Risen 3: Titan Lords 262673 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 262673

Odpowiedzi 674

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Lol ale porównanie Kazdy poziom w R3 to  poziom banalny w W3 widać ewidentnie różnice,  owszem jak mamy gówno bulid z czapki to mamy przekichane jak mamy jeden z god bulidów to  nam to zwisa, to wtedy w obu grach  poziom trudności nie istnieje z tym ze w risenie  styka być DH i gra już jest  easy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ej, ale walka w Risenie 3 JEST wyzwaniem. Animacje i sterowanie na padzie momentami są tak wkurwiające, że negatywne emocje zaburzają procesy myślowe i traci się koncentracje.

W Gothicach walka była przyjemna i wymagająca dopóki sie nie zdobyło dobrej broni. Wtedy po prostu idziesz i kosisz, super zabawa. A wcześniej to 90% graczy przeciwników zabija bugami i ograniczeniami silnika.

W Wiechu walka jest easy (chyba, że w SK czy KiW bo tam jest trudno) ale jest tak zrobiona i zaprojektowana ze daje frajde, wciaga i nie jest monotonna (z uwagi na roznych adwersarzy ktorzy roznia sie od siebie). Więc nie ma sie oporów by wyjac miecz i rozpoczac radosne nawalanie. W R3 próbowałem negocjacji ze ścierwojadem bylebym miecza nie musiał wyjmować.

#confirmd

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może oburzę tym fanów Risena i spowoduję zawał serca u Mac Duna, ale szczerze mówiąc wolę prostą walkę w Wiedźminie 3 i zajebiste questy, niż trudną (ja bym ją raczej nazwał niedojebaną) walkę w Risenie 3 i chujowe questy.

Przeszedłem już chyba praktycznie cały początek w Risenie 3 i generalnie chyba już jedyne co mi zostało to dołączenie do jakiejś gildii. Zatrzymałem się tutaj z rozgrywką, ponieważ próbowałem znaleźć, która gildia ma najlepsze LORE albo przynajmniej najfajniejsze zaklęcia i potem już nie wróciłem do rozgrywki. Nie chce mi się. Może jak ktoś mi zarzuci jakimś linkiem omawiającym magię lub też plusy/minusy każdej frakcji to się znów skuszę.

Walka faktycznie lekko poprawiona, ale w sumie co z tego, skoro są wciąż te same problemy co w R2 + dodatkowo jeszcze spowolnili animacje walki na niskich levelach (myślałem że bardziej się już nie da), za to nie byli łaskawi naprawić CHUJOWYCH uników i randomowego napierdalania wszystkiego co się rusza (jeżeli podczas walki biega jakiś NPC, który jest neutralny, to po zabiciu wroga automatycznie zaczynasz go napierdalać). No i nie wiem co za idiota wymyślił, żeby każdy atak bohatera powodował wystrzelenie przeciwnika jak z procy. Prawie całą mapę Taranis zwiedziłem napierdalając jakiegoś ścierwojada, bo bohater-trup miał taką siłę w łapie. Zauważyłem, że najlepszym sposobem walki jest pozostawienie wrogów Kostuchowi i pójście na kawę.

O fabule się nie wypowiem, bo jej nie pamiętam. Jak dotąd zadania były równie słabe co w R2.

Generalnie w świecie widzę jakąś poprawą pod względem zróżnicowania, natomiast nie podoba mi się to, że wyspy są chyba jeszcze mniejsze niż w R2. Jest to szczególnie irytujące ze względu na fakt, że jakaś 1/3 świata to recykling lokacji z dwójki.

Najbardziej wkurwia mnie głos głównego bohatera, który brzmi jakby był opóźniony w rozwoju. Reszty gry nie widziałem, bo mi cycki Patty widok zasłaniały.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#643 2017-08-12, 12:11(Ostatnia zmiana: 2017-08-12, 12:17)
Walka faktycznie lekko poprawiona, ale w sumie co z tego, skoro są wciąż te same problemy co w R2 + dodatkowo jeszcze spowolnili animacje walki na niskich levelach (myślałem że bardziej się już nie da), za to nie byli łaskawi naprawić CHUJOWYCH uników i randomowego napierdalania wszystkiego co się rusza (jeżeli podczas walki biega jakiś NPC, który jest neutralny, to po zabiciu wroga automatycznie zaczynasz go napierdalać). No i nie wiem co za idiota wymyślił, żeby każdy atak bohatera powodował wystrzelenie przeciwnika jak z procy. Prawie całą mapę Taranis zwiedziłem napierdalając jakiegoś ścierwojada, bo bohater-trup miał taką siłę w łapie.

O fabule się nie wypowiem, bo jej nie pamiętam. Jak dotąd zadania były równie słabe co w R2.

Najbardziej wkurwia mnie głos głównego bohatera, który brzmi jakby był opóźniony w rozwoju. Reszty gry nie widziałem, bo mi cycki Patty widok zasłaniały.
Dlatego masz towarzyszy Caesum żeby ci pomagali na początku -_-  U mnie przez większość gry towarzysze zabijali potwory, i spokojnie się rozwijałem  Ja mam teraz 50 walki bronią + szybsze ciosy, dobry miecz i runy Demon Hunter i żaden potwór 1v1 nie stawia mi problemu Da się? No da :ok: 

R2 a R3 to przepaść, jak w R3 mogę grac non stop a R2 nawet nie ukończyłem i musiałem się zmuszać aby w niego grać to coś mówi o poziomie 2 :D

Generalnie w świecie widzę jakąś poprawą pod względem zróżnicowania, natomiast nie podoba mi się to, że wyspy są chyba jeszcze mniejsze niż w R2. Jest
Masz 3 główne wyspy które są większe niż te z R2.  A reszte są mniejsze i dobrze.   W risen 2 wszystkie wyspy są podobnej wielkości i prawie takie same, kropka w kropkę, jakaś wioska + tereny tropikalne i dla mnie to była właśnie podstawowa wada risena 2 -_-    W 3 masz zróżnicowane tereny, za co chwała PB

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Taka gra jak boty odwalają za Ciebie fuszerkę to nie jest żadna frajda, to lamerstwo.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Dlatego masz towarzyszy Caesum żeby ci pomagali na początku -_-  U mnie przez większość gry towarzysze zabijali potwory, i spokojnie się rozwijałem  Ja mam teraz 50 walki bronią + szybsze ciosy, dobry miecz i runy Demon Hunter i żaden potwór 1v1 nie stawia mi problemu Da się? No da :ok: 

Koronny argument - lamerscy towarzysze.  I Ty mi potem hipokryto zarzucasz, że to ja wmawiam prawdy objawione. :lol2:

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Myślę, że to czas - aby mac dup Wyszedł

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Nie chce mi się.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
No jak przy takim sprzęcie Mac żaden potwor 1v1 nie sprawia ci problemów to faktycznie...sukces!

Niby forum powiązane głownie z modami do Gothica a kazdy temat z grami PB jest wyjatkowo rakotwórczy.

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niby forum powiązane głownie z modami do Gothica a kazdy temat z grami PB jest wyjatkowo rakotwórczy.
I w tym momencie chciałbym tylko dodać, że w sumie to smutne że tak się dzieje. To znaczy wiem, że teraz na TM panuje swego rodzaju moda na hejtowanie PB i Gothica, bo stara gra etc, ale przyznajmy sobie szczerze, nawet jakby czegoś takiego nie było, to obecnie Piranha Bytes nie można nazwać dobrym studiem, co najwyżej miernym. Gothic 1 i 2 były swego czasu naprawdę dobrymi tytułami i do dzisiaj są na liście moich ulubionych gier. Prawdę powiedziawszy cenię sobie G1/2 bardziej niż większość dzisiejszych produktów, które trącą oklepanymi motywami i mechaniką nawiązują do lat 90tych. Niestety począwszy od Gothica 3 PB jedyne co robi, to wciąż takie same produkcje, masówki które nie wnoszą niczego nowego na rynek, ani nawet nie poprawiają tego co inne (starsze) gry wprowadziły. Ich ostatnie gry są wyraźnie zrobione wyłącznie dla pieniędzy i nie oferują sobą niczego ciekawego. Zagrać w jedną grę PB to tak jak zagrać w nie wszystkie.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

Chciałbym nadmienić, że to nie temat jes rakotwórczy. To po prostu pewna osoba psuje każdy temat. Nie chce mi się tego drążyć bardziej.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zapomniałeś dodać, że rakotwórczość pochodzi przeważnie od jednego usera :P

@Caesum z magią wygląda to mniej więcej tak:
- Łowcy demonów mają blinka i jakieś zaklęcia zniszczenia
- Strażnicy mają takie rękawice, którymi władają magią. Najbardziej zbliżone do klimatów G2.
- Piraci mają voodo.

@Mac Dun sorry, ale jak Tobie satysfakcję daje to, że towarzysze za Ciebie wszystko robili na niższych poziomach to współczuję. Sam napierdzielałem się na równi z każdym potworem i wybijałem na każdej wyspie wszystko co się dało :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Mac Dun sorry, ale jak Tobie satysfakcję daje to, że towarzysze za Ciebie wszystko robili na niższych poziomach to współczuję. Sam napierdzielałem się na równi z każdym potworem i wybijałem na każdej wyspie wszystko co się dało :P
Jak mam męczyć się i płakać/wyzywać/klnąć jaki to system walki jest zły, niedobry, spierdolony itepe  to ja wole to drugie rozwiązanie. :)  Poza tym fabularnie jesteśmy słabi na początku, więc musi nam ktoś pomagać :)   

Może po prostu zrobili tak dla słabszych graczy casualowych, a nie dla kogoś kto musi się napierdalać z wszystkim w wiedźminie na mrocznym :) 

Ja mam to kompletnie w dupie, ważne abym się dobrze bawił w grze i dawała mi przyjemność, a niektórym to współczuję że ich wielki zawód spotkał, i przypierdalają się o każdą pierdołę w tej grze :)

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Może po prostu zrobili tak dla słabszych graczy casualowych, a nie dla kogoś kto musi się napierdalać z wszystkim w wiedźminie na mrocznym :)

Że niby Wiedźmin 2 na Mrocznym był trudny?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
przypierdalają się o każdą pierdołę w tej grze :)
ale to ty jesteś znany najlepiej właśnie z tego xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Czyli jednak przyznajesz że system walki w r3 jest chujowy @Maciej?

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
- Strażnicy mają takie rękawice, którymi władają magią. Najbardziej zbliżone do klimatów G2.
- Piraci mają voodo.
To chyba wybiorę strażników, bo i tak najbardziej kręcą mnie faceci w kieckach. Voodoo rozumiem, że tak samo zjebane jak w R2?

Jak mam męczyć się i płakać/wyzywać/klnąć jaki to system walki jest zły, niedobry, spierdolony itepe  to ja wole to drugie rozwiązanie. :)  Poza tym fabularnie jesteśmy słabi na początku, więc musi nam ktoś pomagać :) 
Aha, czyli jednak system walki jest chujowy.

Ja mam to kompletnie w dupie, ważne abym się dobrze bawił w grze i dawała mi przyjemność, a niektórym to współczuję że ich wielki zawód spotkał, i przypierdalają się o każdą pierdołę w tej grze :)
Mój jedyny zawód związany z Risenem jest taki, że w ogóle powstał. Poza tym jednak jest SUPER!!!11oneone

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czyli jednak przyznajesz że system walki w r3 jest chujowy @Maciej?

Risen 3 ma zbyt mało combosów ogólnie, w risen 3 mamy tylko kontratak, w risenie 2 mieliśmy dużo więcej combosów, a co dopiero w r1. Co część Risena, PB spłycała system walki, za to zawsze będę hejtował   Na szczęście dla mnie sama walka to nie powód aby nazywać Risen 3 gównem, gdy inne rzeczy są dobrze zrobione :ok:

Nie ma dla mnie czegoś takiego jak stwierdzenie, że system walki jest chujowy, bo na samą walkę składają się też inne czynniki, risen 2 miał lepszą walkę od r3, a walczyło mi się gorzej w 2 niz 3, mimo tego że było więcej kombosów w 2

Wiedźmin 1 miał tylko klikanie co jakiś czas, a walczyło się dobrze, to jest temat rzeka

Na pewno jest irytujący i wkurwiający i bez towarzysza nie dałbym radę przejść tej gry i rozwinąć postaci na dobrą :D   W sumie to była kolejna wada risena 2 że towarzysze byli słabi   Ale już kończę grę, więc hej, nie jest tak źle chyba no ale jednak ubicie na 1 lvl świerciojada samemu graniczy z cudem przez walkę :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
- Piraci mają voodo.
To chyba wybiorę strażników, bo i tak najbardziej kręcą mnie faceci w kieckach. Voodoo rozumiem, że tak samo zjebane jak w R2?

Aha, czyli jednak system walki jest chujowy.

Mój jedyny zawód związany z Risenem jest taki, że w ogóle powstał. Poza tym jednak jest SUPER!!!11oneone

Z tego co kojarzę tak samo :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Towarzysze są może na początku mocni, ale ja raczej polegałem na samemu sobie. Tam se tylko Kostucha brałem bo teksty dobre czasem walił.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry