Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1592019 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1592019

Odpowiedzi 3149

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Tyle, że murzyni będą to testować kilkaset lat a ty Tizgar max kilka godzin.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
dostana changeloga roboczego i dadzą rade o ile umieją grac na kodach ileż to trwa aby przeskoczyć do r4 i sprawdzić smoki 2 minuty :p

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

radex115544

radex115544

The Modders
posty420
Propsy154
ProfesjaTester
  • The Modders

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie wiem w WD gram :P
Coz wam mogę powiedzieć skoro zasadniczo już wszystko wiecie, poza data której my tez nie znamy.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie wiem w WD gram :P
Coz wam mogę powiedzieć skoro zasadniczo już wszystko wiecie, poza data której my tez nie znamy.

Czyli szybko nie spodziewajcie sie  :lol2:

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ja to chyba mówiłem kiedyś ze ja robię z patchem tylko ja jestem w pracy czyli codziennie, w domu nawet tego nie tykam mam tracić czas na to skoro mogę robić coś lepszego weź, w pracy siedzę 8h -10h z czego z 6h się nudzę to siedzę i robię bo tam kompy na dużo nie pozwalają.

Zresztą ja w sumie prawie wszystko co mogłem zrobiłem tam Thompson te bardziej skomplikowane rzeczy obrabia teraz, poza tym tez ma prawo sobie odpocząć po maturach :P

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak naprawdę, to chyba wszystkim majstrom od moddingu przyda się trochę odpoczynku. Dosyć bogate półrocze mieliśmy.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie mam wam co dać wiec zacznę się powtarzać.
Niemal ze gotowy w 99% Changelog, jedyne co się może zmienić to jakieś drobne fixy o których sam jeszcze nie wiem bo Thompson je wsadzi, spoko luzik w 150% przypadkach te fixy są dobre i dostają odemnie aprobatę w ciemno.

Dla przypomnienia Changelog nie oznacza ze wszystko z listy jest już zrobione w 100% ale bardzo pizdu duza większość jest zrobiona (90%+)
Spoiler
- Modyfikacja poziomów trudności (Zmiany w ilości życia na start i bonusach przysługujących na danych poziomach, ofc zmiany w ilościach
otrzymywanego exp tez)
- Drobne fixy w broniach gildyjnych z wymogami siły (Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów)
- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjne dla SS, nie 100% kopia broni ŁS)
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedaży (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zależnie od rozdziału 2-5)
- Zwiększenie ilości Stalowych prętów oferowanych przez Handlarzy
rozdziały 1-5
(Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Dodano PAKIET Blizna Szakala (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Męstwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Możliwość Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinność + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
- Dodano Książkę Sztuka Strzelania z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdziału )
- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go wyżej niż Uriziela)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne wojownik ma inne)
- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niema już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Drobne fixy w wymogach broni
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu
- Dobalansowywanie Łucznika
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Głownie od myśliwych )
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku op, no bez jaj są miecze z 500 dmg ale łuk
 z 190 max to dramat ( Mozna je kupić w R4 od członków gildi kupców )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy (
 ogólnie Rozdział 1-5 można kupić od handlarzy na targowisku )
* Dystansowe bronie zagłady dla 7 rozdziału ( Ta oraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem )
- Podrasowanie broni trupków ( Zarówno ich miecza 1h jak i 2h )
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się ona
najlepsza w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek
przewagi na totalny end game)
- W koncu z fixowano Głos straznika ( prowizorka ale skuteczna )
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów
przecinków aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia ( Magia magów
ognia ogólnie bez większy zmian )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi paradox )
- Zmieniono teksture Ciezkiej zbroi najemnika x5 ( na złoty bo Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( hejtowac to !! )
- Zmieniona Arogancja Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest to beast weapon na Rozdział 1 )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H
- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe
lepsze zaklęcia których używają lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg resisty i wiecej HP )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy brak dmg na inne cele )
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )
- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 5 hp ) < Tu na 100% może byc zmiana techniczna ofc koncept zostaje >
- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( ta czysta głupota nie )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5
- Poprawiony kosturu ( np kostur maga wody zamraza )
- Podrasowane staty demonów ( maja tez lepsze czary co rozdział )
- Zmieniony Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik
- Wymóg many na szaty
- Bronie magiczne ( Efekt bryły lodu 1h i 2h )
- EsterEgg ( a nawet 2 gotowe )
- Premie do statystyk do hełmów gildyjnych
- Podrasowywanie panów cienia w granicach normy ( trzeba bo to oni maja bronie magiczne )
- kostury dla necro ( efekt korzenia )
- Ulepszone wersje kostórów ( Do kupna w R5 )
- Pasy z bonem gildyjnym ( ŁS paladyn SS )
- Halvorowe Fixy ( nie wkurwia sie na nas i przyjmuje wiekszosc ilsoc fantów dzienie )
- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mam zrobić w sprawie questa z maria i elena
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły lub 200 zrecznosci zamiast 3
kręgu wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( warunke dla łucznika ze
zrezcznoscia )
- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
- Gallahad zmiana nagrody na  Eliksir Potęgi ( zmiana wynika z tego ze
nie opłaca się u niego już uczyć kregów itp bo nie są nam one potrzebne
skoro regeny wymagają siły jeśli chodzi o aspekty niemagiczne )
- Bonusy z Profesji ( Jak W SnC 5 mieczy wykuty + 1 do siły, 10 udanych
kradziezy kieszonkowy + zrecznosc, 10 potków zrobionych z alchemi + 1
mana, kazda nowa runa + 1 do inta ) < Wartość są prowizoryczne abyście wiedzieli o co dokładniej z tym biega >
- Fix uciekajacych stworzen

Moze bossy będą miały coś nowego

O jak chcecie to możecie mnie podręczyć o każdy pkt changelogu, to wam super dokładnie powyjaśniam
Ta i to nie są jaja w changelogu, serio znalazłem rozwiązanie problemu z głosem strażnika :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Moim zdaniem poziom bardzo łatwy już teraz jest ok. Te wszystkie ułatwienia moglibyście z kolei dodać do poziomu banalnego, wcześniej niedostępnego, a teraz i owszem. Moglibyście dodać, że Nagur skupuje srebrne i złote pierścienie od nas, gdy dołączamy do gildii złodziei, albo coś, a nie że jego postać jest kompletnie bezużyteczna :D

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Boykaundisputed

Boykaundisputed

Użytkownicy
Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
posty403
Propsy80
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Klata, plecy, barki, od tego są ciężarki.
Tizgar wspominałeś coś o 5 HP/LvL czy to nadal aktualne?

Uri Boyka is the most complete fighter in the world...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ta moze, ale tylko dla BŁ

Gdyby się chciało to poziomy powinny wyglądać jak w MT ale to jest kolosalna ilość pracy :P
Przecież to już halvor robi, nygus robi to co zawsze nic i to się nie zmieni
Poziom banalny w rzeczywistości nie istnieje, ok wiem jak go odblokować ale on nie jest zdefiniowany :P

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No to mozesz go właśnie zdefiniować dla hp per level i 125% doświadczenia ;D
Btw. moglibyście dodać opcję, że Constantino może także skupić od nas np. wszystkie rośliny na raz czyli dajemy ziele lecznicze w całości, a nie po 50 sztuk itd. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Rozumiem ze nie uda sie wam zrobic ze jak wytrzymalosc sie skonczy to zamiast ginac bedzie cos innego? :x

@EDIT: DOWN

Chcialem sie tylko zapytac. Bo dla mnie dziwnie jest zrobiona stamina ze gdy konczy sie to umiera sie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po chuj definiować nowy poziom, to bez sensu skoro łatwy został przerobiony na BŁ tylko bez kilku ułatwiaczy a Bł to dla słabiaków jest, nie widzę sensu.
A czy ktos ginie jak ma zero stamy jeszcze takiego przypadku nie miałem, no chyba ze masz bron wyciagnieta to inna sprawa :P

Chcesz Staminę to grasz na pasującym ci poziomie poza Bł, nie chce się z tym pieprzyc grasz na BŁ oto było narzekanie jest zmienione i dalej nie halo, to czego wy właściwe chcecie bo teraz serio nie wiem :)

stingray

stingray

Użytkownicy
posty5
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Widzę, że zapowiada się ciekawie, w końcu będzie można grać łucznikiem. Bardzo mi się podobają bonusy za robienie "w fachu" :D Czekam niecierpliwie, pozdrowienia dla twórców!

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Rozumiem ze nie uda sie wam zrobic ze jak wytrzymalosc sie skonczy to zamiast ginac bedzie cos innego? :x

Rozumiem, że się da, tylko nie widzę sensu. Poza tym nie giniesz, tylko tracisz HP.

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
pozdrowienia dla twórców!
to nie są twórcy, to Poprawiacze
niedługo ta ich wersja będzie Jedynie Słuszną i kto w nią nie będzie grać ten niech spada na szczaw.
Czyli jak mówi zazwyczaj Tizgar - "kurwa :P"

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
- Modyfikacja poziomów trudności (Zmiany w ilości życia na start i bonusach przysługujących na danych poziomach, ofc zmiany w ilościach otrzymywanego exp tez)
- Poziom Bardzo Łatwy otrzymał boosta w postaci 125% expa za walki ( hejtowac to !! )
- Wyjebanie tylko i wyłącznie z Poziomu BŁ Wytrzymałości oraz Zatrucia ( antidotum zostało chuj wie po co )

Jak już mówiłem i się powtórzę wolałbym, by to wszystko zostało zrobione dla poziomu banalnego. Wiem, że mnie raczej nie posłuchasz/chacie, ale tak by było lepiej. Przyznam szczerze, że gram na bardzo łatwym, bo nie jestem rewelacyjnym graczem Returna. Może grałbym na wyższych jak bym był wojem, ale teraz gram magiem, a ja zawsze miałem problemy grą magiem xd. Jednakże chodzi mi o to, że dla mnie bardzo łatwy jest w sam raz teraz, a jeśliby go jeszcze bardziej ułatwić to źle bym się z tym czuł.

- Dodanie 8 nowych Broni ( Pełnoprawne bronie gildyjne dla SS, nie 100% kopia broni ŁS)
- Dodanie Broni gildyjnych dla ss do sprzedaży (Joru sprzedaje bronie 1H i 2H zależnie od rozdziału 2-5)
- Zmiany Bonusów od opiekunów (mag ma inne wojownik ma inne)
- Pasy z bonem gildyjnym ( ŁS paladyn SS )
Podoba mi się to wyrównanie szans w zależności od gildii i klasy i uzupełnienie gildii o parę pierdółek, o których twórcy zapomnieli. Duży plus  :ok:

- Dobalansowywanie Łucznika
* Dodano pancerze pod zręczności możliwe do zdobycia w odpowiednich rozdziałach ( Głownie od myśliwych )
* Dodano Łuk i Kusza z gatunku op, no bez jaj są miecze z 500 dmg ale łuk
 z 190 max to dramat ( Mozna je kupić w R4 od członków gildi kupców )
* Lepszy wybór broni 1h pod zręczności, ogólnie dodano kilka egzemplarzy (
 ogólnie Rozdział 1-5 można kupić od handlarzy na targowisku )
* Dystansowe bronie zagłady dla 7 rozdziału ( Ta oraz kolejny twórcy nie przewidzieli ze ktoś może grac łucznikiem )
Też mi się to podoba. Łucznik powinien mieć takie same szanse co wojownik, ale mam kilka uwag:
- Czy nowe łuki i kusze mają nowe modele czy stare. Jeśli stare to źle i wypadałoby wybrać się na WOGa w poszukiwaniu nowych.
- Łuk kerenowy można by było podrasować i to znacznie. Nawet jeśli jest do zdobycia dość wcześnie to powinniśmy zwiększyć mu obrażenia z racji tego, że ma specjalne strzały i jest to nagroda za wypełnienie głównego wątku obozu myśliwych :D
- Bronie pod zręczność to dobry pomysł, ale z tego co pamiętam to i tak obrażenia nimi zadaje się dzięki sile. Można by to było zmienić na wzór Velayi tj. im większa zręczność tym większe obrażenia od broni wymagajacej zręcznośći. Jeśli się mylę, to przepraszam.

- W koncu z fixowano Głos straznika ( prowizorka ale skuteczna )
- Balans Magi spelle zostały podrasowane względem dmg a resistów
przecinków aby wyrównac różnice miedzy efekt podpalenia ( Magia magów
ognia ogólnie bez większy zmian )
1) Głos Strażnika to drugi czar od Strażnika Świątynnego, którym rozpierdoliłem wszystko w II rozdziale w GD? xD To dobrze, że go zbalansowano :D
2) Bardzo ładnie.

