Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1349142 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1349142

Odpowiedzi 4348

Existence

Existence

Użytkownicy
skorumpowany gliniasz komisasz
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • skorumpowany gliniasz komisasz
Opłaca uczyć się 3 poziomów od razu czy nie?

wielka jest moja ambicja nie wyprzedzi mnie policja

Brajzer

Brajzer

Użytkownicy
posty51
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak

EDIT: Czy warto się wyuczyć w pełni kowalstwa w 2 rozdziale? Gram nekromantą, i mam sporo wolnych PN. Tak samo z Sakta Nomen, uczyć się czy czekać na późniejszą fazę gry?

Joth

Joth

Użytkownicy
posty62
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ujdzie na GD? Chodze ze szponem i pancerzem z pełzaczy.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Strasznie mało hp,nie postarałeś się ze zbieraniem jagód :D. Trochę się napocisz,ale jeżeli umiesz walczyć to raczej dasz radę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Gra na 1,2 wiec da rade tak czy siak  :p
Chociaż siła i 60% w bron by się przydało

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Joth

Joth

Użytkownicy
posty62
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gra na 1,2 wiec da rade tak czy siak  :p
Chociaż siła i 60% w bron by się przydało
W starterze pisze mi, że to wersja Rebalance 2.1 PL.

Reyaven

Reyaven

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Poziom: Normal

Witam, tak wygląda moja postać po Jarkendarze. Mam kilka pytań ;>
- Poradzę sobie w GD?
- Jakich run opłaca się uczyć nekromantą? Obecnie mam tylko strzałę ciemności. Tak jak przeglądałem te czary od 1 do 3 kręgu to bez szału. Dopiero na 4 jest fajny ten co dmg zadaje(nie pamiętam nazwy) i przyzwanie demona.
- Jeśli chodzi o tą misję co zleca nam Złoty Smok na koniec Jarkendaru to jakim sposobem najkorzystniej to zrobić? I czy da radę zrobić ze szponu runę czy coś? Lepszy będzie szpon jako miecz niż kostur na magu?
- Jakie miksturki dla maga muszę mieć? (obecnie mam: z jagód na HP, z głów pełzaczy na Inta i z Grzybków na Manę, wina od constantina)
a szczawie królewskie będą do czegoś potrzebne, do jakiś miksturek typowo dla maga? Bo jeśli nie to chyba w miksty na zręczność użyję.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Poziom: Normal

Witam, tak wygląda moja postać po Jarkendarze. Mam kilka pytań ;>
- Poradzę sobie w GD?
- Jakich run opłaca się uczyć nekromantą? Obecnie mam tylko strzałę ciemności. Tak jak przeglądałem te czary od 1 do 3 kręgu to bez szału. Dopiero na 4 jest fajny ten co dmg zadaje(nie pamiętam nazwy) i przyzwanie demona.
- Jeśli chodzi o tą misję co zleca nam Złoty Smok na koniec Jarkendaru to jakim sposobem najkorzystniej to zrobić? I czy da radę zrobić ze szponu runę czy coś? Lepszy będzie szpon jako miecz niż kostur na magu?
- Jakie miksturki dla maga muszę mieć? (obecnie mam: z jagód na HP, z głów pełzaczy na Inta i z Grzybków na Manę, wina od constantina)
a szczawie królewskie będą do czegoś potrzebne, do jakiś miksturek typowo dla maga? Bo jeśli nie to chyba w miksty na zręczność użyję.
Mało many,lvl nie za duży,int ok,broń ok chociaż moim zdaniem 2h lepsza,hp trochę mało.Szkielet goblin jest użyteczny, mi się przydawał nawet w walkach z najsilniejszymi bossami,strzała ciemności podstawa. Szponu jako miecza i tak nie możesz używać magiem,co do sposobu to rzuć na Sen'yaka Mora Ulartu i posiekaj go inną metodą,bo runa to naprawdę konkret-575 dmga 80 many 2 krąg.Mikstur w sumie tyle,szczawie są tylko do potków siły i zręki także możesz je nawet wszamać.Poty siły i zręki ładuj odrazu-musisz mieć 100 zręki żeby okraść Hagena.

