Returning 2.0 708910 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 708910

Odpowiedzi 1769

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no to nieźle, jeszcze tylko parę lat i będzie na dodatek po polsku :D

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

W4ldi

Returning 2.0
#1641 2015-10-19, 17:31(Ostatnia zmiana: 2015-10-19, 18:38)
Simen można prosić link do artykułu?

Oki już mam, wcześniej na tel czytałem

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
W opiniach testerów na rpgrussia można poczytać recenzję na temat Returninga 2.0 przed premierą. Wynika z niej, że dołożono wszelkich starań nad balansem, sprawiając że niektórzy nieumarli i elitarni orkowie są trudnymi przeciwnikami do samego końca gry. Ponadto wiele potworów otrzymało nowe i ulepszone AI, które uniemożliwi nam pokonanie wielu potworów starymi taktykami. Ponadto stwierdził, że grając po 2 godziny dziennie, zajmie nam koło 130 dni przejście moda, czyli 260 godzin grania. Czy to możliwe? Cóż, całkiem, biorąc pod uwagę, że w R1.2 światów było koło 12, a teraz ma być ich 30 (w tym 6 kompletnie nowych) , a wszystkie wątki fabularne zostały rozbudowane całkiem możliwe. Autor recenzji, Hokurn, grał "łotrzykiem" korzystającym przede wszystkim z łuków i broni jednoręcznych na zręczność.
To super będzie można się pomęczyć jak w MT na trudnym poziomie trudności. Słyszałem też że mają być nowe walki z bossami i poszukiwaczami. Moim skromnym zdaniem Mod zapowiada się w 100% ciekawie i warto będzie w niego zagrać.W Rebalance2.1 gra kończyła się na 3 rozdziale :/ bo już łatwo było (Uriziel i +- 200 siły)
@blabla_user kolejny pesymista. Nie będzie trzeba czekać paru lat... Jeżeli Radex uzbiera ogarnięty team to mod po polsku będzie grywany może w połowie przyszłego roku. (Ale tak tylko myślę nie że wiem w 100% to są moje podejrzenia. Wszystko również zależy od wielu czynników.)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

W4ldi

Returning 2.0
#1643 2015-10-19, 17:46(Ostatnia zmiana: 2015-10-19, 18:50)
I takie pytanie (ale bez spin) ktoś orientuje się  kiedy wystartowały prace nad Returnem 2? Taka ciekawość ile czasu potrzeba było żeby powstała taka obszerna modyfikacja.

Na to już też mam odp. pogrzebałem na internetach.

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam nadzieję że w polsce ktoś zaprezentuje w filmikach wszystkie zmiany wizualne, graficzne, w potworach i dodatki, różniące R1.2 z R.2.0 Napiszę różnice w czasach przejścia i tak dalej, oczywiście bez zbyt wielkich spoilerów. (Jak np walka ze smokiem Ożywieńcem)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Taki mam plan

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Też się tym zajmę ;)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ze względu na to, jak bardzo jestem uczciwym człowiekiem chciałem wszystkich tutaj powiadomić na temat postawy Radexa do spolszczenia. Pisząc z nim na GG, widzę że jest to osoba, która nie zrobi tego spolszczenia i nie zachowuje się w żaden sposób jak osoba, która miałaby być odpowiedzialna za to. Od razu piszę: Spolszczenie nawet nie ruszyło, a Radex ciągle wywala kolejnych członków ekipy translatorskich, stwierdzając że byli "podejrzani" poprzez zadawanie "dziwnych pytań" czy jakoś tak. Powyrzucał też parę osób, które chciały robić spolszczenie translatorem (na tej zasadzie, by potem korygowali bełkot z translatora, a nie czysty translator). Osobiście uważam, że Radex tylko przetrzymuje skrypty, gdy ktoś poważniejszy mógłby się tym zająć.

Btw. osobiście po otrzymaniu skryptów Trazege chciałem szukać osób chętnych do spolszczania moda, a także udostępnić skrypty z moda na zasadzie open-source. Przyznaję się bez bicia, bo Radex mi groził na GG że coś o tym napisze jak ja napisze co myślę o jego spolszczeniu :)

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
Propsy116
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tłumacze się zgłaszają, a Radex ich spławia to fakt xD. Jedno jest pewne jeśli Radex nie pójdzie serio rozum po głowy to ten mod nigdy nie wyjdzie. Sam mi prywatnie pisałeś, że kompletnie na nic czasu nie masz i sam nie wiesz czy będziesz wstanie to zrealizować. Serio chyba nawet nie chce wiedzieć co siedzi w twojej głowie. 

Zapraszam na swój kanał o nazwie ProjektPierscien !
-Krótkie recenzje modów wraz z prawidłową instalacją
-Zagrajmy w różne mody
-Kanał nastawiony głównie na gothica

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Tłumacze się zgłaszają, a Radex ich spławia to fakt xD. Jedno jest pewne jeśli Radex nie pójdzie serio rozum po głowy to ten mod nigdy nie wyjdzie. Sam mi prywatnie pisałeś, że kompletnie na nic czasu nie masz i sam nie wiesz czy będziesz wstanie to zrealizować. Serio chyba nawet nie chce wiedzieć co siedzi w twojej głowie.
Kolejny specjalista się znalazł to że nie chce cię do teamu to nie znaczy że spławiam każdego bez przesady pisałem ci że mam wystarczająco ''zaufanych'' ludzi a więc póki co mi to wystarcza

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
No to ja nie mam pojęcia jak można się kłócić o głupie skrypty... Inne kraje zapewne już są w 20% tłumaczenia tylko Polacy muszą się kłócić o głupie skrypty. Zapewne i tak skrypty będzie można później wypakować, ale po co czekać jak można zrobić spolszczenie szybciej... Można np. Podzielić się grupami do tłumaczenia a nie skrypty trzymać dla siebie. Spróbujcie się dogadać a nie się żreć.

Nefario

Nefario

Użytkownicy
Bractwo Gothic'a
posty410
Propsy437
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothic'a
20%? D:

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
20%? D:
Skąd mam wiedzieć :P strzelam. Ale znając szwabów to wszystko jest możliwe xD

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Podzielić się grupami do tłumaczenia a nie skrypty trzymać dla siebie. Spróbujcie się dogadać a nie się żreć.
Początkowo chciałem ponieważ wiadomo wspólny cel tylko jak usłyszałem o nielegalnym wykorzystaniu skryptów wcześniej to kompletnie nie mogłem wyobrazić sobie takiej sytuacji ponieważ zbyt szanuję cudzą pracę żeby móc do tego dopuścić :)

ProjektPierscien

ProjektPierscien

Użytkownicy
posty59
Propsy116
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Oj Radexie doskonale wiem jak to wygląda, bo ludzie którzy się do ciebie zgłaszają to są także moi widzowie xD. Wiem jedno jeśli ty będziesz to organizował to ten mod wyjdzie, albo za 5 lat/wcale xD. Normalnie mi piszesz, że nie wiesz czy mod wyjdzie z braku ludzi jak i twojego czasu, a na forum "mam wystarczająco ''zaufanych'' ludzi a więc póki co mi to wystarcza". Dobra więcej na forum nie wchodzę szkoda czasu xD.

Zapraszam na swój kanał o nazwie ProjektPierscien !
-Krótkie recenzje modów wraz z prawidłową instalacją
-Zagrajmy w różne mody
-Kanał nastawiony głównie na gothica

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
To nie wiem.  Nie można sprawdzić takich ludzi? N.P w taki sposób: Zgłasza się 1 delikwent. Ty go sprawdzasz (dajesz mu skrypt dialogu np.Corda) I dzięki temu możesz go sprawdzić bo raczej ze skryptu dialogu Corda sam sobie nic nie zrobi. Jak by zastosować taką taktykę to byś szybko wiedział kto jest zaufany oraz szybko byś team zebrał. Pytanie z innej beczki. Jest jakiś program do tłumaczenia modów czy notepad++ i klawiatura?

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Jaka bekowa polemika

Radex, mówię poważnie    6 paź, 11:38
daj mi je
a ja je wyślę do teamu
ja:
Chuja wyślesz do teamu przed chwilą chciałeś mnie zdradziecko oszukać

Radex przestań śmieszkować i nie zachowuj się jak cebulag.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Rozmowy ciąg dalszy w drugim spoilerze post zaktualizowany jak jesteś zainteresowany. ogólnie w tym temacie robi się jeden wielki burdel.. Otrzymałem skrypty nie bez powodu zapewniam wszystkich że nie wykorzystam ich do własnych celów póki co myślę co by tu zrobić z tłumaczeniem i doszedłem do wniosku że najpierw wydam wersje alpha tłumaczącą same przedmioty później zobaczymy co dalej..  : )

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Moim zdaniem nie powinno być czegoś takiego jak skrypty na wyłączność... Mogło przynajmniej otrzymać je parę osób.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Moim zdaniem nie powinno być czegoś takiego jak skrypty na wyłączność... Mogło przynajmniej otrzymać je parę osób.
Tak i niech kurwa robi 5 osób spolszczenia. Bezsens.

0 użytkowników
Do góry