Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1533757 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1533757

Odpowiedzi 4348

Daemon

Daemon

Użytkownicy
posty81
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
I to chyba ten patch był największym błędem. Poprzednią postacią spokojnie przeszedłem całą grę.

zielakxar

zielakxar

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak wygląda returning na patchu 1.2?
Pytam bo spędziłem sporo czasu na 1.3.2 i aż zdziwiło mnie że :

ReBalance 2.1 + Patch 1.3.1 + Patch 1.3.2_ByThompson- Wersja najbardziej dopracowana, zaktualizowana i przez nas polecana!

Proszę was edytujcie pierwszy post dla nowych co chcieli by wypróbować moda, a nie zmarnować xx godzin tylko po to by przekonać się, że na 1.3.2 bez znajomości moda na pamięć, wyzbierania każdego korzonka i wykupienia jakichś cudownych bajerów dopakowujących staty w pewnym momencie ich postać stoi w miejscu z którego nijak nie da się grać dalej.
Powiedzmy sobie uczciwie z takim "balansem" 90% graczy, którzy chcieli sobie pograć w Gothica z nowymi bajerami po prostu moda wywali. Jeśli patch powoduje że gra absolutnie wymaga od gracza podejścia "completionist" bo inaczej po jakimś czasie przestaje on zadawać mobom jakiekolwiek obrażenia to jak dla mnie nie powinien być na forum przedstawiany jako "Wersja najbardziej dopracowana, zaktualizowana i przez nas polecana!"

Zlitujcie się i przynajmniej w głównym temacie niech ktoś da linki do 1.2 oraz uczciwie wyjaśni różnice między tymi patchami. Doceniam pracę modderów, ale panowie powiedzmy sobie szczerze choćbyście dodali setkę nowych modeli broni i zbroi to po takich zmianach z balansem wdzięczność zaczyna powoli ustępować miejsca irytacji. Chciałbym, a właściwie zostałem zmuszony rozpocząć przygodę z Returningiem od nowa. Powiedzcie jak wygląda to na 1.2? Czy podobnie występują niezniszczalni Poszukiwacze/szkielety/smocze zębacze? Jak wygląda regen many podczas snu?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Na moim chomiku jest 1.2

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

buulet

buulet

Użytkownicy
posty31
Profesjabrak
  • Użytkownicy

J4nek101

J4nek101

Użytkownicy
Arcymistrz Broni Dwurecznej
posty107
Propsy2
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Arcymistrz Broni Dwurecznej
Słabe bardzo ja w III rozdziale miałem  2 razy więcej siły i prawie 100% w 2h

polopo552

polopo552

Użytkownicy
posty14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie..
Mam 55lv i posiadam ponad 200lp+ i nie wiem na co je wydawać..
początek IV rozdziału.
2h 100%

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

To zależy w jakie staty już zainwestowałeś polecam wszystkie umiejętności łowieckie, akrobatyka, kowalstwo, alchemie a jeśli masz już wszystkie te umiejętności to jeśli grasz wojem pakuj w siłę i kuszę a jak magiem to w manę :)

:D

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%
takim kurwa info zarzuciles ze ja pierdole

polopo552

polopo552

Użytkownicy
posty14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

To zależy w jakie staty już zainwestowałeś polecam wszystkie umiejętności łowieckie, akrobatyka, kowalstwo, alchemie a jeśli masz już wszystkie te umiejętności to jeśli grasz wojem pakuj w siłę i kuszę a jak magiem to w manę :)

Opłaca sie nadal pakować w siłke jezeli mam jej ponad 350+??
Nad kuszą rozważałem już, zainwestuje półowe lp.
nadal zostaje kwestia hp, mam 1900 w IV , jest to liczba która mnie z góry nie ustawia, przeszukałem cały jarkendar,khorinis,gd lecz jedynie co znalazlem to 7 winogron.. moze jakies porady gdzie mogłbym i u kogo poszukać?

Post połączony: 2016-07-21, 23:43
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

pomine to żałosne prowo

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

nadal zostaje kwestia hp, mam 1900 w IV , jest to liczba która mnie z góry nie ustawia, przeszukałem cały jarkendar,khorinis,gd lecz jedynie co znalazlem to 7 winogron.. moze jakies porady gdzie mogłbym i u kogo poszukać?

Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

pomine to żałosne prowo
no widac nie pominales zalosna amebko, bez 500 sily+ nie bedziesz w stanie ukonczyc gry a z jakiego powodu to juz sobie mozesz poszperac, polecam nabijac sile u tego haradrima bo bedzie za free, winogrona bylo zbierac od r1 a nie r4

polopo552

polopo552

Użytkownicy
posty14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Oświeć mnie, z niby jakiego powodu nie miałbym ukonczyc gry?
z urizielem + 100% 2h ściągam każdego orka na strzała..
Smok bagienny, tak samo ognisty, padł na 2 strzały, wiec nie wiem z jakiego powodu miałbym jej nie ukonczyć..
od r4 skończ, z samych tabliczek i winogrona z jednego rozdziału nie zrobiłbym tyle hp wiec skoncz pierdolić.

Poza tym, widziałem osoby które ledwo zdobywały 400 siły i konczyły gre bezproblemowo, wielki fanatyku gothica. 

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Smok bagienny, tak samo ognisty, padł na 2 strzały, wiec nie wiem z jakiego powodu miałbym jej nie ukonczyć..
od r4 skończ, z samych tabliczek i winogrona z jednego rozdziału nie zrobiłbym tyle hp wiec skoncz pierdolić.

Poza tym, widziałem osoby które ledwo zdobywały 400 siły i konczyły gre bezproblemowo, wielki fanatyku gothica.

Nie ma żadnych wymogów siły na ukończenie moda możesz mieć równie dobrze i 200-300 siły a i tak moda spokojnie ukończysz :)

Post połączony: 2016-07-22, 00:43
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

pomine to żałosne prowo

Zależy na jakim patchu grasz jeśli na 1.3 to polecam wyuczyć się za pn eliksiry życia dlatego że patch 1.3 wprowadził że do eliksirów życia nie wymaga już szczawiu królewskiego zamiast tego eliksir robi się z dwóch rdestów a i dzięki temu ukończyłem moda mając grubo ponad 3000 HP :) co do siły to jak nie masz już w co wydawać to pakuj w siłę najlepiej u tego Haradrima w lokacji opiekunów dlatego że uczy za darmo :) Więc jak masz punkty nauki na zbyciu to pakuj w siłę :) Siły nigdy za wiele :)

Post połączony: 2016-07-22, 00:45
Co do winogron to jedynie zostaje ci co rozdział szukać u handlarzy najlepiej  z każdym nowym rozdziałem obiegać wszystkich handlarzy łącznie z tymi z gd i jarkendaru z tego co pamiętam samuel ten od piratów również w którymś rozdziale ma winogrona :)

polopo552

polopo552

Użytkownicy
posty14
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Nie ma żadnych wymogów siły na ukończenie moda możesz mieć równie dobrze i 200-300 siły a i tak moda spokojnie ukończysz :)

Post połączony: 2016-07-22, 00:43
Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

Mam pytanie..
początek IV rozdziału.
2h 100%

pomine to żałosne prowo

Zależy na jakim patchu grasz jeśli na 1.3 to polecam wyuczyć się za pn eliksiry życia dlatego że patch 1.3 wprowadził że do eliksirów życia nie wymaga już szczawiu królewskiego zamiast tego eliksir robi się z dwóch rdestów a i dzięki temu ukończyłem moda mając grubo ponad 3000 HP :) co do siły to jak nie masz już w co wydawać to pakuj w siłę najlepiej u tego Haradrima w lokacji opiekunów dlatego że uczy za darmo :) Więc jak masz punkty nauki na zbyciu to pakuj w siłę :) Siły nigdy za wiele :)

Post połączony: 2016-07-22, 00:45
Co do winogron to jedynie zostaje ci co rozdział szukać u handlarzy najlepiej  z każdym nowym rozdziałem obiegać wszystkich handlarzy łącznie z tymi z gd i jarkendaru z tego co pamiętam samuel ten od piratów również w którymś rozdziale ma winogrona :)

Dzięki za wszelkie porady, jednak kolega wyżej wie lepiej nie ukoncze rozgrywki jezeli nie będę miał siły powyżej
500+ :DD  :F (oczywiście żartem)

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś jak wy wbijacie tyle siły? Ja mam 58lv, IV rozdział i jestem w dolinie cieni, ponad 100 punktów nauki, ale siły mam tylko 225. Zbieram wszystkie korzenie i serca orków. Ale to i tak gówno daje. Mam 5 siły po 20pn u nauczycieli.
Nie chce narzekać bo moja postać daje rade, ale to z uwagi na ilość życia i defa a nie siły.
Gram na patch 1.3 jak coś

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

nie sraj bo sie zesrasz sprobuj zalozyc miecz na opiekunow bez 500 sily sloneczko
zdaj mi relacje jak ci sie to uda casualu

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Powie mi ktoś jak wy wbijacie tyle siły? Ja mam 58lv, IV rozdział i jestem w dolinie cieni, ponad 100 punktów nauki, ale siły mam tylko 225. Zbieram wszystkie korzenie i serca orków. Ale to i tak gówno daje. Mam 5 siły po 20pn u nauczycieli.
Nie chce narzekać bo moja postać daje rade, ale to z uwagi na ilość życia i defa a nie siły.
Gram na patch 1.3 jak coś

1) Pakuj w siłę ile możesz najlepiej do 94 bo wtedy nauka kosztuje 4 pn za 1 punkt siły (ważnie nie używaj żadnych bonusów póki nie dopakujesz do tego 94 siły)
2) z kamiennych tablic, eliksirów siły ze smoczych korzeni, eliksir siły z serc orków+ różne bonusy jak jabłka, gulasze , mięsa nicklasa czy wszelkiego typu bonusy w grze - z tego można wyciągnąć już pokaźną ilość siły :) ale najwięcej uzyskasz z eliksirów siły bo smoczych korzeni jest całkiem dużo w returnie zabijaj też tych elitarnych orków czasami wypadają z nich smocze korzenie :) ja w tym rozdziale co ty miałem już ponad 400 siły :)

Grimm

Grimm

Użytkownicy
posty32
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobiłem siłę do 320 a tutaj jeszcze 1 smok tylko mi został. Jakie  mięsa Nicklasa, tego nie znam??

Kirfy

Kirfy

Użytkownicy
posty29
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dobiłem siłę do 320 a tutaj jeszcze 1 smok tylko mi został. Jakie  mięsa Nicklasa, tego nie znam??
od nicklasa dostajesz 1 mieso takie samo jak za zakrecenie roznem u magow wody

Ystredd

Ystredd

Użytkownicy
Najemnik
posty56
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Najemnik
http://imgur.com/a/L627L

Tak oto prezentuje się moja postać. Dopiero 1-szy rozdział, jestem w Khorinis w trakcie questów w Dolnym Mieście, już jako czeladnik Harada, z zamiarem zostania Strażnikiem Miejskim. Chciałem spytać, co najbardziej mi polecacie teraz robić? Iść do najemników nabijać exp za questy, czy próbować gildię kupców myśliwych złodziei czyli Gallahad etc.

Dodam jeszcze, że nie mam pieniędzy na naukę otwierania zamków i nie wiem skąd je wziąć, stali na miecze dla Harada w Khorinis nie uświadczyłem oprócz Hakona a temu już zabrakło. Skąd zdobyć pieniądze?

Do ilu siły lecieć? I czy warto mi na coś w early game chować LP oprócz oczywiście tego 30% w 1h.

A i miałbym jeszcze pytanie o ostrzenie broni. Jak to działa?
Pzdr

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wykonaj zadania Galahada jakie możesz, a potem ewentualnie iść do najemników, weż również pierwsze questy w kazdej gildii pobocznej, nie są trudne. jest też gildia zabójców w ktorej są całkiem łatwe zadania, dużo kasy i expa. otwierania zamków może Cię nauczyć Ramirez u gildii złodziej, a ostrzenie broni jest spierdolone, bo można ostrzyć tylko zardzewiałe miecze. jeśli chodzi o sile to leć do 90 albo 120.

= D

0 użytkowników
Do góry