Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536796 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536796

Odpowiedzi 4348

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tom w sensie że 2 część tych przepisów, a nie że Tom npc.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Czytać nie umiesz czy jak ? nie no coraz ciekawsze przypadki widzę

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Siemanko . Jako, że komputer mi się wysypał musiałem zrobić formata i utraciłem mój save magiem :( . Teraz chciałbym zagrać od nowa jednak wojownikiem (zapewne zdecyduję się na paladyna) i zauważyłem, że większość osób w returningu na początku pakuję w posługiwanie się jednoręczną, wytłumaczy mi ktoś dla czego ? Ja chciałbym od razu ładować w 2-rękę. Zamierzam grać na poziomie b.łatwym(zaraz hejty polecą ale na gry nie mam dużo czasu a chciałbym poznać tą przygodę w miarę na 100% ) . Jeżeli ktoś też grał paladynem to prosiłbym o jakieś porady jeżeli jest coś ważnego czego nie powinienem przeoczyć w grze paladynem a nie było tego w GII NK. Z góry dzięki i pozdrawiam !

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Siemanko . Jako, że komputer mi się wysypał musiałem zrobić formata i utraciłem mój save magiem :( . Teraz chciałbym zagrać od nowa jednak wojownikiem (zapewne zdecyduję się na paladyna) i zauważyłem, że większość osób w returningu na początku pakuję w posługiwanie się jednoręczną, wytłumaczy mi ktoś dla czego ? Ja chciałbym od razu ładować w 2-rękę. Zamierzam grać na poziomie b.łatwym(zaraz hejty polecą ale na gry nie mam dużo czasu a chciałbym poznać tą przygodę w miarę na 100% ) . Jeżeli ktoś też grał paladynem to prosiłbym o jakieś porady jeżeli jest coś ważnego czego nie powinienem przeoczyć w grze paladynem a nie było tego w GII NK. Z góry dzięki i pozdrawiam !
Pakują w jednorękę,bo jest więcej broni 1H dostępnych na początku,a ponadto zużywają one znacznie mniej wytrzymałości niż broń dwuręczna.Nie polecam gry na bardzo łatwym,o ile początek pójdzie ci łatwiej to później gra zdecydowanie straci sens,bo będzie zbyt łatwo.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Tylko do którego momentu przestać pakować w 1-rękę a zacząć w dwu-rękę ? 30% czy coś wyżej ?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tylko do którego momentu przestać pakować w 1-rękę a zacząć w dwu-rękę ? 30% czy coś wyżej ?
Jeżeli masz zamiar grać na bardzo łatwym to nie ma sensu w 1-rękę,bo tam z tego co wiem nie ma wytrzymałości.Idź odrazu w 2H.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, mam szybie pytanie: czy guru ma pod względem ofensywy jakieś podejście do innych rodzajów magów? Da rade nim przejść grę, czy lepiej iść inną "drogą magii".

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Witam wszystkich, mam szybie pytanie: czy guru ma pod względem ofensywy jakieś podejście do innych rodzajów magów? Da rade nim przejść grę, czy lepiej iść inną "drogą magii".
Nie ma czarów obszarowych.Tak czy siak po zdobyciu runy z Uriziela każdy mag staje się pierdolonym terminatorem koszącym wszystko i wszystkich na jego drodze na 1 strzała.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Okej, ale do momentu gdy zdobędę tą OP runę dam sobie rade z bestyjkami i nie tylko? I może to głupie pytanie, ale: nowicjusz też dostaje runy, czy dopiero mamy dostęp do magii po zostaniu guru?

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Guru zostaniesz bardzo szybko, tylko wbij manę do 75, Guru jest łatwiej zostać niż Strażnikiem. Dasz sobie radę, bo ja teraz co prawda mam runę z Uriziela, ale w drugim rozdziale zrób sobie Uderzenie Wichru czy coś takiego (czar drugiego kręgu) i jesteś nie do powstrzymania.
Jestem w połowie rozdziału IV i świetnie sobie radziłem tym czarem: odpycha i wyrzuca wrogów w powietrze oraz jest trochę obszarowy :) Używam go cały czas. Polecam i się nie przejmuj.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Super dzięki za odp, ale zanim zostane guru muszę coś pakować w siłę/zręke/bronie żeby wykonać zadania? Czy nie ma takiej potrzeby?

Sagez

Sagez

Użytkownicy
posty52
Propsy11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja jednocześnie wspomagam się łukiem (bo przecież manę mogę mieć z palenia fajki, a nie uczę się wszystkich run). Ładowałem tylko w zręczność, chyba zresztą każdy powinien mieć jej co najmniej 100. Może niech ktoś inny się wypowie co do innych broni.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Super dzięki za odp, ale zanim zostane guru muszę coś pakować w siłę/zręke/bronie żeby wykonać zadania? Czy nie ma takiej potrzeby?
Zręczności można spokojnie wbić ponad 150 z samych bonusów w R2 bez zainwestowania ani jednego pktu. Mag to mag,nie ma co marnować cennych PNów na inne atrybuty,ewentualnie można trochę się wspomóc w jednorękę/dwurękę bo i tak masz potem kostur.

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ostatnio naszła mnie ochota na grę w returninga, jako że grałem już SŚ to chciałbym zagrać paladynem lub łowcą smoków.
Jaką klasę wybrać? Która jest bardziej rozwinięta?
Zagram na rzeźniku, czyli jak dobrze rozumiem 1h do 30% i siłka do 84(chyba tutaj był gdzieś próg)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Siła owszem do 84 punktów natomiast pragnę zauważyć, że progi przy umiejętności w posługiwaniu się bronią zwiększają się co 20 % nie 30 %.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli broń do 24% ,którą gildię wybrać?

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Ostatnio naszła mnie ochota na grę w returninga, jako że grałem już SŚ to chciałbym zagrać paladynem lub łowcą smoków.
Jaką klasę wybrać? Która jest bardziej rozwinięta?
Zagram na rzeźniku, czyli jak dobrze rozumiem 1h do 30% i siłka do 84(chyba tutaj był gdzieś próg)
Łowca ma większą wolność,paladyn to skrupulatny,oddany sługa Innosa,któremu nie wolno okradać ani bić ludzi.

VorgPL

VorgPL

Użytkownicy
posty26
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A co do tej broni, do 24%, czy może jednak do 30?

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ
Ja uczyłem się do 24 % w broni jednoręcznej. 30 % jednak da ci nowy styl walki. Twój wybór.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ja na twoim miejscu bym wybral 30% bo ten styl walki jest znacznie szybszy niz podstawowy

0 użytkowników
Do góry