Returning 2.0 720420 1769

Ankieta

Która gildia powinna zostać najbardziej rozbudowana?

Paladyni
81 (16.2%)
Magowie Ognia
28 (5.6%)
Magowie Wody
27 (5.4%)
Guru
28 (5.6%)
Strażnicy świątynni
43 (8.6%)
Łowcy Smoków
58 (11.6%)
Nekromanci
102 (20.4%)
Bandyci (być może jako gildia)
53 (10.6%)
Najemnicy orków (być może jako gildia)
80 (16%)

Głosów w sumie: 500

O temacie

Autor panzpis

Zaczęty 26.11.2013 roku

Wyświetleń 720420

Odpowiedzi 1769

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Czekałem na to ! Sekta, ŁS, Nekromanci - powinni dawać zadania dla ,,obcych". Mi osobiście bardziej przypadł  do gustu G1, bo pomagaliśmy wszystkim po kolei. Ale to moje zdanie.

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami
Doczytałem ale to nie zależy od cb jak ruscy to przerobią.
Rusek patrzy:
O ŁS to władujemy dla ŁS.
Ja rozumiem że ty to sobie wyobrażasz tak a nie inaczej ale to niekoniecznie tak jeśli w ogóle będzie.

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Liandra

Liandra

Użytkownicy
posty81
Propsy15
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cały elaborat, który miał być odpowiedzią dla Tizgara poszedł się je*** Nie mam sił i weny twórczej, żeby to pisać od nowa, więc dyskusję poddaję walkowerem, ale propozycje dla innych klas również podam.

Miłośnik m.in książek i poezji, zawsze chętny do dyskusji :)
Nie szukam zwady, jeśli masz coś do mnie - pisz pw.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To może zróbmy tak:
Ofc tylko ŁS bo za małego feeda mają.
Robim zbroje z łusek smoka kolejno bagiennego, kamiennego ognistego i lodowego.
Z 1st:
Jak ktoś nas trafi to jego ciosy zwalniają (czarna ruda tak jakby)
2Nd:
Jak ktoś nas trafi to go odrzuca
3rd:
Podpala po otrzymaniu dmg na klate
4th:
Zamraża jak ktoś w nas pierdolnie.

To tak żeby ŁS poczuł się dobry w tej grze. Za słabą gildią jest. Za mało questów ma. Po prostu jest za słaby :P

,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
i tak tego dimmell i jego team czy jak sie oni tam nazywaja Wam tego nie doda, jestem przekonany w 99%, ze to co pisze Tizgar ma 1% szansy na pojawienie sie w grze, od ruskow nie wiemy nic, tłumaczenie skonczyło sie na ktorejs misji, powinni zamknac ten watek, do czasu.

Vincent93

Vincent93

Użytkownicy
posty103
Propsy82
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Vincent93

Returning 2.0
#385 2014-01-19, 01:51(Ostatnia zmiana: 2014-01-19, 12:45)
Propozycja zadań dla bandytów

1. Cwaniak. W obozie Bandytów  przesiaduje niejaki Sigurd , który niedawno się tam pojawił. Mówi on Beziemu , że widział jak jeden z bandziorów odnalazł w ziemi ciekawy pierścień lecz odebrał mu go Urban jeden z najsilniejszych bandytów w całym obozie. Sigurd proponuje Beziemu swoją kuszę w zamian za okradzenie Urbana i oddanie mu pierścienia. Bezi wykonuje zadanie i okrada bandytę. Wraca do Sigurda , który jednak nie zamierza oddać kuszy ( Liczył , że Bezi wpadnie przy kradzieży, dostanie po ryju a on będzie miał ubaw ). Dochodzi do walki a Bezi nokautuje cwaniaka i odbiera nagrodę. Wkrótce potem Urban zauważa brak pierścienia i wraz z trzema kumplami czeka na Bezia w wiadomym celu. Wypytują o pierścień jeśli nie damy się przeszukać dostajemy po ryju , jeśli natomiast pozwolimy na przeszukanie - oni odpuszczają uważając , że taki frajer jak Bezi nie dałby rady kogokolwiek okraść. Mówimy za to , że sprawcą kradzieży jest Sigurd , który teraz przesiaduje w karczmie. Udajemy się tam przed Urbanem i jego ziomkami i oddajemy Sigurdowi pierścień rzekomo w ramach przeprosin za pobicie i odchodzimy. Następnego dnia spotykamy obitego  Sigurda w samych gaciach , który dostał srogie lanie od bandytów  i teraz jest ich sługusem a wszystko to za karę za kradzież. Bezi ma niezły ubaw z takiego obrotu spraw , kuszę Sigurda i parę monet za wskazanie złodzieja pierścienia.

