Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1541159 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1541159

Odpowiedzi 4348

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
A gdzie bonusy na mane zdobyć szybko?

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Stonnos111

Stonnos111

Użytkownicy
posty301
Propsy53
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
ciemne grzyby jak chcesz to je jedz za 50 +5 do many, pierscienie i amulety, pij piwa i wina bonusy do many i PZ. :)

"A człowiek pokonał bestię która wróciła do królestwa Beliara"

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
ciemne grzyby jak chcesz to je jedz za 50 +5 do many, pierscienie i amulety, pij piwa i wina bonusy do many i PZ. :)

Dzięki.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Dzięki.

Jeszcze lepiej będzie jak będziesz przyrządzał z tych grzybków miksturę.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Dzięki.

Jeszcze lepiej będzie jak będziesz przyrządzał z tych grzybków miksturę.

a gdzie kupić lub nauczyć się tej receptury ?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chyba u Constantino, ale nie wiem czy on jej uczy, czy sprzedaje recepturę.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Chyba u Constantino, ale nie wiem czy on jej uczy, czy sprzedaje recepturę.

Poczekaj do II rozdziału z grzybkami i je kolekcjonuj.
W drugim rozdziale przepis na miksturę tą sprzedaje Constantino. A od Lutero możesz kupić przepis na eliksir zwiększający punkty życia z dzikich/polnych jagód.
Zupa z grzybów daje +5 do many i potrzeba 50 grzybów, mikstura z duch z ciemnych grzybów wymaga 25 grzybów ale daje +3 do many. Nie opłaca się zajadać tą zupą tylko robić mikstury, bo po wykorzystaniu 50 grzybów będziesz miał +6 do many a nie +5.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Ale ja potrzebuje many w 1 Chapterze xDD.

Ale dzięki za hinta.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Al

Al

Użytkownicy
posty21
Propsy4
  • Użytkownicy
Jakiego pancerza nauczyć sie u Terinaksa, dla wojownika w drodzę kamienia.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam pytanie żeby zrobić miksture siły z serc orków są mi potrzebne orkowe pomyje. Co to dokładnie jest i gdsie moge to zdobyć?

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
mam pytanie żeby zrobić miksture siły z serc orków są mi potrzebne orkowe pomyje. Co to dokładnie jest i gdsie moge to zdobyć?

orkowy alkohol, jest w ekwipunku niektórych orków.

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Od ilu punktów siły opłaca mi się użyć bonusów na siłe ?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Kiedy sila bedzie kosztowala 4 pn za 1 punkt sily. Chyba ze grasz na bardzo latwym i latwym wtedy laduj az bedzie po 5pn za 1 punkt sily

Neary

Neary

Użytkownicy
posty43
Propsy4
  • Użytkownicy
Czy opłaca się marnować paladynowi Punkty Nauki na naukę usuwania smoczych łusek i upuszczania krwi? Czy przydadzą się one do czegoś, poza sprzedażą?

casual

casual

Użytkownicy
posty42
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy opłaca się marnować paladynowi Punkty Nauki na naukę usuwania smoczych łusek i upuszczania krwi? Czy przydadzą się one do czegoś, poza sprzedażą?
Na tym etapie będziesz miał(jeśli jeszcze nie masz) od cholery punktów. Więc jak najbardziej warto, dodatkowo wyuczenie się tego zwiększy INT przez co zwrośnie siła zaklęć.

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@domix używaj kiedy Ci do czegoś brakuje, np. do broni, pancerza itp.Ale chyba w 4 rozdziale o bonusy i PN nie będziesz musiał się martwić. 

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Mam pytanie jak zdobyć 1000PZ bezpośrednio po zabiciu Kruka? Zawsze zaczynalem od nauki zycia do 270 p, ale teraz chce z samych bonusow. Mam jak narazie 17 napojow z jagod + kamienne tabliczki ( z 160PZ) + Jin + 2 piwa coragona. I mam 2 pytanie jakie jeszcze sa bonusy do zycia? Pamietam sa jeszcze z win z serc demona i winogron. ;)
P.S wgrałem system packa dla returninga i crashe w jarkendarze ustały przynajmniej narazie. :D

Jest jeszcze opcja założenie pakietu uzdrowicieli jak nie wyciągniesz 1k z bonów. Tracisz pierścień dzika (speed) itp. ale defowo wychodzisz tylko na +. Ja tak właśnie zrobiłem i ponad 1k jest na spokojnie od razu po zabiciu Kruka.

