Czas Zapłaty - premiera! 310012 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 310012

Odpowiedzi 561

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dobra robota panowie.. Podziwiam za wytrwałość. Mod prezentuję się świetnie, trochę przeszkadzały crashe, ale jak zmieniłem ustawienia już wszystko jest w porządku :D

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Trochę się zawiodłem. Poszedłem z ciekawości do nowego obozu, bo po wykonaniu paru zadań został tam odesłany jeden z rebeliantów, Kharim. No wiec przed wejściem do NO stoją strażnicy z SO, którzy mnie nie wpuszczają, wejście od jeziorka nie pilnowane, wiec wbilem do środeczka, zatrzymał mnie pan i chciał 100 bryłek za spokojne spacerowanie, jeśli się mu postawimy musimy z nim się pojedynkować, i tutaj bugi, po uderzeniu strażnika rzuca sie na nas całe NO składających się ze strażników z SO. Dobra, zapłaciłem i poszedłem w dal, pomijając drugiego strażnika żaden z npc z nami nie chce rozmawiać, miejscami można spotkać najemników którzy nie zostali zabici stojących obok strażników. No i ciekawe zjawisko.

A z tego co mówili rebelianci NO nie upadło(w tle widać strazników i najemnika xD)

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Nie wiem co wy macie z tymi błędami :D Ja mam Freddy Textures kompas wyłączony zasięg 240% tekstury i modele gdzieś tak w połowie i wszystko ładnie śmiga.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
mi też wszystko śmiga mam już 3 rodział i nie miałem ani jednego crasha.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Szybki jesteś :D Ja z obozu wylazłem może tylko 2 razy , siły mam tylko 31.

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Grrr, ciężko się robi maga na początku :D aczkolwiek największym utrudnieniem w tej grze jest to, że jej podstawą jest G1 a nie G2 >.< 

Sporo takich nie-smaczków niestety jest, M36 poruszył najgorszy z nich, z jakim się spotkałem. Rozumiem, że tam pewnie mamy się udać później dopiero, ale w takim wypadku przejście przy wodospadzie powinno być jakoś zamknięte czy coś.

Dziwnym jest fakt, że zbluzgałem Innosa i innych bogów przy Miltenie, a w minutkę później ten bez żadnych prostetów chce się dzielić ze mną swą wiedzą... 

Bardzo podoba mi się motyw z atakiem nie tylko podświetlonego potworka, wielki props za to :) aczkolwiek jako przyszły mag pewnie szybko o tym zapomnę. 

Ja miałem drobne problemy z płynnością na samym początku, ale co dziwne mimo braku zmian w ustawieniach, wszystko się szybko unormowało.

Irytująca niestety jest mgła, ta, co zmniejsza widok w "mrocznych" miejscach świata, nie działa tak płynnie jak w G2. No i niestety, ale mam ochotę włosy z głowy rwać przez te kolizyjne drzewa... biegnę przez las, a tu nagle stoję 2m ponad ziemią na gałązce grubości małego palca... i dodatkowo klinuję się tak, że wyjść się prawie nie da.

Tak czy siak, dobra robota :) wystarczająco podekscytowany byłem, żeby zacząć rozgrywkę mimo braku myszki ^.^ 

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

diegomez

diegomez

Labirynt
posty452
Propsy63
  • Labirynt
Pograłem chwilę (doszedłem do obozu rebeliantów, ale grę miałem włączoną ok 3h) i w zasadzie wszystko ładnie śmiga. Żadnych crashy i małe lagi przy max detalach i włączonym kompasie. (Gram bez Freddy textures)

Jaswer

Jaswer

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zwracam honor, wszystko działa crash po zmniejszeniu ilości tekstur przez 3 godziny wystąpił tylko raz :) Posiadam inny bład, którego chyba inny nie doświadczył, tak co 3-4 zwierzę, jest jakby nieśmiertelne nie jestem w stanie nic mu zrobić, muszę biegać z marvin mode i wybijać te niedobitki komendą kill, pomocnik kowala Aidana, którego miałem się pozbyć miał przy sobie ponad 2500 ostrzy, ale ten błąd mógł wystąpić, ze względu na aktywowaną konsole