2. Ocalić Brata. W obozie Bandytów Bezi spotyka przerażonego człowieka. Jest nim Norman, który opowiada ,że on i jego brat Irwin odnaleźli tajemniczy posążek. Gdy jeden z nich go podniósł nagle pojawili się poszukiwacze. Norman  zdążył uciec natomiast Irwin został zaatakowany jakimś zaklęciem i padł nieprzytomny a poszukiwacze zaczeli odprawiać jakieś rytuały. Bezi i  Norman ruszają Irwinowi na pomoc i walczą z poszukiwaczami. Po ich pokonaniu Irwin wstaje... i okazuje się opętany oraz przyzywa trzy demony.  Rozpoczyna się trudna walka , którą Bezi z wielkim trudem zwycięża  natomiast Norman rozpacza po śmierci brata. Beziemu jest przykro i bierze tylko połowe obiecanej zapłaty za wykonanie misji.

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

kwazi231

Returning 2.0
#386 2014-01-19, 11:07(Ostatnia zmiana: 2014-01-20, 14:49)
Nie wiem czy już coś podobnego było (nie chcę przeglądać 20 stron i szukać).

Nowa postać-handlowiec Pryms. Będzie on podróżować od najemników do Khorinis
 lecz noc będzie spędzać w karczmie Orlana zdala od
chciwych najemników i od paladynów. Będzie on od nas kupować przeklętą broń i bronie orków po cenie 25% większej niż u handlarzy oraz srebra (nie złoto tylko srebrne rzeczy) po takiej samej cenie jak u Halvora z tym, że bez limitu (można sprzedać duże ilości naraz).
Dowiadujemy się o nim od Halvora, który jednocześnie daje nam questa rozpoczynającego i umożliwiającego handlowanie z Prymsem.
Quest od Halvora:
 Nie moje złoto:
Halvor (po przystąpieniu do gildii bandytów) mówi nam, że mamy dostarczyć pewnemu człowiekowi-Prymsowi paczkę z kielichami i odebrać za nią kasę-3000 szt. złota. Trudność polega na tym, że wszyscy wiedzą w Khorinis o jakiś przemytniku, który nielegalnie handluje w Khorinis i za każdy ślad Prymsa jest wyznaczona nagroda-200 sztuk złota. Z tego powodu paczkę może nam przekazać Halvor tylko w nocy koło domu zabójców (po rozpoczęciu questa Halvor będzie tam czekać za nami co noc). Gdy odbierzemy paczkę musimy tak się wydostać z Khorinis żeby nikt nie nawiązał z nami dialogu (czyli do nikogo zbliżyć się nie możemy). Jeśli zaczepi nas strażnik miejski to już po nas jeśli ktoś inny to albo mu dajemy łapówkę-250 złota albo też mam przejebane. Wyjść przez bramę Khorinis możemy za pomocą zwoju przemiany w najlepiej chrząszcza lub wyskoczyć z fortu przez mur. Teraz trzeba oddać paczkę Prymsowi, potargować się z nim (musimy dostać 3000 złota, początkowo on będzie nam proponować 2500 ale możemy wytargować nawet 3500). W nagrodę za dostarczenie przesyłki Pryms nam daje mixa (sami wybieramy czy do siły, zręki czy many) oraz będziemy mogli mu sprzedawać rzeczy, a kasę zanosimy Halvorowi.

Ślady Prymsa:
(Quest możliwy do wykonania jeśli nie wsypaliśmy wcześniej Rengaru ze złotem). Ku zdziwieniu questa rozpoczyna Lord Andre. Mówi nam, że w mieście jakiś nieznajomy oszust, który rozprowadza dziwne towary i jeśli go znajdziemy dostaniemy dużą nagrodę. Możemy od razu wsypać Prymsa i dostać 800 szt złota i 500 expa (co się nie opłaca) lub iść to zgłosić Prymsowi. On wystraszony mówi nam żebyśmy kogoś podstawili za niego. Pomocny nam tutaj będzie tutaj Matteo, który nas przekazuje paczkę z ubraniami dla Baltrama. Po drodze zaczepia nas Rengaru i tutaj mamy dwie opcje:
1.Olać Rengaru, oddać Baltramowi paczkę i spieprzyć questa "Ślady Prymsa".
2.Oddać paczkę Rengaru, zapłacić za ubrania Matteo'wi, wściekły Baltram nie będzie z nami handlować, a my mówimy Lordowi Andre, że Rengaru jest tym oszustem (dowodem jest paczka z ubraniami). Dostajemy kase od Andre. Idziemy do Prymsa powiedzieć mu o wszytkim,  a on nam daje w nagrodę 4 tabliczki wytrzymałości i 800 expa.

Kapuś:
Pryms zastanawia się kto puścił plotkę o nim i chce znaleźć kapusia. Dowiadujemy się od Orlana, że od tym mówił ostatnio, któryś z najemników. Idziemy na farmę Onara, dopytujemy się Bezimiennym najemnikom o przemytnika. Dwóch pierwszych zapytanych (obojętnie, których) nam nic nie powie ciekawego. Trzeci spytany najemnik powie nam, że informacji an ten temat udzieli na Fester. Idziemy do Festera, on okazuje się tym gościem, wpierdal dostaje i możemy iść odebrać nagrodę od Prymsa-500 expa i 3 mixy dające 10hp na stałe.

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Biegam sobie w 7 rozdziale po khorinis.
Biegam biegam biegam i zabiegam na farmę Akila. Jest tam Cavalorn thorus i Scatty.
Akil ani martwy ani żywy. Po prostu wykasowany.
Biegnę dalej zobaczyć co tam u zbieraczy ziela.
Oni sobie zbierają zioło w najlepsze i niczym się nie przejmują.
Pytanie czy to dobrze że jest tak a nie inaczej?
Myśle że warto to poprawić.

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Akil ani martwy ani żywy. Po prostu wykasowany.

miałem się w tym temacie nie odzywać ale kit tam...
ekipa Akila siedzi w jaskini tej gdzie byli bandyci ze śmierdzącą notatką

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Ja mam dużo pomysłów do wersji 2.0, pierwszym jest dodanie lepszych statów do szaty guru i dodanie nowych run dla nich<stare mogą zostać>. Dla mnie powinna być nowa gilldia Magowie lodu i Nordmarczycy.. co o tym sądzicie? tego jeszcze nie było. Obóz znajdował bym się obok bractwa tam gdzie jest niby ta niedokończona jaskinia, można by było z niej zrobić jakiś teleport albo poszerzyć teren i zrobić takie coś jak by zimowa kraina. Nowe potwory np. lodowy troll, lodowy warg i wiele innych możliwiości. Pytacie o runy dla magów lodu? są np lodowa lanca, bryła lody, fala lodu. Na pewno można by było więcej wymyślić, dla guru dodał bym pyrokineze i telekineze np grupowa pyrokineza, nieźle brzmi. A wracając do nowej gildi dużo bym wymyślił misji dla nich, ale co mi z tego za radocha jak ja je wymyśle, i sam bym przechodził. Nowym potwory może być też np lodowy goblin albo ork zabójca, ork berseker, Kostur dla maga lodu, na pewno by zamrażał, i nowe bronie sieczne co zamrażają. Zmienił był kostur dla guru albo bym go udoskonalił. Dodał bym też 3 opiekunów z domeny lodu,którzy dali by misję na nowej krainie. Można by użyć wolnej kopalni do jednej z nich. Zwiększył bym misje w wodnym kręgu i te w mieście albo w nowych mniejszych gildiach.  
Co o tym sądzicie? Nieco irracjonalne ale jak by takie coś było to bym skakał z radości.

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu
Może trochę przesadziłem:D, ale fajne by to było, to zamiast tych magów lodów może sami nordmarczycy?

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Po co deszcz wody?
Widziałeś kiedyś (Memoriusie) kiedyś deszcz który nie był woddny? H2O ma wzór
Może nazwać ten czar deszczem.

Deszcz wody? :lol2: Proponuję dodać w takim razie parasole. :ok:
Tak to jest dobra myśl rzucamy ten deszcz i wtedy są takie emocje że jak walczymy z orkami to oje wyciągają parasole i są AFK a my sobie przechodzimy

Winston Churchill
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Po co deszcz wody?
Widziałeś kiedyś (Memoriusie) kiedyś deszcz który nie był woddny? H2O ma wzór

doprawdy??? ;o

niedługo nawet jak napiszę że po po nocy przychodzi noc a nie dzień to będzie to wywoływało ożywione dyskusje i komentarze.

Tak przy okazji czar deszcz Wody mamy opracowany dla Global i jak nam się zachce to go dodamy :lol:

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy592
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No bez urazy, ale dla mnie koncepcja takiego czaru zabrzmiała po prostu śmiesznie:P Jak już chce się kopiować czar deszcz ognia tyle, że w wersji dla magów wody to bardziej pasuje tu, jakieś powiedzmy "Niszczące Gradobicie" z bryłami lub soplami lodu walącymi z nieba :lol:

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
To nie jest własciwe miejsce na kontynuowanie tej dyskusji.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Woda rozrywa nawet skałę, więc co to za beka z Deszczu Wody? :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przeciez juz jest czar podobny do deszcz ognia - grom
-_- Wiec deszcz wody jest niepotrzebny :P Najlepiej by bylo tak jak jest

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najlepiej to pewnie byłoby dla wielu, jakbyś zebrał brakujące 15%...

Yasmina

Yasmina

Użytkownicy
posty70
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Najlepiej to pewnie byłoby dla wielu, jakbyś zebrał brakujące 15%...

Hahaha : D

Szczerze, to nie wiem po co bawić się w duale, tarcze etc. Imao Gothic 2 nie jest do tego przygotowany. Wolałabym, żeby, jeśli już system walki ma być zmieniany, to by ograniczono się do ataków strefą, a nie tylko w jeden, "podświetlony cel". Tak samo jak w Mount and Blade śmieszy mnie, gdy macham na boki olbrzymim mieczem, i zamiast ciąć wszystkich wokół ciosy ograniczają się do jednego przeciwnika. No i strzelanie! Strzelanie nie automatyczne, lecz manualne (niczym w G3), a skille do rangedów wpływały by na wielkość celownika (tudzież margines błędu i nie celności). No i jakieś hitboxy broni i ciała. Zakładam, że taki cios z dwuręczniaka prosto w twarz, powinien mieć sporo większą szansę na krytyka. Inaczej, to wygląda poprostu dla mnie śmiesznie - sam combat system w Gothicu nie powala, jest prosty i łatwy do ogarnięcia (w przeciwieństwie do np. wyżej wymienionego MB:Warband lub WotR), co jest według mnie fajne, ale tylko na początku.

"Be king? Think not - why be a king, when you can be a god?" - EMINƎM <3

kwazi231

kwazi231

Użytkownicy
posty305
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Yasmina gdyby był taki atak to wyczyszczenie oblężenia orków, Doliny Cieni, Świątyni Śniącego, cmentarzyska orków itp w 3 rozdziale byłoby zbyt banalne.Sprawdź datę produkcji Gothic 2 (Gothic 2-2001 rok, a ten twój MB:Warband 2010 rok). Jak na tamte czasy to była super rozwinięta gra i moim zdaniem ta prostota walki to jest cały urok tej gry. Moim zdaniem, poza dodaniem nowych gildii, wątków, questów, zbroi, broni, postaci, potworów i bossów nie powinno być żadnej zmiany. Nawet grafiki, tekstur bym nie zmieniał.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry