Mam pytanie, pewnie zadawane już przez dużą liczbę osób: w jakim jesteście etapie prac nad pierwszą łatką poprawiającą błędy? Obecna wersja moda jest praktycznie niegrywalna. Oto bugi, jakie zauważyłem:
- czasami podczas walki wręcz niemożliwe jest trafienie moba/npc, polecam naprawę systemu walki
- wczytywanie gry zapisanej w świecie o nazwie "Labirynt" powoduje crash
- często bywa tak, że gra przestaje reagować na wciśnięcie jakichkolwiek klawiszy (niekiedy towarzyszy temu nieskończony chód postaci na wprost, skoki, wymachiwanie mieczem, otwieranie i zamykanie ekwipunku na okrągło itd.)
- po podniesieniu ornamentu w opuszczonej świątyni orków pojawia się w ekwipunku pusty przedmiot (bez nazwy, ikony i zastosowania)
- raz mi się zdarzyło, że po wybiciu wszystkich strażników obok Starej Kopalni nie dało się zakończyć zadania, ponieważ Cavalorn nie odzywał się do Ricka
- w opuszczonej świątyni orków leży szkielet a obok niego dziennik, którego nie da się przeczytać
- jeżeli wejdziemy do jaskini, w której są kretoszczury Snafa, jej ściany zaczynają mrugać
- północna brama Starego Obozu nie otwiera się, kiedy prosimy strażnika o jej otwarcie oraz gdy próbujemy użyć kołowrotu
- na klifie na południe od Starego Obozu jest małe kwadratowe pole, z którego nie da się nic wykopać mimo posiadania kilofa
- kompas zawsze wskazuje kierunek przeciwny do prawidłowego, jeżeli patrzymy w kierunku innym niż północ i południe, to igła wskazuje południe
- kolory czcionek w menu powinny bardziej ze sobą kontrastować, bo łatwo się pomylić w wyborze opcji. Według mnie najlepiej by było, jakby zaznaczona opcja miała kolor jasnoczerwony i miała czarną ramkę, a pozostałe byłyby szare:
Spoiler
Nowa gra
Wczytaj
Zapisz
Dalej
Ustawienia
Autorzy
Wyjście
Mam nadzieję, że wymieniłem najbardziej przeszkadzające błędy i niecierpliwie czekam na ich poprawienie. ;)