Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1578401 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1578401

Odpowiedzi 3149

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie skomentuje. Na 1 stronie masz instrukcje.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
na 1 stronie masz PUNKT PO PUNKCIE napisane .

panzpis

panzpis

Użytkownicy
Co palisz w piecu?
posty524
Propsy167
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Co palisz w piecu?
Zainstalować zainstalowałem, a spolszczyć, no cóż trochę to przekracza moje możliwości. Największy żal mam do Rosjan za to, że mogliby to zrobić do rebalance v2.1, tym bardziej, że nic się nie powinno "gryźć".

Ludzie mają swoje cele, mają swoje ambicje, mają swoje ideały i za to walczą i umierają, a pan chce tylko żyć, to niech pan sobie żre i żyje dalej!
                                         Janusz Korwin-Mikke,
                        prezes Kongresu Nowej Prawicy

https://pl-pl.facebook.com/janusz.korwin.mikke

DarkMark66613

DarkMark66613

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Sorki, że może trochę nie ten dział, natomiast... Chcę się zaciągnąć do najemników, przeszedłem próbę, przekonałem większość itd. Tera do Onara wynegocjować wynagrodzenie i wgl ustalić warunki. Mówi żebym przyszedł jutro w południe, a w międzyczasie oczyścił okolice krypty z potworów. Tak szczerze to nie wiem nawet do końca o jaką kryptę chodzi. Ogl wybiłem wszystko dokoła tych właśnie "jakby krypt" tam od strony Cipher'a (palacza bandży na skraju farmy) i tej bliższej i tej dalszej. Nawet Gobliny-szkielety które były trochę bardziej na uboczu. Wyczyszczone zostało także miejsce od strony typa co pilnuje owiec i daje robote ze zlikwidowaniem stada wilków (tam dalej namiot, coś jakby opuszczona miejscówa myśliego/ych). Wszystko tam wyczyściłem. Kimam do 12:00. Idę do niego, a on że coś tam owca mu jedna zaginęła i mnie nie przyjmie. Zadanie ląduje w "Nieudanych" i następuje blokada dostania się do najemników. Także, WTF?

Kartagin

Kartagin

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Sorki, że może trochę nie ten dział, natomiast... Chcę się zaciągnąć do najemników, przeszedłem próbę, przekonałem większość itd. Tera do Onara wynegocjować wynagrodzenie i wgl ustalić warunki. Mówi żebym przyszedł jutro w południe, a w międzyczasie oczyścił okolice krypty z potworów. Tak szczerze to nie wiem nawet do końca o jaką kryptę chodzi. Ogl wybiłem wszystko dokoła tych właśnie "jakby krypt" tam od strony Cipher#msg1094813a (palacza bandży na skraju farmy) i tej bliższej i tej dalszej. Nawet Gobliny-szkielety które były trochę bardziej na uboczu. Wyczyszczone zostało także miejsce od strony typa co pilnuje owiec i daje robote ze zlikwidowaniem stada wilków (tam dalej namiot, coś jakby opuszczona miejscówa myśliego/ych). Wszystko tam wyczyściłem. Kimam do 12:00. Idę do niego, a on że coś tam owca mu jedna zaginęła i mnie nie przyjmie. Zadanie ląduje w "Nieudanych" i następuje blokada dostania się do najemników. Także, WTF?

Mam do ciebie pytanie, jak przyznawałeś sobie PN etc..., też chcę dołączyć do najemników, i każda wskazówka którą mi udzielisz bardzo się przyda :)

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Pewnie chodzi o 'tę drugą' kryptę.
W środku, są dwa przyciski, po wciśnięciu otwiera się przejście - tam życzę powodzenia.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Ok jakoś zainstalowałem ale podczas wczytywania nowej gry return ot tak sobie się wyłącza. ;/

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sorki, że może trochę nie ten dział, natomiast... Chcę się zaciągnąć do najemników, przeszedłem próbę, przekonałem większość itd. Tera do Onara wynegocjować wynagrodzenie i wgl ustalić warunki. Mówi żebym przyszedł jutro w południe, a w międzyczasie oczyścił okolice krypty z potworów. Tak szczerze to nie wiem nawet do końca o jaką kryptę chodzi. Ogl wybiłem wszystko dokoła tych właśnie "jakby krypt" tam od strony Cipher#msg1094813a (palacza bandży na skraju farmy) i tej bliższej i tej dalszej. Nawet Gobliny-szkielety które były trochę bardziej na uboczu. Wyczyszczone zostało także miejsce od strony typa co pilnuje owiec i daje robote ze zlikwidowaniem stada wilków (tam dalej namiot, coś jakby opuszczona miejscówa myśliego/ych). Wszystko tam wyczyściłem. Kimam do 12:00. Idę do niego, a on że coś tam owca mu jedna zaginęła i mnie nie przyjmie. Zadanie ląduje w "Nieudanych" i następuje blokada dostania się do najemników. Także, WTF?
Idziesz o tej 12 do ONARA, potem nic sie do niego nie odzywasz tylko lecisz na cemntarzyk, ktory czysciles i chodzisz z dwiema paniami co 30 minut co innego grobowca i po godzinie chodzenia Maria da ci 200 zlota i lecisz do onara :)

DarkMark66613

DarkMark66613

Użytkownicy
posty9
  • Użytkownicy
Dzięki, wszystko już ok. Ogólnie błąd w spolszczeniu po prostu. Pisało w zadaniu "Mam towarzszyć, coś tam", ale że żonie i córce Onara to już nie. Coś jakby się urwało w tekście. Ale dobra problem rozwiązany. Respect dude.

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nawet jakbys podszedl do Marii to widzialbys ze biegnie na cmentarz xd
Ale zauwazylem to dopiero gdzies za 6 razem xd

Niebieskooki

Niebieskooki

Użytkownicy
posty276
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Skąd pobraliście tego moda? :P Z tych stron które są w 1 temacie chce miz asysac... uwaga.. 24h xD

mam zawrotną prędkość pobierania 8.6 kb/s

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Skąd pobraliście tego moda? :P Z tych stron które są w 1 temacie chce miz asysac... uwaga.. 24h xD

http://chomikuj.pl/moody132/Full+Pack+ReBalance+SnC+v2
Ja pobierałem z tego torrenta z zawrotną prędkością 124kb/s, ale to maks mojego internetu.

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy

Na pierwszej stronie w linku jest torrent ode mnie.
Z niego pobierzesz z godną prędkością.
Pobierz TYLKO samego moda, i dubbing jeśli Cię interesuje - reszty nie ściągaj.

Opium

Opium

Użytkownicy
posty60
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurna, mam już dosyć tego moda. W obozie bractwa większość postaci w ogóle nie ma żadnych dialogów. I nie mówię nawet o guru. Żadnego nawiązania w stylu "o, ja cię pamiętm z kolonii", w ogóle, nic. Tylko przeleć się do miasta i z powrotem i cię przyjmiemy. Jeśli chodzi o straż, to jest tam przynajmniej jakis udawany poziom skomplikowania - a tutaj nic. Nawet nie można zapytać o tego nowego boga, którego to wedle słów Lestera teraz wyznają.

Druga sprawa, otwieram jakąś niczyją skrzynię, pośrodku jakiegoś niczyjego domu, potem sobie idę questować, przechodzę koło Andre, a ten mi daje 2000 grzywny za kradzież. A niby komu ja cos ukradłem, i kto był tego świadkiem? Co, oni widzą przez ściany? A może mają genialny słuch i potrafią po ruchu moich palców usłyszeć kogo i z czego okradam?

No i ostrzenie broni. Nie dość, że trzeba je najpierw godzinami skillować, to potem jest zupełnie bezużyteczne. Ostrzę zardzewiały miecz i dostaję kiepski miecz szeroki. Dwa razy większy i do tego cięższy od wersji wyjściowej. Nie wiedziałem, że od naostrzenia noża zwiększa się jego waga.

Okej, bardzo mi się podoba wysoki poziom trudności jeśli chodzi o walkę. Wreszcie można zdobyć wszystkie te ubrania i pancerze, których wcześniej się nie dało. Może również fabuła moda jest dobra - nie wiem, jeszcze się za nią nie zabrałem. Ale przez takie bezsensowne rozwiązania, jakie wymieniłem powyżej, zupełnie odechciewa mi się w to grać.

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Kurna, mam już dosyć tego moda. W obozie bractwa większość postaci w ogóle nie ma żadnych dialogów. I nie mówię nawet o guru. Żadnego nawiązania w stylu "o, ja cię pamiętm z kolonii", w ogóle, nic. Tylko przeleć się do miasta i z powrotem i cię przyjmiemy. Jeśli chodzi o straż, to jest tam przynajmniej jakis udawany poziom skomplikowania - a tutaj nic. Nawet nie można zapytać o tego nowego boga, którego to wedle słów Lestera teraz wyznają.

Druga sprawa, otwieram jakąś niczyją skrzynię, pośrodku jakiegoś niczyjego domu, potem sobie idę questować, przechodzę koło Andre, a ten mi daje 2000 grzywny za kradzież. A niby komu ja cos ukradłem, i kto był tego świadkiem? Co, oni widzą przez ściany? A może mają genialny słuch i potrafią po ruchu moich palców usłyszeć kogo i z czego okradam?

No i ostrzenie broni. Nie dość, że trzeba je najpierw godzinami skillować, to potem jest zupełnie bezużyteczne. Ostrzę zardzewiały miecz i dostaję kiepski miecz szeroki. Dwa razy większy i do tego cięższy od wersji wyjściowej. Nie wiedziałem, że od naostrzenia noża zwiększa się jego waga.

Okej, bardzo mi się podoba wysoki poziom trudności jeśli chodzi o walkę. Wreszcie można zdobyć wszystkie te ubrania i pancerze, których wcześniej się nie dało. Może również fabuła moda jest dobra - nie wiem, jeszcze się za nią nie zabrałem. Ale przez takie bezsensowne rozwiązania, jakie wymieniłem powyżej, zupełnie odechciewa mi się w to grać.
Jak ci się nie podoba to nie graj. Autorzy moda brali pod uwagę to, że niektórzy nie grali w pierwszą część, więc nie ma mowy o pamiętaniu. Poza tymi szczególnymi, głównymi postaciami. Jeśli o kufry chodzi to to akurat jest dobre rozwiązanie. W końcu co to za złodziej, co nie jest zręczny.

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Jak ci się nie podoba to nie graj. Autorzy moda brali pod uwagę to, że niektórzy nie grali w pierwszą część, więc nie ma mowy o pamiętaniu. Poza tymi szczególnymi, głównymi postaciami. Jeśli o kufry chodzi to to akurat jest dobre rozwiązanie. W końcu co to za złodziej, co nie jest zręczny.

A powiedz mi, czy to zależy od zręczności?
Mając jakąś wysoką wartość ludzie nie bądą widzieć przez ściany?

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do kradziezy kufrow przy spiacych ludziach, poprobowalem troche i dam wam poradniczek:
1.Wchodzimy na skradaniu do domu
2. podchodzimy do kufra, troche przy nim stoimy, tak z 15 sekund
3. otwieramy go na dwa sposoby:
a- lamiemy szyfr bardzo wolno
b- otwieramy kufer wpisujac szyfr szybko
4. z 10 przypadkow okolo 6 mi sie udalo otworzyc bez halasu ludzi (30 zreki)

Przykladem byl kufer lehmara otwierany w nocy. Musicie poprobowac troche tak jak pisalem, a wam sie uda :)

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Poziom zręczności przelicza się na odległość.

moody132

moody132

Użytkownicy
posty34
Propsy4
  • Użytkownicy
Poziom zręczności przelicza się na odległość.
Czyli, przykładowo mając 10 zręczności otwierając kufer ludzie w pobliżu powiedzmy 5 metrów będą wiedzieć, że to robię, natomiast mając 100 zręczności nikt nas nie zauważy w obrębie powiedzmy 20 metrów.
Tak to powinienem rozumieć?

Ventrue

Ventrue

Moderator działu
Herr Mannelig
posty1127
Propsy597
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Herr Mannelig
Coś w ten deseń. W pierwszym poście dodałem nowy punkt ukazujący różnicę między szatą graficzną wersji rosyjskiej a polskiej.

0 użytkowników
Do góry