Seria Dark Souls 211497 728

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 31.10.2013 roku

Wyświetleń 211497

Odpowiedzi 728

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
Spoiler

A ona tak się starała :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W ramach mojej kampanii na forum. Spoko tekst o serii DS w CDA:

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Azteku, masz jakąś listę modów na jakich grałeś w 1?
W obecnej wersji z samym dsfixem życia nie poprawia.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Używałem tylko dsfixa i tylko z myślą o rozdzielczości. Ogółem największa bolączka tej gry to brak przyzwoitego sterowania na klawiaturze i myszy - i to jest coś, z czym można sobie tak naprawdę poradzić tylko z padem. Słyszałem legendy, że ktoś przeszedł tę grę bez niego, ale w nie nie wierzę.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Ali G

Seria Dark Souls
#124 2014-08-09, 00:35(Ostatnia zmiana: 2014-08-09, 00:45)
Czy ja wiem, 2 znajomych przeszło kilka razy DS na klawie i myszce i to w dodatku bez dsfixa(dopiero jak im powiedziałem czymś takim to wgrali). Kwestia przyzwyczajenia. Nawet mi pomału przestaje to przeszkadzać.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Być może, ja grałem w DS1 na kompie bez użycia pada i grało mi się strasznie źle. Dopiero jak zagrałem w DS2 już na xklocku to grało się o wiele lepiej.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Faren

Faren

RaveN Studio
Farelka
posty1172
Propsy1496
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Farelka
Ostatnio Ci steam zrobił backup, teraz nie działa?

makin' bacon

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W DS2 nie ma steam clouda :CCCC

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty159
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: Post Azteka sprzed trzech miechów
Dark Souls nie jest dla biedaków bez pada
Bzdury. Mnie zestaw klawiatura + mysz w żadnym wypadku nie przeszkadza, a nie instalowałem niczego poza tym, co sam pobierał Steam i GfWL. Dobra, może i nie mogę się pochwalić takimi osiągnięciami, jak Ty (a z żywymi przeciwnikami już mi w ogóle nie idzie), ale na pewno nie będę zwalał winy na kontroler. Pewnie, trzeba się przyzwyczaić, ale:
1. Na pewno jest to łatwiejsze od przejścia na pada, jeśli się go prawie nie używa.
2. Nauka sterowania w DS zajęła mi podobną ilość czasu, jak np. w Oblivionie.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dla Adanosa i wszystkich innych, którzy w końcu wzięli się za DS : D
https://www.youtube.com/watch?v=6x2SRF5JcjU

A.K.

A.K.

Użytkownicy
posty159
Propsy161
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Zasada I: Odpowiedz przeciwnikowi na ukłon. Wtedy zarobisz od niego cios w plecy, bo się mu szybciej animacja skończy.
  • Zasada II: Jeśli ktoś jest pięć metrów przed Tobą, to znaczy, że za ćwierć sekundy gra uzna, że jednak już wbija ci ostrze w kręgosłup
  • Zasada III: Jak Cię najechał, to niech się gimnastykuje z talizmanami Lloyda.
  • Zasada IV: Ostatecznie, czego byś nie zrobił, najeźdźca i tak jest lepiej przygotowany.
:D

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty448
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica
Bzdury. Mnie zestaw klawiatura + mysz w żadnym wypadku nie przeszkadza, a nie instalowałem niczego poza tym, co sam pobierał Steam i GfWL. Dobra, może i nie mogę się pochwalić takimi osiągnięciami, jak Ty (a z żywymi przeciwnikami już mi w ogóle nie idzie), ale na pewno nie będę zwalał winy na kontroler. Pewnie, trzeba się przyzwyczaić, ale:
1. Na pewno jest to łatwiejsze od przejścia na pada, jeśli się go prawie nie używa.

Grałem na klawiaturze i myszy. Tego pseudo bossa demona azylu załatwiłem bez jednego zgonu. Później bywało różnie, ale ze sterowania pomstowałem czasem tylko na automatyczne namierzanie (zaznaczenie potrafi szybko przeskakiwać z jednego przeciwnika na drugiego skutkiem czego cios nie dochodzi żadnego) i na precyzyjne celowanie z łuku (mordęga, strzelanie jest dla osób, które rysują linie ołówkiem w Paincie).
Naczytałem się rewelacji jak to ludzie po podłączeniu nawet badziewnego pada przenoszą się na jakieś wyższe poziomy świadomego grania itp., że w końcu sobie taki sprawiłem. Ot pad plejstejszynopodobny, nabyłem w pewnej galerii za dwadzieścia parę złotych. Trochę czasu zeszło mi na jego skonfigurowanie po czym dałem nową grę. Aż mi się śmiać zachciało jak sobie przypominam. Demon Azylu ubił mnie nareszcie, po raz pierwszy w swej karierze. Przed nim uśmiercili mnie parę razy chudeusze. Nawet dotąd apatyczni koledzy spod celi stawali się groźnymi przeciwnikami. O czarnym rycerzu nawet nie będę wspominał, bo po kolejnym zgonie przestawiłem się na klawiaturę. Obecnie pad służy za kontroler platformówek 2D.

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jednak nie jestem aż takim casualem :F Po 70h i ponad 600 zgonach(Artorias i Katakumby :3) Dark Souls zaliczone! Pomijając fatalny port(choć DSfixy robią naprawdę dużą różnice) wszystko jest cholernie wciągające. 3 najlepsza pod względem grywalności i 2 pod względem fabuły gra, z którą się spotkałem. Początkowe pozory, które wskazywały, że DS to gra skupiająca się głównie na walce, pozbawiona jakiejkolwiek fabuły są naprawdę mylne. Historii  i sposobu jej ukazania mogą pozazdrościć w większości współczesne, a nawet i starsze RPG. Mnogość smaczków, dodatkowych info uzupełniających fabułę zachęcają do NG+ W dodatku DS posiada świetny rozwój postaci. Każdy build jest dość dobrze zbalansowany, każdy oręż i pancerz może być przydatny. To fajne, że gra nie wskazuje graczowi jedynej słusznej broni i pancerza. Fakt jest kilka dających lekką przewagę, ale nie na tyle by raptem przestać ginąć :D  Czuję, że jeszcze wiele godzin grania przede mną by chociaż w większości ogarnąć historię Lordran i ciążącej nad nim klątwy.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Mam Dark Soulsy i mam pytanie xD: Czego się spodziewać? Dam radę czy nie?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Uzasadnionego wkurwiania się, jak tak miałem przez 10 minut bo podszedłem to sprawy lajtowo ignorując to co ludzie gadali itp, 10 minut stykało abym zrozumiał ze to był błąd ale potem już było z górki bo jak się wnioski wyciąga to się jest do przodu.

Ds jest trudny dopóki my nie zaczniemy myśleć i patrzeć się w ekran.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6473
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dobra, czaję. :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Ali G

Ali G

Użytkownicy
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Nie ukrywajmy, że sama rozgrywka to schematy. Im więcej się nauczysz, zapamiętasz tym gra staje się łatwiejsza, plus sporo cierpliwości. Tyczy się to lokacji, mobów czy bossów. Jedynie co CI może wyjść na przeciw to chujowo zrobiony port, ale z DSfixami idzie się przyzwyczaić. 

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po 70h i ponad 600 zgonach(Artorias i Katakumby :3) Dark Souls zaliczone! 3 najlepsza pod względem grywalności i 2 pod względem fabuły gra, z którą się spotkałem.
Te miejsca jeszcze podskoczą, gdy spróbujesz multi z kooperacją i najazdami oraz gdy zrozumiesz więcej fabuły :D 
Pierwsze przejście DS i mi zajęło coś koło 70h, również siedziałem długo przy Artoriasie, choć dzisiaj mógłbym go pokonać bez draśnięcia :D
Jeden z najlepszych bossów, zaraz obok Wielkiego szarego wilka sifa (to wilk Artoriasa btw.) :D

0 użytkowników
Do góry