- Zwiększenie ilości Stalowych prętów oferowanych przez Handlarzy
rozdziały 1-5
(Erol,Fisk,Garett,Scatty,Bennet,Brian,Engor,GorNaBar,Hakon,Hasan,Khaled,Matteo)
- Podrasowane bonusy za zostanie czeladnikiem ( z 2 do 5, z 10 do 15 )

Ogółem chodzi o zwiększenie korzyści z bycia czeladnikiem u Harada (z prętami) i to jest bardzo mądre :D A co do drugiego to teraz te bonusy mają przynajmniej sensowne wartości xd.

- Bonusy z Profesji ( Jak W SnC 5 mieczy wykuty + 1 do siły, 10 udanych
kradziezy kieszonkowy + zrecznosc, 10 potków zrobionych z alchemi + 1
mana, kazda nowa runa + 1 do inta ) < Wartość są prowizoryczne abyście wiedzieli o co dokładniej z tym biega >
Trochę Skyrimowskie, ale jest to dobry pomysł.

- Fix uciekajacych stworzen
A to znaczy tyle, że już nie będą uciekać? Jeśli tak to całe szczęście.

- Gallahad zmiana nagrody na  Eliksir Potęgi ( zmiana wynika z tego ze
nie opłaca się u niego już uczyć kregów itp bo nie są nam one potrzebne
skoro regeny wymagają siły jeśli chodzi o aspekty niemagiczne )
W sensie, że Gallahad już nie będzie uczyć kręgów magii czy też tą potkę dostaniemy jak poprosimy o miksturę w nagrodzie?

- Modyfikacja unikalnego bonusa dla ŁS od sagitty przysługującego na R4 ( teraz ma 2 Smocze krozenie )
Czyli jak gramy Łowcą Smoków to mamy dwa smocze korzenie u niej? xd Głupie, niech wszyscy mają te dwa korzenie :D

- Poprawiony kosturu ( np kostur maga wody zamraza )
- kostury dla necro ( efekt korzenia )
- Ulepszone wersje kostórów ( Do kupna w R5 )
1) W sensie kostur co dostajemy od Saturasa na start będzie zamrażać? Kapeczkę za mocne to będzie.
2) Jeśli efekt korzenia nie występuję w tym pierwszym kosturze co dostajemy od Xardasa to jest ok :D A ten pierwszy kostur ma efekt kradzieży życia czy nie ma? Bo dźwięki takie wydaje, ale nie wydaje mi się by tak było. Warto to zmienić :)
3) Bardzo ładnie, ale nie lepiej mieć możliwość nauki i samodzielnego kupna kostura?

- Wymagania na dołączanie dodane dla Strażnika i Maga ognia ( Strażnik 40 sila Mag ognia takie same jak dla pozostałych magów )
- Usuniecie wymogu 30% 2h na dołączenie do ss ( ta czysta głupota nie )
- SS dostaje swój najlepszy pancerz tak jak i reszta w Rozdziale 5
1) No i prawidłowo  :ok:
2) Może nie tyle głupota, co nieprzemyślane. Powinno być tak, że albo posiadasz 30 w 2H, albo 30 w 1H i tak by było moim zdaniem najlepiej.
3) No i dobrze.

- Zmiana eliksiru życia którego uczy constantino ( przestał wymagać szczawiu ale za to daje tylko + 5 hp ) < Tu na 100% może byc zmiana techniczna ofc koncept zostaje >
To zależy ile tam wymaga PN. Jak 20 to powinien dawać te 10 HP, a jak np. 10 to jest ok.

- Dodano PAKIET Blizna Szakala (Do kupienia u Orlana od 1 rozdziału)
- Dodano Pierścień Oko Smoka przeciwieństwo Męstwa Innosa (Do kupienia u Benneta 4 rozdział)
- Możliwość Zdobycia w 1 rozdziale amuletu zwinność + 10 (Canthar Sprzedaje w 1 rozdziale)
1) Co będzie dawał ten pakiet?
2)  :ok:
3) A nie lepiej dać tego amuletu do skrzyni mistrza? Zwykli wojownicy będą musieli kupić sobie amulet +10 siła, żeby to oni raz mieli pod górkę.

- Dodano Książkę Sztuka Strzelania z Kuszy (Do kupienia u Engora od 2 rozdziału )
A jest taka do łuku? Jeśli nie ma, to powinna być do kupienia od Raffy.

