Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1428194 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1428194

Odpowiedzi 4348

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.3.2 rzeźnik. Poszukiwacz ma mnie na 3 strzały, ja go na jakieś 8 krytów. Przy słonecznym kręgu to trzeba będzie jakieś kombinacje wyczyniać, seria i leżę.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1.3.2 rzeźnik. Poszukiwacz ma mnie na 3 strzały, ja go na jakieś 8 krytów. Przy słonecznym kręgu to trzeba będzie jakieś kombinacje wyczyniać, seria i leżę.

2*czar grom i po kłopocie.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
No to lajtowo, 8 krytów to mało, także bez problemów ich pozabijasz, to jest dobra postać.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy dostaje się średnią świątynną zbroje? Myślałem że jak wyjde z GD to będę mógł od razu kupić, a tu nawet po zrobieniu zadań dla Oruna z raportem i lekarstwem dla nowicjuszy jestem "za mało doświadczony".

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Angara spotkałem w GD i po powrocie powiedziałem o tym w obozie typkowi od zbroi i nauki walki i jeszcze komuś. Angara w Khorinis nie widziałem.

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@VergilSparda a oddałeś Angarowi amulet? Jeśli to nie zadziała to upewnij się że zrobiłeś wszystkie zadania dla bractwa np. dla Fortuno. Ewentualnie poprowadź to przodu główny wątek, większość gildii dostaje lepsze zbroje dopiero po, lub tuż przed naprawieniem oka innosa.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rebalance 2.1 patch 1.3.1(trudny) jeżeli uczyłem się siły tylko do 50 punktów. To dam rade tak do końca czwarego rozdziału nabic do 250 z samych bonusów? Czy jednak troche za mało się uczyłem?

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Rebalance 2.1 patch 1.3.1(trudny) jeżeli uczyłem się siły tylko do 50 punktów. To dam rade tak do końca czwarego rozdziału nabic do 250 z samych bonusów? Czy jednak troche za mało się uczyłem?

Siły powinieneś uczyć się do około 90-95.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Teraz to wiem, ale zanim zacząłem grać gdzieś przeczytałem, że można przestać się uczyć jeżeli przelicznik będzie 1 na 3. Po prostu nie chce się poddać jak jakaś pipka i pytam bardziej zorientowanych czy wyciągne te 250 bo myślę, ze wtedy chyba uda się skończyć tego moda na tym poziomie.

Orków spod zamku wyczyściłem a robię to pojedynczo, więc jestem zawzięty.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Na pewno wyciągniesz te 250 z tym problemu nie ma, ale będzie ci ciężko bo później będziesz w stanie uzywać lepszych broni.

Mercy_1400

Mercy_1400

Użytkownicy
posty12
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Rex Gandi Jak patch 1.3.1 to zawsze możesz chodzić z jakąś magiczną bronią wymagającą życia jak np. Zamieć. Wtedy to nawet z początkową wartością siły pokonasz każdego.  :lol2:

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytałem właśnie że zbugowane te bronie więc nie używam :D Ale przypomniałeś mi, że jeszcze Inubis czeka na mnie xD

Dashan

Dashan

Użytkownicy
posty61
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema  lepiej zostac magiem wody czy guru. Magowie wody maja dodatkowe zadania jak się do nich dołączy??  Jak zostac guru ? 

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam wszystkich widze że trafiłem na dobry temat co do moich pytań, ale do rzeczy.

Chciałbym zacząć przygode z returningiem jako Mag Ognia (poprzednie 2 próby na 1.2 i 1.3.2 niedokończone SŚ) i tutaj mam do was kilka pytań które pomogą mi lepiej "wystartować" magiem. bo jeśli chodzi o returninga to będzie mój debiut magiczną postacią.

1. Jak wygląda start taką postacią?W co Ładować w 1 rozdziale w 1H lub 2H (tutaj dla mnie nie ma roznicy, w obydwoch czuje sie dobrze) żeby było trochę łatwiej , siłę itd?

2. Jak wygląda sprawa z Maną, wiem że jest od groma bonusów i tutaj mam je raczej obcykane, ale zastanawia mnie jedno, ile wydać PN na Manę ? Czytałem że nie wiele, ale w takim razie co innego? Tylko Kręgi,Runy i umiejętności poboczne typu kowalstwo etc ?

3. Jaki najlepszy czeladnik na początek? Zawsze wybierałem Bospera, jednak teraz w przypadku maga, kiedy i tak trofea można sprzedawać u myśliwych, czy Constantino nie będzie najlepszy? (chodzi mi też głownie o zarobek ogólny a nie tylko o te 15 many)

I z góry mówię, na patchu będe grał raczej nie typowym, bo od Nergala , coś ala "łatwiejszy 1.3.2"

Z góry dzięki !

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
Lepiej nie graj na patchu od Nergala bo jest lekko pobugowany, lepiej grać na 1.3.2

Z maną robisz tak, że rozwijasz ją za PN tak długo aż nauka będzie za droga czyli 20pn za 5many, potem bonusy.

sir metall13

sir metall13

Użytkownicy
posty14
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Patch nergala pobugowany? hmm myślałem że jest okej bo sam niedawno zacząłem rozgrywke strażnikiem miejskim. Jakieś rady na co uważać i wgl? Pierwsza styczność z returningiem więc mile widziane porady dla laika :P

Mr. Exile

Mr. Exile

Użytkownicy
posty69
Propsy31
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dużo hp trzeba mieć by dość luźno przechodzić gre ? Rebalance 2.1 na poziomie bardzo łatwym i patch 1.3.1.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
na 1.3.1? to około 1k-1.5k już starcza luzem.

Rockplat

Rockplat

Użytkownicy
posty108
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wiem że o tym było wałkowane z tysiąc razy ale nie chcę mi się przeglądać 210 stron na tym temacie szukając porad
Więc pytanie jakie macie porady na początek gry?

0 użytkowników
Do góry