Upadek tradycji, upadek forum 156336 546

O temacie

Autor Żadna Głupia Spółgłoska

Zaczęty 29.01.2014 roku

Wyświetleń 156336

Odpowiedzi 546

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vuler

Upadek tradycji, upadek forum
#240 2014-02-03, 17:12(Ostatnia zmiana: 2014-02-03, 17:22)
Cytat: Thoro
CytujTo jest fakt tego jak to wygląda w praktyce. Osoba, która prawdopodobnie nigdy w życiu nie miała styczności z treningiem siłowym a ty proponujesz najcięższe kombinacje ćwiczeń złożonych rodem z trójboju typu push press, przysiad z wyskokiem czy inne formy przysiadu z wykrokiem. No super kurwa pomysł. Zapomniałeś tylko dodać (albo u ciebie samego to kuleje), że sama nauka i doskonalenie techniki tych ćwiczeń w ich podstawowych wersjach (przysiad ze sztangą na barkach, martwy ciąg, wyciskanie żołnierskie, czy choćby głupie wyciskanie sztangi na ławce poziomej, które 95% bywalców siłowni robi źle) to rzecz na co najmniej kilka pierwszych miesięcy treningu i to najlepiej pod okiem osoby doświadczonej - broń boże jakiegoś koksa od bałkańskiej mety czy "trenera" z siłowni bo większość z nich to ignoranci i kretyni. Na tym właśnie powinna się skupić każda osoba zaczynająca z treningiem siłowym - nie na maszynach, izolacjach, wyciągach, kurwa udziwionych crossfitach tylko podstawowych ćwiczeniach złożonych i ich klasycznej wersji. To oraz doskonalenie techniki i stała progresja ciężaru w tych właśnie podstawowych ćwiczeniach a nie jakieś udziwione crossfity po 9 ćwiczeń i 6 serii, 9 powtórzeń każda bo to proszenie się o kontuzje i gwarantowana stagnacja po krótszym lub dłuższym czasie. Pomijając, że przy tak dużej objętości można zapomnieć o progresji a co z tym idzie stosowaniem solidnych ciężarów, które przy tego typu ćwiczeniach i treningu siłowym mającym zwiększyć masę mięśniową jest podstawą.
W takim razie jak zacząć, żeby się przy tym nie uszkodzić?

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
"Być głupcem i zdawać sobie z tego sprawę – lepsze to niż być głupcem i uważać się za mądrego." Budda
...

some things are meant to be

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Cytat: "Kazzmir"

upadek może, ale tradycyjnie posty od połowy nie na temat, a ostatnie to niemal jak głuchy telefon xD

kAZZMIR powrócił, ty dziadek musisz więcej zaglądać by przekazywać mądrość starszyzny nowy userom.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
To jest fakt tego jak to wygląda w praktyce. Osoba, która prawdopodobnie nigdy w życiu nie miała styczności z treningiem siłowym a ty proponujesz najcięższe kombinacje ćwiczeń złożonych rodem z trójboju typu push press, przysiad z wyskokiem czy inne formy przysiadu z wykrokiem. No super kurwa pomysł. Zapomniałeś tylko dodać (albo u ciebie samego to kuleje), że sama nauka i doskonalenie techniki tych ćwiczeń w ich podstawowych wersjach (przysiad ze sztangą na barkach, martwy ciąg, wyciskanie żołnierskie, czy choćby głupie wyciskanie sztangi na ławce poziomej, które 95% bywalców siłowni robi źle) to rzecz na co najmniej kilka pierwszych miesięcy treningu i to najlepiej pod okiem osoby doświadczonej - broń boże jakiegoś koksa od bałkańskiej mety czy "trenera" z siłowni bo większość z nich to ignoranci i kretyni. Na tym właśnie powinna się skupić każda osoba zaczynająca z treningiem siłowym - nie na maszynach, izolacjach, wyciągach, kurwa udziwionych crossfitach tylko podstawowych ćwiczeniach złożonych i ich klasycznej wersji. To oraz doskonalenie techniki i stała progresja ciężaru w tych właśnie podstawowych ćwiczeniach a nie jakieś udziwione crossfity po 9 ćwiczeń i 6 serii, 9 powtórzeń każda bo to proszenie się o kontuzje i gwarantowana stagnacja po krótszym lub dłuższym czasie. Pomijając, że przy tak dużej objętości można zapomnieć o progresji a co z tym idzie stosowaniem solidnych ciężarów, które przy tego typu ćwiczeniach i treningu siłowym mającym zwiększyć masę mięśniową jest podstawą.
Nie podoba mi się ten Twój ciągły ton eksperta i specjalisty od wszystkiego. Nie szanujesz wcale rozmówcy i zawsze stawiasz się na lepszej pozycji. Jeśli odnosisz się tak do wszystkich to ja się nie dziwię, że jeszcze nie zaruchałeś...

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Upadek tradycji, upadek forum
#244 2014-02-03, 17:35(Ostatnia zmiana: 2014-02-03, 17:41)
W takim razie jak zacząć, żeby się przy tym uszkodzić?

Jak już wspomniałem, tylko wolne ciężary stanowiące bazę twojego treningu. Wszelkie maszyny, wyciągi, atlasy na siłowni nie są dla ciebie. Trening 3x w tygodniu (np. pon-sr-pt). Na każdej serii ten sam zestaw ćwiczeń,  bo dla początkującego to najlepsze rozwiązanie. Szybciej opanujesz technikę a do tego pozwolisz na większą progresję ciężarów. Kolejność ćwiczeń zawsze taka sama. Ogólnie jeśli ciężar idzie w przód to nic nie zmieniasz a nawet jeśli to nie samemu z racji na nikłe pojęcie w tematyce. Ludzie za pomocą takich zmian potrafią spierdolić najprostszy plan. Pokaże ci nawet filmiki z poprawną techniką abyś wiedział jak wygląda tego typu trening:

1 cw - przysiad ze sztangą na barkach. nie słuchaj idiotów na siłowni, którzy będą ci mówić że od tego rozpierdolisz sobie kolana. wykonuj przysiad najgłębiej jak potrafisz. ogólnie jest to najważniejsze ćwiczenie w całym treningu ogólnie.
https://www.youtube.com/watch?v=8nSWKTUw9Gs

2cw - rumuński martwy ciąg (rdl) lub inne podobne, np. dzieńdobry. poniżej masz poprawnie wykonany rdl:
https://www.youtube.com/watch?v=PnBREGM7pE0

3cw - wyciskanie sztangi do klatki na ławce płaskiej. tego chyba nie muszę tłumaczyć, choć jak wspomniałem poprzednio większość ludzi na siłowniach źle wykonuje to ćwiczenia (m. in. brak mostka), stąd też później kontuzje barków. tutaj masz wręcz elementarnie wytłumaczone jak powinno się to robić
https://www.youtube.com/watch?v=_QnwAoesJvQ

4cw - wiosłowanie sztangą w opadzie. masz wiele wersji tego ćwiczenia. trzymając się tej podstawowej, gdzie wykorzystujesz klasyczną sztangę możesz wykonać je nadchwytem, lub podchwytem oraz kombinować z kątem pochylenia, jednak zawsze musisz pamiętać o prostych plecach. z resztą na filmie masz wszystko pokazane
https://www.youtube.com/watch?v=gj7eWXVZBZk

5cw - wyciskanie żołnierskie do klatki stojąc
https://www.youtube.com/watch?v=SAXPJ3PfdyY

6cw - podciąganie na drążku. tutaj masz już wpizdu kombinacji; podciąganie nachwytem, podchwytem, chwyt na szerokości barków, chwyt wąski, młotkowy, chwyt szeroki na plecy. W zależności od rodzaju zaangażujesz inne partie mięśni. Tu nie ma żadnej filozofii. Wykonujesz to na ile pozwala ci twój obecny poziom wytrenowania. Jeśli nie jesteś w stanie podciągnąć się ani razu po paru miesiącach będziesz napierdalał po kilkanaście powtórzeń i to z dodatkowym obciążeniem przy ciele.

To jest cały trening.

Nie podoba mi się ten Twój ciągły ton eksperta i specjalisty od wszystkiego. Nie szanujesz wcale rozmówcy i zawsze stawiasz się na lepszej pozycji. Jeśli odnosisz się tak do wszystkich to ja się nie dziwię, że jeszcze nie zaruchałeś...

nie jestem żadnym ekspertem, ale mam przyjemność czerpać wiedzę od osób które naprawdę zjadły na tym zęby i znają się na rzeczy stąd też wiem, że to co pisze jest zwyczajnie najlepsze. zwłaszcza w tym natłoku okołotreningowych bzdur jakich wszędzie pełno. skoro daje to efekty to ja tu nie widzę miejsca na żadną dyskusję i bawienie się w inne pierdoły. skoro coś jest pewne i przynosi efekty a do tego poparte choćby samą fizjonomią człowieka to chyba warto zamknąć dupę jak zrobiłem to ja i potraktować to dogmatycznie bo co jak co, ale trening na poziomie podstawowym to nie jest żadna filozofia i jeśli obstawiamy na skuteczność to podstawy są niezmienne. No chyba, że dla kogoś ważniejszy od efektów jest sam fakt dyskusji i kwestia wpierdolenia w każde słowo swojej "racji".

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurwa nawet nie spiął dupy, no co za cham :lol2:

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
No niech ci już będzie.

Jeśli odnosisz się tak do wszystkich
Tak. Odnoszę się tak od zawsze i do wszystkich, pod warunkiem gdy jestem pewien że mam w jakiejś kwestii 100% racji. Aha, i ruchałem na długo zanim ty smarowałeś dupę miodem pierwszej lepszej żydówce w aber i ty dobrze o tym wiesz  :lol2:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie miodem tylko humusem jak już :lol2:

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
polecam olej arganowy :ok:

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
chuj w to. jarać czy nie jarać oto jest pytanie?

https://www.youtube.com/watch?v=-9jBjFDMnP0

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
jarać czy nie jarać oto jest pytanie?
Zdecydowanie nie :ok:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Cytat: Żelazko
CytujCytat: "Kazzmir"

upadek może, ale tradycyjnie posty od połowy nie na temat, a ostatnie to niemal jak głuchy telefon xD

kAZZMIR powrócił, ty dziadek musisz więcej zaglądać by przekazywać mądrość starszyzny nowy userom.
chętnie bym się włączył w rozmowę ale znowu zaczniecie pitolić nie na temat. ale podziwiam waszą wiedzę o muskułach i w ogóle xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
LUDZIE ZWARIOWALIŚCIE?!?! GDZIE JEST MÓJ SŁOIK?!?! GDZIE JEST MÓJ SŁOIK W KTÓRYM CHOWAM MARICHUANE?

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
pierdol tą grafikę, chyba że twoją ambicją jest tyranie za murzyna w jakimś cdp red albo małym kurwidołku gier mobilnych klepiąc jakieś gówno pod czyjeś dyktando.
Po co ćwiczyć? I tak wszyscy umrzemy. Bóg potem powie, Ty debilu, i tak umarłeś...
Głupie gadanie. Niektóre rzeczy trzeba przeanalizować z kilku perspektyw. Dla mnie zaszczytem byłoby tyranie za murzyna w CDP RED, ale co kto lubi. Są też niezależni graficy tacy jak Tomasz Bagiński, który robi to co lubi i trzepie na tym niezły hajs.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Po co ćwiczyć?
Choćby po to, aby nie być pryszczatym mirkiem o aparycji "programisty" z technikum, choć mi to wyjebane jaja bo nawet w trybie monar nie wyglądam jak leszcz, który przeprasza za to że żyje, ale ja to ja  :ok:. Właściwie ćwiczę tylko dlatego, bo jest to niezbędne w mojej perspektywie zawodowej.

Bóg potem powie
Pewnie powie :lol2:

Dla mnie zaszczytem byłoby tyranie za murzyna w CDP RED

Bo jesteś młody i głupi a do tego prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy jak faktycznie praca (słowo klucz) przy takich projektach ma się do twoich wyobrażeń o kreatywności, masowaniu sobie stulejek i kreowaniu czegośtam.

Są też niezależni graficy tacy jak Tomasz Bagiński, który robi to co lubi i trzepie na tym niezły hajs.
Bagiński to jest jednostka. Ilu jest takich Bagińskich a ilu szeregowych mariuszy, którzy klepią tekstury błota i kałuży do nowego wiedźmin tszy?

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Pewnie powie
Czemu rozdzieliłeś moje zdanie na części? Poszczególne wyrazy nic nie znaczą,  sens pojawia się po przeczytaniu go w całości.

Bo jesteś młody i głupi a do tego prawdopodobnie nie zdajesz sobie sprawy jak faktycznie praca (słowo klucz) przy takich projektach ma się do twoich wyobrażeń o kreatywności, masowaniu sobie stulejek i kreowaniu czegośtam.
Może jestem młody i głupi, ale nie możesz wiedzieć nic o ich firmie i o sposobie jej funkcjonowania :( . Gdybyś coś o tym wiedział, już by Cię tu nie było.

Bagiński to jest jednostka. Ilu jest takich Bagińskich a ilu szeregowych mariuszy, którzy klepią tekstury błota i kałuży do nowego wiedźmin tszy?
Tak jest ze wszystkim, Steve Jobs był jednostką, Mariusz Pudzianowski to jednostka, itd. Nigdy nie będziesz miał takiego ciała jak mistrz świata w kulturystyce, jednak ćwiczysz i starasz się osiągnąć jak najlepsze wyniki.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po co ćwiczyć? I tak wszyscy umrzemy. Bóg potem powie, Ty debilu, i tak umarłeś...
:lol2: :ok:

Vuler

Vuler

Użytkownicy
posty60
Propsy16
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Choćby po to, aby nie być pryszczatym mirkiem o aparycji "programisty" z technikum, choć mi to wyjebane jaja bo nawet w trybie monar nie wyglądam jak leszcz, który przeprasza za to że żyje, ale ja to ja  . Właściwie ćwiczę tylko dlatego, bo jest to niezbędne w mojej perspektywie zawodowej.

Co to za perspektywa jak można wiedzieć?

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Z drugiej strony ile tekstur błota jest potrzebnych do takiej gry? Przecież trzeba jeszcze zrobić beczki i skrzynie ;)

Popisuje się ciągle menda jedna...

0 użytkowników
Do góry