Czas Zapłaty - premiera! 307976 561

O temacie

Autor Adanos

Zaczęty 11.11.2013 roku

Wyświetleń 307976

Odpowiedzi 561

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
W opcjach można wyłączyć ? O.o

Przyciszanie muzyki w modzie nie działa, ponieważ muzyka w modzie jest w innym formacie (ogg). Żeby taka muzyczka działała trzeba było napisać odpowiednią bibliotekę.

Czy dałoby się muzykę org w g1 przerobić do tego formatu ?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Cytat: pawbuj
do czego są te biblioteki dll,które dodaliście?
Do muzyki.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Ja chyba sobie nie pogram ;/. Od czasu kiedy gra mi sie zawiesiła przy każdej próbie odpalenia gry dochodzi do menu i po chwili wyskakuje  takie coś;

@edit

Teraz udało mi się udało wczytać save.
Pasek ładowanie ruszył kawałeczek i ten bład.
Po ponownej próbie znów przy menu wywala.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
mam Win XP, zastosowałem się do poleceń kolegów wyżej, na razie problemy, jakie udało się uporać to migotanie i craszowanie, ale dalej jest kilka błędów, które strasznie wkurw#@ja, mianowicie jak pogram 5-10 minut to zaczynam mieć co 20 sekund freezy na 5 sekund, nie da się normalnie grać i trzeba ci chwile włączać moda na nowo. Do tego po pogadaniu z NPC handlarzem, przestaje nosić uzbrojenie, tylko sam pancerz. Nie wiem może wywalić tego texture packa albo kompas i będzie lepiej chodziło?

Remix

Remix

Użytkownicy
Murzyn Internetów :O
posty291
Propsy41
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Murzyn Internetów :O
Jestem po pierwszym odpaleniu finalnej wersji, i naprawdę muszę przyznać że świetnie sobie poradziliście. Gra na najwyższej rozdzielczości z ograniczeniem klatek i włączonym kompasem działa bez ani jednej ściny, co mnei zaskoczyło bo pamiętam jak w pierwszej becie kompas lagował grę :)

https://www.youtube.com/watch?v=TNdy0ea6gc4

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Kompas dalej laguje,przynajmniej u mnie, ale przecież są mapy, więc można się obyć bez tego.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Czas Zapłaty - premiera!
#66 2013-11-11, 20:10(Ostatnia zmiana: 2013-11-11, 20:18)
Macie jakieś sposoby na migające tekstury ?

Jeszcze na dodatek znikneła mi wytrzymałość :|

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zmniejszenie zasięgu widzenia. Ale powiem wam, że to w dużej mierze przez wodę. Przy 80% woda czasem mignie, ale gry nie wywala (na razie). W obozie rebeliantów mam normalnie na 300% i działa płynnie. Tylko przy rozmowie z Cavalornem był kilka razy zły kadr kamery (przy/w ścianie) i tekstury się nie doczytywały, ale w innym kadrze już jest dobrze.

Żadnych cofnięć nie mam - gram bez kompasu (nawet nie próbowałem włączać, nie widzę sensu) - tylko wcześniejsze freezy spowodowane migotaniem tekstur, ale na to jak już powiedziałem zmniejszenie zasięgu widzenia (bo tekstur mi szkoda), a tam gdzie można (z tego co zauważyłem), czyli bez wody lecę na 300%.

Zaznaczę, że gram na świeżutkim Gothicu, wgrywanym kilka minut po ściągnięciu Czasu Zapłaty.

Czarny pasek na górze w dialogach jest o kilka pasków pikseli za nisko i za bardzo w prawo - prześwituje. Skrypty genialne, jaram się jak małe dziecko.

Teksty Marka o ludziach z obozu są genialne.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
 Ja mam chyba jakiś wykrywacz błędów w sobie xD co do samej gry to gra się naprawdę przyjemnie poza małymi błędami wszystko jest git ;)

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Z tego co pamiętam to największe lagi mogą być w pobliżu wieży Tony'ego i w lasach. Właśnie w tych miejscach może najczęściej dochodzić do crashy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Crashe niemal na pewno są związane z wodą. Mam 300% widoczności, wychodzę z obozu rebeliantów i specjalnie kieruję się w stronę rzeki. Kiedy na ekranie pojawiają się pierwsze pasy pikseli z wodą BAM! Freez (wcześniej żadnych cofek itp.). Jakby się dało podmienić teksturę wody na tą z podstawowego Gothica, to może by to pomogło. A w każdym razie na tą rodzinę zwiech, z którą obecnie mam do czynienia. No nic, wyłączenie mgły nie pomogło i 300% widoczności będę miał tam, gdzie nie ma rzek.

@edit

Ech... najpierw tekstury przestały się doczytywać w obozie rebeliantów (zasięg widzenia był na 300... jestem widać skazany na stałe 80%) i freez. Kurrr.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Co jest potrzebne do odpalenia moda? Gothic Starter (playerkit), GMDK?

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja lecę na playerkitcie + tekstury Freddiego w wersji 0.8.

Dirklan

Dirklan

Użytkownicy
posty25
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co jest potrzebne do odpalenia moda? Gothic Starter (playerkit), GMDK?
gothic1_playerkit-1.08k - do pobrania http://www.worldofgothic.de/dl/download_34.htm

Powinno się to znajdować w pierwszym poście wraz z instrukcją.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Mowicie, ze jest problem z woda - ale wodą z oryginalnego czasu zaplaty czy z freddy tekstures? Bo jesli z tym drugim to nawet nie bede tego intalowal.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Nieraz przy rozmowach w domkach znikają textury ścian i widać ''niebieską przestrzeń'' oraz przez ściany można kraść itemki z domków -_-

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wyłączyłem kompas i wreszcie bez żadnych lagów..

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
To nie tylko woda. Teraz mi wycrashowało w obozie rebeliantów. Po prostu silnik Gothica nie ogarnia i trzeba znaleźć stabilne ustawienia zasięgu widzenia (bo tekstur szkoda ruszać). 80% wydaje mi się na chwilę obecną stabilne - przy maksymalnych teksturach. Dupa, po kilku minutach obóz rebeliantów zaczyna migać, a gra freezuje.... zobaczę bez tych tekstur.

Może ktoś podać jakiś opis umiejętności? Szybka nauka działa jak w G3? Ile daje każdy poziom tej umiejętności?

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Mnie gra wywala średnio co 10 minut. Ale nie przez błędy w grze, tylko błędy w systemie :X To samo miałem z Diccuric. Może przyczyną tego być fakt, że gothic 1 nie mam zainstalowanego a jedynie wrzuconego na dysk do folderów? Po formacie kompa nie chciało mi się już instalować znowu jedynki a działała normalnie w takiej formie jak teraz. W ostateczności mogę ją nadinstalować.

bezi90

bezi90

Użytkownicy
posty25
Propsy1
  • Użytkownicy
a więc się doczekaliśmy :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry