Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536759 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536759

Odpowiedzi 4348

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A lee niby nie wymaga? sam napisałeś ze można dołączyć do najemników i strażników beż wymogu siły co jest kłamstwem bo wymagania są tylko ze as dostosowane do postaci albo siła albo zręczność tak czy siak łucznik nie musi i nawet przez grę nie jest zmuszany aby posiadać jakakolwiek wartość siły :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam Pytanie czy opłaca mi się jeść goblinie jagody ? mikstur z nich nie zrobię, ponieważ szczawi robię mikstury siły.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ja zjadlem je tylko po to zeby dobic zreke do 100. Teraz leza w eq i czekaja chuj wie na co.

Damian11131

Damian11131

Użytkownicy
posty169
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam Pytanie czy opłaca mi się jeść goblinie jagody ? mikstur z nich nie zrobię, ponieważ szczawi robię mikstury siły.
To było pytanie retoryczne?

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Jeżeli nie zamierzasz robić mikstur zręczności to do niczego innego Ci się nie przydadzą jagody,więc tak możesz je śmiało zjeść.

ggwp123456

ggwp123456

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Udało mi się dołączyć do straży(do najmanów się nie dało),ale teraz nie mogę założyć zbroi(wymaga 40 siły),przez co nie mam dostępu do kilku opcji(nie mogę np. gadać z Wulfgarem).Noszę pancerz myśliwych.Czy jeśli założę,powiedzmy zbroję Wodnego Kręgu,to będę mógł z nim rozmawiać?Gram na ReBalance 2.1.
Jeszcze takie pytanie spoza tematu,czy to normalne,że odkąd dołączyłem do straży,mieszkańcy nie reagują,jak ich okradam?

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem
Udało mi się dołączyć do straży(do najmanów się nie dało),ale teraz nie mogę założyć zbroi(wymaga 40 siły),przez co nie mam dostępu do kilku opcji(nie mogę np. gadać z Wulfgarem).Noszę pancerz myśliwych.Czy jeśli założę,powiedzmy zbroję Wodnego Kręgu,to będę mógł z nim rozmawiać?Gram na ReBalance 2.1.
Jeszcze takie pytanie spoza tematu,czy to normalne,że odkąd dołączyłem do straży,mieszkańcy nie reagują,jak ich okradam?

Sprawdź z tą zbroją sam. Tak normalne. I jak dołączyłeś przecież trzeba mieć 40 i 40 zręki i siły ?

ggwp123456

ggwp123456

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Sprawdź z tą zbroją sam. Tak normalne. I jak dołączyłeś przecież trzeba mieć 40 i 40 zręki i siły ?
No właśnie nie musiałem mieć ani 40 siły,ani zręczności(jak celowo dobiłem na mixach 40 zręczności,to i tak dostawałem zbroję pod siłę,więc wczytałem i zostawiłem se na później) :hmmm:

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Aby dołączyć do Najemników lub Starażników Miejskich należy mieć albo 40 punktów siły albo 40 punktów zręczności.Mod nie każe nam dobijać tu i tu statystyk bo to nie ma sensu, dla przykładu na co łucznikowi siła na początku?Na początku gry ważne jest to aby dobrze inwestować w punkty siły/many itd. w zależności od tego jak chcemy grać.
Jak dobrze pamiętam Magowie Ognia i Strażnicy/Paladyni mogą bezkarnie wchodzić do domów mieszkańców i zabierać sobie ich rzeczy, co innego walka z nimi,ona jest karana.  :)
Jeżeli chodzi o Wulfgara to musisz ten problem opisać szczegółowo,nie możesz w ogóle rozpocząć rozmowy?nie ma opcji dialogowych?Spróbuj zmienić zbroję lub zdejmij ją całkowicie i wtedy spróbuj.

ggwp123456

ggwp123456

Użytkownicy
posty5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kiedy chcę porozmawiać z Wulfgarem,mówi coś w stylu "Nie dostałeś jednego z naszych pancerzy?To sobie taki załatw!"(nie jak dialog,tylko po prostu mówi,tak samo jak z tekstami typu "Odłóż broń!".Tak samo jest na podstawce.Nie mogę też rozmawiać z Rugą,Mortisem itd. ale mogę rozmawiać z Andre.
Edit:problem znika po założeniu zbroi Wodnego Kręgu.

Andy

Andy

Użytkownicy
posty47
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ReB v2.1, patch 1.3.1, poziom trudności:normalny.

http://imgur.com/m96G9cd

Trofea:Skóry, pazury, kły, żądła.
Alchemia: Mana z grzybków, Odp na magie z mięs kopacza, życie z jagód, eliksir życia, pełnia życia, wytrzymałość (serfisy, trollest, serca trolli).
Język:1 poziom.
Kowalstwo: podstawowy miecz, przekuwanie pancerza WK.

Eq: pancerz WKx5, Taniec śmierci(135dmg), biżuteria full siła(w sumie +25), Kusza(70 dmg).
Kasa=18k golda.

Pytania:
-czy ta postać w ogóle da radę w GD ;/.(gdzie popełniłem błąd).
-na co wydać resztę pn.
-w co powinienem się zaopatrzyć przed wyruszeniem do GD.
-czy powinienem na tym etapie gry mieć nadal problemy z szkieletami wojownikami, smoczymi zębaczami?
-co powinienem zrobić w GD przed powrotem do Khorinis.
-wybaczcie pytanie ale chcę mieć 100% pewności(bonusy na siłę i tabliczki do walki kiedy najlepiej użyć?120 siły 55% w wyszkoleniu?)
-czemu tak mało życia zbierałem jagody dokładnie, bonusy od Darona, śledź, tabliczki na życie(1poz.) i tyle mi tego wyszło.

Wszelkie porady jakie możecie dać odnośnie dalszej rozgrywki, z chęcią przyjmę.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. Powinna dać.
2. Moim zdaniem to języki starożytnych, siła do 90 na czysto, 2h do 60%, eliksir siły, wyciąganie serc, rogi cieniostworów, rogi smoczych zębaczy ewentualnie jeszcze coś z myślistwa i zostaw trochę punktów na ulepszanie zbroi.
3. Eliksiry, kawałek sera(dla Talbina :D)
4. Możesz mieć. Dobrze byłoby załatwić sobie nordmarski mieczyk w GD i lepszy pancerz.
5. Torba pełna rudy, najlepiej od razu poszukaj wszystkich sfer.
6. Wtedy, gdy 1 punkt atrybutu kosztuje 4PN. Z broniami to ja sobie wcześniej dobijam, ale to już jak kto woli.
7. Umiesz eliksir życia. Idż do Fiska i kup wszystkie korzenie lecznicze i rdesty polne(1.3.1PL). Myślę, że do 800HP powinieneś dobić. Tabliczki musisz się nauczyć do III

I jeszcze jedno: w GD zrób, co się da, bo potem może być lipa z Poszukiwaczami.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Kiedy wy przestaniecie powtarzać w kolko własny błąd ?
Nic sie od nk nie zmieniło, dalej bonusy uzywamy w momencie w którym osiągniemy 90 siły a nie patrzymy na koszta skoro, progi w recie się zmieniły.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Progi się zmieniły, ale płacić 4PN za 1 i tak zaczynamy powyżej 90 siły. Co innego z bronią.
Różnica w progach zaczyna się dopiero później.
2 razy edytowałem...

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Ja mam 4PN za 1pkt siły od 120siły :lol: Może to przez poziom bardzo łatwy.
Magnat, jak masz szpon beliara to przy modleniu się do Beliara spawnują się demony. Na nich mozesz nabijać serca demonów(eksp się nie zlicza) i możesz robić Wino Zapomnienia od Constantino. +50HP.
U Darona składaj codziennie 50 sztuk złota, będzie Ci zwiększał HP o 5(raz mi wyskoczyło 5PN). Można tak, dopóki nie wydasz u niego 1000 złota.

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U Darona składaj codziennie 50 sztuk złota, będzie Ci zwiększał HP o 5(raz mi wyskoczyło 5PN). Można tak, dopóki nie wydasz u niego 1000 złota.

Nie musi codziennie, może tego samego dnia ofiarę jedną po drugiej.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poda ktoś kod na zwiększenie hp np. o 100 bo tyle mi brakuje żeby pancerz założyć. Nie gram na kodach ale nie mogę znaleść żadnych korzenie leczniczych a ta zbroja jest o wiele lepsza.

MagnatPlayer

MagnatPlayer

Użytkownicy
posty104
Propsy22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ja mam 4PN za 1pkt siły od 120siły :lol: Może to przez poziom bardzo łatwy.
Magnat, jak masz szpon beliara to przy modleniu się do Beliara spawnują się demony. Na nich mozesz nabijać serca demonów(eksp się nie zlicza) i możesz robić Wino Zapomnienia od Constantino. +50HP.
To nie zadałem pytanie. Co do demonów to i tak dzięki.

@up
Idź do Fiska i kup tyle korzeni ile się da.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
kupiłem wszystkie jakie miał

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Poda ktoś kod na zwiększenie hp np. o 100 bo tyle mi brakuje żeby pancerz założyć. Nie gram na kodach ale nie mogę znaleść żadnych korzenie leczniczych a ta zbroja jest o wiele lepsza.

Nie gram na kodach, ale nie chce mi się czegoś szukać, więc potrzebny mi kod żeby mieć lepszą postać.

Albo grasz na kodach, albo nie grasz na kodach.

Jeśli masz coś zwiększającego hp wyrzuć to z eq, nakieruj na to wpisz w kosoli set fbox. Wyświetli Ci się kod na ten przedmiot. Teraz wpisz ten kod tyle razy, aby mieć tyle przedmiotów do zjedzenia żeby hp zwiększyło Ci się o 100, czy ile tam sobie życzysz.

0 użytkowników
Do góry