- Poprawiona i u normalizowana regeneracja HP oraz Many ( Hp %, mana zależny od inta i kregu )
- Normalizacja staminy ( Tyczy się wszystkich poziomów )
* Poprawiony regen staminy (1/3 na sec bez nauki z nauka 1/sec)
* Dwukrotne obniżenie zużycia staminy podczas walki ( teraz nasz pasek starczy na nieco dłuższe i ciekawsze walki )
- Nauka regeneracji życia wymaga 200 siły lub 200 zrecznosci zamiast 3
kręgu wytrzymałości tez, regen many bez zmian ( warunke dla łucznika ze
zrezcznoscia )
1) Bardziej logiczne niż obecnie.
2)  :ok:
3)  :ok:

- Bronie magiczne ( Efekt bryły lodu 1h i 2h )
- Podrasowywanie panów cienia w granicach normy ( trzeba bo to oni maja bronie magiczne )
Skoro zdobycie tych broni nie będzie łatwe, pomysł mi się jak najbardziej podoba!

- Dodanie do dropu Maski Śniącego (w postaci mieszka z Maska)
- Zmodyfikowana ochrona pancerzy ( różnice na poziomie max +/- 20 )
- Pancerze wymagają znacznie większych ilości danego atrybutu
- Zmodyfikowane zbroje od opiekunów dla wojownika (stały się ona
najlepsza w grze zdobywamy ja w rozdziale 6 co niweluje jakiekolwiek
przewagi na totalny end game)
- Zmieniono teksture Ciezkiej zbroi najemnika x5 ( na złoty bo Tizgara wkurwiał metal na dupie )
- Zmieniony Hełmy na gildyjne i podrasowano staty ( każda gildia ma swój własny hełm nawet mag czy łucznik
- Wymóg many na szaty
- Premie do statystyk do hełmów gildyjnych
1) W sensie teraz ją można założyć? Bo jako tako wcześniej też była, ale nie do założenia.
2) Mam nadzieję, że chodzi o balans, a nie o ułatwienie.
3) Mam nadzieję, że nie przesadzicie.
4) Podoba mi się ten pomysł, bo wg. smoków najwspanialszych pancerzy byłoby za wiele (łowcy smoków, paladyna, strażnika świątynnego itp.), a tak to zbroja od Opiekunów służy za najlepszy.
5) Mnie też by wkurwiał  :ok:
6) Tak bardzo hełmy!!!
7) Dobry pomysł.
8) Tak bardzo hełmy!!! x2

- Drobne fixy w broniach gildyjnych z wymogami siły (Głownie bronie Paladynów z powodu npc-ów)
- Balans Uzbrojenia na nieumarłych
- Naprawa Szponu Beliara z Duszą ( teraz działa jak powinien co defakto klasyfikuje go wyżej niż Uriziela)
- Eliminacja buga z % w posługiwaniu się bronią ( bronie niema już takowego bonusa)
- Poprawa Estetyczności w broniach ( wyświetlanie zasięgu w złym miejscu)
- Drobne fixy w wymogach broni
- Podrasowanie broni trupków ( Zarówno ich miecza 1h jak i 2h )
- Zmieniono model klątwy azgalora ( miecz się ucinał w ziemi paradox )
- poprawiono zasięg na broniach z błędnym zasięgiem ( Przykładowo nomad ma wpisany 70 a model ma 100 )
- Zmieniona Arogancja Senstenzy ( teraz wymaga 100 sily i zadaje 135 dmg co oznacza ze jest to beast weapon na Rozdział 1 )
- Zapełniona Luka w Rozdziale 1 z broniami 2H
- Zmienione dzialanie Nordmasrkiego miecza ( Działa tylko na trupy brak dmg na inne cele )

1) No i dobrze.
2) Mam nadzieję, że tyczy się to też broni dystansowych.
3) Nie wiem co było nie tak, ale moim zdaniem obie bronie powinny być wyrównane.
4) Jaki to był bug?
5) Denerwowało mnie to też.
6) Gitara.
7) Te miecze co wymagają po 400 siły czy coś? Po co to podrasowywać? xd
8) Mam nadzieję, że nowy model jest ładny.
9) No i brawa za poprawienie tego.
10) Nie wiem po co, ale dobra.
11) Kolejne wyrównanie szans? Jak najbardziej za.
12) No nie przekonuje mnie to zbytnio.

- Możliwość Ubicia Ashtara w 4 rozdziale (legalnie po prostu przestaje być immortal)
- Halvorowe Fixy ( nie wkurwia sie na nas i przyjmuje wiekszosc ilsoc fantów dzienie )
- Zmiany w dialogu z Onarem teraz dokładnie wiadomo co mam zrobić w sprawie questa z maria i elena
1) U mnie nie dożywa do tego momentu xd, ale fajnie że to dodaliście.
2) Twórcy chcieli w ten sposób pokazać, że przez nasze działania są jakieś konsekwencje.
3) Ja tam wiedziałem od samego początku o co kaman xd.

- Poszukiwacze to koksy ( Maja lepsze staty oraz co rozdział maja nowe
lepsze zaklęcia których używają lecz przestali przyzywać )
- Smoki to koksy ( Lepszy dmg resisty i wiecej HP )
- Bossy dające Pn podrasowane ( 3-4 razy bardziej niż teraz )
- Podrasowane staty demonów ( maja tez lepsze czary co rozdział )
1) Poszukiwacze można polepszyć, ale od razu w 3. rozdziale, a nie że z każdym rozdziałem lepsze.
2) Nie zwiększałbym resistów, ale reszta ok.
3) Przynajmniej podkreśla to ich niezwykłość xd.
4) Ja bym dał, że najlepszy czar jest dostępny dla demona od razu, bez ulepszania.

- EsterEgg ( a nawet 2 gotowe )
Nie wiem czy o Easter Eggach powinno się wspominać xd skoro to easter egg.

- Modyfikacja Gniewów ( inny model + zmiany zasięg i dmg zasadniczo napisane od nowa )
Jaki Gniew?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Kurwa za dużo pisania :P

Juz ci tłumaczyłem ze BŁ został sprowadzonym do noob game, zaś łatwy zostały przepisany tak aby w pewnym stopniu imitować stary Bł jednak niema w nim premii skoro ktoś przeszedł nk, to takich bajerów nie potrzebuje, nie może być banalnego bo takowy naprawdę nie istnieje i zaistnieć zbytnio nie może, odblokowanie go spowoduje pojawienie się kwestii jednak parametry jakie zostaną wybrane są pobrane z BŁ z automatu. Cała akcja z poziomami jest wymuszona waszym narzekaniem na staminę, cała akcja ze stamina nam raczej nie jest na reke, aż tak drastycznych zmian wcale nie chcieliśmy wprowadzać, ale skoro wy chcecie to macie.  
Rożnica poziomowa jest prosta BŁ 125% expa bonus do statystyk i nauczona regeneracja hp oraz 200 hp na start, zaś na łatwym masz 100% expa i 100 hp niema bonusa i wyuczonej regeneracji. No są różnice w złocie bo na Ł wyjdzie z ponad 1k  zaś na Bł około 3k po wyjściu z wieży xardupska.

Niema nowych modeli, z góry na start naszych pracy jasno powiedzieliśmy tylko zmiany w skryptach, nie chodzi oto czy umiemy czy nie ale jak zaczniemy się tym bawić to będzie, a to może jeszcze to, a to może jeszcze tamto, i tak będziemy dorabiać co chwila coś nowego i tak w gruncie rzeczy już dawno wyszliśmy poza schemat, mieliśmy zmienić same pancerze a wyszło jak wyszło wszyscy widza :P
Kreonowy łuk zdobywamy w sumie dość szybko r2 czy r3 to idealny bron na ten etap gry.
Sam nie wiem czy to możliwe, być może Thompson rzuci na to okiem i zobaczy co można podziałać, same bronie to idea uzupełniająca i tak każdy albo będzie latał ze szponem albo z broniami magicznym które maja inne wymogi do założenia

Głos straznika to był czar w R2 który rozpierdalał wszystko teraz gracz może go dostać dopiero w R4 on dalej rozpierdala wszystko, tylko ze każda inna gildia ma w r4 również dostęp do zabawek o takiej samej sile, tak on został zfixowany, proste rozwiązanie a jakże skuteczne, jego problem to to ze mamy op bron zbyt wcześnie i teraz już taka sytuacja nie występuje.

Co ty, ta zmian nie ma nic wspolnego z korzysciami od czeladników ich wybieramy dla bonusa nie dla kasy.  Pierwotnie zmiana powstała żeby była opcja ulepszenia zbroi z wk na x5, gdyż wojownik nie moze już mieć zbroi z pełzacza wiec alternatywny odpowiednik to zbroja z wk na x5 tylko problem był z prętami w takiej ilości na r1, teraz fix pełni tez dodatkowa funkcje związana z perkami za profesje.

Ja to bym nazwał realizmem returna, każda nowa kradzież polepsza nasze zdolności to jest logiczne.

No w gruncie rzeczy to będą stać i czekać na wpierdol :P

Gall dalej uczy kregów ale jak poprosimy o potka to dostaniemy potęgi, żaden woj czy łucznik kręgów nie wybierze lepszy potek.

Ten bosnus jest unikalny i występuje on już od NK, ja go podrasowałem twórcy tłumacza go jako zadość uczynienie dla Łs gdyż paladyni maja magie a ci nic, to teraz są 2 za magie palów i za magie ss :P

Kazdy kostur Mw ma efekt bryły lodu ( 5% szansy )
Kazdy kostur necro ma efekt korzenia ( 5% szansy )
WTf nie rozumiem ????

Gildia nie powinna nam narzucać stylu walki :P

W tym potku będą zmiany on raczej znowu będzie dawać 10 hp bo są problemy innej natury

Juz to opisywałem, 2 bronie miecz Blizny i Łamacz kości szakala, takie pomocnicze bronie dla opornych w szukaniu, ofc ci co szukają znajda lepsze te nie wymagają wysiłku w zdobyciu ale są za to dość drogie :P
Zawartość skrzyni edytujemy w spacerze odpada już tłumaczyłem wyżej, sami próbowaliśmy się z tym bawić w inny sposób :P

Takowa książkę daje Raff za któregoś questa :P

Tak można założyć ofc mając odpowiednia gildie :P
Żadne pancerz niema więcej niz 300 defa poza tym endowym w r,6 wiec dalej jest to samo niektóre pancerze maja więcej żeby dorównać obecnym od tyle, ale i stwory maja grubsza sierść
Ogólna norma to 450 dla zbroi i 500 dla zbroi endowej

Tak tyczy sie to wszystkich broni na trupa, Thompson oto dokładnie zadbał
Szpona ma dmg od broni magiczny i błyskawice ktora znikła po ulepszeniu teraz sotała przywrucona a spell jak spell omija armor w tym wypadku wiec zaawsze zada pełny dmg to go klasyfikuje wyzej niz urka no ale urka mam w r2 a szpon w r4  bo lepiej go zdobyc pozniej aby akcje z ashtarem rozegrac na ffull i zgarnąć expa
Ze nie można mieć ponad 100% i próba przekroczenia tej granic powodowała ze w sumie odejmowało nam %.
Bronie trupów to te które dzierżą szkielety itp.
Chyba ten sam to smoczej zguby :P
Pokonanie sentenzy proste nie jest a kilka osób chciało to i dostało.
Mnie tez ale Thompson mnie nawrócił i sam jestem za.

To lepiej żeby dożył dla expa z questline powiązanym ze szponem :P
Nom wiesz to ze mozemy mu więcej sellac jest na + to ze się nie wkurza dla nas to na minus idzie, no ale ludzie narzekali to dostali, i tak Questlina z gildia zabójców można skoczyć dopiero w  r5 a nie jak obecnie w r1.
Hmm, no tak jak onar mówi na start questa coś ty narobił to sam się zastanawiałem czy spierdoliłem questa sekundę po tym jak go wziąłem.

Wiesz to ze r3 pokonasz bubla to git, ale tak to on w kolejnym może cie zaskoczyć innym czarem :P
Ale spelle tez są lepsze

Wiesz ze są, teraz je znajdź, są utrzymane w returningowym klimacie jeśli wiesz o co chodzi.

Best Bronie w grze które mamy w r7 po to aby wypieprzyć opiekunów z tego świata.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Chodzi mi o to, by kostury nekromanty miały taką właściwość, że po uderzeniu przywracają nam procentową ilość hp, którą zadaliśmy przeciwnikowi np. zadajemy 250 obrażeń i bierzemy 25 pkt z tego. 

0 użytkowników
Do góry