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Hmm, powrót do Gothica, i to do pierwszej części, teraz się okaże, czy przejdę jedynkę z przyjemnością

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pobieram :) Mam wolnego neta i trochę to zajmie. Czytałem wcześniejsze posty i trochę się obawiam. Mam nadzieję, że przy odrobinie cierpliwości uda mi się wszystko tak zainstalować żeby działało.

koksikmajor

koksikmajor

Użytkownicy
posty692
Propsy89
  • Użytkownicy
A z tego co mówili rebelianci NO nie upadło(w tle widać strazników i najemnika xD)
Jakbyś czytał dialogi, to być wiedział że część najemników stała po stronie strażników

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pograłem trochę i jestem jak na razie zadowolony ;P Nawet wypakowywać nie musiałem do poszczególnych folderów tylko wszystko zrobiło mi się automatycznie bo folder z grą nazwałem "Gothic" xD Co prawda nie wywala mi na pulpit, ale ze dwa razy mi się ścięło tak (w chacie Cavalorna), że musiałem grę zamknąć za pomocą menedżera zadań. W czasie gry też są drobne ścinki, ale to mi nie przeszkadza.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2155
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
LUDZIE PYTANIE. Jest ktoś kto będzie zabierał się za dubbing do CZ? Osobiście powiem że ja jestem chętny ale nie chcę zaczynać tak żeby potem nie wyszło ze robią to 2 osoby bo przecież było by to bezsensu. Jak ktoś chciałby sie tym zająć to ja sobie odpuszczę czy ewentualnie pomogę. 

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ja mam problem dotyczący misji w drugim rozdziale, dotyczy ona szpiga, po umówieniu sie z nim na spotkanie podaje istotne dla cavalorna informacje po czym umiera, otacza nas grupka rebeliantow, przeprowadza glosowanie które przegrywamy 4:2, i bohater wchodzi do glebi po czym w polowie ladowania lokacji wylacza sie zawsze gothic, o co kaman?

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Cytat: M36
Ja mam problem dotyczący misji w drugim rozdziale, dotyczy ona szpiga, po umówieniu sie z nim na spotkanie podaje istotne dla cavalorna informacje po czym umiera, otacza nas grupka rebeliantow, przeprowadza glosowanie które przegrywamy 4:2, i bohater wchodzi do glebi po czym w polowie ladowania lokacji wylacza sie zawsze gothic, o co kaman?
Mam dokładnie ten sam problem. Wchodze do głębi i ''GOTHIC.EXE przestał działać'' ;/

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Cóż...zamiast gadać z raczką i aidanem poszedłem do cavalorna, zaczał się cieszyć że wydostałem się z głębi chociaż postarałem się do niej nie dostać, wygląda to na błąd gry a sposobem oszukiwawczym sprawimy, ze 6 rebeliantów bedzie stało cały czas przed głębią. Jakieś pomysły jak to naprawić?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Przyciszanie muzyki w modzie nie działa, ponieważ muzyka w modzie jest w innym formacie (ogg). Żeby taka muzyczka działała trzeba było napisać odpowiednią bibliotekę.

Ponawiam pytanie .   Czy dałoby się muzykę org w g1 przerobić do tego formatu ?

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Cytat: M36

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Cytat: Mac Dun
Cytat: Mac Dun w 2013-11-11, 19:17Przyciszanie muzyki w modzie nie działa, ponieważ muzyka w modzie jest w innym formacie (ogg). Żeby taka muzyczka działała trzeba było napisać odpowiednią bibliotekę.
Ponawiam pytanie .   Czy dałoby się muzykę org w g1 przerobić do tego formatu ?

Oczywiście, że tak. Skoro w modzie tak jest, to chyba oczywiste, że da się. Czas Zapłaty to mod, a nie gra.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
No wiem , tylko chciałbym się dowiedzieć jak to zrobić

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry