oraz dodatkowe
gildia Złodziei
Czarne Jastrzębie

teraz jeszcze wracając do Mrocznych i sposobu w jaki Bezi może grając jako jej członek uzyskać dostęp do okrętu paladynów
Spoiler
Aby dostać się na okręt paladynów trzeba najpierw porozmawiać z Wielkim Mistrzem. Dowiemy się , że w tym celu trzeba doprowadzić do rozejmu z Orkami w GD.
Mistrz daje nam specjalny amulet kuriera Mrocznych , dzięki któremu nie atakują nas ani orkowie ani jaszczuroludzie ani wargi. Udajemy się do GD do zamku i rozmawiamy z Garondem na ten temat. Wskazuje on nam lokalizację dowódcy Orków Nur-Shaka i z nim ustalamy warunki rozejmu.
Z tymi wieściami wracamy do Lorda Hagena. Jego reakcja jest typowa dla paladynów ale okręt jest nasz.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Co do gildii głównych ilość jest w sam raz, nie ma sensu dawać więcej

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
A ja tam bym chciał jeszcze jednak i Palaczy Ziela ;D

Wątek Starozytny Kult jest dostepny dla wszystkich gildii , podobnie jak zadania poboczne.
Natomiast Gildia Myśliwych ma całą serię własnych zadań, bogatszą niż u Mrocznych.
Mroczni za to mają bardziej efektowne bronie i czary.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
A ja tam bym chciał jeszcze jednak i Palaczy Ziela

Bardzo dobrze :ok: swietny pomysl i pasuje do klimatu oraz fabuly G2. Wedlug mnie takze powinien sie tam znalezc.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Palacze nie ywypadli z gry dlatego,ze Autorzy uznali ich za zbędnych.
Po prostu przygotowali własny obóz, własne zadania i własny system rozgrywki dla tej gildii (zamiast Die Sekte), przy czym gotowość tego była bardzo wysoka. Nie zdązyli po prostu tego dodać.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wydaje mi się że najlepszym wyjściem byłoby zrobienie spolszczenie moda, a potem możecie sobie dodawać co chcecie ;d

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
I tak dokładnie będzie to wyglądać.

Jeżeli nastapią potem jakieś prace nad modyfikacją tej gry już wersji polskiej ukaże się ona pod zmienioną nazwą z wyraźnym zaznaczeniem pochodzenia wszystkich wchodzących w nią składników i dokładną listą wprowadzonych poprawek i zmian.
Wersja 1.14 PL będzie poprawiać tylko wychwycone w oryginalnej wersji błędy i niedoróbki dialogowe , sygnalizowane wcześniej przez graczy oraz (jesli to będzie możliwe) usunięcie niektórych bugów i błędów jakich autorzy nie zdążyli już poprawić . I tylko tyle na początek.

Być może nie wszyscy wiedzą ,że od jakiegoś czasu trwają prace nad modem Global Legacy, prowadzone przez częśc dawnej ekipy , która zrobiła Global Mod . Mod ten będzie wykorzystywał pewne elementy fabuły Global Mod 1.14 oraz część materiałów przygotowanych do wersji 2.0
Jesli w przyszłości pojawi się jakaś wersja rozwojowa Global Mod 1.14 PL to będzie ona li tylko pewną alternatywą dla Global ModRU i Global Legacy. Ani lepszą ani je poprawiającą.

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Hmm... Jeśli uporacie się z tym modem to może spróbowalibyście swoich sił z modem Stronghand? Ten mod naprawdę ma potencjał i szkoda by się zmarnował, niestety z niewiadomych mi przyczyn twórcy wstrzymali prace nad tym modem tuż przed jego premierą, Może skontaktowalibyście się z nimi w związku z tą sprawą jeśli chcecie.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Muchomor zapowiedział, że Stronghand skończy. Póki nie skończy, tłumaczenia alfa demo nie będzie z jasnych przyczyn. Kiedy skończy? Nie wiadomo , ostatnie info jest  z jesieni ubiegłego roku co też tam w temacie sygnalizowałem.
Jak powiedziałem  Global 1.14 będzie i być może już w niedługim czasie. Jeszcze nie wszystko jest gotowe, wiele rzeczy trzeba posprawdzać, przetestować itd - wiadomo.

Jesli chodzi o dalsze plany to jest na liście w pierwszej kolejności mod rozszerzenie do G I - Ludzie z Górniczej Doliny a w drugiej pewna niespodzianka , mod total conversion na silniku G II, o którym na forum nikt jeszcze niczego nie napisał jak mi się wydaje.

Co się tyczy aktualnego stadium przygotowania spolszczenia Global to jest na tyle zaawansowane ,że odwrotu już nie ma. Pozostało ok 2500 linijek dialogowych w zdecydowanej większości dłuższych niż klasyczne "Witaj" czy "pokaż mi swoje towary".
Wstępnie zaplanowaliśmy przygotowanie wersji dla testerów na 1 lutego 2014.
Ta data wynika z bieżącego tempa prac , jednak podkreślam,ze do niczego nas nie zobowiązuje ani nie obliguje.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
,, mod total conversion na silniku G II, o którym na forum nikt jeszcze niczego nie napisał jak mi się wydaje "

Jakies szczegoly odnosnie tego moda ?

0 użytkowników
Do góry