Mogę jeszcze zrozumieć, że otwieranie skrzyń wywołuje agresję, ale czytanie ksiąg? Od kiedy czytanie to złodziejstwo?

Dobrze, że to tylko gra, bo co by się działo w prawdziwym świecie, jakby nagle każdy się na ciebie rzucał, jak postanowisz coś przeczytać w miejscu gdzie są ludzie:lol2:.
Oprócz tego mam inny problem, wyłączyłem wszystkie ustawienia graficzne i zmieniłem na prawie minimalny zasięg widzenia, a i tak coś za często się zawiesza, już g2nk przy 256mb ramów działał wydajniej na tych ustawieniach, a i g3 lepiej też działa i to na lepszych ustawieniach

. Ale to też pół biedy, gra zacina się na dość długo w pewnych sytuacjach i póki co, oprócz jaskini bandytów, wszystkie zacięcia mają jedną wspólną cechę. A mianowicie włączanie się niemych dialogów. Wydaje mi się, że próbuje wczytać dubbing i nie może i go szuka na siłę i dlatego tak tnie. Widziałem już takie objawy przy wielu grach. Zainstalowałbym dubbing, ale nie chce mi się tyle ściągać i zapychać dysk, i nie trawię ruskiego. Czy jest na to jakaś rada?