- Modyfikacja poziomów trudności (Zmiany w ilości życia na start i bonusach przysługujących na danych poziomach, ofc zmiany w ilościach otrzymywanego exp tez)
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( hejtowac to !! )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )
Jak już mówiłem i się powtórzę wolałbym, by to wszystko zostało zrobione dla poziomu banalnego. Wiem, że mnie raczej nie posłuchasz/chacie, ale tak by było lepiej. Przyznam szczerze, że gram na bardzo łatwym, bo nie jestem rewelacyjnym graczem Returna. Może grałbym na wyższych jak bym był wojem, ale teraz gram magiem, a ja zawsze miałem problemy grą magiem xd. Jednakże chodzi mi o to, że dla mnie bardzo łatwy jest w sam raz teraz, a jeśliby go jeszcze bardziej ułatwić to źle bym się z tym czuł.
- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjne dla SS, nie 100% kopia broni ŁS)
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedaży (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zależnie od rozdziału 2-5)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne wojownik ma inne)
- Pasy z bonem gildyjnym ( ŁS paladyn SS )
Podoba mi się to wyrównanie szans w zależności od gildii i klasy i uzupełnienie gildii o parę pierdółek, o których twórcy zapomnieli. Duży plus

- Dobalansowywanie Łucznika
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Głownie od myśliwych )
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku op, no bez jaj są miecze z 500 dmg ale łuk
z 190 max to dramat ( Mozna je kupić w R4 od członków gildi kupców )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy (
ogólnie Rozdział 1-5 można kupić od handlarzy na targowisku )
* Dystansowe bronie zagłady dla 7 rozdziału ( Ta oraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem )
Też mi się to podoba. Łucznik powinien mieć takie same szanse co wojownik, ale mam kilka uwag:
- Czy nowe łuki i kusze mają nowe modele czy stare. Jeśli stare to źle i wypadałoby wybrać się na WOGa w poszukiwaniu nowych.
- Łuk kerenowy można by było podrasować i to znacznie. Nawet jeśli jest do zdobycia dość wcześnie to powinniśmy zwiększyć mu obrażenia z racji tego, że ma specjalne strzały i jest to nagroda za wypełnienie głównego wątku obozu myśliwych

- Bronie pod zręczność to dobry pomysł, ale z tego co pamiętam to i tak obrażenia nimi zadaje się dzięki sile. Można by to było zmienić na wzór Velayi tj. im większa zręczność tym większe obrażenia od broni wymagajacej zręcznośći. Jeśli się mylę, to przepraszam.
- W koncu z fixowano Głos straznika ( prowizorka ale skuteczna )
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów
przecinków aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia ( Magia magów
ognia ogólnie bez większy zmian )
1) Głos Strażnika to drugi czar od Strażnika Świątynnego, którym rozpierdoliłem wszystko w II rozdziale w GD? xD To dobrze, że go zbalansowano

2) Bardzo ładnie.
- Zwiększenie ilości Stalowych prętów oferowanych przez Handlarzy
rozdziały 1-5
(Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )
Ogółem chodzi o zwiększenie korzyści z bycia czeladnikiem u Harada (z prętami) i to jest bardzo mądre

A co do drugiego to teraz te bonusy mają przynajmniej sensowne wartości xd.
- Bonusy z Profesji ( Jak W SnC 5 mieczy wykuty + 1 do siły, 10 udanych
kradziezy kieszonkowy + zrecznosc, 10 potków zrobionych z alchemi + 1
mana, kazda nowa runa + 1 do inta ) < Wartość są prowizoryczne abyście wiedzieli o co dokładniej z tym biega >
Trochę Skyrimowskie, ale jest to dobry pomysł.
- Fix uciekajacych stworzen
A to znaczy tyle, że już nie będą uciekać? Jeśli tak to całe szczęście.
- Gallahad zmiana nagrody na Eliksir Potęgi ( zmiana wynika z tego ze
nie opłaca się u niego już uczyć kregów itp bo nie są nam one potrzebne
skoro regeny wymagają siły jeśli chodzi o aspekty niemagiczne )
W sensie, że Gallahad już nie będzie uczyć kręgów magii czy też tą potkę dostaniemy jak poprosimy o miksturę w nagrodzie?
- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
Czyli jak gramy Łowcą Smoków to mamy dwa smocze korzenie u niej? xd Głupie, niech wszyscy mają te dwa korzenie

- Poprawiony kosturu ( np kostur maga wody zamraza )
- kostury dla necro ( efekt korzenia )
- Ulepszone wersje kostórów ( Do kupna w R5 )
1) W sensie kostur co dostajemy od Saturasa na start będzie zamrażać? Kapeczkę za mocne to będzie.
2) Jeśli efekt korzenia nie występuję w tym pierwszym kosturze co dostajemy od Xardasa to jest ok

A ten pierwszy kostur ma efekt kradzieży życia czy nie ma? Bo dźwięki takie wydaje, ale nie wydaje mi się by tak było. Warto to zmienić

3) Bardzo ładnie, ale nie lepiej mieć możliwość nauki i samodzielnego kupna kostura?
- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( ta czysta głupota nie )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5
1) No i prawidłowo

2) Może nie tyle głupota, co nieprzemyślane. Powinno być tak, że albo posiadasz 30 w 2H, albo 30 w 1H i tak by było moim zdaniem najlepiej.
3) No i dobrze.
- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 5 hp ) < Tu na 100% może byc zmiana techniczna ofc koncept zostaje >
To zależy ile tam wymaga PN. Jak 20 to powinien dawać te 10 HP, a jak np. 10 to jest ok.
- Dodano PAKIET Blizna Szakala (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Męstwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Możliwość Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinność + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
1) Co będzie dawał ten pakiet?
2)

3) A nie lepiej dać tego amuletu do skrzyni mistrza? Zwykli wojownicy będą musieli kupić sobie amulet +10 siła, żeby to oni raz mieli pod górkę.
- Dodano Książkę Sztuka Strzelania z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdziału )
A jest taka do łuku? Jeśli nie ma, to powinna być do kupienia od Raffy.
- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły lub 200 zrecznosci zamiast 3
kręgu wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( warunke dla łucznika ze
zrezcznoscia )
1) Bardziej logiczne niż obecnie.
2)

3)

- Bronie magiczne ( Efekt bryły lodu 1h i 2h )
- Podrasowywanie panów cienia w granicach normy ( trzeba bo to oni maja bronie magiczne )
Skoro zdobycie tych broni nie będzie łatwe, pomysł mi się jak najbardziej podoba!
- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się ona
najlepsza w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek
przewagi na totalny end game)
- Zmieniono teksture Ciezkiej zbroi najemnika x5 ( na złoty bo Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- Zmieniony Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik
- Wymóg many na szaty
- Premie do statystyk do hełmów gildyjnych
1) W sensie teraz ją można założyć? Bo jako tako wcześniej też była, ale nie do założenia.
2) Mam nadzieję, że chodzi o balans, a nie o ułatwienie.
3) Mam nadzieję, że nie przesadzicie.
4) Podoba mi się ten pomysł, bo wg. smoków najwspanialszych pancerzy byłoby za wiele (łowcy smoków, paladyna, strażnika świątynnego itp.), a tak to zbroja od Opiekunów służy za najlepszy.
5) Mnie też by wkurwiał

6) Tak bardzo hełmy!!!
7) Dobry pomysł.
8) Tak bardzo hełmy!!! x2
- Drobne fixy w broniach gildyjnych z wymogami siły (Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go wyżej niż Uriziela)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niema już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Drobne fixy w wymogach broni
- Podrasowanie broni trupków ( Zarówno ich miecza 1h jak i 2h )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi paradox )
- poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Zmieniona Arogancja Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest to beast weapon na Rozdział 1 )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy brak dmg na inne cele )
1) No i dobrze.
2) Mam nadzieję, że tyczy się to też broni dystansowych.
3) Nie wiem co było nie tak, ale moim zdaniem obie bronie powinny być wyrównane.
4) Jaki to był bug?
5) Denerwowało mnie to też.
6) Gitara.
7) Te miecze co wymagają po 400 siły czy coś? Po co to podrasowywać? xd
8) Mam nadzieję, że nowy model jest ładny.
9) No i brawa za poprawienie tego.
10) Nie wiem po co, ale dobra.
11) Kolejne wyrównanie szans? Jak najbardziej za.
12) No nie przekonuje mnie to zbytnio.
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Halvorowe Fixy ( nie wkurwia sie na nas i przyjmuje wiekszosc ilsoc fantów dzienie )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mam zrobić w sprawie questa z maria i elena
1) U mnie nie dożywa do tego momentu xd, ale fajnie że to dodaliście.
2) Twórcy chcieli w ten sposób pokazać, że przez nasze działania są jakieś konsekwencje.
3) Ja tam wiedziałem od samego początku o co kaman xd.
- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe
lepsze zaklęcia których używają lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg resisty i wiecej HP )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Podrasowane staty demonów ( maja tez lepsze czary co rozdział )
1) Poszukiwacze można polepszyć, ale od razu w 3. rozdziale, a nie że z każdym rozdziałem lepsze.
2) Nie zwiększałbym resistów, ale reszta ok.
3) Przynajmniej podkreśla to ich niezwykłość xd.
4) Ja bym dał, że najlepszy czar jest dostępny dla demona od razu, bez ulepszania.
- EsterEgg ( a nawet 2 gotowe )
Nie wiem czy o Easter Eggach powinno się wspominać xd skoro to easter egg.
- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
Jaki Gniew?