Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1579492 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1579492

Odpowiedzi 3149

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie mozna po prostu usunac wymagan sily ? Chyba gra nie stanie sie zbyt latwa.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
W mieczach też, czy na pancerzach poprzestaniemy?

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ofc ze tylko na pancerzach. Poza tym najlepiej bym widzial w patchu opcje wyboru wytrzymalosci i usuniecie karmy jakiejs tam beliara i innosa. To jest gothic , a nie jakis TES ,wszelkie bajery odstraszaja od moda.

EDIT: Tizgar napisal ,,- Wasze pomysły jak takowe się pojawia od osób chetny do wsadzenia swoich 3 groszy ''

EDIT 2: Tak ciezko zrozumiec ze niektorzy chca po prostu zagrac w normalnego gothica bez zadnych zwalonych bajerow ? Chcesz sie pierdzielic z tym gownem, prosze bardzo ale dajcie wybor a nie wciskajcie na sile.  Jak wam sie nie chce to podzielcie sie po prostu skryptami.

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Daj adres, to ci jeszcze frytki wyślę.

Edit// Zmiany balansu... Usunięcie karmy i wybór wytrzymałości to lenistwo. To jest raczej podstawa tej gry.
Edit2// Ja coś wciskam na siłę? To było w modzie i będzie. Jak chcesz sobie zagrać w zwykłego Gothica jak to napisałeś... to graj w normalnego.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Będę to powtarzał do usranej smierci aż w końcu załapiecie proste fixy w skryptach

Sprawa zbroi na zreke to nie problem te kwestie już mam z Thompsonem omówioną, kwestia tylko dobrania statów, to ze pancerz z pełzacza będzie wymagał zręczności w żadnym wypadku nie robi lipy dla woja my jesteśmy na tyle przewidywalni ze na to już uwagę zwróciliśmy i rozwiązanie jest proste w 1 rozdziale pojawi się u kupców stosowna większa ilość prętów aby była mozliwosc uzbierania ich aż 60 co pozwoli przekuć pancerz kregu na x5 co defakto da ochrona równą ochronie pancerza z płytek pełzaczy i już oto woj nie ma żadnej lipy :P

Warunek wilk syty owca cała spełniony

Mac Dun, wasze pomysły które tu pojawia się w temacie nie są w ogóle brane pod uwagę ponieważ ja nie o tym mowie pierw trzeba wykazać chęć do pomocy i dołączyć do ekipy która będzie miał wpływ dopiero wtedy można sadzić pomysłami to ze ktoś tu coś napisze to z góry mowie ze mam na to zlewkę to nie na tym polega ze wy sobie tu nawalić kupę pomysłów w większości debilnych jak twoje tylko dlatego ze masz problem z czystym nk a porywasz się na returna

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Czy byście udostępnili skrypty na własny użytek ?

sobie tu nawalić kupę pomysłów w większości debilnych jak twoje tylko dlatego ze masz problem z czystym nk a porywasz się na returna

Z NK nie miałem problemów tak dla twojej wiadomości
Ja mam taki gust i tyle, to że lubicie przebajerowane gry to wasza sprawa, ale inni nie lubią

EDIT : @Ventrue  Nie chodziło mi o publikacje tylko po prostu usunąć kilka rzeczy na użytek własny ;\

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Mac Dun, chcesz grać w normalnego Gothica? To graj bez jakichkolwiek modów. Na własny użytek to sobie możesz maryche w Holandii uprawiać. Chcesz skryptów to sobie zdekompiluj albo pisz do ruskich. Chcesz to później publikować? Pytaj Dimella o zgodę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dobra jak zawsze widzę las rak do pomocy, prawie zerowy odzew, czekać dłużej nie będziemy i już swoje zaczęliśmy z Thompsonem robić, jako ze was nie da się zmusić do pomocy  tak wiec z góry mowie jak jakaś zmiana się komuś nie będzie podobać to tylko jego wina :P

Ale ze możecie mieć swój wkład i nie warto z tego powodu srać nowym tematem możecie tutaj napisać jakieś propozycje czy coś dodać coś zmienić w granicach rozsądku i mozliwosc wykonania tego :P ( Wiadomo nam tez coś może ujść uwadze i zapomnimy tego poprawić ) Najwyżej Vent potem to usunie z tematu :P jak już patchos wyjdzie

I tak gandalf dodam książkę do kuszy gdyż widzę ze jest w tym trochę logiki :P a to wystarczy abym rozpatrzył to przychylnie :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Regał na książki dający bonus 1% do 2h. 

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A to się nawet da zrobić :P

@Down
To tak nie działa patch będzie wydany i dostaniecie changeloga i albo instalujesz albo nie prosta piłka :P niema przymusu ze masz na nim grac

Memorius

Memorius

Użytkownicy
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Ja tam chęci wydania nowego patcha ani nie popieram ani nie potępiam.
Skoro jest taka chęć i wola dokonania zmian to można to zrobić a werdykt wydadzą gracze.
Natomiast dziwię , ze tym temacie się stale Mac Dun odzywa, co nawet w Returning taki czy owaki nigdy nie grał.
Jesteś fanem oryginalnego G II NK bo "masz taki gust" to OK.
Są miejsca w sieci gdzie można tylko o tym porozmawiać. Tu jest forum modów i jak się nie podoba to po kij tu siedzisz?
Tym bardziej w tym temacie.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No ja bym jeszcze proponował dalszą poprawę spolszczonych tekstów... Generalnie gram teraz drugi raz i jest cała masa niedoróbek językowych...

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Generalnie wskaż dialogi :P A jak nie pamiętasz konkretnego miejsca, to podaj przynajmniej osobę, z którą rozmawiałeś. :) Bo wiesz, sprawdzać tyle tekstu, nie wiedząc gdzie jest błąd...

EDIT// panzpis - mają wrócić czy jak? Bo przecież już dawno "pomyje" są poprawione na "bimber".

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No to żeby nie być gołosłownym to np. dialogi Salentina (tego typka z wyspy Ełtu) są miejscami bez sensu.

Spoiler
    AI_Output(self,other,"DIA_Salentin_Hallo_01_00");    //Hej! Co tu robisz?! Jak się tu dostałeś?!
    AI_Output(self,other,"DIA_Salentin_Hallo_01_01");    //Wyślij informację do paladynów - nie daj się zabić!
    AI_Output(other,self,"DIA_Salentin_Hallo_01_02");    //Nie martw się, mam z nimi umowę.

Spoiler
AI_Output(other,self,"DIA_Salentin_Bauernaufstand_01_08");    //Mowiłem - amulet, i naprawdę go potrzebuję, bez niego nie uda się...
    AI_Output(self,other,"DIA_Salentin_Bauernaufstand_01_09");    //Ha ha ... (śmiech) Jesteś już tutaj!
    AI_Output(self,other,"DIA_Salentin_Bauernaufstand_01_10");    //Tylko w ten sposób uciekniemy z tej wyspy - to magiczny portal w kaplicy na północy, ale jest strzeżony przez paladynów.
    AI_Output(self,other,"DIA_Salentin_Bauernaufstand_01_11");    //Nie sądzę, że ci go oddadzą.

Poza tym kurcze, nie chce nikogo obrazić, ale czasami składnia przetłumaczonych zdań jest dosyć nieporadna...

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Generalnie wskaż dialogi :P A jak nie pamiętasz konkretnego miejsca, to podaj przynajmniej osobę, z którą rozmawiałeś. :) Bo wiesz, sprawdzać tyle tekstu, nie wiedząc gdzie jest błąd...

EDIT// panzpis - mają wrócić czy jak? Bo przecież już dawno "pomyje" są poprawione na "bimber".

info tygodnia :ok: :ok: :ok: :P

Post połączony: 2014-02-11, 19:53
tak na marginesie to chyba w teamie nikt nie znał rosyjskiego....
czy się mylę?

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?

Janusz Korwin-Mikke,

gandalfgandalf

gandalfgandalf

Użytkownicy
Mistrz magii jest z wami
posty776
Propsy152
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
  • Mistrz magii jest z wami

Mój post mój styl i nic Ci do tego!
Szukałeś czarodzieja? To przestań szukać.
,,Na świecie nie ma ludzi normalnych i nie normalnych są tylko ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani"
,,Mieli do wyboru wojne lub hańbę.
Wybrali hańbę a wojnę będą mieli i tak"
Winston Churchill
Pomogłem? Czekam na propsa
http://zapodaj.net/73d646fdd9ddc.bmp.html -
http://zapodaj.net/1de7964b3f76b.bmp.html
moje staty w reb 2.1

Memorius

Memorius

Użytkownicy
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
podziwiam , tytaniczna praca, większa niż w Global więc o błędy łatwiej

tym niemniej jeśli jeśli jest okazja teraz coś poprawić to należy to zrobić

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Tylko Tyson... chwała mu!
Tyson na pewno, czy ktoś jeszcze to nie wiem, nigdy nie byłem w Dream Vader :D

Janusz Korwin-Mikke,

0 użytkowników
Do góry