Reyaven

Reyaven

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A many jak jeszcze mogę dobić?
Będę jeszcze teraz robił Balsam opatrzności bo mam pare języków, winogron nakupuję i z 5 butelek będzie chyba czyli +25 many
jeszcze ew mogę pić po 7 butelek Młota Lou +1 many. 
+ w GD tabliczki z maną jakieś mi się uda zdobyć jeszcze
+ jakieś pierścionki i amulety bo teraz noszę w sumie nieużyteczne same. +10zr amulet i +10 do 1h pierścionek i jakiś jeszcze nie pamiętam.

Na runę trzeba mieć karmę u Beliara żeby korzystać z niej?

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Znajdź  w Jarkhendarze zestaw Kapłana składający się z 2 pierścieni i 1 amuletu. To ci sporo doda do many.

EDIT: Jak to szponu beliara nie będę mógł używać?! Z tego co zauważyłem, to runy Beliara są teraz normalnie dostępne Nekromancie. To co on w zamian będzie dawał? Possać? ^^

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dostanieć runę o nazwie Szpon Beliara, dmg zależny od kręgu.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz

staty bez buffów, zakladam helm łucznika, z ringami i amu mam 550 hp 96 str i ok 80 dex, pytanie czy teraz mam inwestowac w str z pkt nauki (5/15), czy dex (5/10)  czy isc w jezyki lev2 czy w siłe od razu mikstury i tabliczki bo sie na przyklad nie oplaca, pytam sie bo boje sie ze pozniej mi nie wystarczy sily na jakies nowe bronie , dziękuję za odpowiedz.
PS. jestem na etapie końcówki Jarkendaru w 2r.

Joth

Joth

Użytkownicy
posty62
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jezyki lvl 3 to podstawa tabliczki dają bardzo dużo.

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
ok wiem i dziękuje, ale ciekaw jestem czy jeszcze inwestowac PN w sile/dex czy zostawic i zainwestowac w cos innego, a sile/dex buffować tabliczkami/miksturami etc

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ok wiem i dziękuje, ale ciekaw jestem czy jeszcze inwestowac PN w sile/dex czy zostawic i zainwestowac w cos innego, a sile/dex buffować tabliczkami/miksturami etc
Po co ci zręczność na strażniku świątynnym? Siła i walka bronią w pierwszej kolejności,zrękę wbij czysto z tabliczek,goblinich jagód i potków,sto zręki lajtowo dobijesz-hełm 25,pierścień 15,ewentualnie drugi pierścień 5 zręki/pas zręki od Bospera i jest setka,na której okradniesz każdego npc.

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
ok ostatni post z tego wątku, moim głównym pytaniem jest czy przeznaczać (jeszcze) PN na sile czy buffować bonusami juz, i co ewentualnie poprawic

Joth

Joth

Użytkownicy
posty62
Propsy2
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie znaleść hełm łucznika ?

ExedusHQ

ExedusHQ

Użytkownicy
posty191
Propsy39
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Krieghen PN możesz wydawać spokojnie, chociaż rozważnie, na siłę wydawaj jak masz sporo hajsu.Ja mam 50 lvl na Str. Świątynnym i nie mam na  wydać ponad 100 PN, także o punkty nie musisz się martwić, tylko o kasę.Zdecydowanie przyładuj w wytrzymałość i 1h.

Krieghen

Krieghen

Użytkownicy
gracz
posty58
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • gracz
@ExedusHQ dziękuję bardzo, takiej odpowiedzi oczekiwałem
@Joth, w sarkofagu tam gdzie byla smocza zguba w G2

Szulwik

Szulwik

Użytkownicy
posty781
Propsy92
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Inwestować w pż, oraz wytrzymałość, czy jednak odpowiedni poziom tych dwóch statystyk sam przyjdzie z czasem? 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry