Pytania i porady odnośnie rozwoju postaci. 1536542 4348

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1536542

Odpowiedzi 4348

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
żeby zostać magiem musisz mieć 40 inta i 100 many o ile łucznikowi int się przyda o tyle mana nie, o to biega pozostałe gildie na join wymagają sile lub zręczności

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

eXe

eXe

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam.
Nie wiem, czy w dobrym dziale, jak coś to sorry.
Grając do tej pory, wymagania co do PN przy nauce np. siły, zmieniały się następująco przy 30/60/90 pkt danego współczynnika. Dziś, rozpoczynając nową grę na patchu 1.3, zauważyłem, że już przy 25 pkt siły musimy na szkolenie wydać 10PN. Jakiś błąd, czy celowa zmiana?
Jeśli chodzi o poziom trudności, to gram na trudnym.
Korzystając z okazji. Czy na poziomie bardzo trudnym, jest możliwość wyłączenia pułapek? Przez automatyczne ich aktywowanie na tym poziomie trudności, musiałem z niego zrezygnować (nie potrzeba mi większych wyzwań). Chyba, że prócz tych właśnie pułapek owy poziom trudności wiele się nie różni od trudnego?

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Nie ma możliwości wyłączenia pułapek. Na wyższych poziomach jest to zwyczajnie obowiązkowe. Poza tym różnice są w otrzymywanym doświadczeniu za powtory, ale nie pamiętam ile to dokładnie było. 
Zmiana progu jest celowym zabiegiem. 

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nie ma możliwości wyłączenia pułapek. Na wyższych poziomach jest to zwyczajnie obowiązkowe. Poza tym różnice są w otrzymywanym doświadczeniu za powtory, ale nie pamiętam ile to dokładnie było.
Zmiana progu jest celowym zabiegiem.

Podałem kody na mikstury. Ale gdzieś zaginęły w gąszczu przepychanek słownych.

Btw. zmiana progu nie jest celowym zabiegiem, ponieważ nie było takiego zabiegu. Po prostu eXe gra na trudnym.

@eXe łap

http://themodders.org/index.php?topic=20787.msg1187566#msg1187566

After

After

Użytkownicy
Kuglarz
posty236
Propsy79
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Kuglarz
Cytat: Thompson
Podałem kody na mikstury. Ale gdzieś zaginęły w gąszczu przepychanek słownych.
A widzisz, o tym rozwiązaniu zapomniałem.

marcinqszu

marcinqszu

Użytkownicy
posty30
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Pułepak na super hardzie nie wyłączysz, podobnie rzecz się ma z limitem snu, a co do różnic to podstawowa jest w zdobywanym doświadczeniu i wytrzymałości potworów/przeciwników.

Prumson

Prumson

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po przyprowadzeniu pomocnika do Lutero, kupiec mówi, że ma ze mną sprawę do obgadania. Niestety dostępne są tylko 2 opcje dialogowe: handel i "Kto należy do gildii kupców". Jakiś bug? Wczytałem z 5 razy i dupa.

EDIT: Pomyliłem tematy

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
A w rozdziale którym jesteś ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Prumson

Prumson

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders

Pułepak na super hardzie nie wyłączysz, podobnie rzecz się ma z limitem snu, a co do różnic to podstawowa jest w zdobywanym doświadczeniu i wytrzymałości potworów/przeciwników.

Czytaj najpierw...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
No i all clear ty w 3 a on gadac bedzie w 4 :P

Prumson

Prumson

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Trochę mnie pocieszyłeś, ale tylko trochę. Po naprawie oka innosa i wskoczeniu na 4 rozdział, Lutero nadal nic ciekawego nie mówi. Może powinienem z tym asystentem podejść dopiero w czwartym?

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
żeby zostać magiem musisz mieć 40 inta i 100 many o ile łucznikowi int się przyda o tyle mana nie, o to biega pozostałe gildie na join wymagają sile lub zręczności

Nie widzę problemu tutaj. Wybierasz maga, ale robisz go pod zręczność jak łucznika. Wymagania do bycia magiem 40 int i 100 many są tak małe, że nie musisz się o nie martwić. Sam kapelusz (nie pamietam nazwy :P) dla maga daje 10 inta i 50 many. Jedynym minusem (jak wspomniał Rooobertinho) są PN na kręgi i runy, ale i tak wydaje mi się, że są one warte stracenia paru % w łucznictwie. Jakbym nie robił necro to grałbym teraz łucznikiem MW. Nie trzeba kupować wszystkich czarów tylko wybrać pod swój styl gry. Jakiś atak + summon lub czar unieruchamiający. Wydaje mi się, że gra taką postacią byłaby ciekawa (lubię różnego rodzaju klasy hybrydowe).

PS: Jak ktoś gra łucznikiem/magiem (najlepiej MW) niech da znać na PM.

---Gothic 2 Returning---

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie widzisz problemu bo niechcesz widzec jest roznica :P

JeyP

JeyP

Użytkownicy
posty117
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie widzę, bo może nie wiem. Dlatego pytałem o Twoje zdanie, a to co napisałeś to nie problem. Nawet czystym magiem nie daję nic w manę.

PS: Głowa mnie boli mogę pisać większe głupoty (o ile się da) niż zazwyczaj.

---Gothic 2 Returning---

Prumson

Prumson

Użytkownicy
posty26
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

To jak z tym Lutero? On powinien ze mną rozmawiać od razu po przyprowadzeniu asystenta w czwartym rozdziale, czy przy jakiejś innej okazji?

EDIT: Chyba powinien teraz dać questa z Sarą. Nie wsadziłem jej do paki, a Canthara zabiłem w drugim rozdziale. Może coś się pokrzaczyło z tego powodu.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam 6 lvl jestem czeladnikiem Bospera mam 40 zręczności (bonus od Bospera , pierścien +5, i amulet zwinności) oczywiście nie wydałem jeszcze ani jednego PN na siłę bądź zręke, no i mam problem z racji że gram w Returninga powinienem mądrze wydać te PN, dlatego proszę o pomoc. Czy powinienem wydać te 35 PN żeby podszkolić się w łucznictwie do strzelca? I czy opłaca mi się narazie wydawać PN w siłę bądź zręczność, czy warto poczekać?

Watchmaker

Watchmaker

Użytkownicy
posty34
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Raczej tak samo jak pisałem 2 strony wcześniej. Bonus od czeladnika najlepiej brać jak się wejdzie na ostatni próg atrybutu czyli jest 1 punkt za 3 nauki. Początek wygląda  zawsze podobnie czy to łucznik czy broń biała. Styl walki do 30 potem siła( albo zręczność ) i trofea potem walka do 60 i jesteś ustawiony. Dalej jak kto woli co potrzeba. Albo robisz łucznika albo woja. Trzeba się   zdecydować.

Shermor

Shermor

Użytkownicy
posty177
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Walka u mnie bd łukiem a próg na zaczyna się od 20 nie od 30 co sprawia,że zamiast 25PN wydaje 35PN. (na strzelca)
I czy muszę pakować w siłę ? Gram na razie bronią Nerd gdzie wymóg to zręka 35 i to mi pasuje ale chyba obrażenia zależą również od siły czyli co ?

Jeżeli chodzi o 1H to potem rozwinę.

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Da radę osiągnąć 800 many na najlepszą szatę bez wydawania PN? Jeżeli tak to czy jest to osiągalne kiedy wykorzystamy absolutnie wszystkie bonusy, czy jednak jest jakiś margines błędu?

0 użytkowników
Do góry