P.S Nie jestem pewny czy wartości bonów nie uległy zmianie
Spoiler
3) Piwo (zwykłe)-50 kufli - Mana +1, Punkty trafień +2
4) Gin "Extra" (10 butelek ginu)-Receptura w jaskini z zardzewiałą kratą i z goblinem Mirblom)-5 szt. - 2+ Mana, 5+ Punkty Trafień
5) Szynka 25 szt.- 5+ Punkty Trafień
6) Kiełbasa 25 szt.- 3+ Punkty Trafień
7) Ser 25 szt.- 2+ Punkty Trafień
8) Chleb 20 szt.- +1 Punkt Trafień
11) 35 butelek wina - 1+Mana, 2+ Punkty Trafień
12) Mleko (15 butelek) - +1 wytrzymałość, 5+Punkty Trafień
16) Śledź 1 szt. - 20+ Punkty Trafień
21) Piwo od Koragona - 3+ Punkty Trafień, 1+ Mana
22) Wino "Łzy szczęścia" od Fernanda - 25+ Punkty trafień
26) Kompot z leśnych/polnych jagód - 25 szt.- 10+ Punkty Trafień

Receptury:
1) 2 eliksiry życia (receptura u Lutera, rozdział 2) - 25 dzikich lub polnych jagód+korzeń leczniczy) - 2x10+ Punkty Trafień
17) Wino zapomnienia (2 tomy ksiąg u Constantino, rozdział 1) - 4 winogrona+2 serca demona+3 rdesty polne) - 1 butelka 50+ Punkty Trafień
19) Podwójny Młot Lou (receptura w spiżarni Snafa) - 1 butelka 5+ Punktów Trafień, co 10 butelka 5+ Punktów Trafień

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
Mam pytanie jak zdobyć 1000PZ bezpośrednio po zabiciu Kruka? Zawsze zaczynalem od nauki zycia do 270 p, ale teraz chce z samych bonusow. Mam jak narazie 17 napojow z jagod + kamienne tabliczki ( z 160PZ) + Jin + 2 piwa coragona. I mam 2 pytanie jakie jeszcze sa bonusy do zycia? Pamietam sa jeszcze z win z serc demona i winogron. ;)
P.S wgrałem system packa dla returninga i crashe w jarkendarze ustały przynajmniej narazie. :D
Jest jeszcze opcja założenie pakietu uzdrowicieli jak nie wyciągniesz 1k z bonów. Tracisz pierścień dzika (speed) itp. ale defowo wychodzisz tylko na +. Ja tak właśnie zrobiłem i ponad 1k jest na spokojnie od razu po zabiciu Kruka.

P.S Nie jestem pewny czy wartości bonów nie uległy zmianie
Spoiler
3) Piwo (zwykłe)-50 kufli - Mana +1, Punkty trafień +2
4) Gin "Extra" (10 butelek ginu)-Receptura w jaskini z zardzewiałą kratą i z goblinem Mirblom)-5 szt. - 2+ Mana, 5+ Punkty Trafień
5) Szynka 25 szt.- 5+ Punkty Trafień
6) Kiełbasa 25 szt.- 3+ Punkty Trafień
7) Ser 25 szt.- 2+ Punkty Trafień
8) Chleb 20 szt.- +1 Punkt Trafień
11) 35 butelek wina - 1+Mana, 2+ Punkty Trafień
12) Mleko (15 butelek) - +1 wytrzymałość, 5+Punkty Trafień
16) Śledź 1 szt. - 20+ Punkty Trafień
21) Piwo od Koragona - 3+ Punkty Trafień, 1+ Mana
22) Wino "Łzy szczęścia" od Fernanda - 25+ Punkty trafień
26) Kompot z leśnych/polnych jagód - 25 szt.- 10+ Punkty Trafień

Receptury:
1) 2 eliksiry życia (receptura u Lutera, rozdział 2) - 25 dzikich lub polnych jagód+korzeń leczniczy) - 2x10+ Punkty Trafień
17) Wino zapomnienia (2 tomy ksiąg u Constantino, rozdział 1) - 4 winogrona+2 serca demona+3 rdesty polne) - 1 butelka 50+ Punkty Trafień
19) Podwójny Młot Lou (receptura w spiżarni Snafa) - 1 butelka 5+ Punktów Trafień, co 10 butelka 5+ Punktów Trafień
Jak się ma szpon beliara to mamy nieskończony spawn demonów jak się modlimy do beliara... można serc nazbierać sobie i robić miksturki

W4ldi

W4ldi

Użytkownicy
posty85
Propsy27
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Jak się ma szpon beliara to mamy nieskończony spawn demonów jak się modlimy do beliara... można serc nazbierać sobie i robić miksturki

Wiem ale kolega pytał się o założenie pancerza zaraz po zabiciu Kruka. Ja właśnie jestem w takim momencie bo nawet do Ghoticzka nie zaglądam, nie mam na razie czasu ruszyć do przodu :)

domix

domix

Użytkownicy
posty237
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie mam wersje 1.3.1 i jak zakładam kapelusz lub hełm to zabija mnie ogień. Czy mogę jakoś założyć te hełmy ?

0 użytkowników
Do góry