Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1576247 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1576247

Odpowiedzi 3149

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tyle, że Dozownik jest specjalnie na Bossa w dolinie cieni i jeśli zużyjesz ammo (a też jest specjalne do niego) to kaput, tym bardziej na wyzszych poziomach trudnosci.
Nekromantę ratuje książę demonów. Miałem buga z tą kuszą i demon dał rade samemu go zabić .

zielakxar

zielakxar

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przyznam, że sprawdzałem tylko dział "najczęściej zadawane pytania". Domyślam się, że gdzieś w gąszczu forum odpowiedź jest, ale byłbym wdzięczny za wskazówki bo jakby nie patrzeć pierwsze pytanie jakie się nasuwa po zainstalowaniu moda to - jak to odpalić?

Włączam Gothic starter i mam ReBalcance V2.1PL oraz Slash'nCraft V1.1 PL - czym to się różni? Która wersja to właściwy Returning?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Obie. W Slash'n Craft nie ma nauczycieli. Atrybuty rosną Ci tylko od walki. Siła + umiejętność broni 1h/2h (zależnie od używanej) od miecza  Zręczność + kusza/łuk  od broni dystansowych, mana od magii itp.

coffelorn

coffelorn

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jakim cudem link do spolszczenia mu nie działa ?
No bo nie za bardzo go rozumiałem :/.
Spoko stary, nie gryzę - pozwalam ci się zwracać do mnie bezpośrednio. A to, że "nie za bardzo" mnie zrozumiałeś to wybacz, ale prościej nie potrafiłem opisać swojego problemu :)

@Shermor
Kolejność ma znaczenie i wedle instrukcji Ventrue z 1-szej strony tego tematu, najpierw instalujemy modyfikację, potem spolszczenie i dopiero potem patch 1.3.... problem ze spolszczeniem mam nadal, bo po instalacji wciąż widzę cyrylicę. Napisałem wcześniej, że podczas instalacji spolszczenia wyskakiwał mi błąd i odruchowo kliknąłem przycisk "anuluj" czy tam inny, analogiczny, bo już nie raz widziałem porady na tym forum typu "niee spoko, ten error niczego nie zmienia" więc nawet nie zaprzątałem sobie głowy. Teraz wczytałem się w treść tego błędu i dochodzę do wniosku, że może mieć duże znaczenie :P Załączam fotkę niżej.

Spoiler
Komuś wyskakiwał ten błąd wcześniej? Ktoś wie jak temu zaradzić?

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Wyłącz antywira jak spolszczenie ściągasz, bo to jest jak na moje oko wina "wirusa", który jest w instalce.
Tak więc przed pobieraniem i instalacją wyłącz antywira i będzie ok.

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

coffelorn

coffelorn

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wyłączyłem antywirusa, ściągnąłem spolszczenie i nadal wyskakuje ten sam błąd podczas instalacji :x

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 Usuń całego Gothica 2 NK , mod, i zainstaluj od nowa,jeżeli masz jakieś inne mody to je usuń ...nie wiem :/. A robiłeś już reinstal?

coffelorn

coffelorn

Użytkownicy
posty13
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie mam żadnych innych modyfikacji i nie rozumiem w czym ma pomóc usunięcie Gothica i moda, skoro w moim przypadku to w spolszczeniu tkwi problem, bo jakieś tam pliczki zawierają "nieprawidłowe dane", cokolwiek to znaczy... Już nie mam pomysłu :/

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tak jakby nie mógłby mu nikt podesłać potrzebnych plików, by ręcznie sobie zainstalował :pokerface:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie mam żadnych innych modyfikacji i nie rozumiem w czym ma pomóc usunięcie Gothica i moda, skoro w moim przypadku to w spolszczeniu tkwi problem, bo jakieś tam pliczki zawierają "nieprawidłowe dane", cokolwiek to znaczy... Już nie mam pomysłu :/

Boże zrób ten reinstal i już.Potem powiedz czy pomogło.
@Splash  Może Ty podeślij @coffelorn 'owi pliki, ja mógłbym to zrobić,ale sam miałem w chu** problemów z instalacją i myślę że bym nie ogarnął :P

Argoth

Argoth

Użytkownicy
posty9
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
jaka rodzielczosc jest najlepsza?

Najlepsza rozdzielczość jest taka jaką ma twój monitor .:D

XD

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Gdzie jest Thompson? Nikt inny nie potrafi zmienić parametrów przy tych magicznych broniach? Jedynie Thompson posiadł tą wiedzę?

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie ja tez bym w sumie mogł ale no własnie :P
Ostatnio 3 dni temu chwile ciupalismy w Diablo 3 ale znowu go wcieło :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Byłbym więc wdzięczny jak i również inni gracze obecnej wersji returninga gdybyś wprowadził odpowiednią korektę w stosunku obliczania inteligencji w broniach magicznych.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
No właśnie dokoncze mysl tez bym mogł to zrobić, ale musze sie Thompsona zapytac jak :P
Bo on tam to po swojemu ustawiał aby było to schludnie i przejrzyście :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy

XD
A bo ja wiem, mój monitor ma 1050p, ale ja gram na 768p bo w wyższych albo ucina, albo rozciąga, a jak już jest dobra to te wszystkie paski życia, many, ekwipunek itp są takie malutkie i aż mnie łeb boli o takiej gry.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

XD
A bo ja wiem, mój monitor ma 1050p, ale ja gram na 768p bo w wyższych albo ucina, albo rozciąga, a jak już jest dobra to te wszystkie paski życia, many, ekwipunek itp są takie malutkie i aż mnie łeb boli o takiej gry.
A jaką masz rozdzielczość na pulpicie?  :pokerface:

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie wiem czemu, ale mam problem z Vurt's graphic mod. Myślę że to wina tego że gram właśnie w Returna. Jednakże u Silverka na yt widziałem efekty graficzne które dodaje Vurt's graphic (m.in. ten zajebisty wygląd nieba). Skopiowałem to do gothic-data. Coś jeszcze trzeba zrobić? A może vurt's jest niekompatybilny z jakimś innym modem graficznym.

0 użytkowników
Do góry