Błędy w ostatecznej wersji moda 492376 1149

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 492376

Odpowiedzi 1149

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Witam wszystkich  ! Mam spory problem. Mianowicie gdy chce zagrać w Czas Zapłaty i klikam w "Nowa Gra" to wywala mnie do pulpitu. Dziwne jest również to że zamiast menu C.Z jest biały ekran. Normalnie widać jakby skrawek papieru na którym do wyboru są "Nowa Gra" "Opcje" itd. ale niema tła, tylko biały ekran. Jak grałem w wersję testową ( BETA ) to menu było, no chyba że je finalnie usunęli w co wątpię. No może przejde do szczegółów.

Klikam "Nowa Gra" i wyskakuje to okno:

Klikam "OK" i znów wyskakuje mi to samo okno. Dopiero gdy przy drugim razie kliknę "OK" to wyskakuje mi to:

Link do zapisek z zSpy: http://speedy.sh/RsYwH/CZ-Error.txt

Skan

Chciałbym jeszcze dodać że wszystko mam zainstalowane ! GMDK PlayerKit 1.08k. Czas Zapłaty.ini również został przeze mnie zmodyfikowany. Linijka na końcu została dopisana. Nasuwa się pytanie - Gdzie leży problem ?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pobierz jeszcze raz moda. Albo źle zainstalowałeś.

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Niestety Re-Instalacja wszystkiego ( moda, gothic, playerkit'a, gmdk, pobranie od nowa ) Nic nie pomogło. Wciąż ten sam problem. Wygląda na to że nie będę mógł pograć w te modyfikację... a szkoda.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Aktualizowałeś sterowniki karty graficznej?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
Najnowsze. Mam Windows 8 64 bit. Karta Radeon HD 8570M dedyk. Intel Hd Graphics 4000 zintegrowana. Nie sądzę aby to była wina sprzętu.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Mam Windows 8 64 bit.
Windows 8 nie za bardzo lubi Gothica spróbuj uruchomić w trybie zgodności z xp jak to nie pomoże to spróbuj uruchomić jako administrator. Zwykły G1 działa ci bez problemów?

RaPIsZoN

RaPIsZoN

Użytkownicy
Pan Mrozu
posty32
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Pan Mrozu
To prawda że windows 8 nie lubi starych gierek. Gothic 1 działa normalnie po wgraniu "fps fix" bo bez tego strasznie się zacina. Jeżeli chodzi o Czas Zapłaty to na moim starym komputerze z windows xp wszystko śmiga aż miło :D da się grać. Cóż wygląda na to że na windowsie z ósemką nie pogramy w niektóre modyfikację. Podobny problem miałem z modyfikacją "Velaya: Historia Wojowniczki" Na windows 8 nie działało ( jakiś błąd - chyba instalacji ) a na starym kompie z windą xp wszystko śmigało aż miło :D. No więc problem u mnie został rozwiązany.

p.s: Wie ktoś może czemu ( mimo dobrego sprzętu ) gothic 1 na systemie windows xp co jakiś czas się zlami ? tz: Wszystko śmiga płynnie, podejdę z kimś porozmawiam ( zaczyna lagować ) i nawet gdzie w miejscach miałem 60fps to nadal laguje i dopiero po jakimś czasie jest znowu 60fps pogram z parę sekund, znowu lami potem znowu płynnie i tak na okrągło...  Zna ktoś rozwiązanie ? :( 

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, to znowu ja. Dzisiaj po pewnym czasie gry zaczęło mi wywalać CZ z informacją typu: "Err: -2: Cant find file:_WORK\DATA\SOUND\ITMW_2H_ORCSWORD_01.MRM Code:255" w miejsce "ITMW_2H_ORCSWORD_01.MRM" pojawiają się też inne przedmioty typu lodowa strzała czy coś takiego. Zaczęło się to jakoś w momencie gdy oddałem Diego zwój teleportacyjny do SO i jest to trochę uciążliwe. Wywala mnie do pulpitu po ok. 5-20min, zależy jak się grze uwidzi. Jest na to jakieś rozwiązanie czy tylko pozostaje nadzieja że reinstall pomoże?

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Otóż, gdy biegnę tak sobie za Cavalornem do momentu aż spotkamy magnatów wszystko jest w porządku. Dopiero gdy magnaci rzucają się na mnie z bronią wyskakuje mi czarny ekran. Jedyna opcją jest zamknięcie Gothica za pomocą Menadżera Zadań i przy okazji występują (nie zawsze!) dwa komunikaty: Acces Volation i Assonitary Failed (jakoś tak). Jest na to jakieś rozwiązanie?

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Próbowałeś jeszcze raz zainstalować gmdk?

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, dalej to samo.

Post połączony: 2014-08-29, 22:30
Boże, jaki ja jestem dzisiaj nieogarnięty. Wystarczyło zrobić pierwszą podstawową rzecz przy odpalaniu starych gier: tryb zgodności z XP SP3... Eeeee... po przeczytaniu poradnika dowiedziałem się że nie powinno mnie w ogóle w Labiryncie być, coś musiałem trochę grę zbugować podczas ucieczki przed strażnikami.

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Rook masz moze zapis sprzed ataku na SO? bo potrzebuje.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam, ale raczej Ci się nie przyda. A to z tego względu, że po rozmowie z Informatorem Urta nie mam opcji dialogowej z Ratfordem i znowu jestem w dupie, bo nie mam bladego pojęcia jak temu zaradzić... Może przywołanie Ratforda kodem pomoże?

RavenHS

RavenHS

Użytkownicy
posty155
Propsy11
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ehhh....Nie wiem ja mam problem bo Ratford nie ma żadnej kwestii :> po tym jak mu mówisz o zdradzie Urta.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoiler mogłeś sobie darować:( Nie doszedłem jeszcze tak daleko przez tego Ratforda który nic mi powiedzieć nie chce...

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders
Ehhh....Nie wiem ja mam problem bo Ratford nie ma żadnej kwestii :> po tym jak mu mówisz o zdradzie Urta.
Jakie zostały ci zadania?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Mam, ale raczej Ci się nie przyda. A to z tego względu, że po rozmowie z Informatorem Urta nie mam opcji dialogowej z Ratfordem i znowu jestem w dupie, bo nie mam bladego pojęcia jak temu zaradzić... Może przywołanie Ratforda kodem pomoże?
Informator i strażnicy powinni zginąć oraz Bezimienny powinien zagadać. Dopiero wtedy możesz porozmawiać z Ratfordem.

RookWood

RookWood

Użytkownicy
posty22
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za podpowiedź z tym Bezim, niestety nieśmiały Bezi nie zawsze chce zagadać a kiedy w końcu zagadał to przy zapisywaniu mi gre scrashowało:D Koniec, końców przebrnąłem przez tą naradę u Cavalorna dzięk

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam!
Mam problem ponieważ w modzie czas zapłaty występują pewne błędy, lecz niektóre są do zniesienia, ale jeden mnie strasznie denerwuje przez co nie da się grać. Otóż ten błąd polega na ty że gdy chcę zabić jakiegoś potworka, lub bandytę nic im nie odbieram.
Mam 30 siły 30 % walki bronią 1h.
Proszę o pomoc!!!! :ayfkm:

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zapisz i wczytaj

Lieb Vaterland magst ruhig sein

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry